Přechody pro chodce
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Přechody pro chodce
Myslím že to souvisí s tématem
Zúžený vjezd na Vítězné náměstí komplikuje v Dejvicích dopravu
http://praha.idnes.cz/zuzeny-vjezd-na-v ... zpravy_sfo
Zúžený vjezd na Vítězné náměstí komplikuje v Dejvicích dopravu
http://praha.idnes.cz/zuzeny-vjezd-na-v ... zpravy_sfo
Re: Tramvaj do Podbaby (Suchdola)
Ano. Je to tam mimořádně dementní. Jako kdyby u toho Kulaťáku bylo málo místa. 
Jó, kdyby se stavěla Dana, tak jsme tenhle problém za dva roky měli vyřešený...
Jó, kdyby se stavěla Dana, tak jsme tenhle problém za dva roky měli vyřešený...
Království a půl princezny za 511.
Tohle opatření nesouvisí s místem, ale s "bezpečností chodců" a to je svaté, na to se sahat nesmí.Bobek píše:Ano. Je to tam mimořádně dementní. Jako kdyby u toho Kulaťáku bylo málo místa.
S místem to souvisí, neboť konec ulice Jugoslávských partyzánů jest obklopen toliko trávníkem. Stačilo by tedy kraj vozovky i s chodníkem posunout o 3 m a hned by se našlo místo pro druhý pruh. Jediné dodatečné náklady by byly na přeložení kandelábru, i ten kanál by tam přinejhorším mohl zůstat.
Místo možná také, ale hlavně dle normy nesmí být něřízený přechod přes více než jeden pruh v daném směru.
Cituji:
K přechodům bez řízení světelnou signalizací uvádí ČSN 73 6110 Projektování místních komunikací (2006) čl. 10.1.3.3: přechody pro chodce bez řízení světelnou signalizací se mohou navrhovat jen přes dva protisměrné jízdní pruhy (přes dvoupruhovou obousměrnou komunikaci). Přechod pro chodce přes dva jízdní pruhy před křižovatkou, z nichž jeden je pro odbočování vlevo/vpravo, se připouští.
Změna Z1 této normy (2010) pak toto ustanovení mění na čl. 10.1.3.4: přechody pro chodce přes dva nebo více stejnosměrných jízdních pruhů mají být řízené světelnou signalizací, s následující výjimkou: Přechod pro chodce přes dva jízdní pruhy před křižovatkou, z nichž jeden je pro odbočování vlevo/vpravo, se připouští.
Dále se pak ve studii píše:
Jelikož rušení vyznačených přechodů je v Praze až na výjimky politicky neprůchodné, ustanovení této normy je důvodem pro:
- Buď zužování dvoupruhových vozovek na jeden jízdní pruh v místě přechodu.
- Nebo zřizování světelné signalizace, a to jak na samostatných přechodech mimo křižovatky, tak i na křižovatkách.
Ale to je jiný Topic.
Cituji:
K přechodům bez řízení světelnou signalizací uvádí ČSN 73 6110 Projektování místních komunikací (2006) čl. 10.1.3.3: přechody pro chodce bez řízení světelnou signalizací se mohou navrhovat jen přes dva protisměrné jízdní pruhy (přes dvoupruhovou obousměrnou komunikaci). Přechod pro chodce přes dva jízdní pruhy před křižovatkou, z nichž jeden je pro odbočování vlevo/vpravo, se připouští.
Změna Z1 této normy (2010) pak toto ustanovení mění na čl. 10.1.3.4: přechody pro chodce přes dva nebo více stejnosměrných jízdních pruhů mají být řízené světelnou signalizací, s následující výjimkou: Přechod pro chodce přes dva jízdní pruhy před křižovatkou, z nichž jeden je pro odbočování vlevo/vpravo, se připouští.
Dále se pak ve studii píše:
Jelikož rušení vyznačených přechodů je v Praze až na výjimky politicky neprůchodné, ustanovení této normy je důvodem pro:
- Buď zužování dvoupruhových vozovek na jeden jízdní pruh v místě přechodu.
- Nebo zřizování světelné signalizace, a to jak na samostatných přechodech mimo křižovatky, tak i na křižovatkách.
Ale to je jiný Topic.
Dobré vědět 
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Já myslel, že to jsou dva pruhy obecně.
By mě zajímalo, jestli ten, kdo to sepsal, taky někdy dostává vycházky. 
Království a půl princezny za 511.
Jenže plno aut jezdí jak magoři a kolikrát jsem viděl, jak v druhém pruhu před přechodem stála auta a v prvním si jel magor v pohodě dál... málem přecházejícího sejmul. Možná policejní statisktiky hovořily jasně pro změnu normy. Já v tom problém nevidím
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Vždyť na této křižovatce je ten pruh "z nichž jeden je pro odbočování vlevo/vpravo". (a ten druhý taky, norma ale nic neříká že druhý takový být nesmí). Ono se tam ani jinam jet nedá, pokud neřídíte tramvaj.
Navíc ta změna z roku 2010 mění nepřípustnost (přechody bez ssz se mohou dávat jen tam...) na doporučení (přechody přes 2pruh se mají řídit ssz...)
A co se týče statistik z nichž vyplynulo. Můžu udělat statistiku, že kde není silnice vůbec, tam nedošlo k žádné dopravní nehodě. Zkuste to zapracovat do normy, vždyť je to nepochybně ještě účinnější zabezpečení
Navíc ta změna z roku 2010 mění nepřípustnost (přechody bez ssz se mohou dávat jen tam...) na doporučení (přechody přes 2pruh se mají řídit ssz...)
A co se týče statistik z nichž vyplynulo. Můžu udělat statistiku, že kde není silnice vůbec, tam nedošlo k žádné dopravní nehodě. Zkuste to zapracovat do normy, vždyť je to nepochybně ještě účinnější zabezpečení
Nevím, jak to má s vycházkama, ale Eltodo mu musí být velmi vděčné.Bobek píše:...By mě zajímalo, jestli ten, kdo to sepsal, taky někdy dostává vycházky.
Re: Přechody pro chodce
Řešením je podle mě zrušení toho přechodu. Zvlášť když je kousek níž druhej.
jo Eltodo ma dobry lobbing
konecne nejhustsi pocet zeber a semaforu na 1000 obyvatel ma prave PRag. Jsou useky s prechody po 20 metrech. Stanice Hradcanska-kde chtel komous cechy naucit pouzivat podchody selhala, dnes je tam 3 semafory v kazdem smeru na cirka 50m.... Cesi=Deti 
Re: Přechody pro chodce
viděno tak trochu pohledem přes čelní sklo