[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: D0 511 Běchovice – Modletice (D1)
Na tomhle článku je sakra dobře vidět, co se (ne)stihlo udělat pro stavby za více jak 4 a 1/2 roku. Zabít málo... 
Tak dnes Brusel EIA a soud ZÚR... Co se dá očekávat ?
Dnes je zase nějaké jednání k EIA v Bruselu? Bylo minulý týden a další má být až koncem měsíce nebo mi něco uteklo?
U toho soudu by mne zajímalo, zda lze dnes očekávat rozsudek?
U toho soudu by mne zajímalo, zda lze dnes očekávat rozsudek?
"Není žádným tajemstvím, jak masivní je tranzitní doprava, která vede přes Prahu. Z tohoto pohledu je stavba důležitá pro celou republiku. "
No nevím mnozí zde na fóru by nesouhlasili. Žádný velký tranzit přece přes SOKP nepojede. Maximálně 30 %
, vše ostatní je doprava v rámci Prahy
)
No nevím mnozí zde na fóru by nesouhlasili. Žádný velký tranzit přece přes SOKP nepojede. Maximálně 30 %
Mě trošku zarazil ten Dolínkův až výhružný tón. Z celé kauzy nemám pocit, že to je EU, kdo něco udělal špatně, ale zaspala česká politická scéna, které je Dolínek, ať chce či nechce, součástí...
-
Jan Petzold
musklin píše:"Není žádným tajemstvím, jak masivní je tranzitní doprava, která vede přes Prahu. Z tohoto pohledu je stavba důležitá pro celou republiku. "
No nevím mnozí zde na fóru by nesouhlasili. Žádný velký tranzit přece přes SOKP nepojede. Maximálně 30 %, vše ostatní je doprava v rámci Prahy
)
Tranzit přes Prahu jede. Tady se spíš objevovaly názory, že je dobré Pražský okruh stavět v té trase jak je naplánován a není dobré ho posouvat k Úvalům či Kralupům neb pak Praze pomůže daleko méně, protože část "lokálního" tranzitu ho pak nepoužije.
českénoviny.cz píše:Praha - Městský soud v Praze začal projednávat žalobu městských částí a obcí na Prahu kvůli Pražskému okruhu. Požadují zrušení části aktualizace zásad územního rozvoje přijaté pražským zastupitelstvem v roce 2014, která trasu okruhu vymezila. Trasa by tak měla vést od Ruzyně kolem Suchdola k dálnici D8 a dále kolem Vinoře a Satalic k dálnici D10 a D11. Soud bude pokračovat ve středu 17. února. Více: http://m.ceskenoviny.cz/nejnovejsi/zpra ... hu/1313430
Dnes by se to mělo teprve začít projednávat. Hlavním argumentem žaloby (kromě miliónu dalších) je údajně opět neposouzení dalších variant. Ale neviděl jsem to.dvs píše: U toho soudu by mne zajímalo, zda lze dnes očekávat rozsudek?
Mě pan Dolínek " potěšil", neboť udělá maximum pro to , aby nesmyslnému zdržení zabránil. Jestlipak má přesnou adresu na lampárnu ? 
To je článek napsaný podle té tiskové zprávy magistrátu uveřejněné v pátek. Podle mne se někde "válela" než jí dali na web viz zde v diskusi.KupChleba píše:To jsem si vydedukoval z článku ze 7.2.
http://pravapraha.cz/c/hlavni-mesto-pri ... sky-okruh/
Jednání v Bruselu bylo minulou středu 3.2.
Tisková zpráva: http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpr ... _zivot.htm
Teď "studují papíry" a jednání by mělo být koncem měsíce podle této zprávy.
Každopádně pokud to půjde optimisticky podle tohoto scénáře, tak letošní rok bude v přípravě 511 zase v háji. Nejdřív budou novelizovat ten "spackaný" zákon EIA. Pak bude muset někdo předělat žádost o "razítko EIA k ÚR" (coherence stamp). Následně konečně "úřad EIA" tj. MŽP rozhodne. Pak lze podat žádost o ÚR.
Vzhledem k tomu, že problém ZÚR byl opraven předloni, tak jsou to další promarněné roky prřípravy.
Jestli by nakonec nebylo rychlejší stavbu znovu posoudit než žádat při ÚŘ a SŘ o coherence stamp.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
O coherence stamp se žádá i s úplně novou EIA. Nechci brát iluze.
-
Tomáš Němec
Čím dál tím lépe! 2024.... a to je ještě prý optimistický termín!
http://zpravy.aktualne.cz/dalsi-zpozden ... 590604f2e/
http://zpravy.aktualne.cz/dalsi-zpozden ... 590604f2e/
Takže se to už definitivně přesunulo do kategorie na sv. Dyndy, jako severní část PO. Jak už jsem řekl na jiném místě, v Praze se v následujících přinejmenším 20 letech žádné kapacitní komunikace nepostaví ani metr. Proč? Není politická vůle. Kdyby byla, vypadaly by ty věci zcela jinak.
Pri hustote osidleni kolem Prahy budou jedine pruchodne varianty nejspis tunely Modletice-Bechovice a Pocernice-Ruzyn.
Ale kdeže. Tunely přivedou do oblasti další dopravu a navíc mají výdechy a ty produkují tyhlenty, ehm exhalace. Nepotřebujeme další megalomanské stavby pro zbytnou automobilovou dopravu. Úplně postačí (patřičně zklidněné) současné komunikace (tam, kde hrozí střet s chodci, cyklisty, či jinými zranitelnými účastníky dopravy vždy jen s MPR 30 km/h).
Já bych navrhoval v trase okruhu vybudovat moderní ekologickou železnici a ta auta na ni překládat. 
Tady téměř identický článek:
http://domaci.ihned.cz/c1-65169430-doko ... na-bruselu
http://domaci.ihned.cz/c1-65169430-doko ... na-bruselu
-
MickeyMouse
Vetsinou patrim k tem, kdo se zlobi, kdyz u clanku neni mapka. Kdyz ale vidim tu na Aktualne, rikam si, jeste ji tam ti z iHned nedali...
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Jsem doteď netušil, že to záleží na Bruselu... 
no přeci to nebudeme stavět za vlastní
co by na to volič řekl, kdyby jel po "dálnici" a okolo nebyly cedule s hvězdičkami ?
co by na to volič řekl, kdyby jel po "dálnici" a okolo nebyly cedule s hvězdičkami ?
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ono je to i tak z velké části za vlastní, ale poslané oklikou přes Brusel.Mike píše:no přeci to nebudeme stavět za vlastní
Jirko, ale zatím jsme čistými příjemci peněz z Bruselu.
-
Mosquit
To je ošemetné; celkový úhrn dotací směřujících do ČR je vyšší než odvod ze státního rozpočtu.
Spousta těch peněz jde ale do soukromých projektů, kde žádající firmy mohou být vlastněny někým cizím.
Obecně se mi taky příčí realizace jako "bylo by to lepší to postavit takhle aby to fungovalo a stálo 300 milionů, ale když na to dostaneme od EU dotaci 300 milionů a postavíme variantu která se líbí EU - a které ale nebude funkčně ideální - tak stát doplatí jen 50"
Spousta těch peněz jde ale do soukromých projektů, kde žádající firmy mohou být vlastněny někým cizím.
Obecně se mi taky příčí realizace jako "bylo by to lepší to postavit takhle aby to fungovalo a stálo 300 milionů, ale když na to dostaneme od EU dotaci 300 milionů a postavíme variantu která se líbí EU - a které ale nebude funkčně ideální - tak stát doplatí jen 50"