I/3 Mirošovice - Benešov (přeznačení na třípruh)

[1. úsek] (D1) – Benešov – Votice (I/18) – (D3)
[2. úsek] České Budějovice (D3) – Kaplice – Rakousko
Odpovědět
Tomas 1975

Re: I/3 Mirošovice - Benešov (přeznačení na třípruh)

Příspěvek od Tomas 1975 »

Pro Lennyho a další....
Prošel jsem si pár mostů a zjistil, že tam je plno chyb....
Zase někdo něco opsal, nemyslel u toho a neověřoval informace. U mnoha státních úředníků běžná věc :crazy:
Most přes Vltavu nedaleko Vestce u Hříměždic 1937 což je blbost evidentní, do očí bohužel :zvraci:
Ten most u Benešova bude to samé. Rok 1937 bude uveden na nějaké prováděcí stavební dokumentace, ale stavěné to bude později...
Tomas 1975

Příspěvek od Tomas 1975 »

Tak jsem si v rychlosti proběhl pár mostů....
Hrůza a děs....
Nejprvě mně zvedli náladu Štěchovice 1939 Ano správně...
Dále hrůza, děs a jsou tam i konstrukční chyby, popisy tragédie....
Uvedení do provozu Most Podolsko 1939.. Tragédie... Správně 1942....
A pánové nemají od mostu plány a dokumetaci...
A jakto že tomas 1975 ji má....
Tak to budou při rekonstrukci zase vícenáklady na pilíří č. 1, protože nikdo nic neví...
Stejné jako u opěr Žďákovského mostu, které jsou z let 1947 - 1948 a on to nikdo nevěděl...
Most přes zářez dálnice Berlín - Vratislav - Brno - Vídeň mezi Velkými Opatovicemi a Jevíčkem.
1943 hahaha má být 1941. Že nemaj plány a já ano to mě ani nepřekvapuje...
Jsem zvědav na plánovanou rekonstrukci mostu. To budou vícenáklady...
adamos

Příspěvek od adamos »

Most 18 - 014 (Most přes silnici č. 4 před obcí Drásov ) píšou, že je z roku 1983, další nesmysl, stavěl se kolem roku 1987- 1988. Někdo tu nadnesl, že se má bourat. Smutné, když v pasportu se udává životnost 100 let...
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Medvěd

Příspěvek od Medvěd »

Rekonstrukce v úseku Čtyřkoly-Čerčany je již nalajnována, stroje odstaveny v MUK. V úseku Senohraby-Mirošovice schází jedna vrstva a může se malovat. Na MUK Čtyřkoly zatím bez pohybu.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Před chvílí na MÚK Čtyřkoly bagrování podél vozovky před i za nadjezdem. Dále u výjezdu z ČSPH u Pětihost ve směru na Prahu probíhají práce na nějakém odvodnění, jsou tam složené velké betonové roury a zavnímal jsem jakousi vybedněnou šachtu...
AF-1

Příspěvek od AF-1 »

Proc balisety nebo svodidla? V Nemecku jsem je na trojpruzich nikde nevidel a to maji 100 misto nasich 90.
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

V AT mají taky stovku, ne-li 110 a jenom vyfrezované drážky na dvojité lajně (či pod - jak se na to kouká). A taky to funguje. Dle mého vyfrézované drážky rozhodně lepší řešení, než balisety či svodidla. Mimochodem, ty drážky, tak je to řečeno i ve Finsku a to tam mají jiné podmínky než u nás s těmi 3 cm sněhu.. :D
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
dvs

Příspěvek od dvs »

Byvavalo ... Asi jezdime po jinych krajich Rakouska. Jak pisete vypadala takova S3 drive. Dnes na trase Hollabrunn - Stockerau jsou pruhy oddelene betonovymi svodidly ...
MickeyMouse

Příspěvek od MickeyMouse »

