CZ ring :)
CZ ring :)
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... .27124&z=7 Máme okruh, který nás nestál ani korunu!
-
Diaľničiar
- VIP
Re: CZ ring :)
Kdyby to bylo celé v dálničním profilu, bylo by to dokonalé. 
Tak podle všeho chybí resp. bude od září po zprovoznění A4 Zgorzelec - Krzyzowa chybět už jen jeden jediný úsek a to Katowice (A4) - Žilina (D3), přičemž do uzavření chybí v PL úsek S1 Myslowice - Bielsko-Biala (projekt, plný profil), S69 Bielsko-Biala - Żywiec - Zwardoń (pol.profil, část v provozu, část ve výstavbě, část v plánu) a na Slovensku úseky na D3 od Žiliny-Strážova na sever (v pol profilu už jsou některé úseky v provozu).
Jinak pokud půjdeme od Žiliny po směru ručiček, tak jde postupně o:
D3 - D1 - D2 - D4 (SK/A) A6 - A4 - S1 - A21 - A1 - A25 - A8 (A/D) A3 - A93 - A72 - A4 (D/PL) A4
Jinak pokud půjdeme od Žiliny po směru ručiček, tak jde postupně o:
D3 - D1 - D2 - D4 (SK/A) A6 - A4 - S1 - A21 - A1 - A25 - A8 (A/D) A3 - A93 - A72 - A4 (D/PL) A4
A ještě Považská Bystrica, tam se bude snad otvírat za rok.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že jde poměrně o celosvětověj unikát, protože mě teď nenapadá, která země by něco podobnýho v takhle věrný podobě měla 
a co treba Svycarsko? Rakusaci nejspis taky:-))
-
Jaroslav_47
CZ ring - roundabout je fascinující. Mě by nic takového nenapadlo. Nevíte někdo jak tuto mapu zpopularizovat v Evropě (i přesto, že zatím ten ring není celý hotov) ? Napadá mě taková možná i trochu utopistická myšlenka. Co když se tento CZ ring zalíbí nějakému evropskému kamionovému přepravci a pak sem tam začne občas své kamiony posílat po části této trasy ? Z nějaké statistiky vím, že kamionová přeprava v ČR je snad ve 2/3 tranzitní. A třeba by se těm českým dálnicím i kdyby o pár procent ulevilo.... 
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych rekl, ze to bude nejspis tim, ze mame vetsinu hranice s okolnimi staty kopirujici celkem verne horske masivy. Na jejich druhe strane je tedy celkem logicky misto pro zhruba rovnobeznou okrajovou dalnicimartin píše:Já bych řekl, že jde poměrně o celosvětověj unikát, protože mě teď nenapadá, která země by něco podobnýho v takhle věrný podobě měla
Jen na severu v Polsku a na jihu v Rakousku jsou ty dalnice dal od naseho uzemi (i z duvodu jeho tvaru), naopak na zapade v Nemecku a na vychode na Slovensku kopiruji tvar horskych masivu pomerne presne a hlavne jsou docela blizko.
Ani Švýcaři, ani Rakušáci nemají okruh tak krásně natěsno jako mykuzzzma píše:a co treba Svycarsko? Rakusaci nejspis taky:-))
Já bych to neviděl tak vážně, viz ročenka dopravy 07Jaroslav_47 píše: Z nějaké statistiky vím, že kamionová přeprava v ČR je snad ve 2/3 tranzitní.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Ovšem nesmíte koukat na tuny, ale na tunokilometry .. a tam je poslední údaj opravdu v poměru vnitrostátní 16 miliard, mezinárodní 32 miliard.
A k tomu kolečku .. hezkej nápad, recese, ale 1600 km lomeno dvěma je furt 800, přímá linla Dresden-Blava necelých 500, čili proč by si někdo zajížděl. 
No ale z těch 32 je skutečný tranzit jen 8,5.jonáš píše:Ovšem nesmíte koukat na tuny, ale na tunokilometry .. a tam je poslední údaj opravdu v poměru vnitrostátní 16 miliard, mezinárodní 32 miliard.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Pozor na to, ono je tam předevšim hned nahoře napsáno "pouze vozidly registrovanými v ČR". Čili všichni děláme nesprávný závěry z neodpovídajících čísel, sypu se popelem. Mi to docvaklo až když vidim ty neuvěřitelný poměry dovozu/vývozu/tranzitu, jakej jsme logistickej tygr. Na druhou stranu, i cizí náklaďáky tady můžou končit nebo začínat, takže bych klidně bral v úvahu i ten poměr vnitrostátní:mezinárodní.
Na blbosti mě užije
, takže zde je CH-ring (pravda, trochu větší, ale zase je kromě kousku mezi I a F vše dálnice):
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 927368&z=8
Na A-ringu budu ještě muset trochu pracovat, bude ještě větší
!
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 927368&z=8
Na A-ringu budu ještě muset trochu pracovat, bude ještě větší
Naposledy upravil(a) Standa dne 7.7.2009 12:51:32, celkem upraveno 1 x.
A víte, že to není až tak hroznéStanda píše: Na A-ringu budu ještě muset trochu pracovat, bude ještě větší!
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 854736&z=7