Praha všeobecně

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
dvs

Re: Praha všeobecně

Příspěvek od dvs »

mbmat píše:
Mosquit píše: Spotřeba PHM enormní, přínos malý.
Vozidla jsou na elektřinu.
Podle mne to nejsou elektromobily, ale hybridy. Konkrétně snad Toyota Yaris Hybrid (zdroj), která ujede na elektřinu cca 2km rychlostí 50km/h ....
dvs

Příspěvek od dvs »

Pokud by to byl plug in hybrid tak možná by to bylo až cca 20km, ale nikde jsem nenašel přesně typ toho auta.
Mike

Příspěvek od Mike »

Mosquit píše:

Stejně jako s tím průjezdem druhého auta po deseti minutách - reálně to bude samozřejmě někdy 5, někdy 15 min, někdy i víc, podle toho, jak se kdo kde zasekne. ?
to je ovšem úžasná myšlenka
čili je třeba přijet, vyčkat průjezdu "kontrolního" vozidla
odjet
vyčkat dalšího průjezdu 5-15min
a v klidu zaparkovat ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Nedával jsem návod jak se chovat.
Psal jsem, jak se to bude argumentovat ve správním (pokud k němu vůbec dojde).

A co je pro úředníka jednodušší? Odhodit "do skříně" a začít pracovat na někom, kdo je bez nejasností.
Vilouch

Příspěvek od Vilouch »

Na mě zóny působí především jako perfektní výdělek pro MČ, aniž by pro to (krom nákupu automatů a nalajnování, což asi zainvestovala TSK) něco udělali. Příprava parkovacích domů a parkovišť P+R je rovna nule, žádnej tlak na MHMP, nikoho stav parkování v Praze zjevně netrápí. Proč taky, penízky jsou už na cestě.
Když v Libni budou od října zóny, ve Vysočanech se zblázní a za půl roku budou kříčet, že zóny chtějí taky.
Zároveň je problém zaparkovat především večer a v noci, zóny však platí 12-20 nebo 12-24. Opět pokrytí jen té doby, kdy na někom můžu vydělat (třeba na řemeslníkovi, kterej mi to rád započte do faktury).
To, co psal Mosquit mě taky napadlo a mám chuť to takhle zkusit, páč mě díky báječným zónam čeká úřední kolečko změny trvalýho bydliště výměny techničáku, řidičáku a asi i rodnýho listu.
Teď trochu vážně dotaz k probíhající diskusi o značkách: proč vůbec je v zónách vyznačen zákaz stání, když stejně každý kus komunikace je označen buď B28 nebo IP12 nebo žlutou čarou na chodníku? Prostě sichr, aby kdybych si nějaký plácek našel a chtěl se vyhnout poplatku, tak abych mohl být pokutován?
musklin

Příspěvek od musklin »

Tady je krásně vidět co je opravdovým problémem výstavby.
Například Černý most. Dva roky zpět info jak na stávajícícm P+R přidělají patro.
Výsledek nula.
Pozemky jsou vlastnictví dopr. podniku, rozpočet Prahy v přebytku, centrum naproti rozšířeno bez problémů za dva roky, v ekologii problém nemůže být... prostě úředníci nemakaj
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Rozpočet Prahy v přebytku? Sem si nevšim .. (Příjmy mají být 43,6 miliardy a výdaje 58,7 miliardy) http://tn.nova.cz/clanek/praha-schvalil ... konci.html
Sch

Příspěvek od Sch »

OT Praze, ale k tématu dálnic.
Velmi mě překvapilo, že na pozemní trase z Teheránu do Prahy, cca 4300km dlouhé chybí čtyřpruhová silnice jen cca 200km v Iránu před hranicí s Tureckem a asi 120km na pomezí Bulharska a Srbska. V Turecku je to po většinu trasy čtyřpruhová dělená silnice s úrovňovým křížením a v Bulharsku je kus neděleného čtyřpruhu s mimoúrovnňovými křižovatkami.
Jízdu autobusem ze Sofie si z nédávné doby pamatuji a ta silnice na pomezí je dost špatná a asi to bude nejhorší úsek na celé trase do Teheránu.
musklin

Příspěvek od musklin »

jonáš píše:Rozpočet Prahy v přebytku? Sem si nevšim .. (Příjmy mají být 43,6 miliardy a výdaje 58,7 miliardy) http://tn.nova.cz/clanek/praha-schvalil ... konci.html
Plán je jedna věc skutečnost jiná. Proto má každý skutečný vlastník / manažer vždy variantní řešení. Nvíc je i v tom čkánku "Rozdíl město dorovná ze státních příspěvků".

