0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

Toxy

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od Toxy »

Foceno 8.9., v závalu se už asfaltuje...
Obrázek

A z kopce to jistí delegace :)
Obrázek
HP

Příspěvek od HP »

Majkii píše:Označení Exitu na 1. třídě docela zajímavé, myslel jsem, že v rámci nového pojetí by už být nemělo.
Není to obyč 1. třída. Je to SPMV. Škoda, že tu není vyfocen protisměr, ale už jsem tam jel a mám pocit, že na značení sjezdu z D8 od Ústí na Teplice chybí vedle modré 63 symbol autíčka.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Ale třeba na SMV mezi Pardubicemi a Hradcem se v rámci přeznačování Exity takto nedoplňovaly.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
HP

Příspěvek od HP »

A je to možná škoda. Přece jen je to něco, co tu komunikaci z hlediska značení zase o něco povýší, což by si SPMV zasloužila.

Každopádně ve vyhlášce stále je i označení čísla sjezdů na značkách na modrém podkladu. S tím že se zpravidla používá na silnicích pro motorová vozidla.
dvs

Příspěvek od dvs »

Na facebooku dálnice D8 mne zaujaly tyto fotky kousek od estakády před tunelem Prackovice.
https://www.facebook.com/DalniceD8/phot ... =3&theater

Při stavbě tam byla louka (je vidět ještě na fotomapách). Není to preventivní stabilizace v další části svahu?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

HP píše:
Majkii píše:Označení Exitu na 1. třídě docela zajímavé, myslel jsem, že v rámci nového pojetí by už být nemělo.
Není to obyč 1. třída. Je to SPMV. Škoda, že tu není vyfocen protisměr, ale už jsem tam jel a mám pocit, že na značení sjezdu z D8 od Ústí na Teplice chybí vedle modré 63 symbol autíčka.
Nechybí, při sjezdu z dálnice na SMV se info o autíčko do orientačního značení nedává - jedná se kvalitativně o pokles významu komunikace. Pouze se na místo IZ1a Konec dálnice osadí IZ2a Začátek SMV a pak na IS8b Dálková návěst se symbol autíčka pro potvrzení situace umístí vedle čísla 63.
HP

Příspěvek od HP »

Díky za vysvětlení.

Pokud připojím svůj názor, tak ale nevidím důvod, proč řidiče předem neinformovat, že komunikace za sjezdem je SMV, i přesto že je to komunikace nižšího významu. Dopředu dát vědět, že je to kapacitnější silnice s možnou vyšší rychlostí. Ta informace se hodí podle mého názoru stejně, jako při odbočení z komunikace významu nižšího. I když tam to znamená hlavně taky omezení přístupu, pravda.

Ale dle předpisů je to tedy dobře, tak OK.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ano, tohle bylo předmětem vášnivých debat při projednávání nové koncepce značení, ale nakonec zvítězilo to, že na dálničních značkách je potřeba s ohledem na jejich velikost (používá se tu největší písmo a portálové značení) minimalizovat počet údajů na nezbytné minimum. Takže ačkoliv by se to tady teoreticky mohlo doplnit tím symbolem SMV, tak bylo nakonec rozhodnuto, že to nezbytné není...
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

A jak je to prosím s tím kilometrovým označením Exitů na SMV? Zřejmě to není povinné ani zakázané?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Označování exitů na SMV je nepovinné. V tuto chvíli zatím není stanovena jasná metodika, kde ty nástavce být mají a kde ne. Jak jsem už psal, na S35 u Liberce je to samozřejmostí, na S37 HK - Pce už ale ne i s ohledem na to, že se s postupnou dostavbou D11 bude zásadně měnit i kilometráž téhle silnice. Na S63 je situace jednoduchá v tom, že jako SMV je označena vlastně celá délka této silnice :)
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Ja si myslim, ze cedule s cislem exitu byly zadany a vyrobeny jeste v dobe R63 a byla by skoda je vyhazovat.......
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Bergo

Příspěvek od Bergo »

dvs píše:Na facebooku dálnice D8 mne zaujaly tyto fotky kousek od estakády před tunelem Prackovice.
https://www.facebook.com/DalniceD8/phot ... =3&theater

Při stavbě tam byla louka (je vidět ještě na fotomapách). Není to preventivní stabilizace v další části svahu?
Podle mě odvodnění, asi se musí řešit další z problémových úseků.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Stabilizace násypového tělesa.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Bergo

Příspěvek od Bergo »

Lenny píše:Stabilizace násypového tělesa.
To si to celý sedá nebo ujíždí?
apimen

Příspěvek od apimen »

Z Prahy do Drážďan po dálnici do konce roku. Zpoždění stavby stojí miliardy
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/z-prahy-do-dr ... prava_kris
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Co tam proboha dělají ty Teplice ? Ke všemu se vzdáleností vyšší než cíl nahoře.
http://ekonomika.idnes.cz/foto.aspx?r=e ... 755358.jpg

Stejně jako mě na D11 dráždí Pardubice. Neměly by být na návěsti jen cíle u dálnice ?
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ne neměly. Mění se koncepce orientačního dopravního značení na dálnicích v rámci aktualizace TP100 a preferuje se značení významných cílů před značením cílů ležící přímo v trase dálnice. Proto bude mít D11 už od Prahy dálkový cíl Hradec Králové a doplňkový cíl Pardubice.