Ja tem balisetum rozumim tak, ze je to svisle znaceni. Podobne jako patniky u cest mely uz pred stovkami let ukazovat dopredu, kudy cesta vede. Takova mechanicka telematika. Proto taky maji byt v mistech prechodu ze 2 na 1 pruh osazeny husteji. Nicmene za lepsi reseni povazuji jakoukoliv formu svodidel (od lanovych po betonova), odstavne zalivy na solo pruhu a 110 Km/h.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

to dvs: Jenže S3 je obdoba SPMV. Když se budeme bavit v ekvivalentu I/3, tak se můžeme bavit o B2 nebo B37. Jsou to novostavby, či rekonstrukce řešené jako 2+1 nebo 2+2 se zúženým vnitřním pruhem (kde přesto není omezena rychlost) a kde jsou vyfrézovány drážky, ale nejsou tam zase odstavné pruhy.. ;)
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
dvs

Příspěvek od dvs »

Mne ta snaha s tím třípruhem přijde jako, co nejvíce se přiblížit právě té S3 než těm B2 nebo B37.

Na B2 jsou úrovňová křížení. Do Benešova budou jenom MÚK. Na B2 jsou třípruhy, ale nestřídají se pravidelně. Jsou tam dlouhé úseky jenom normálního dvoupruhu. Když to přeženu, tak pokud by se snížili intenzity na I/3, tak je I/3 na úrovni rakouské B2.

Hlavní zklamání z toho třípruhu bude, že ve špičkách těch kolon bude více než dnes. Jsem zvědav zda ubude smrťáků kvůli předjíždění. Nejhorší bude, že tato realizace může třípruh u nás zdiskreditovat na mnoho let. Na takto zatížený úsek to není vhodné řešení.
Medvěd

Příspěvek od Medvěd »

Oprava - přeznačení - v úseku Čtyřkoly-Čerčany hotova. Dnes se asi nalajnuje opravovaný úsek u Mirošovic. V MUK Čtyřkoly shrnuta vrstva "ornice" pod mostem. Ve zbylém prostoru křižovatky jsem včera pohyb neviděl.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

dvs píše:...ve špičkách těch kolon bude více než dnes...
Řekl bych, že nebude. Už dnes jsou od Benešova do Mirošovic takové úseky 2 a že by tam vznikaly jakékoliv komplikace mi rozhodně nepřišlo.
dvs

Příspěvek od dvs »

Tak se koukněte na tyto záznamy zatížení z google z roku 2014 z jednoho pátku směrem od Mirošovic..
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 660#p95660
Obě rozšíření na 2 pruhy to při vyšší zátěži jenom dorazí. V opačném směru to možná není tak citlivé, protože špunty jsou už před Benešovem.

Budou tam malá zlepšení, že končit bude vždy levý a navíc tam bude ještě ta proklínaná úsekovka.

Možná záplata na tento problém existuje a psal tu o ní mapman před 2 lety:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 486#p95486
mapman píše:. Např. ve Švédsku se na 2+1 při hodinové intenzitě překračující určitou hodnotu zavírají levé předjížděcí pruhy, aby se vyloučila místa, kde dochází ke snížení počtu pruhů a tím pádem ke zvýšenému riziku vzniku nárazových vln a souvisejících kolon. Kapacita vystřídaného 2+1 totiž není oproti 1+1 výrazně vyšší - pořád jsou omezující ta místa s jedním pruhem, 2+1 má ale největší kouzlo právě díky možnosti předjet bezpečně pomalejší vozidla při průměrném zatížení komunikace ...
Dodavatelé telematiky budou mít radost.

Nevíte jak to vypadá se stavbou turbo kruháku Červené vršky?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Úsekovka tam prozatím nebude. Není součástí zakázky.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mike

Příspěvek od Mike »

dvs píše:... Nejhorší bude, že tato realizace může třípruh u nás zdiskreditovat na mnoho let. ..
v to doufám
a zdá se že na I/11 "budu mít štěstí"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Moucha

Příspěvek od Moucha »

Tuto část silnice jezdím pravidelně každé pondělí ráno do Prahy a každý pátek z Prahy ve špičce a myslím si, že největší brzdou jsou ve špičce právě to spojení ze dvou pruhů do jednoho :-/ Jakmile se pruhy spojí, najednou kolona zrychlí a jede se opět tím kolonovým 70-80km/h než se opět dostaneme do dalšího krátkého dvoupruhu. Myslím, že je to tím, že tam spousta lidí jezdí nadoraz až k spojení a pak musí hodně brzdit a nakonec tam vznikne stojící kolona.

