I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od rumpeak »

rumpeak píše:Tak už zareagovali i google maps, narozdíl od Mapy.cz relativně bez chyby.

Ale trasu tama naplánovat zatím nejde:)
vodouch2000

Příspěvek od vodouch2000 »

adamos

Příspěvek od adamos »

rumpeak píše:Tak už zareagovali i google maps, narozdíl od Mapy.cz relativně bez chyby.
Napsal jste to správně, zareagovali google maps, respektive lokální komunita editorů. Kdybychom to nechali na Googlu samotném, dočkali bychom se silnice tak za rok, v lepším případě už na jaře :)
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
paja

Příspěvek od paja »

na infoportaly je clanek o prodl. rudne a pry vul je pripraven se soudit i ve strasburku na druhou stranu namestek pro dopravu se bude s nim snazit domluvit
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

rozhodnutí o odvolání D. Richtára a J. Bárty - usnesení KÚ Moravskoslezkého kraje:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/877A9F4 ... %C3%AD.pdf

Oznámení nových skutečností ve stavebn řízení:
http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsk ... 2014-t.pdf
pedros

Příspěvek od pedros »

K tomu Richtárovi už snad není ani co dodat, mě fascinuje, jak se v ČR může furt někdo k něčemu odvolávat, donekonečna... Jak může mít někdo větší právo využívat nějakou cestu k rybníku na úkor zdraví, života a majetku ostatních lidí???!!!
Ford S-Max MK 2
VW Golf VII variant
lubos01

Příspěvek od lubos01 »

Richtár, Richtár, ale...
Ve výše zmiňované reportáži z Polaru mluví někdo z ŘSD, že do vykoupeného pozemku katastr zpětně dopsal věcné břemeno. Takže to vypadá, že si nějaký zatím neznámý úředník nezjistil celkový právní stav pozemku a při jednání o odkupu pozemku to nezaznělo a DR jen využívá příležitosti na získání něčeho. A pokud šlo o vyvlastnění, což rozhoduje soud (?), tak do návrhu někdo nezanesl zrušení věcného břemena a DR toho jen využívá. Pokud zatím neznámý úředník existuje, tak je třeba se ptát, zda se jedná o neschopnost, nedbalost, či za tím nebyla nějaká pozitivní či negativní motivace, že.
Takže pláčeme asi dobře, ale na špatném hrobě.
dvs

Příspěvek od dvs »

Je aspoň nějaká snaha postavit v dohledné době kousek sousední stavby prodloužené Rudné, aby to napojení na I/11 bylo trochu rozumnější?
Naposledy upravil(a) dvs dne 16.10.2015 13:54:45, celkem upraveno 1 x.
paja

Příspěvek od paja »

dvs píše:Je aspoň nějaká snaha postavit v dohledné době kousek sousední stavby prodloužené Rudné, aby to napojení na I/11 bylo trochu rozumější?
podle mě v průběhu příštího roku bude napojení pod Globusem hotovo
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Ten kousek u Globusu bude určitě příjemný, až bude, ale já bych tedy radši viděl pokrok v přípravě a následné realizaci severního obchvatu Komárova, a zahájení prací na obchvatu Opavy.
paja

Příspěvek od paja »

Country píše:Ten kousek u Globusu bude určitě příjemný, až bude, ale já bych tedy radši viděl pokrok v přípravě a následné realizaci severního obchvatu Komárova, a zahájení prací na obchvatu Opavy.
nevěřím, že bude S obchvat Komárova, spíš J díky ceně, obchvat Opavy by se měl začít dělat příští rok
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Přidány fotky z otevírání na stránky ŘSD https://www.rsd.cz/wps/portal/web/mapa- ... 515f1caf79
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
cani

Příspěvek od cani »

paja píše:
Country píše:Ten kousek u Globusu bude určitě příjemný, až bude, ale já bych tedy radši viděl pokrok v přípravě a následné realizaci severního obchvatu Komárova, a zahájení prací na obchvatu Opavy.
nevěřím, že bude S obchvat Komárova, spíš J díky ceně, obchvat Opavy by se měl začít dělat příští rok
Nejen kvůli ceně, ale také kvůli ochraně přírody a krajiny. Jižní obchvat je šetrnější. Doufám že se již brzy začne připravovat. Bez něj se to v Komárově ucpe a cesta přes Komárov bude trvat stejně jako celý zbytek do Ostravy.

Východní část obchvatu Opavy je k ničemu, dokud nebude západní část. Bez ní se Stříbrné jezero odřízne od města a je jen otázkou času než tam někdo někoho srazí...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jaké jsou dojmy z jízdy po novostavbě? A jaký je na ní provoz?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
hiob

Příspěvek od hiob »