"Hospodaření hlavního města Prahy jako celku skončilo k loňskému 31. prosinci přebytkem 12,441 miliardy korun. Vyplývá to z materiálu, který mají v úterý projednat pražští radní. Výsledek hospodaření byl ovlivněn vyššími příjmy a nižšími výdaji, zejména v oblasti investic. Skutečné příjmy ke konci roku byly zhruba 70,8 miliardy, výdaje 58,3 miliardy korun. Materiál kromě radních musejí projednat také pražští zastupitelé.

V materiálu stojí, že v porovnání s rokem 2014 se loni zvýšily především daňové příjmy, a to u daně z přidané hodnoty. V případě daňových příjmů město ve schválené verzi rozpočtu počítalo s příjmy 41,7 miliardy, konečný výsledek byl 47 miliard korun. Více než trojnásobné byly oproti očekávání i nedaňové příjmy."
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Mosquit píše:jak budu do parkovacího automatu zadávat takovouhle SPZku (perstina)?
jednoduse, obetoval jsem 20kc na pokus a seznameni se s robotem, papirek se da normalne za sklo

http://imgur.com/UwYxx4m

ps: automat je sofistikovany, ale kupodivu neumi toto - zadat pozadovany cas parkovani a pak hazet mince s tim, ze vrati zpet (napr. zadam parkovani za 10kc a vhodim 50kc, cekam ze vypadne 40kc). musi se nejprve hodit mince a nejde nasledne nastavit delku stani. kolik hodim, tolik dostanu minut. pokud zacnu stelovat nejprve cas tak pak uz me to nepusti k platbe cash, ale pouze kartou. divne.

Mosquit píše: Takže jen buzerace "plebsu", zkušenější člověk si s tím poradí.
tady jsem vzdycky na pochybach, jestli tim chce autor rici, ze chce vice znacek, regulaci a paragrafu, aby se vyloucily vsechny mozne loop-holes pro sobecke chytroliny, nebo jestli chce jit cestou zdraveho rozumu a jiste solidarity.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Po-pá můžete parkovat do 20 do 8 hodin, celý víkend též.
Edit: je to ke značce parkování.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Chat s Dolínkem k zónám, Blance a dopravě obecně.
Na první položené otázky se mu asi nechtělo odpovídat...
michal

Příspěvek od michal »

Na tomto místě se začalo stavět ve velkém.

https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x ... 13.615%22E

Víte někdo více o tomto projektu? Počítá se tam vůbec s tou silnicí, která je v územním plánu...?
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

Jde zřejmě o dostavbu projektu Prague Marina developerského konglomerátu Lighthouse Group (na místě zrušených a zbouraných Českých loděnic n.p.) S realizací bylo započato v roce 2006, původně mělo být hotovo už v roce 2010 ale kvůli světově realitní krizi se výstavba zadrhla. Jak to je se silnicí, to nevím.
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

michal píše:Počítá se tam vůbec s tou silnicí, která je v územním plánu...?
Pokud máte na mysli kapacitní komunikaci spojující Rohanské nábřeží a Balabenku, tak tam se stále projednává (ve fázi úvah) několik různých variant, namátkou
1) varianta nulová, tj. nestavět nic
2) jeden směr skrz Na žertvách, druhý směr přes Sokolovskou
- 2a: povrchově
- 2b: podpovrchově - kolize se stanicí =M= Palmovka
3) obousměrný ražený tunel
Standa

