Stihne se Blanka zprovoznit v termínu i když tato část stále nebyla započata?
Z které strany se bude razit?
Je tam hranice mezi stavbami...michal píše:Já bych měl jeden dotaz. Ta záporová zeď vzadu vpravo na tom obrázku stojí v ose STT. Zajímalo by mě, proč se celý svah takto kotví, když bude stejně odtěžen. Nebylo dost místa pro stavební techniku, takže se svah odtěží až po proražení tunelu? http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 ... s/071.html Navíc na tomto obrázku probíhá další pilotáž kolmo na osu STT. http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/0 ... s/078.html jsem z toho jelen
ne, ne, asi ze všechAl-Es píše:Stále se ještě nezačalo s ražbou. Neví někdo více informací??
Z které strany se bude razit?
Termín je konec roku 2011, slyšel jsem už hlasy, že to rozhodně nestihnou, ale stále to nikdo nepotvrdil oficiálně.Al-Es píše:Stále se ještě nezačalo s ražbou. Neví někdo více informací??
Na podzim letos by se mělo začít razit ze západní strany. Na východní straně jsou problémy s památkáři, kteří mají zkreslené představy o hradební stěně. Něchtěj povolit její zajištění a nejraději by byli, kdyby se s ní nedělalo vůbec nic. Ještě jsem neslyšel jak to dopadlo.Z které strany se bude razit?
mě to vychází cca u tunelové propojky, ale ta se určitě ještě nerazila... škoda že nejsou čerstvější číslíčkatunelblanka.cz píše: 30. června 2010
Severní tunel / ražby a primární obezdívka z Myslbekovy
Probíhá ražba vertikálním členěním výrubu. Je vyraženo 468,05m horní úrovně a 463,05m spodní úrovně levé části kaloty, 446,80m horní úrovně a 442,85, spodní úrovně pravé části kaloty. Je vyraženo 428,16m kaloty střed. Ražba horizontálním členěním skončila v úrovni kaloty a opěří 396,08m (viz obrázek členění výrubu). Je vyraženo 291,18m levé protiklenby a 284,93 pravé protiklenby.
MHMP píše:Prohlášení k mimořádné události na stavbě tunelového komplexu Blanka
Dne 5. července 2010 ve 23.31 hodin došlo na stavbě Městského okruhu Myslbekova-Pelc Tyrolka, tunelový komplex Blanka (stavba 9515 Myslbekova – Prašný most) k mimořádné události při ražbě tunelového úseku Brusnice – severní tunelové trouby.
"V důsledku této události došlo ke ztrátě stability nadloží tunelu, a tím k vytvoření propadu v prostoru parkoviště za budovou Ministerstva kultury ČR v Praze 6. Kráter vzniklý na povrchu má rozměry cca 20 m šířky a 35 m délky. Při mimořádné události nedošlo ke zranění osob,“ uvedl tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy Jiří Wolf a dodal: „Tento prostor byl z bezpečnostních důvodů již před ražbou vyklizen a zajištěn proti vstupu osob. Práce na likvidaci mimořádné události byly okamžitě zahájeny a budou trvat několik dnů, její příčiny jsou v současné době ve stádiu vyšetřování.“
V Praze 6. 7. 2010
Co tam teda dělal ten bagrista s bágrem,neví někdo??? V noci na zahradě,to je dost divné ,od 22.00hod je přece noční klid.kasme píše:http://magistrat.praha-mesto.cz/84350_P ... exu-Blanka
MHMP píše:Prohlášení k mimořádné události na stavbě tunelového komplexu Blanka
Dne 5. července 2010 ve 23.31 hodin došlo na stavbě Městského okruhu Myslbekova-Pelc Tyrolka, tunelový komplex Blanka (stavba 9515 Myslbekova – Prašný most) k mimořádné události při ražbě tunelového úseku Brusnice – severní tunelové trouby.
"V důsledku této události došlo ke ztrátě stability nadloží tunelu, a tím k vytvoření propadu v prostoru parkoviště za budovou Ministerstva kultury ČR v Praze 6. Kráter vzniklý na povrchu má rozměry cca 20 m šířky a 35 m délky. Při mimořádné události nedošlo ke zranění osob,“ uvedl tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy Jiří Wolf a dodal: „Tento prostor byl z bezpečnostních důvodů již před ražbou vyklizen a zajištěn proti vstupu osob. Práce na likvidaci mimořádné události byly okamžitě zahájeny a budou trvat několik dnů, její příčiny jsou v současné době ve stádiu vyšetřování.“
V Praze 6. 7. 2010