Co by podle mě hodně pomohlo ze směru z Prahy do Budějovic by bylo pořádné odbočení do Benešova. Kdyby se postavil odbočovací pruh na jihu Benešova, výrazně by se tomu pomohlo. Takhle tam ve špičce musí zastavit celá kolona, aby člověk do Benešova mohl odbočit. Když se tam v před létem dělala ta rekonstrukce, tak bylo na jihu Benešova ze směru PHA-> CB zákaz odbočení vlevo a plynuleji jsem tam nikdy ve špičce takhle nejel. Stojí to za zamyšlení..

Proto si také nejsem jist, jestli tomu střídání pruhu 2+1 nějak pomůže. Brzdy jsou jinde.
mts

Příspěvek od mts »

To Moucha: tohle podepisuju. Taky si myslim, ze 3pruh situaci spis zhorsi. Měli se soustředit na kompletni MUK vykrizeni kolem Benesova a obchvat Olbramovic. To by tragickou situaci na I/3 zmenilo aspoň na spatnou…
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

dvs píše:Tak se koukněte na tyto záznamy zatížení z google z roku 2014 z jednoho pátku směrem od Mirošovic..
Proto jsem psal o druhém směru, protože křižovatky kolem Benešova to komplikují všechny a celkem nahodile - subjektivně nejvíc Křižíkova, případně se dá také uvažovat zúžení do 1 pruhu hned u Mirošovic. Pokud není za zúžením nějaká potíž, probíhá všechno celkem plynule.
A otázka u toho google je také co která barvička přesně znamená; jestli je žlutá něco mezi 50-70, tak to u 2 pruhů logicky nemůže přesáhnout 25 km/h, což už klidně může být červená a pak to zkresluje...
mts

Příspěvek od mts »

ad uzavirani predjizdecich pruhu ve spickach a la Sweden: to si v nasich podmínkách nedokazu představit. To cesky jelita nepoberou... Tretina lidi tady ma problém udrzet auto na silnici. Natoz aby si vsimli uzavery pruhu...
dvs

Příspěvek od dvs »

Jenom poznámka, jak řeší Švédové své slavné třípruhy v blízkosti velkých měst:
2010 https://www.google.cz/maps/@59.3107225, ... 312!8i6656
2016 https://www.google.cz/maps/@59.3107235, ... 312!8i6656
:lol:
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Dlouho jsem zde nejel a jednou za cas okouknu provoz pres google maps. Co se zde aktualne dela a jaky je aktualni stav? Ď

Odesláno z mého HUAWEI VNS-L21 pomocí Tapatalk
AUTOsro

Příspěvek od AUTOsro »

Tak dneska je na tom úseku to uspořádání 2+1 jen asi 2x v jednom směru a 3x v druhém, to se pak každý snaží předjíždět co to jde, když dalších X kilometrů nebude možnost. Když budou řidiči vědět, že když nepředjedou teď, tak zase za 2 km budou mít možnost, mohla by se situace zlepšit.
Potřeba jsou okruhy, radiály, metro i železnice. Kdo tvrdí, že se na něco z toho můžeme vykašlat, je extremista.
kot

Příspěvek od kot »

Obávám se, že to bude pěkná teorie. Praxe bude bohužel odpovídající příspěvkům výše. Bohužel...
Mike

Příspěvek od Mike »

AUTOsro píše:... Když budou řidiči vědět, že když nepředjedou teď, tak zase za 2 km budou mít možnost, mohla by se situace zlepšit.
za 2km ?
to znamená, že protisměrné 2+1 bude dlouhé 2km ?
tedy že za tu minutu a něco, nebo jak dlouho se takový úsek jede všichni bezpečně předjedou ?

a to je právě ten důvod, proč to fungovat nemůže...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Odpovědět

Zpět na „I/3“