Městské okruhy
-
elrondecuba
Městské okruhy
Jaká je situace s městskými okruhy u nás? Mám na mysli ty "oficiální" označené dopravní značkou IP 1a a IP 1b, případně další neoficiální. Vypíši ty, které znám.
Praha:
Aglomerační okruh - II/101, i když v terénu je na několika místech vyznačen směrem mimo tuto silnici (na II/599, III/????, ...) a značení dál nepokračuje. Značen nesouvisle.
Pražský okruh - R1 v budoucnu, nyní R1 + městské monunikace, částečně souběžně s MO. Značen souvisle i s pojmenováním.
Městský okruh - MO v budoucnu, nyní MO + městské komunikace, částěčně souběžně s PO. Značen souvisle i s pojmenováním.
Brno:
Velký městský okruh - I/42 v budoucnu komplet 2+2 s múk. Značen?
Vzhledem k pojmenovíní VMO by měl být nějaký "Malý městský okruh"?
Hradec Králové
Městský okruh - I/31. Značen?
Ostrava, Plzeň, ...:
???
Praha:
Aglomerační okruh - II/101, i když v terénu je na několika místech vyznačen směrem mimo tuto silnici (na II/599, III/????, ...) a značení dál nepokračuje. Značen nesouvisle.
Pražský okruh - R1 v budoucnu, nyní R1 + městské monunikace, částečně souběžně s MO. Značen souvisle i s pojmenováním.
Městský okruh - MO v budoucnu, nyní MO + městské komunikace, částěčně souběžně s PO. Značen souvisle i s pojmenováním.
Brno:
Velký městský okruh - I/42 v budoucnu komplet 2+2 s múk. Značen?
Vzhledem k pojmenovíní VMO by měl být nějaký "Malý městský okruh"?
Hradec Králové
Městský okruh - I/31. Značen?
Ostrava, Plzeň, ...:
???
Re: Městské okruhy
Brno
VMO značen
Malý dopravní okruh je taky značen. Tuším, že je v trase Koliště, Údolní, Úvoz
Hradec Králové - značen
VMO značen
Malý dopravní okruh je taky značen. Tuším, že je v trase Koliště, Údolní, Úvoz
Hradec Králové - značen
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Okruh má v tomto smyslu i Chrudim v trase silnic 17 a 37 (nejen).
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
V Ostravě bych to viděl asi takto
Okruh
Na těch silnicích je okruh vyznačen, ale nevím jestli je to myšleno takto dokola.
Okruh
Na těch silnicích je okruh vyznačen, ale nevím jestli je to myšleno takto dokola.
R48 -> D48 se podařilo!
přesně takhle jsem ho viděl zaznačený i v nějakém starším autoatlase.
v usti n/l 100% vim o znacenem okruhu v tehle stope. zbytek bych si cucal z prstu, takze bych odpoved prenechal nekomu mistnimu 
jinak nerad bych si vymyslel, ale znaceny okruh byl myslim taky mezi libercem a jabloncem a tvori ho I/14 a ta severnejsi spojka pres kunratice.
jinak nerad bych si vymyslel, ale znaceny okruh byl myslim taky mezi libercem a jabloncem a tvori ho I/14 a ta severnejsi spojka pres kunratice.
Okruh býval značen i v Jihlavě, myslím, že takto:
http://www.mapy.cz/#x=135769472@y=13349 ... 23680+6016
http://www.mapy.cz/#x=135769472@y=13349 ... 23680+6016
Neví někdo, co znamená tato značka s označením I v Praze-Nuslích na křižovatce Bělehradská-Otakarova-Křesomyslova u vjezdu do Křesomyslovy (směrem na Nusle, Albertov)? Opravdu tam vede nějaký hodně vnitřní okruh nebo je to nějaký pozůstatek z minulosti?
Pokud se nepletu, tak Praha má okruhy čtyři- jeden je ještě značen na Smíchově.
-
Mosquit
Nemá HK rovnou 2 okruhy, vnitřní (I.), kolem pivovaru, a vnější (II.) (Gočárův) ?
Nějak si nemohu vzpomenout, ale řekl bych že ano, a že jsou oba značené.
Nějak si nemohu vzpomenout, ale řekl bych že ano, a že jsou oba značené.
