Praha všeobecně
Re: Praha všeobecně
Jo, restrikce funguje. Akorát tam pak budete na tý slavný Praze 1 sám. Je určitá míra, od níž restrikce celkem spolehlivě vedou k umrtvení dané oblasti. Ani ti turisti tam už nebudou jezdit, když se autem nedostanou až před hotel. A cestu na kole nebo MHD obávám se nebudou pokládat za přespříliš atraktivní.
Mimochodem, stesky někoho, kdo bydlí na Praze 1, že tam jezděj auta, asi opravdu nikdy nepochopím.
Mimochodem, stesky někoho, kdo bydlí na Praze 1, že tam jezděj auta, asi opravdu nikdy nepochopím.
Tak jsem koukal na měřící body tzv. vnějšho pražského kordonu. Z historie měření na těchto bodech se dělá závěr, že doprava v Praze už neroste.
Když se na něj člověk, ale pořádně podívá tak je ten kordon trochu děravý.
Příklady:
Doprava od D5 po R1 na MÚK Ořech přes Barranďák Jižní spojku třeba až na Pankrác, taky asi není zahrnuta.
Doprava ze satelitů v okolí Horoměřic, V. Přílepy, Tursko, Roztoky atd. také asi není zahrnuta.
Satelity v okolí Dolních Břežan po Libušské taky nikde. Satelity z okolí Vestce taky nejsoui zahrnuty.
Doprava po D1 na Chodov vůbec není zahrnuta.
Naopak třeba z pohledu kordonu vnitřní doprava Libuš - Bohdalec po Kunratické spojce, po D1 a pak přes Spořilov na Bohldalec je započítána přes vnější kordon (uzel Brněnská).
Graf historické zátěže se bere jako argument, pro návrh metropolitního plánu viz http://plan.iprpraha.cz/uploads/assets/ ... _zbozi.pdf
str. 5, 6, 7.
Myslíte, že tyto směry jsou zanedbatelné? Kde je nějaký vývoj v rámci prstence mezi vnitřním a vnějším (třeba Prosek - Pankrác po Průmyslové apod.)
Když se na něj člověk, ale pořádně podívá tak je ten kordon trochu děravý.
Příklady:
Doprava od D5 po R1 na MÚK Ořech přes Barranďák Jižní spojku třeba až na Pankrác, taky asi není zahrnuta.
Doprava ze satelitů v okolí Horoměřic, V. Přílepy, Tursko, Roztoky atd. také asi není zahrnuta.
Satelity v okolí Dolních Břežan po Libušské taky nikde. Satelity z okolí Vestce taky nejsoui zahrnuty.
Doprava po D1 na Chodov vůbec není zahrnuta.
Naopak třeba z pohledu kordonu vnitřní doprava Libuš - Bohdalec po Kunratické spojce, po D1 a pak přes Spořilov na Bohldalec je započítána přes vnější kordon (uzel Brněnská).
Graf historické zátěže se bere jako argument, pro návrh metropolitního plánu viz http://plan.iprpraha.cz/uploads/assets/ ... _zbozi.pdf
str. 5, 6, 7.
Myslíte, že tyto směry jsou zanedbatelné? Kde je nějaký vývoj v rámci prstence mezi vnitřním a vnějším (třeba Prosek - Pankrác po Průmyslové apod.)
- Přílohy
-
- kordon.jpg (96.67 KiB) Zobrazeno 9636 x
Tak ta mrška statistika dalšího zklidnění v Karlíně nevyšla pozitivně. Určitě ale za to můžou řidiči.
http://konference.af-cityplan.cz/soubor ... apitan.pdf
http://konference.af-cityplan.cz/soubor ... CLANEK.pdf
Jenom mi někdo řekněte proč tam nedali "zákaz vjezdu do jednosměrky s dodatkovou tabulkou"?
http://konference.af-cityplan.cz/soubor ... apitan.pdf
http://konference.af-cityplan.cz/soubor ... CLANEK.pdf
Jenom mi někdo řekněte proč tam nedali "zákaz vjezdu do jednosměrky s dodatkovou tabulkou"?
"Druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti v jízdě, které se po zklidnění zvýšilo dokonce o
71 %. Svůj podíl na tom může mít zrušení vyznačení přednosti v jízdě na křižovatkách a její
nahrazení předností zprava .." bohužel v zemi idiotů (Mňága a Žďorp, 1995) nefungujou ani takhle jednoduchý základní pravidla.
71 %. Svůj podíl na tom může mít zrušení vyznačení přednosti v jízdě na křižovatkách a její
nahrazení předností zprava .." bohužel v zemi idiotů (Mňága a Žďorp, 1995) nefungujou ani takhle jednoduchý základní pravidla.