Lenny píše:Jaké jsou dojmy z jízdy po novostavbě? A jaký je na ní provoz?
citace z http://www.msstavby.cz/i11-prodlouzena- ... 09-10-2015
Danek píše:Tak jsem už jel v pátek na Opavu dnes zpět a mé postřehy: Jednoznačně v pátek velmi velký provoz za mě 2pruhy na Opavu málo. Defakto jsem jel v koleně(plné oba pruhy) s nemožnosti předjíždění.Opačným směrem za Hrabinákem 3 pruhy, zhruba v polovině trasy se smrskne na 2 pruhy…prostě si myslím, že v dnešní době by měl být standart 3 pruhy na každou stranu. Jinak po dokončení prodloužení Rudné se na Rudné provoz velmi zvýší, již dnes by měli úředníci připravovat rozšíření Rudné o 1 pruh na každé straně a směr na Vítkovice podkopat cestu pod tunelem…to je můj názor.
pátek I/11 je extrém (odjezd na weekend směr Jeseníky)
prostě OV má denně velký problém Porubu (nárazově je fronta na sjezdu rudné i přes 1km) a úrovňové křížení na I/11 v oblasti Vítkovic, kde se popojíždí a blokují se křižovatky (zpomalení 10-20 minut)
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Lenny píše:Jaké jsou dojmy z jízdy po novostavbě? A jaký je na ní provoz?
Už jsem tam jel 6x. Dojmy jsou skvělé - cesta absolutně plynulá, přehledná a hlavně bezpečná! :ok:

Bohužel už jsem se i zde potkal (ve čtvrtek odpoledne) s totálním magorem, který to hnal tak 160-kou v třípruhu u Hrabyňáku směrem na Ova a všechny před sebou "si vyháněl" agresívním blikáním dálkovými. :crazy:
V tom vidím velké nebezpečí této trasy.
Pavlík

Příspěvek od Pavlík »

Vladimír píše: Bohužel už jsem se i zde potkal (ve čtvrtek odpoledne) s totálním magorem, který to hnal tak 160-kou v třípruhu u Hrabyňáku směrem na Ova a všechny před sebou "si vyháněl" agresívním blikáním dálkovými. :crazy:
V tom vidím velké nebezpečí této trasy.
Ale ta cca 1 minuta času, kterou takový magor na 10 km získá, přece stojí za ten adrenalin a riziko rozsekání sebe sama a všech okolo, kdo se tam nešťastně připletou, ne? Nejspíš si takový zastydlý puberťák k tomu ještě pobrukuje "Kone moje hijé,a diaľnice sú krvavé. Hlavne,že som z Turej za dvadsať minút v Trnave" (© Horkýže Slíže: Motorkárska ;) )

Projektová návrhová rychlost silnice je tady 80, momentální povolená 90, někdy se dočkáme možná 110. Ale ty poloměry a horizonty rozhodně nejsou dělány ani na 130, natož víc.
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Upřímně tohle je problém spíš daného jedince než rychlosti samotné.

Za mne mohu říct, že silnice je krásna a 90 tam jet je utrpení. 110 je optimální a myslím si, že za dobu mých jízd všichni "normální" jsme tak nějak krásně konstantně pluli touto rychlostí.
Na druhou stranu já osobně bych tam klidně i 130 dal. S tím že při směru na Opavu bych před sjezdem na Hrabyňák dal omezení na 100. Protože tam souhlasím, že jet tam třeba 160 je totální magořina. Tak či tak, mám z cesty radost, doufám že takto kvalitně dlouho zůstane.

Nevíte proč byly zavřeny sjezdy na MÚK Mokré Lazce?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Pavlík

Příspěvek od Pavlík »

Tipuju, že se teď musí spravit stará silnice z Mokrých Lazců do Hrabyně, hlavně podjezd pod novou silnicí na Hrabyňáku, odstranit dočasné stavby dřívějšího staveniště v okolí MÚK, apod.
lyky

Příspěvek od lyky »

me docela vadi ty dilatacni spary na mostech, chapu ze tam musi byt, ale vetsinou je to v zatackach a auto v tom okamziku vzdycky kopne ze zatacky ven...
dneska se mi to stalo pri predjizdeni kaminonu a nebylo to moc prijemne...
a je to defakto na cele trase...nikde jinde (najezdeno po cesku a evrope mam celkem dost) mi to tak neprislo :(

vzdycky si vzpomenu na horske kolo a sjizdeni nejake lesni cesty s tema zeleznyma odtokovyma kanalkama...

a hrabynak? na tom budou kamiony v zime stat uplne stejne jako na stare ceste, jeste ze je tam ten 3pruh...
Bugoš

Příspěvek od Bugoš »

paja píše:podle mě v průběhu příštího roku bude napojení pod Globusem hotovo
Taky doufám, ale na stránkách Kodisu si to nemyslí :(

Citace z http://www.kodis.cz/zmena-v-dopravni-ob ... a-hrabyne/:

Od 13. října 2015 dochází ke zprovoznění nové silnice I/11 mezi Ostravou-Porubou a Mokrými Lazcemi. V této souvislosti dojde k vynucené úpravě v trasování autobusových linek, které mezi Ostravou-Porubou a Velkou Polomí budou trasovány po nové silnici a přes mimoúrovňovou křižovatku přijedou do Velké Polomi po ulici Osvoboditelů. ... Uvedená dopravní situace bude fungovat po dobu cca 3 let, než dojde k výstavbě mimoúrovňové křižovatky v Ostravě v blízkosti hypermarketu Globus a k opětovnému napojení komunikací do stavu, který umožní původní trasování linek.
vondr

Příspěvek od vondr »

Prodloužení Rudné brání obstrukce architekta
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... 51019.html
paja

Příspěvek od paja »

toho vola zabít hned!!!
pedros

Příspěvek od pedros »