II/492 Zádveřice - Biskupice
II/492 Zádveřice - Biskupice
Na této silnici probíhá již několik let oprava povrchu. Letos probíhá oprava povrchu v Horní Lhotě v souvislosti s realizací kanalizace. Loni probíhala v Dolní Lhotě, rovněž po vybudování kanalizace. Další nově opravený úsek je za Dolní Lhotkou končící před odboučkou na Petrůvku. Rovněž v Luhačovicích byla silnice upravena, na náměstí byla postavena okružní křižovatka a opraven průtah obcí.
V současné době kromě zmíněné opravy v Horní Lhotě probíhá lokální oprava povrchu v úseku ve stoupání před Hájenkou od Zádveřic.
Z plánu to je/byla výstavba stoupacích pruhů na Zádveřáku mezi Zádveřicemi a H. Lhotou, které prošly procesem EIA. O dalším osudu přípravy mi není nic známo.
V současné době kromě zmíněné opravy v Horní Lhotě probíhá lokální oprava povrchu v úseku ve stoupání před Hájenkou od Zádveřic.
Z plánu to je/byla výstavba stoupacích pruhů na Zádveřáku mezi Zádveřicemi a H. Lhotou, které prošly procesem EIA. O dalším osudu přípravy mi není nic známo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Re: II/492 Zádveřice - Biskupice
Rozšíření Zádveřce - Horní Lhota -stoupací pruh není nutno.Přes Luhánky stejně nesmí žádná nákladní doprava mimo zásobování.Luhánky měly velký problém se zapsáním do UNESCO hlavně z důvodů tranzitu kamionové dopravy .Velmi využíváné to bylo spojení -Uh. Brod - Zádveřice -Vizovice- resp Zlín -VELMI DOBRÁ spojka I/50 a I/49.Chyba je v omezení tonáže na I/57 - Val. Klobouky -Brumov -Sidonie -SK -Horné Srnie - kousek na D1 v SK. Dříve více vyžívaný přechod Střelná -stahoval těžkou dopravu z I/49 - Vizovice a I/57 -Vsetín.Zlínský okres jako jediný vlastně nemá ŽÁDNÝ hraniční přecho na I. třídě na Slovensko - a hranice pěkně dlouhé.Val. Klobouky včetně absolutně nevyužité a krajem těžce zainvestované a prosazované průmyslové.zony u vojáků za Slavičínem mohou jenom těžce plakat jak mají snižovat nezaměstnanost v oblasti.Nepochopitelné je taky investování ŘSD do oprav I/57 - most před Sv. Štěpánem v roce 2010 - pokud se nezruší 6,5 tuny na přechodu do SK vyhozené peníze -výborná cesta jen pro osobní dopravau.Není na kraji Zlín podpořeno a pochopeno zlepšení zaměstnanosti na Slavičín+ Val.Klobouky + Brumov-Bylnice.Zádveřák pak i z těchto důvodů pouze opravit ale nerozšiřovat.
Obchvat Luhačovic byl plánován východně a byl tam i tunel, ale jak je to ještě reálné, to nevím.
Asi tak,jal všechno ostatní...Lenny píše:Obchvat Luhačovic byl plánován východně a byl tam i tunel, ale jak je to ještě reálné, to nevím.

Zákaz tam byl kvůli nízké tonáži mostu za Dolní Lhotou,ale ten je spravený,takže podle mne tam ted žádné omezení není.
Když už se bavíme o této komunikaci,tak by mně zajímalo,jestli se někdy uvažovalo o napojení této silnice na silnici II/495 http://mapy.cz/s/2IQg čímž by elegantně vznikl obchvat Újezdce-Těšova a PČR by přišla o lukrativní zdroj příjmů při pravidelném měření na tomto úseku.
Stávající trasa je maximální opruz pro ty,co chtějí jet směrem do Šumic a Bojkovic.Kdysi šlo projet okolo JZD,tam ale udělali cyklostezku.
Stávající trasa je maximální opruz pro ty,co chtějí jet směrem do Šumic a Bojkovic.Kdysi šlo projet okolo JZD,tam ale udělali cyklostezku.
Jak to vypadá se stoupacími pruhy? zatím ticho po pěšíně a žádný rozruh kolem toho...
To nevím,ale v regionu bych spíš podpořil Sirákov,ten je potřebuje podstatně víc.Lenny píše:Jak to vypadá se stoupacími pruhy? zatím ticho po pěšíně a žádný rozruh kolem toho...
Sirákov mi až takový problém nepřijde. Vlastně ani toto mi až takový problém nepřijde.
Stoupací pruhy budou mít jakés takés opodstatnění až bude do Zádveřic dovedena R49. Jinak příští rok se postaví konečně okružní křižovatka II/492 // II/493 nad přehradou. V létě tam na jednom stromě visel i výkres řešené situace...
Kraj hodně investuje do oprav na této silnici, kvalita je oproti jiným výrazně vyšší. A s tím stoupáním na Petrůvku se nebude dělat zatím nic?
A s tím stoupáním na Petrůvku se nebude dělat zatím nic?
Co je tím myšleno? - odvodnění, stoupací pruh? Podle mě by měli kvalitně udělat odvodnění v prostřední části kopce, kde to v roce 1997 v rámci povodní ujelo a několikrát to tam následně opravovali.
Co je tím myšleno? - odvodnění, stoupací pruh? Podle mě by měli kvalitně udělat odvodnění v prostřední části kopce, kde to v roce 1997 v rámci povodní ujelo a několikrát to tam následně opravovali.
Po dokončení OK pod Petrůvkou bude příjezd do největších moravských lázní už na velmi slušné úrovni jak od Zádveřic tak i od Uh. Brodu. Kolem přehrady je nový povrch, opraven most v Polichně. Jenom místy odstranit vyjeté koleje a vítejte zahraniční návštěvníci Luhačovic.
-
- VIP
Letos se má zahájit mj. rekonstrukce silnice II/492 Zádveřice – Horní Lhota (hodnota 66 milionů korun).
za lepší silnice a dálnice
čtěte a hlasujte
čtěte a hlasujte
Takže,jak jsem si všiml,stoupací pruhy se konat nebudou...
Kraj hodně investuje do této silnice a do napojení Luhačovic. Prakticky celá silnice byla v uplynulých letech postupně rekonstruována a opravena.
Byla dokončena rekonstrukce Zádveřice - Horní Lhota. Opticky mi cesta po rekonstrukci připadá užší než před ní. Nově přibyly nějaké zákazy předjíždění a omezení na 70 km/h. Stavebně je to pěkné.
-
https://www.denik.cz/ekonomika/obchvat- ... 00221.html Obchvat Luhačovic opět ožívá. Nyní v hlavě současného starosty. Ten si myslel, že by to šlo stihnout ještě v tomto volebním období...
))) nicméně je reálných tak 10 let... jestli vůbec se bude nějak pokračovat a nezůstane vše jen na papíře