A z kopce to jistí delegace

Není to obyč 1. třída. Je to SPMV. Škoda, že tu není vyfocen protisměr, ale už jsem tam jel a mám pocit, že na značení sjezdu z D8 od Ústí na Teplice chybí vedle modré 63 symbol autíčka.Majkii píše:Označení Exitu na 1. třídě docela zajímavé, myslel jsem, že v rámci nového pojetí by už být nemělo.
Nechybí, při sjezdu z dálnice na SMV se info o autíčko do orientačního značení nedává - jedná se kvalitativně o pokles významu komunikace. Pouze se na místo IZ1a Konec dálnice osadí IZ2a Začátek SMV a pak na IS8b Dálková návěst se symbol autíčka pro potvrzení situace umístí vedle čísla 63.HP píše:Není to obyč 1. třída. Je to SPMV. Škoda, že tu není vyfocen protisměr, ale už jsem tam jel a mám pocit, že na značení sjezdu z D8 od Ústí na Teplice chybí vedle modré 63 symbol autíčka.Majkii píše:Označení Exitu na 1. třídě docela zajímavé, myslel jsem, že v rámci nového pojetí by už být nemělo.
Podle mě odvodnění, asi se musí řešit další z problémových úseků.dvs píše:Na facebooku dálnice D8 mne zaujaly tyto fotky kousek od estakády před tunelem Prackovice.
https://www.facebook.com/DalniceD8/phot ... =3&theater
Při stavbě tam byla louka (je vidět ještě na fotomapách). Není to preventivní stabilizace v další části svahu?
To si to celý sedá nebo ujíždí?Lenny píše:Stabilizace násypového tělesa.
A proc tam neni Dresden 77 (nebo kolik kilometru to od tyhle cedule je)?? To je opravdu tak obtizny tam ten jeden zahranicni cil nechat? Uz vidim ty zastupy panikaricich Holandanu a Rumunu, co uz zase nevedi, kudy se jede na Dresden... (Mozna vam to prijde jako vtip, ale to, co jsou takovi zahranicni ridici schopni predvadet na soucasnych objizdnych trasach, to je des).mapman píše:Ne neměly. Mění se koncepce orientačního dopravního značení na dálnicích v rámci aktualizace TP100 a preferuje se značení významných cílů před značením cílů ležící přímo v trase dálnice. Proto bude mít D11 už od Prahy dálkový cíl Hradec Králové a doplňkový cíl Pardubice.
V případě D8 ale platí, že cíl Teplice je značen jako cíl následující křižovatky spolu s Řehlovicemi. Tady je to naprosto v pořádku i podle stávajícího systému... Proto taky Teplice nejsou nahoře ale jako odbočující cíl jsou uvedeny pod dálkovým cílem dálnice.
Jiste, se symbolem MUK nebo sluvkem EXIT klidne, proc ne...adamos píše:Řehlovice jako nejbližší exit? To mě přijde naprosto v pořádku. Třeba se časem dopracujeme k tomu, že zase začneme exity krom čísel i pojmenovávat.
mapman píše:Ne neměly. Mění se koncepce orientačního dopravního značení na dálnicích v rámci aktualizace TP100 a preferuje se značení významných cílů před značením cílů ležící přímo v trase dálnice. Proto bude mít D11 už od Prahy dálkový cíl Hradec Králové a doplňkový cíl Pardubice.