-
elrondecuba
to JirkaS: cestou do Brna jsem se zajel podívat do Jihlavy a okruh již není značen.
to Matthew a michal: chtělo by to foto, nebo ověřené info. Je možné, že je to pozůstatek z minulosti, nebo v tom mají nepořádek, viz staré značky okruhu III na východě Prahy vedoucí do ztracena
add Brno: projel jsem se po Brně a tam mají tři okruhy
I Husova-Úzká-Koliště
II částečně s VMO, samostatně Křížová-Úvoz-Kotlářská-Provazníkova/Merhatouva
III VMO
to Matthew a michal: chtělo by to foto, nebo ověřené info. Je možné, že je to pozůstatek z minulosti, nebo v tom mají nepořádek, viz staré značky okruhu III na východě Prahy vedoucí do ztracena
add Brno: projel jsem se po Brně a tam mají tři okruhy
I Husova-Úzká-Koliště
II částečně s VMO, samostatně Křížová-Úvoz-Kotlářská-Provazníkova/Merhatouva
III VMO
foto viz http://www.norc.cz - křižovatka Křesomyslova-Bělehradská - dobře viditelná značka u rohu Erotic City
michal: celou tu trasu jsem teď projel na norcu a nikde jsem tam značku městského okruhu neviděl, chtělo by to specifikovat místo
michal: celou tu trasu jsem teď projel na norcu a nikde jsem tam značku městského okruhu neviděl, chtělo by to specifikovat místo
Naposledy upravil(a) Matthew dne 17.5.2009 8:15:27, celkem upraveno 1 x.
Oj to je hodně stará značka
Ta tam rozhodně nemá co dělat. Jinak ano, vedl tudy I. vnitřní okruh. Na mé staré mapě "Praha pro motoristy" z roku 1982 je dokonce značen pouze tento okruh + vnější zhruba po trase dnešní I/101. Je tomu věnována speciální sekce "Prahu raději objíždějte!".
Značení vnitřního okruhu z Nuslí na západ: Sekaninova, Výtoň, Pal.nám, Kartouzská, Plzeňská, Podbělohorská, Pod stadiony, Spartakiádní, Myslbekova, Obránců míru (Patočkova, Milady Horákové), Veletržní, U sjezdového paláce (U Výstaviště, Plynární), Vrbenského, Libeňský most, Švábky, Pod plynojemem, Ohrada, Želivského, Bělocerkevská, Sboru bezpečnosti (Vršovická)
opačně obdobně...
Značení vnitřního okruhu z Nuslí na západ: Sekaninova, Výtoň, Pal.nám, Kartouzská, Plzeňská, Podbělohorská, Pod stadiony, Spartakiádní, Myslbekova, Obránců míru (Patočkova, Milady Horákové), Veletržní, U sjezdového paláce (U Výstaviště, Plynární), Vrbenského, Libeňský most, Švábky, Pod plynojemem, Ohrada, Želivského, Bělocerkevská, Sboru bezpečnosti (Vršovická)
opačně obdobně...
-
elrondecuba
V Hradci je značen, jako okruh pouze I/31 a v Chrudimi je okruh také značen.
-
elrondecuba
V Českých Budějovicích je okruh také značen
-
elrondecuba
V atlase z roku cca 1985 jsou již v Praze značeny tři okruhy, plus i "doporučené trasy TIR" pro průjezd Prahou. Dva okruhy se schodují s popisem mapmana a jeden je navíc.
-
elrondecuba
Aktuální situace vypadá takto:
Okruh má: Praha (3), Brno (3), České Budějovice, Hradec Králové, Chrudim, a Ústí nad Labem
Okruh nemá: Plzeň a Jihlava
a u Ostravy jsme to zatím nevyřešili
Okruh má: Praha (3), Brno (3), České Budějovice, Hradec Králové, Chrudim, a Ústí nad Labem
Okruh nemá: Plzeň a Jihlava
a u Ostravy jsme to zatím nevyřešili
-
elrondecuba
Tak i Havlíčkův Brod má značený městský okruh.
a kudy vede?elrondecuba píše:Tak i Havlíčkův Brod má značený městský okruh.
To by mě taky zajímalo. Brod má na I/38 zatím pouze průtah, okruh není kudy vyznačit.Lenny píše:a kudy vede?elrondecuba píše:Tak i Havlíčkův Brod má značený městský okruh.
Ale je tam ta značka, teď jsem si to uvědomil. Viděl jsem ji na začatku Brodu u křižovatky I/38 se severním obchvatem. Možná je to vedeno severní obchvat - I/34 - I-38.
Tak to možná bude pozůstatek letní rekonstrukce křižovatky I/38 x I/34, kdy byla takto převedena tranzitní doprava, protože úsek I/38 mezi křižovatkami s I/34 a II/150 byl neprůjezdný. Ale okruhem bych to nenazýval, navíc I/34 vedená původní trasou městem má malou kapacitu. Proto je nyní značena od Ždírce právě po severním obchvatu a pak společně s I/38.Lenny píše:Ale je tam ta značka, teď jsem si to uvědomil. Viděl jsem ji na začatku Brodu u křižovatky I/38 se severním obchvatem. Možná je to vedeno severní obchvat - I/34 - I-38.
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
Značku má i Bruntál, ale v podstatě se jedná o dost děsný průtah téměř historickým centrem, kdy dokonce vedou v peáži 2 silnice 1. třídy. (I/11 a I/45)
-
elrondecuba
Havl.Brod má okruh vedený po silnicích I/38, I/34 a II/150