Praha všeobecně
Re: Praha všeobecně
Koukám že všichni koukají na Segway, ale druhá značka nikoho nezaráží ... vlevo foto, vpravo vyobrazení dle přílohy zákona o provozu na pozemních komunikacích ... trochu to nesedí.
- Přílohy
-
- Untitled-1.jpg (36.54 KiB) Zobrazeno 10078 x
Spíš by stačil obyčejný mokrý hadr na hlavu, tomu kdo to vše vymyslel a tomu kdo to instaloval - viz. i dobrý postřeh pp21 - a vyšlo by to vše daleko levněji. Jinak co může dnes, ohledně dopravního značení v Praze člověka ještě zarazit. Já si myslím, že už nic.kyk píše:Nestačila by značka omezující nebo doporučující rychlost 5km/h?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
-
Mosquit
A nebo zkusit na zem jen nastrikat neco, co sice neni skutecnym zakazem dle zakona, ale treba to nekdo pochopi a bude respektovat...
http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=14081933187
http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=14081933187
A od kdy o dopravním značení rozhoduje zastupitelstvo? To už neplatí zákon, že stanovení místní úpravy vydává příslušný silniční správní úřad po vyjádření policie?rsemir_cz píše:Zastupitelstvu byl zaslán návrh na řešení režimu jízdy v parku a obsahoval značky o vzájemné ohleduplnosti a omezoval rychlost na 10 km/h, to bylo zamítnuto.
--
A nebo byl ten, kdo to značení schvaloval natolik prozíravý, že to udělal schválně tak strašně blbě, aby to nebylo vymahatelné.
Jak psal pp21, buď tam zakážu vjezdu cyklistů standardní zákazovou značkou (a pak se to dá vymáhat), nebo cyklistům přikážu vést kolo standardní příkazovou značkou (a pak se to sice taky dá vymáhat, ale mnohem hůř). To, co vzniklo, je hybrid, který dle mého nemá oporu v zákoně a ve vyhlášce a je nevymahatelný a nepokutovatelný.
Takže vlastně OK
xman: Šlo o dlouhodobou koncepci parku, ne jenom o značení
A to se vzájemně nějak vylučuje?rsemir_cz píše:xman: Šlo o dlouhodobou koncepci parku, ne jenom o značení
To značení na Kampě je neskutečně pitomé, nicméně velmi zajímavé jsou reakce cyklokomunity. Léta si s aparátem notovali, když se omezoval někdo jiný, teď na ně došlo taky a to je najednou prskání. A objevují se i ty samé argumenty, např. "vždyť ten zákaz můžeme stejně porušovat, protože jezdíme ohleduplně".
picko: Pokud je to reakce komunity zvane 'Auto-mat' tak to je - kdyz pouziji slovnik z jednoho serveru - natlakovy spolek cyklozmrdu jehoz zakladatel pred par lety spachal uspesny pokus o sebevrazdu pri pokusu o projeti krizovatky na kole na cervenou... Bohuzel ostatni clenove jeho prikladu uz nenasledovali 
Dá se tady některý obzvlášť vypečený jedince blokovat?
Jako od zkušeného příspěvkáře bych čekal, že už to budete umětjonáš píše:Dá se tady některý obzvlášť vypečený jedince blokovat?
Ale moc nechápu, k čemu je to dobré - když se mi něčí příspěvky nelíbí, tak je nemusím číst. Připravíte se o spoustu legrace
Já to myslel jen žertem. Někteří autozmrdi jsou konec konců docela zábavní.
jonas: dekuji
nevedel jsem ze se radite mezi 'cyklozmrdy' 
jonáš, kik: Vzhledem k tomu, že už jsme zase jednou poněkud OT, doporučuji v této souvislosti spíše domácí samostudium knihy "Zmrdi, vohnouti a my", která je IMHO celkem trefná a celkem vystihuje určité nuance, k nimž je třeba při použití onoho výrazu přihlížet
.
Zmrdi se řaděj sami, tim že za takový označujou někoho jinýho. Děte už s tim tříděnim obyvatelstva podle kádrovýho původu a počtu kol či přítomnosti motoru pod zadkem laskavě do prdele
jediný třídění který uznávám je na hovada a ty ostatní. A hovada se vyskytujou bohužel v každym dopravnim prostředku.