-
Mosquit
Myslím, že zákaz vjezdu do jednosměrky nechtěla PČR i když o to MČ P8 žádala. Teď by se to snad mělo konečně změnit.
Cyklisté evidentně těch nehod udělaj málo. Ale je to tam pro ně o hubu, hlavně kvůli parkování, už mě tam takhle párkrát málem někdo sundal, kdo objížděl parkovací auto a nevšimnul si mě (hlavně, že jezdím ve vestě a i ve dne vepředu blikám)
https://www.youtube.com/watch?v=wLR4Kx0kUi4
Cyklisté evidentně těch nehod udělaj málo. Ale je to tam pro ně o hubu, hlavně kvůli parkování, už mě tam takhle párkrát málem někdo sundal, kdo objížděl parkovací auto a nevšimnul si mě (hlavně, že jezdím ve vestě a i ve dne vepředu blikám)
https://www.youtube.com/watch?v=wLR4Kx0kUi4
Jsem asi divnej, ale co je to zakaz vjezdu do jednosměrky?Mosquit píše:Myslím, že zákaz vjezdu do jednosměrky nechtěla PČR i když o to MČ P8 žádala....
Jel jsem včera odpoledne po 515ce a JS. 515ka parádní. Liniové řízení ukazovalo 100ku, což intenzitě provozu odpovídalo. V Německu by sice už byla 80ka, ale ta 100ka byla v pohodě. Na JS to o poznání víc zhoustlo... U OMV směr D1 oprava asfaltu v pravém pruhu, pak samozřejmě zásek u připojení Spořilovské a nakonec zúžení za Lanovým mostem. V pravém pruhu samozřejmě souvislá kolona kamionů, která začínala pár set metrů za připojením Spořilovské. Takže samotná JS od Barrandovského mostu na Kbelskou 40 minut, což ale vlastně byl úspěch, dopoledne jsem projížděl 20 minut Zborovskou od mostu Legií po Jiráskův most. Navíc to na JS hlásilo uzavřenou Průmyslovou pod hostivařským nádražím...
Absence 511ky naprosto zásadní problém. Nedovedu si představit, že by se zastavila příprava 511ky, že by její realizace měla trvat déle než ještě nějakých pár let. Považuji tuto stavbu za jednu z nejdůležitějších stavebních priorit naší infrastruktury a děsím se, když vidím ty čachry na radnici, že si někdo začne hrát na velkého plánovače lepších, světlejších zítřků, vstřícných a vyhovujících úplně všem do puntíku... Asi napíšu Sobotkovi...
Absence 511ky naprosto zásadní problém. Nedovedu si představit, že by se zastavila příprava 511ky, že by její realizace měla trvat déle než ještě nějakých pár let. Považuji tuto stavbu za jednu z nejdůležitějších stavebních priorit naší infrastruktury a děsím se, když vidím ty čachry na radnici, že si někdo začne hrát na velkého plánovače lepších, světlejších zítřků, vstřícných a vyhovujících úplně všem do puntíku... Asi napíšu Sobotkovi...
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
To jsem zvědavý, jak to Sobotka urychlí.................... 
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Nejspíš nijak. Zato Stropnický to urychlí, že se nebudeme stačit divit...
-
Mosquit
Prostě B02, jen jsem použil terminologii příspěvku, na který jsem reagoval.pp21 píše:Jsem asi divnej, ale co je to zakaz vjezdu do jednosměrky?
Aktuálně je z jedno strany "nic" a z druhé B11, což bývá auty občas porušováno. Žádáno bylo myslím B02 s dodatkovou tabulkou "mimo kol"
OT: Jen tak mimochodem, má ta B2 jasný hovorový název?
Běžně se používá název v nabídkách značek "Zákaz vjezdu všech vozidel" a v popisu se píše většinou něco jako "zakazuje vjezd v protisměru do jednosměrné pozemní komunikace". Prostě se mi nechtělo hledat číselné označení, fakt si to nepamatuji.
Běžně se používá název v nabídkách značek "Zákaz vjezdu všech vozidel" a v popisu se píše většinou něco jako "zakazuje vjezd v protisměru do jednosměrné pozemní komunikace". Prostě se mi nechtělo hledat číselné označení, fakt si to nepamatuji.
Ono to s tím porušováním není zase tak jednoduché. Pokud někdo projede kolem B11, tak je to jasné, ale když se s autem uvnitř této ulice otočím a opustím ji stejným vjezdem, jako jsem do ni zavítal, tak jsem nic neporušil. Neodpovídá to sice "duchu úpravy", ale značení je tak hloupé, že toho ducha nedokáže naplnit. Otáčení není možné jen v jednosměrkách, ale tady to právě jednosměrky nejsou. Bráno do důsledků v takové ulici ani nesmíte zaparkovat podélně při levém okraji, správný postup je otočit se a zaparkovat v opačném směru.Mosquit píše:Aktuálně je z jedno strany "nic" a z druhé B11, což bývá auty občas porušováno. Žádáno bylo myslím B02 s dodatkovou tabulkou "mimo kol"
Mám pocit, že z druhé strany ale jednosměrka je/zůstala. Prostě logika pláče... Ale to už v Praze snad ani nepřekvapí.Martin_L píše:...ale když se s autem uvnitř této ulice otočím...