Příspěvek od Standa »

kyk píše:Chat s Dolínkem k zónám, Blance a dopravě obecně. Na první položené otázky se mu asi nechtělo odpovídat...
Na mě v tomhle rozhovoru působí docela rozumně, po těch nešťastných řečech o zklidňování magistrály má zase nějaký ten bodík k dobru (u mě). Zaujalo mě, že se nijak nesnažil vysvětlovat, že Automat nejsou cyklofašisté, a moc se mi líbí hláška "Ministr Brabec se neprobral" :) .
Sosa

Příspěvek od Sosa »

michal píše:Na tomto místě se začalo stavět ve velkém.

https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x ... 13.615%22E

Víte někdo více o tomto projektu? Počítá se tam vůbec s tou silnicí, která je v územním plánu...?
Palmovka Park 3+4, Metrostav jak staví tak developer.
michal

Příspěvek od michal »

Já teda jen seděl v autě, každopádně mi to přišlo, že tam je hodně velká jáma, a to i v místech, kde je v ÚP ta silnice v tunelu. Takže by mě zajímalo, jak je s tímto počítáno/nepočítáno.
Sopko

Příspěvek od Sopko »

Neznáte reálný důvod opravy Bucharovy ulice od Plzeňské po Rozvadovskou spojku? Včera to způsobilo naprosto brutální zácpy kolem Motola, Řep a dále bude činit značné problémy v tomto segmentu Prahy.

Každý den jsem po Bucharově nahoru jezdil a nezpozoroval jsem (kromě v Praze všudepřítomných kanálů) důvod pro globální rekonstrukci. Respektive bych z fleku dal dlouhou řadu ulic, které by si zasloužily opravu více než tato.
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Sopko píše:Neznáte reálný důvod opravy Bucharovy ulice od Plzeňské po Rozvadovskou spojku? Včera to způsobilo naprosto brutální zácpy kolem Motola, Řep a dále bude činit značné problémy v tomto segmentu Prahy.

Každý den jsem po Bucharově nahoru jezdil a nezpozoroval jsem (kromě v Praze všudepřítomných kanálů) důvod pro globální rekonstrukci. Respektive bych z fleku dal dlouhou řadu ulic, které by si zasloužily opravu více než tato.
Navíc teď v neděli problém se zašpiněním aut asfaltem: http://www.blesk.cz/clanek/regiony-prah ... plati.html Jedno auto, co to projelo, jsem viděl na vlastní oči a docela slušně bylo zacákané do půlky dveří ...
dvs

Příspěvek od dvs »

jonáš

Příspěvek od jonáš »

Mike píše:
Mosquit píše:

Stejně jako s tím průjezdem druhého auta po deseti minutách - reálně to bude samozřejmě někdy 5, někdy 15 min, někdy i víc, podle toho, jak se kdo kde zasekne. ?
to je ovšem úžasná myšlenka
čili je třeba přijet, vyčkat průjezdu "kontrolního" vozidla
odjet
vyčkat dalšího průjezdu 5-15min
a v klidu zaparkovat ;)
V reálu to budou spíš projíždět tak jednou za dvě hodiny, ale nedá se na to spolehnout.
dvs

Příspěvek od dvs »

Metropolitní plán Prahy nemá kdo vypracovat. Kvůli odvolání Hlaváčka opustilo tým 13 z 15 členů
http://zpravy.aktualne.cz/domaci/kvuli- ... 590604f2e/
Far_Away
Moderátor

Příspěvek od Far_Away »

dvs píše:Metropolitní plán Prahy nemá kdo vypracovat. Kvůli odvolání Hlaváčka opustilo tým 13 z 15 členů
A to je dobře nebo špatně? Ptám se konkrétně na osobu p. Hlaváčka.
Sopko

Příspěvek od Sopko »

Far_Away píše:
dvs píše:Metropolitní plán Prahy nemá kdo vypracovat. Kvůli odvolání Hlaváčka opustilo tým 13 z 15 členů
A to je dobře nebo špatně? Ptám se konkrétně na osobu p. Hlaváčka.
z toho, že z toho má Kolínská druhé Vánoce, usuzuje, že špatně
Odpovědět

Zpět na „Praha“