Ale jsem rád, že šrapnel fungoval. A Kik je prostě Kik, já už mam kolo bohužel dávno na háku. A kraviny neštuduju, na to mi už zas dávno došel čas
stačí mi poznání, že "kdo to řiká, ten to je, tomu se to rýmuje" ze třetí třídy.
Stejně vás nejvíc budou ve městě brzdit "pěšozmrdi" a "kočárkozmrdky", s tim se laskaví teoretici račte smířit. Máte zas k dispozici dálnice, na který nesměj
Ale jsem rád, že šrapnel fungoval. A Kik je prostě Kik, já už mam kolo bohužel dávno na háku. A kraviny neštuduju, na to mi už zas dávno došel čas
Stejně vás nejvíc budou ve městě brzdit "pěšozmrdi" a "kočárkozmrdky", s tim se laskaví teoretici račte smířit. Máte zas k dispozici dálnice, na který nesměj
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Jonáši, to máte pravdu, jenže nelze si nevšimnout, že přinejmenším jistá část cyklistů (těch, co si píšou na prahounakole.cz, nebo blbnou v Auto*matu - jistě je to menšina, ale bohužel dost viditelná), se vůči motoristům vymezují a usilují o to, aby se jim jejich postavení zlepšilo tím, že se motoristům zhorší. A tohle já neberu. Klidně ať jim ty cyklostezky postavěj (tam, kde je to možné s rozumnými náklady), ale se zavíráním ulic, ubíráním pruhů, omezováním rychlosti a jinými direktivními zásahy prostě při současném i jakkoli rozumně očekávatelném podílu cyklodopravy v Praze nesouhlasím a souhlasit nebudu. Osoby, které toto požadují, pokládám za levičáckou svoloč, která se domáhá svých domnělých práv na úkor ostatních. Pokud po mě někdo chce, abych to od Interkontinentalu k ND bral oklikou s příjemným bonusem půlhodinové kolony přes magistrálu, pokládám to za přímý útok na svojí svobodu a dotyčný se nemůže divit tomu odpovídající reakci. Jo, až těch cyklistů bude v Praze 40 %, pak to bude jiná (jenže to za a) nikdy nebude a za b) i kdyby náhodou tak potom zase bude o dost méně řidičů, takže to ani po té magistrále nebude takový problém).
to pivko: Absolutní souhlas. Stačí mi slyšet šéfa /nebo mluvčího nebo kterej čert to je/ automatu a ty jeho bláboly. Předpokládám rodinou přízeň s patrikem.
Pivko to vystihl, prostě si místo přípony "zmrd" dosaďte "aktivista" (případně "fašista", "buzna" či "terorista") a máte to
. Autoaktivistů nás tu asi moc nebude, jak to tak sleduju, většina tu jsme spíš individualisti s přirozeným odporem k jakémukoli aktivismu (to je podle mne i problém OSBIDu, Cyklo*matu a podobných seskupení "normálních" lidí), stejně tak bych se hodně podivil, kdyby zrovna Jonáš byl opravdovým nefalšovaným cykloaktivistou
!
A teď oslím můstkem zpět k tématu: už máte někdo představu, kdo v Praze nejlépe prospěje rozvoji dopravní infrastruktury?
EDIT: http://www.vasepraha8.cz/nazory/jezdite ... m-nebudete
A teď oslím můstkem zpět k tématu: už máte někdo představu, kdo v Praze nejlépe prospěje rozvoji dopravní infrastruktury?
EDIT: http://www.vasepraha8.cz/nazory/jezdite ... m-nebudete
Ta agitka na webu je hezká, jen kde vzít toho správného politika. Já mám zkušenost zrovna s radnicí Prahy 8 a ta zásadně realizuje něco jiného, než dává do volebních prohlášení. Například tvrdí, že v návrhu ÚP chce zakázat zahušťování starých sídlišť. Fakticky ale povoluje developerům cokoliv a to i přes limity současného ÚP.
Jonasi, vyraz cyklozmrd jsem poprve videl pred casem na serveru dfens-cz.com. Mohl bych rici ze Jonas je proste Jonas ale to nema cenu. Kolo mam v kolarne buhvi v jakem stavu po tech letech a krome auta se pohybuju pesky - vetsinou ve volne prirode kde jsem ziskal dost spatnych zkusenosti s cyklisty...
