Tu je obrázek

Pravda, pravda.andy píše:Souhlasím, a abych řekl pravdu, úplně nechápu ani smysl značky Tunel (IP 8a), resp. nevím, co bych měl jako řidič po jejím spatření začít dělatV některých zemích podobná značka aspoň připomíná, že je potřeba rozsvítit světla, u nás se ale svítí pořád
V tomto případě bych udělal výjimku. Logická mi nepřipadá. A myslí si to i moji přátelé.Lenny píše:Pokud je někde označen začátek nečeho, musí být někde označen i konec. V tomto směru mi přijde logická a potřebná.
No ale značky zimní výbava nebo začátek a konec obce mají svůj jasně daný význam. Naproti tomu pro zákaz zastavení už jedna značka existuje (B 28 s dodatkovou tabulkou Začátek úseku (E 8a) nebo Konec úseku (E 8c)). Kdyby třeba tunel znamenal zákaz zastavení + mimo obec maximální rychlost 80 km/h, tak dejme tomu - jedna značka by se ušetřila. Ve skutečnosti se ale IP 8a vyskytuje téměř vždycky zároveň se značkou Nejvyšší dovolená rychlost (B 20a).flames píše:V tunelu je zakázáno zastavení a stání, ne? Tím pádem ta značka ohraničuje oblast, kde se nesmí zastavit. Nepřijde mi až tak zbytečná jen kvuli tomu, že ´to vidíme´.
Značka o zimní výbavě je taky zbytečná, každý ví že na horách sněží a mrzne, stejně tam ovšem mnozí vyjedou v letních.
Mohli bychom taky zrušit značky ohraničující obce, to si přece každý všimne, že je v obci.
Ale na mostě, za horizontem, v zatáčce a na železničním přejezdu je přeci také zakázáno zastavení a stání a nikdo to (zaplať pánbůh) neoznačuje žádnou značkou. Proč teda tunel? Protože v tunelu je "zvláštní režim", při zastavení za nehodou má řidič a osádka opustit auto a odebrat se k nebližšímu únikovému východu atd atd ... prostě tunel má hodně zvláštní režim, tudíž je asi vhodné ho označit. Ale taky mi to přijde jako zbytečnost.flames píše:V tunelu je zakázáno zastavení a stání, ne? Tím pádem ta značka ohraničuje oblast, kde se nesmí zastavit. Nepřijde mi až tak zbytečná jen kvuli tomu, že ´to vidíme´.
Přiznám se bez mučení, že sem o nějakém utíkání směr exit ani nevěděl. Jsem sám?Petr Pokorný píše: ... prostě tunel má hodně zvláštní režim, tudíž je asi vhodné ho označit.
Jo jo, MD k tomu vydalo před časem nějakou brožurku, ale koukám že jsem trochu kecal, utíka se má až když hoří...flames píše:Přiznám se bez mučení, že sem o nějakém utíkání směr exit ani nevěděl. Jsem sám?
Však že jo, a beze srandy, třeba v Norsku je taky nemaj, respektive jen u velkých měst -- povinnost jet 50 je tam definována "v zastavěném území", a že jsou u silnice nějaký baráky každej vidí. Píchat všude cedulky je ouřední alibismus a degradace šoféra na jednoduchej automat. A ještě to rozptyluje od řízeníflames píše:Mohli bychom taky zrušit značky ohraničující obce, to si přece každý všimne, že je v obci.
Že bychom podle této logiky zavedli značku "konec přechodu pro chodce"? Přechod pro chodce je přece taky informativní značka na modrém podkladě, ne?Lenny píše:Pokud je někde označen začátek nečeho, musí být někde označen i konec. V tomto směru mi přijde logická a potřebná.
S tímto souhlasím. Jednoduše je u nás přeznačkováno.jonáš píše:Píchat všude cedulky je ouřední alibismus a degradace šoféra na jednoduchej automat. A ještě to rozptyluje od řízení
To jo,ale pochybuju,že si to půjde přečíst srna,aby věděla,že může skákat před značkou a ne až za níjonáš píše:Tak v tomhle případě mi to zrovna tak legrační nepřipadá, jak má projíždějící cesťák vědět, kam až ty migrační trasy sahaj ..
No pokud nesvítí světly pro denní svícení!andy píše:Souhlasím, a abych řekl pravdu, úplně nechápu ani smysl značky Tunel (IP 8a), resp. nevím, co bych měl jako řidič po jejím spatření začít dělatV některých zemích podobná značka aspoň připomíná, že je potřeba rozsvítit světla, u nás se ale svítí pořád