Souhlasím s tím, že by měly být v prodeji ctvrtletní, přip. pololetní DZ a taky by se měla prodávat roční klouzavá známka.xlibor píše:Jo, klidne, kdyby se ted prodavala DZ 2009 za 500,- tak si ji klidne koupim, nebo kdyby existovaly pololetni nebo ctvrtletni a ne tydeni a mesicni (krom rocnich).
Klouzavá roční známka
Klouzavá roční známka
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: R56
To ma asi namysli neco jako kdyz namocis folii ve vode a pak ji "prilepis" na skloLenny píše:Souhlasím s tím, že by měly být v prodeji ctvrtletní, přip. pololetní DZ a taky by se měla prodávat roční klouzavá známka.xlibor píše:Jo, klidne, kdyby se ted prodavala DZ 2009 za 500,- tak si ji klidne koupim, nebo kdyby existovaly pololetni nebo ctvrtletni a ne tydeni a mesicni (krom rocnich).
Obycejny clovek nebo bezna rodina ma vetsinou stejne jen jedno auto.
A mimochodem bych zavedl bezplatne vyuzivani dalnic auty pohanene CNG nebo elekro
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jo to tak, cestu ošoupává stejně, takže jakýpak copakxlibor píše: A mimochodem bych zavedl bezplatne vyuzivani dalnic auty pohanene CNG![]()
R48 -> D48 se podařilo!
Když syna povezete někam do ozdravovny,nebo jinam po D,R a budete mít potvrzení,tak můžete jet bez známky i cestou nazpětxlibor píše:No to nema cenu resit, letos to nejak preziju a na pristi rok si pak uz koupim na rok 2010. Jinak jsem zjistil, ze pokud je v aute prepravovana osoba ZTP nebo ZTP/P, ktera je vlastnikem vozu nebo ho vlastni osoba blizka, tak znamka neni potreba. To jsem treba nevedel. Muj syn je ZTP/P, takze kdyz ho budu mit v aute, tak mohu vyjet i na dalnici.Martin z Ostravy píše:Jo nějaká sleva by být mohla, ale pořád jsou ty známky levnější než kdyby to bylo přes viňety se sazbou na km.
Jaký for? Třeba v dubnu si rozhodnu koupit známku a čekal bych, že bude platit do dubna následujícího roku a ne do prosince/ledna.Martin z Ostravy píše:Lenny to je nějaký fór s tou klouzavou známkou?
To není špatná myšlenka, ale, nepletu-li se, ještě to u ročních známek nikde nezavedli.Lenny píše:Jaký for? Třeba v dubnu si rozhodnu koupit známku a čekal bych, že bude platit do dubna následujícího roku a ne do prosince/ledna.Martin z Ostravy píše:Lenny to je nějaký fór s tou klouzavou známkou?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jsem to hold nepochopil noLenny píše:Jaký for? Třeba v dubnu si rozhodnu koupit známku a čekal bych, že bude platit do dubna následujícího roku a ne do prosince/ledna.Martin z Ostravy píše:Lenny to je nějaký fór s tou klouzavou známkou?
To by bylo myslím zbytečně složité, ledaže by se to dělalo pouhým procvaknutím známky, a od toho dne by platila rok. Jenže to by nemohl být každý rok nový design
R48 -> D48 se podařilo!
V podstatě se to nevylučuje, klidně může být každý rok nový design a známka platit rok od nákupu s tím, že od nějakého data by se prodávala s novým designem.Martin z Ostravy píše:To by bylo myslím zbytečně složité, ledaže by se to dělalo pouhým procvaknutím známky, a od toho dne by platila rok. Jenže to by nemohl být každý rok nový design
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak si pojďme založit thread, kde si navrhneme možné varianty
tady jsme OT. 
R48 -> D48 se podařilo!
Re: Klouzavá roční známka
Tak jo, už jsem to roztrhl a tady můžeme dale diskutovat 
Každoroční změna designu by byla zároveň dobrá pro kontrolu. Kontroloři by věděli, že jsou možné max 2 typy více ne.
Problém vidím v tom, že stát přijde ze začátku o nějaký ten výnos než se systém stabilizuje.
Každoroční změna designu by byla zároveň dobrá pro kontrolu. Kontroloři by věděli, že jsou možné max 2 typy více ne.
Problém vidím v tom, že stát přijde ze začátku o nějaký ten výnos než se systém stabilizuje.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Bude to drahé a administrativně náročné, ale pořád lepší než viněty Velkého Bratra. Je jen otázka, jestli by Češi, jak je známe nevymysleli nějaký fígl, s tím procvakáváním.
Otázka je kolik lidí si kupuje známku v průběhu roku, jestli by to vůbec mělo smysl.
Otázka je kolik lidí si kupuje známku v průběhu roku, jestli by to vůbec mělo smysl.
R48 -> D48 se podařilo!
Proč by to mělo být administrativně naročné? Ja na tom nic nevidim, nejakým způsobem se známka označí a vylepí. Když se chce, tak se obejde všechno.
Význam to má např. u pořizení dalšího auto, otevřou mi novou dálnici u baráku, změna oblíbených tras atd. Našla by se spousta lidí, kterým by se to líbilo.
Význam to má např. u pořizení dalšího auto, otevřou mi novou dálnici u baráku, změna oblíbených tras atd. Našla by se spousta lidí, kterým by se to líbilo.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, určitě by to nějak šlo.
A s tím využitím taky pravda, jen dodám další možnost, zpoplatní mi erko za barákem.
A s tím využitím taky pravda, jen dodám další možnost, zpoplatní mi erko za barákem.