Pivko, jen se obavam aby v te dobe nebyl na magistrale jeden pruh pro auta, druhy pro MHD a ve zbytku nekolik pro cyklisty... Nerad bych se toho dozil.
Pivko, jen se obavam aby v te dobe nebyl na magistrale jeden pruh pro auta, druhy pro MHD a ve zbytku nekolik pro cyklisty... Nerad bych se toho dozil.
Souhlas s tím, že by bylo dobré najít nějakou lepší variantu, než třeba označit za páteřní pražskou cyklostezku od Barrandovského mostu směrem do centra ulice Na Zlíchově a Nádražní, kde je v prvním úseku prostor pár centimetrů mezi obrubníkem a tramvajovou kolejí. A dále od Lihovaru je to taky paráda. Nejsem žádný cyklofanatik (po Praze se pohybuji hlavně MHD), ale v tomhle směru je práce města opravdu strašná. Chápu, že Praha nemá pro cyklistiku tak dobré podmínky jako jiná města, ale občas to docela bije do očí. Centrum města je pbohužel problém, ale třeba na předměstích by se s tímhle dalo pracovat lépe a myslím si, že by to prospělo celému městu. Asi nemá smysl úplně porovnávat města na západě. Ale zase na druhou stranu docela často jezdím do Polska a rozdíly v řešení podobných věcí jsou (čistě podle mého subjektivního názoru) naprosto zarážející (ano Varšava má jiné přírodní podmínky a je jinak urbanisticky řešená, ale i přesto je ten rozdíl naprosto brutální a to i co se týká výstavby nové silniční infrastruktury).kik píše:jen se obavam aby v te dobe nebyl na magistrale jeden pruh pro auta, druhy pro MHD a ve zbytku nekolik pro cyklisty... Nerad bych se toho dozil.
-
Marooned17
Jirka S: Nechápu, jak můžete chtít omezovat svobodu vlastníků pozemků postavit si na svém to, co chtějí. Co je ostatním do toho, co si postavím na svém pozemku? Je to stejné jako snaha omezovat automobilisty. Je stejně špatná snaha regulovat dopravu, jako snaha regulovat výstavbu. Každá regulace je špatná, externality neexistují.JirkaS píše: Například tvrdí, že v návrhu ÚP chce zakázat zahušťování starých sídlišť. Fakticky ale povoluje developerům cokoliv a to i přes limity současného ÚP.
A to měl být pokus o vtip, nebo to myslíte vážně?Marooned17 píše:Jirka S: Nechápu, jak můžete chtít omezovat svobodu vlastníků pozemků postavit si na svém to, co chtějí. Co je ostatním do toho, co si postavím na svém pozemku? Je to stejné jako snaha omezovat automobilisty. Je stejně špatná snaha regulovat dopravu, jako snaha regulovat výstavbu. Každá regulace je špatná, externality neexistují.
ML90: A jsme u toho, já bych třeba přivítal víc oddělených cyklostezek a každý normální cyklista asi taky. Jenže cyklo*** (doplňte si sami dle míry zavilosti
) chtějí hlavně cyklopruhy, aby mohli zároveň omezovat auta (zejména IAD)... Já mám radost i z každé pěkné cyklostezky, ale cyklo*** hlásí, jak je zbytečné budovat MO... 
-
Mosquit
Já myslim, že by všichni chtěli radši extra cyklostezku, ale ono na ní v rámci centra jaksi není moc místa...
Dneska jsem to vzal do práce poprvé na kole "s autama" bez jediného kousku cyklostezky, tj. MÚK Vychovatelna -> Most barikádníků -> Bubenečská -> estakáda přes Masnu -> Václavák, a kupodivu to i mezi auty šlo, byla ranní kolona, takže jsem spíš auta předjížděl já než opačně. Jen to tam docela smrdí, nic moc to dýchat... Kobylisy -> Václavák za 17 minut.
Dneska jsem to vzal do práce poprvé na kole "s autama" bez jediného kousku cyklostezky, tj. MÚK Vychovatelna -> Most barikádníků -> Bubenečská -> estakáda přes Masnu -> Václavák, a kupodivu to i mezi auty šlo, byla ranní kolona, takže jsem spíš auta předjížděl já než opačně. Jen to tam docela smrdí, nic moc to dýchat... Kobylisy -> Václavák za 17 minut.