... na papíře hravě_jan91 píše:hlavně to tempo udržet a každý rok 100 km rozestavět...
Ministr dopravy Antonín Prachař (29.01.14 – 13.11.14)
Re: Ministr dopravy Antonín Prachař
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
No, zjevně o tomto ambiciozním plánu nevědí nic na ŘSD. Podle letáků ŘSD se má začít stavět mnohokrát odložená stavba D11 Hradec-Smiřice v roce 2016. Podle ministra 2015. Že by změna k lepšímu...CHACHA. A u stavby Smiřice-Jaroměř je to pro změnu naopak. 2015 za 2016. Na další stavby jsem se vzteky raději nekoukal!
Klasicky - volby jsou tady!
Slyšel jsem, že po volbách připadne MiniDop ČSSD (a ANO prý za to nic nechce(??!!)) a ministrem má být starosta Náchoda Birke.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Tak když bude ministrem starosta Náchoda, tak začne tlačit na D11 a R35. Ale pokud nebudou pozemky, tak postaví maximálně sebe do role "slibotechny".
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
myslím, že být ministrem Birke, tak by spíš začal tlačit na rozjezd příprav I/33 Náchod obchvat/Jaroměř Obchvat a pochopitelně D11 až na hranice a R35 až do Mohelnice .... možná by přidal i 511, když už půjde o připojení k D11 ... a třeba rozšíření D11 na 3+3 Praha - Jirny
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Nějak nechápu, proč by měl pořád ministr reflektovat odkud je, a tomu místu pak nějakým způsobem nadržovat.
Je třeba řešit dopravní problémy v republice komplexně a ne podle toho odkud zrovna je daný ministr.
Je třeba řešit dopravní problémy v republice komplexně a ne podle toho odkud zrovna je daný ministr.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
V tom máš naprostou pravdu, jen konstatujeme, jak to u nás chodí 
Mělo by se stavět podle Intenzity dopravy,proto tohle sčitani každych pět let platime

Tak ono se podle těch intenzit plánuje. Nyní je to až přehnané viz. např. diskuse nad efektivností a kategorií hraničního úseku dálnice D11 apod. Jenomže po tomto plánování přichází příprava staveb a tam se ty priority rozhodí díky sporům s odpůrci, problémy s výkupy, odvoláváním ve výběrových řízeních a výsledkem je dnešní stav.
a aby toho nebylo málo, za vinu se to dá ministrovi, šéfovi ŘSD, manažerům ... a tak tady máme personální kolotoč
Babiš rozhovor pro MF DNES píše: Jak jste spokojen s ministrem dopravy Antonínem Prachařem?
On resort převzal v totálním rozkladu. Byli tam Řebíček, který dělal kšefty pro svoji firmu, Bárta, jenž tam šel také zbohatnout, a Žák, jenž tomu skoro zasadil ránu z milosti. Ale samozřejmě je tam problém. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) je v rozkladu. Bohužel tam pan Prachař ještě nenašel dobrý management.
Běžel tendr na nového šéfa ŘSD. Jak vidíte kandidáty?
Přihlásilo se 27 lidí, ale ta kvalita bohužel není úplně ideální.
Jednou z favoritek je prozatímní ředitelka Soňa Křítková, která do ŘSD přišla z vašeho Agrofertu. Preferujete ji?
Soňa Křítková nejdřív pracovala třináct let v ČEZ. To zkuste také psát, ne jen že pracovala rok a půl v Agrofertu. No, a pokud je Křítková v ŘSD hvězdou, protože má moji školu řízení, tak to něco říká o stavu obsazení veřejné správy. Ona se na ŘSD nedostala přese mě. V Agrofertu ukončila své působení a až pak se dostala na ŘSD. Jakým způsobem, to se musíte zeptat pana Prachaře. Myslím, že on sám to také neví. Soňa Křítková na to samozřejmě nemá zkušenosti, navíc ředitel by měl být z branže. Já osobně – protože se držím hesla, že nejlepším kozlem je zahradník – jsem se snažil přesvědčit Dana Ťoka ze Skansky, aby šel dělat ředitele ŘSD. No a poslal mě někam. » Pokračování na další straně » Pokračování z předchozí strany
Vraťme se k Prachařovi. Do konce července prostavěl jen 23 procent z rozpočtu. To vám nevadí?
Řešili jsme to na vládě a bylo mu uloženo, že nám má předložit mapu ČR s barevným vyznačením, co bude v roce 2014, 2015 a 2016. Díky novému zákonu o výkupu pozemků, se kterým přišel, jsme dokonce vykoupili poslední pozemek a můžeme D3 na trase Tábor – České Budějovice prodloužit o dalších deset kilometrů. Ale průměrná doba výstavby dálnice je u nás 16 let! Chápete to? Tenhle stát je paralyzovaný předpisy, zákony, systémem, jak funguje. To není normální. Kdyby se dálnice stavěly soukromě, nemůže to trvat déle než tři čtyři roky. Ale co si myslíte, že uděláte za půl roku? My děláme, co se dá. Ale paralyzuje nás zákon o veřejných zakázkách, šílené dědictví na ŘSD, kde jsou různé spory, žaloby, arbitráže...