R48 -> D48 se podařilo!
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
Tayk bych byl pro. Já jeden rok koupím roční a nevyužiji ji, další rok nekoupím a na týdenních pak zaplatím 2x tolik. Kybych měl možnost koupit třeba v březnu roční klouzavou tak bych do toho taky šel. A s těma 2 designy - když koupíš měsíční v polovině prosince, tak se to taky překrývá, tak nevím, proč by to nešlo u roční.
a pro tohle vsechno at uz je el. vineta ..
me klouzava rocni znamka prijde jako dobry napad - je to plus pro ridice a jak uz si s tim poradi PCR pri kontrolach, to je jejich problem. administrativne bych v tom taky nevidel zadnej problem - v cem je rozdil v cvaknuti desetidenni nebo rocni znamky?
i pres tyhle klady to ovsem zdaleka nevyrovna vyhody bezplatnych dalnic pro OA.
i pres tyhle klady to ovsem zdaleka nevyrovna vyhody bezplatnych dalnic pro OA.
A od ní je jen krok k výkonovému mýtu. Děkuji nechciVeronss píše:a pro tohle vsechno at uz je el. vineta ..
A já jsem pro placení průjezdu pomocí placené SMS ,jak je to tuším v Madarsku,když už tedy musím za OA platit a není vůle to řešit zvýšením spotř.daně u PHM.Jsem klidně pro jednorázový tarif okolo 50Kč/24hod.Žádné papírování,žádné lepení,žádné zbytečné vícenáklady výrobcům známek,distributorům...atd.Samozřejmě to navrhuji jako jednu z dalších možností forem placení za využití sítě dálnic.
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
Docelá dobrý nápad, ale nemyslíš, že by si mobilní oprátoři o ty vícenáklady neřekli? O tom bych silně pochyboval...viky píše:A já jsem pro placení průjezdu pomocí placené SMS ,jak je to tuším v Madarsku,když už tedy musím za OA platit a není vůle to řešit zvýšením spotř.daně u PHM.Jsem klidně pro jednorázový tarif okolo 50Kč/24hod.Žádné papírování,žádné lepení,žádné zbytečné vícenáklady výrobcům známek,distributorům...atd.Samozřejmě to navrhuji jako jednu z dalších možností forem placení za využití sítě dálnic.
Ale zadarmo to nikdo dělat nebude,to je jasné,ale určitě to nebude třetina hodnoty smsky(nepředpokládám,že u známek se režie pohybují pod 1/3 prodejní ceny)A hlavně nikam nemusím chodit nic kupovat,nic lepit,jen pošlu smsku,kterou už můžu mít přednastavenou v šabloně....... ....a jedu!rumpeak píše:Docelá dobrý nápad, ale nemyslíš, že by si mobilní oprátoři o ty vícenáklady neřekli? O tom bych silně pochyboval...viky píše:A já jsem pro placení průjezdu pomocí placené SMS ,jak je to tuším v Madarsku,když už tedy musím za OA platit a není vůle to řešit zvýšením spotř.daně u PHM.Jsem klidně pro jednorázový tarif okolo 50Kč/24hod.Žádné papírování,žádné lepení,žádné zbytečné vícenáklady výrobcům známek,distributorům...atd.Samozřejmě to navrhuji jako jednu z dalších možností forem placení za využití sítě dálnic.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No ale těch 50Kč/24h je docela pěkná pálka (18tKč/rok), to si budu radši kupovat a lepit tu známku.
R48 -> D48 se podařilo!
Pro mě je zas pálka vysolit litr a jet 4x za rok po dálnici.Proto to uvádím jako jednu z dalších forem placení.Reálně nejspravedlivější je výkonové mýto,ale budme hodně rádi,že ho tu nemáme!Martin z Ostravy píše:No ale těch 50Kč/24h je docela pěkná pálka (18tKč/rok), to si budu radši kupovat a lepit tu známku.
to je podle me super napad, ale pro kompententni osoby je to bohuzel moc malo komplikovane a hlavne to nevyuziva draze budovane mytne brany (nebo pouze ty, ktere maji kamery).viky píše:A já jsem pro placení průjezdu pomocí placené SMS ,jak je to tuším v Madarsku,když už tedy musím za OA platit a není vůle to řešit zvýšením spotř.daně u PHM.Jsem klidně pro jednorázový tarif okolo 50Kč/24hod.Žádné papírování,žádné lepení,žádné zbytečné vícenáklady výrobcům známek,distributorům...atd.Samozřejmě to navrhuji jako jednu z dalších možností forem placení za využití sítě dálnic.
zas tak hrozny to s rezii u znamek nebude (v r. 2005 byla rezie 7%). radsi ale nechci vedet, kolik bude rezie mytneho systemu v pripade MW krabicek, to si vsichni sedneme na pr... muj soukromy odhad: pokud to bude pod 75%, muzeme slavit.viky píše:(nepředpokládám,že u známek se režie pohybují pod 1/3 prodejní ceny)
-
rumpeak
Mě by nevadilo ani to výkonové mýto, ale za rozumné peníze, řekněme cca 0,2Kč/km. Bylo by to asi fakt nejspravedlivější. Lidi třeba z Českých Budějovic, kteří se na dálnici podívají jednou za deset let by to občasné projetí za babičkou do Brna vyšlo hodně levně, lidi z Prahy, Brna, dnes už i Ostravy, kteří dálnici využívají denně, protože ji tam prostě mají by to stálo třeba i 10 000 ročně. Myslím, že tohle je naprosto spravedlivé a každý by platil tolik, o kolik opotřebuje dálnici.