Vítěz možná dostane nějakou cenu.
EDIT: Zítra večer vám to řeknu, kdo se trefil a byl nejblíže. Prosím jen typy a nediskutovat.
Jediný, co mě na tom mate, je, proč by to křížení někdo kreslil tak, aby byl nahoře západ, nikoliv sever (vzhledem k orientaci popisu). Ale taky jsem si tipnul D1xD2.rumpeak píše:Jak už zde bylo napsáno, tak díky blízké řece to vypadá opravdu na křížení D1xD2 a vzhledem k zažloutnutí papíru bych taky tipoval nějaká 60., 70. léta. Křížovatka vypadá úžasně a kdyby se to už tehdy postavilo takto, nemusela se dneska žádná přestavba řešit
Hluk je opravdu u stacku těžko řešitelný problém, ale to převýšení se zase kompenzuje klesáním a především plynulejším průjezdem. BTW: Jak přesně měla vypadat ta turbína?P_V píše:Podle mě je dobře že stack nevyhrál, měl by problémy nejen s krajinným rázem, ale i hlukem a zbytečně propálenou energií na převýšení. Škoda té turbíny.
Nepřijde mi zas tak divoká. Je udělaná na minimální náklady, aby se vešla do stejné plochy. I tak má tu výhodu, že odděluje výjezd a vjezd a nedochází k průpletu. Ty vnitřní rampy budou mít poloměr asi podobný jako vnitřní větve čtyřlístku.Lenny píše:Turbina byla hodně divoká, můžete posoudit sami z následující části. Nejvíce se mi líbila okružní.
Tak to je lepší, než jsem čekal. S trochu prodlouženými odpojovacími pruhy, postupně oddělenými, takže by se odpojil 2 pruh, by obstála i teď.Lenny píše:Čtyřlístek měl nejmenší poloměr 49 m. Tato má 80 m.
Ani mne se nezda nijak extra divoka, i kdyz eleganci modelu ktery stoji u Bruselu na krizeni A3 x R0 nedosahujeLenny píše:Turbina byla hodně divoká, můžete posoudit sami z následující části.