A do toho prý Prachař nemusí stihnout tendr na nového provozovatele mýtného, který vyprší na konci roku 2016, což by nahrávalo stávajícímu provozovateli, firmě Kapsch. To vidíte jak?
Mám podobné informace jako vy, proto jsem se u pana ministra vícekrát informoval. On mě ujistil, že to stihne. Tendr, v němž Kapsch zvítězil, byl velmi kontroverzní.
Stropnického jste ve dvou větách podržel. Vůči Prachařovi slyším řadu výtek. Má se bát o křeslo?
To neříkám. Jemu se nepovedlo dodat dobrý management do ŘSD ani do ČD Cargo. Asi ani do Českých drah, na to jsou ale různé názory. I mně se ve státní správě i soukromé sféře stává, že někoho seženu, a když se ukáže, že není dobrý, tak ho vyměním. Novináři mohou řvát o personální politice, ale když na to někdo nemá...
Proto se ptám, zda vyměníte Prachaře?
Myslím, že velice intenzivně pracuje. Doufám, že to zvládne.
http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/aktua ... 8213.shtml
Myslel jsem že zahradník bývá vrahem, ale on je "nejlepším kozlem"

-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Pan Babiš nám mění léty prověřená pravidla. Takže od nynějška přestává platit že kozel je zahradníkem a pamatujme si nově, že nejlepším kozlem je zahradník. Pak se to nemá řítit do ......
Hlavně si pamatujme, že Babiš hledá do důležitých funkcí kozly.. to je asi tak jediné, co se mu ze slibů daří...
nevím, co se vám nezdá - myslím si, že Babiš mluví velmi rozumně, má v naprosté většině věcí pravdu, osobně na tom nic špatného nevidím, ale to je jen můj názor ... a doufám, že Prachař zůstane ve funkci, jinak ten se personální kolotoč nezastaví nikdy
-
evilcleaner
2bumbik: myslíš jako třeba když prohlásí, že by byla ideální jedna sazba DPH a v zápětí hlasuje pro zavedení třetí sazby?
))
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
evilcleaner: nebudu rozvíjet OT ...
Jen tak mimochodem, znáte někdo jeho názory a idee? Zatím jsme se dozvěděli, že bude stát řídit jako firmu anebo, že zařídíme správné zákony, ale pod tím si každý představuje něco jiného. Sděluje naprosto nic konkrétního, jen nic neříkající prázdné fráze.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
A hlavně fráze, které se zalíbí hlavně těm všem, kteří jsou pernamentně naštvaní i na to, že ráno vyšlo slunce, a večer pak to samé slunce zase zapadlo. A že takových lidí, je u nás požehnaně.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
sorry OT: Ale Lenny a monine KOHO volit? Vždyť je to zleva doprava děs běs... Prázdné kecy mají téměř všichni.
Milý Kote, ačkoliv s tebou fakticky souhlasím (zleva doprava hrůza), tak Komplexně Geniální Babiš aka agent Bureš,ve mně vzbuzuje větší děs, než Topolánek, Paroubek a Cyril Svoboda dohromady (záměrně se držím politických mrtvol).kot píše:sorry OT: Ale Lenny a monine KOHO volit? Vždyť je to zleva doprava děs běs... Prázdné kecy mají téměř všichni.
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Tady nám zase něco pan ministr prozradil:
http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region ... 41002.html
http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region ... 41002.html
Tak on nám kandiduje do senátu. Takže kdyby byl zvolen, tak by asi nestíhal obě funkce zároveň ? ! Každopádně by to mohla být záminka k jeho elegantnímu zbavení funkce ministra. Nakonec mu budu ještě fandit ve volbách ..... 
Jako senátor by rád pomohl vzniku zákona o liniových stavbách... Jako ministr se o to nesnaží? Takže když mu hrozí od Bureše vyhazov - šup k novému korytu. 
Nic podstatného, asi jen běžný vývoj
:
http://zpravy.idnes.cz/sobotka-pritvrzu ... domaci_kop
Zajímavější článek je v Euru 40/2014 (Polonahá psycholožka), ale odkaz sem nedostanu (je to ten první odkaz http://euro.e15.cz/vyhledavani?text=ministr+dopravy.
http://zpravy.idnes.cz/sobotka-pritvrzu ... domaci_kop
Zajímavější článek je v Euru 40/2014 (Polonahá psycholožka), ale odkaz sem nedostanu (je to ten první odkaz http://euro.e15.cz/vyhledavani?text=ministr+dopravy.