V případě D8 ale platí, že cíl Teplice je značen jako cíl následující křižovatky spolu s Řehlovicemi. Tady je to naprosto v pořádku i podle stávajícího systému... Proto taky Teplice nejsou nahoře ale jako odbočující cíl jsou uvedeny pod dálkovým cílem dálnice.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

siesa

Příspěvek od siesa »

mapman píše:Ne neměly. Mění se koncepce orientačního dopravního značení na dálnicích v rámci aktualizace TP100 a preferuje se značení významných cílů před značením cílů ležící přímo v trase dálnice. Proto bude mít D11 už od Prahy dálkový cíl Hradec Králové a doplňkový cíl Pardubice.

V případě D8 ale platí, že cíl Teplice je značen jako cíl následující křižovatky spolu s Řehlovicemi. Tady je to naprosto v pořádku i podle stávajícího systému... Proto taky Teplice nejsou nahoře ale jako odbočující cíl jsou uvedeny pod dálkovým cílem dálnice.
A proc tam neni Dresden 77 (nebo kolik kilometru to od tyhle cedule je)?? To je opravdu tak obtizny tam ten jeden zahranicni cil nechat? Uz vidim ty zastupy panikaricich Holandanu a Rumunu, co uz zase nevedi, kudy se jede na Dresden... (Mozna vam to prijde jako vtip, ale to, co jsou takovi zahranicni ridici schopni predvadet na soucasnych objizdnych trasach, to je des).

A proc tam jsou ty Rehlovice? Jako chapu, ze tam je MUK, ale nikdo si preci nepamatuje, ze v Rehlovicich musi odbocit do Teplic - od toho tam koneckoncu jsou ty Teplice znacene, ze?!

S odpustenim, tohle je koncepce na nic.... :ko:
adamos

Příspěvek od adamos »

Řehlovice jako nejbližší exit? To mě přijde naprosto v pořádku. Třeba se časem dopracujeme k tomu, že zase začneme exity krom čísel i pojmenovávat.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Ty Teplice mi tam opravdu vadí. Z pohledu cizince i našince to vypadá, že dálnice vede kolem Teplic. Nebo podle kilometráže spíš přes Ústí do Teplic. A pokud se musí k cíli odbočit, tak by měl být pod čarou.

A pravdou je, že Dresden už by tam být mohl klidně od Prahy. Jsme malá republika na to, abychom dávali zahraniční cíle až u hranic. Mě se líbí třeba v Polsku, že mají u dálnic a dokonce i u silnic prvních tříd vždy uveden vzdálený cíl, kde ta dálnice nebo silnice končí, třeba až po 800 km. Název hraničního přechodu Vám sice nic neřekne, ale jasně vidíte i symbol CZ, UA a držíte směr.

Hlavně, že jsou u nás teď místo názvů dalšího exitů jména kdejakých zadelí, které nemají s dálnicí nic společného.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Prag a CZ jsou při cestě od Berlína po A13 uvedené už před Drážďany, na A6 už u Norimberka. Taky si myslím, že Dresden jsou trochu významnější, jak Řehlovice...
kot

Příspěvek od kot »

Dušane, ale jenom o kousilínek... :lol:
siesa

Příspěvek od siesa »

adamos píše:Řehlovice jako nejbližší exit? To mě přijde naprosto v pořádku. Třeba se časem dopracujeme k tomu, že zase začneme exity krom čísel i pojmenovávat.
Jiste, se symbolem MUK nebo sluvkem EXIT klidne, proc ne...
(Osobne jsem tedy radsi spise za cislovani, nez za pojmenovani.)
monin

Příspěvek od monin »

Tak vzhledem k tomu, co se s dálkovým značením děje v Praze a jak tam bylo toto značení mohutně zašlapáno do země, díky bohu za ty dary a za to, že jsou ty Drážďany značeny alespoň od toho Ústí. Bohužel v tomto případě Ústí leží skoro až u hranic, takže je to na rozdíl od takové D5 v podstatě už o ničem. A tuto věc na D8 to podtrhuje ještě další extrém - a to hojně tam využívané, úzké a hůře čitelné písmo - a to v celém příhraničním úseku a v obou směrech.
Ale podle toho co zde píše o kus mapman, pokud jsem to dobře pochopil, tak už by neměl být problém začít značit přeshraniční cíle také už od Prahy? Když už se nově budou značit např. od D0 Pardubice i na D11..
mapman píše:Ne neměly. Mění se koncepce orientačního dopravního značení na dálnicích v rámci aktualizace TP100 a preferuje se značení významných cílů před značením cílů ležící přímo v trase dálnice. Proto bude mít D11 už od Prahy dálkový cíl Hradec Králové a doplňkový cíl Pardubice.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Odpovědět

Zpět na „D8“