Podle článku nikoliv:Kubajsu píše:Mám pocit, že z druhé strany ale jednosměrka je/zůstala..
Kdyby tomu tak bylo a "jednosměrka" byla doplněna dodatkovou tabulku o obousměrném provozu cyklistů, bylo by to nepoměrně čistší řešení.Opačná strana takto vyznačené ulice pak není vyznačena žádnou dopravní značkou upravující směrovost (např. jednosměrný provoz, svislá dopravní značka IP4b) daného úseku komunikace (obr. 5).
A nebylo nahodou ve tom jednom dokumentu zmineno ze za vzrustem poctu nehod muze i nesrozumitelne dopravni znaceni? Pokud se nepletu tak v tomto pripade nekdo uhodil hrebicek doslova na hlavicku. Ale ted jen si z toho vzit pouceni!
Křižovatka Jarov 22.11.2014
noční průjezd skoro dokončenou křižovatkou Českobrodxká x Koněvova x Spojovací
např. jsou tam zajímavé patvary šipek na vozovce
první půlka je nestříhaná, krásně to padalo do jízdy
dám to sem, řešlilo se to v "Blance", ale tam to taky moc nepatří...
noční průjezd skoro dokončenou křižovatkou Českobrodxká x Koněvova x Spojovací
např. jsou tam zajímavé patvary šipek na vozovce
první půlka je nestříhaná, krásně to padalo do jízdy
dám to sem, řešlilo se to v "Blance", ale tam to taky moc nepatří...
Na koho tam troubíš? 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Pěkné, celé jsem si to zkouknul, i když tam jezdím každou chvíli
. Je tam ale hodně věcí, které se běžně nedějí: zelená padá ve směrech, kde vždycky čekám, a jezdce na červenou při odbočování z Koněvky do Spojovací jsem tam ještě taky neviděl (asi byli ve zmatku z rekonstrukce - je tam chybně avizováno sjetí do jednoho pruhu).
Já si toho všiml, jezdec na červenou je úplně u konce. Otázkou je, jestli třeba v noci by nestačilo, aby odbočování doleva bylo také na zelenou a dávalo se tak přednost protijedoucím vozidlů. V případě nízké koncentrace aut, bych to neviděl jako nemožné.
A nebo ten semafor prostě vypnout 
Tady bych byl proti, je to opravdu složitá křižovatka 5 ulic včetně tramvaje, kterou třeba ve směru Koněvova > Českobrodská nekřížíte, ale v obráceném směru už ano... Až se odblokuje vjezd na parkoviště Kauflandu z Učňovské (jsou tam vidět zátarasy v místě, kde se Kasme otáčí), bude i tahle ulice hrát větší úlohu (a ještě přes ni pojede celé Zelené město II).
Křižovatka je složitá, ale v noci by být vypnuta mohla. Učňovskou bych osobně zaslepil. Kdo tam bydlí, tak by jezdil ulicí v Třešňovce a z Českobrodské do Spojovací bych dal svítící zelenou šipku, která by mohla svítit pořád jen by se vypínala, pokud by jela tramvaj či si chodci zmáčkli tlačítko, šipka by se vypla. Kdo by se napojoval z centra do Spojovací, tak by se napojoval do levého pruhu. Je to nereálné?
Taky jsem o tom zaslepení Učňovské přemýšlel, ale nejde to. Je tam dost velký provoz do areálu škol (přesněji před něj, dovnitř má povolení málokdo), navíc se tudy připojí Zelené město 2. Kdyby to mělo všechno jezdit přes Zelené město 1 (což v tuto chvíli nejde a asi to ani nepůjde), byl by zase problém na světlech Spojovací x V třešňovce. Uvidíme, co to udělá teď a potom po otevření Blanky, ale jediné řešení je východní část MO...
Tak řešení Blanka 2 je to nejlepší co může být, smůla jen že v následujícím 4 letém volebním období se proto neudělá vůbec nic. To by se musel stát zázrak. Ironicky řečeno, chtělo by to namalovat kolem Jarova pořádné cyklopruhy. Ty tam snad ještě chybí. Jinak bych ani cyklistům tohle nepřál jet ve smradu. Stačí mi jet jen na Podbabský po chodníku na cyklostezce a tam je smrad.