A navíc (...když jsem Blankou projížděla, připadala jsem si jako (doma
Praha všeobecně
Re: Praha všeobecně
Dle rozhovoru z 13. června je "Metropolitní plán" (možná Územní plán?) takový průšvih, že to pochopil i "zelený mozek" a zatáhl za záchranou brzdu. http://www.euro.cz/politika/petra-kolin ... 0wodwIoLyQ
) v Dubaji...
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
Nemá pí Kolínská stříkající pocity i v Letenském tunelu? Tam jsou taky kachličky.Houdini píše:A navíc (...když jsem Blankou projížděla, připadala jsem si jako (doma) v Dubaji...
V posledních době jsem si několikrát všiml stojících, v drtivé většině zahraničních autobusů, v Chotkových sadech ve směru na hrad. Nejdříve jsem si myslel, že to jsou běžné nehody, obyčejné ťuknutí, protože u toho byla vždy policie, povětšinou vždy s nejnovější verzí VW Transporter, alá cca rok 1999. Nyní už, ale chápu, že se jedná o provádění nějakých technických kontrol. Dobrá buzerace a na dost dobrém místě, včetně krásných panoramat a vhodně využitého cyklopruhu. To musí být zážitek, jet na hrad a stát 3/4 hodiny na chodníku v horku, nebo v dešti. Jako kdyby nestačily ty fronty pěších před hradem. Ví o tom někdo více?
- Přílohy
-
- 485.JPG (108.46 KiB) Zobrazeno 8262 x
-
- 484.JPG (123.82 KiB) Zobrazeno 8262 x
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Jel jsem loni v létě autobusem do Mnichova, a taky nás kontrolovali, přesně na tom místě. Nechápu proč na tak blbém místě.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... eni-odmita
Zdánlivě nezajímavá reportáž, ale je to v přímým kontrastu s věčným tlakem: Proč jezdit do Prahy autem? Vždyť jezdí MHD!!! Proč ošklivý řidiči ze středočeského kraje zatěžuješ komunikace Prahy?
Odpověď: Protože to asi jinak nejde. Spíš by měla znít stále stejná otázka, proč není kam auto odstavit, aniž bych byl považován za nepřítele, proč jsou příjezdové trasy do Prahy omezovány, zužovány, zklidňovány.. atd, blablabla. Prostě furt stejný...
Zdánlivě nezajímavá reportáž, ale je to v přímým kontrastu s věčným tlakem: Proč jezdit do Prahy autem? Vždyť jezdí MHD!!! Proč ošklivý řidiči ze středočeského kraje zatěžuješ komunikace Prahy?
Odpověď: Protože to asi jinak nejde. Spíš by měla znít stále stejná otázka, proč není kam auto odstavit, aniž bych byl považován za nepřítele, proč jsou příjezdové trasy do Prahy omezovány, zužovány, zklidňovány.. atd, blablabla. Prostě furt stejný...
Ví někdo znalý, zda se v Praze někdo aktivně věnuje dopravnímu značení, nebo se jen flikuje a přidávají nové a nové značky podle návrhů a zvyklostí jednotlivých projektantů? Místo aby docházelo k průběžné obnově a zjednodušování dopravního značení, situace se spíš zhoršuje, značek je příliš (nejnověji s parkovacími zónami). Aktuálně je zajímavá třeba značka pro vyhrazený jízdní pruh na Strakonické. Údajně podle požadavku MHMP se vždy do nových pruhů pro autobusy bude umožňovat vjezd i kol, taxi, mp, izs. viz http://preferencevhd.info/wp-content/up ... 24x683.jpg Tam, kde by kdekoliv v zahraničí stačila malá značka se symbolem autobusu, se u nás musí dát 1,5 x 1 m velká tabule s pěti symboly a dodatkovou nečitelnou tabulkou... to opravdu nikdo neřeší, že to řidiči nemohou stíhat sledovat, že značení není intuitivní, že je často samo se sebou v rozporu, že jsou texty na něm nečitelné bez lupy?
Systémové změny značek na dálnicích reálně udělali lidi ze středního managementu a referenti. Šlo to z odborného směru. V Praze nikdo takový není, ty strašné chyby nikomu nevadí, nikdo je neřeší. A rozdíl je i to, že lidi ze středního managementu a referenti v Praze nic bez politiků nemohou udělat, bojí se něco udělat, navíc politik(=totální laik) toto ani řešit nemá a pokazí to.
Kdyby ti politici kazili jenom tohle. To by bylo príma ! 
Ok, neprekvapuje me, ze Praha v tomto smeru nema zodpovednou profesionalni organizaci. Ale zarazi me, ze jim ty hruzy prece nekdo musi schvalit. Ze je pet stejnych situaci po sobe vzdy oznaceno jinym zpusobem, budiz, da se to pochopit. Ale jak je mozne, ze nekdo schvali ctyri znacky na jednom sloupku, dodatkove tabulky velikosti novinovych clanku a podobne? To prece uz neni o koncepci, ale o totalni ignoraci predpisu a smyslu dopravniho znaceni vubec.
No a zorganizovat nějakou reportáž (např. ČT) o té šílené džungli značek v Praze? Byl by tam pak někdo z vás, z odborníků, ochotný vystoupit a něco k tomu říci?hh píše:Systémové změny značek na dálnicích reálně udělali lidi ze středního managementu a referenti. Šlo to z odborného směru. V Praze nikdo takový není, ty strašné chyby nikomu nevadí, nikdo je neřeší. A rozdíl je i to, že lidi ze středního managementu a referenti v Praze nic bez politiků nemohou udělat, bojí se něco udělat, navíc politik(=totální laik) toto ani řešit nemá a pokazí to.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Ok, tak teď podstatná otázka. Řekněme že bych chtěl silniční správní úřad dohnat k činnosti a upravit některé zcela zjevné chyby. Neukončené zóny, zdvojené značky, nadbytečné značení, navzájem si odporující značky. Věci, které nejsou mým pocitem, ale můžu se opravdu o něco opřít - např. TP 65 a pasáže o účelnosti značení. Co pro to můžu jako občan udělat?
Tedy jinak - co můžu udělat pro to, aby daný podnět neskončil v koši sekretářky a generickou odpovědí "děkujeme za podnět"? Komu poslat, v jaké formě, jaké náležitosti by podnět měl mít? Máte někdo nějaké rady a zkušenosti?
Jaké má úřad termíny na vyřízení podnětu? Něco jsem už psal (netýkalo se Prahy) v srpnu na úřad obce s rozšířenou působností a zatím bez reakce.
Tedy jinak - co můžu udělat pro to, aby daný podnět neskončil v koši sekretářky a generickou odpovědí "děkujeme za podnět"? Komu poslat, v jaké formě, jaké náležitosti by podnět měl mít? Máte někdo nějaké rady a zkušenosti?
Jaké má úřad termíny na vyřízení podnětu? Něco jsem už psal (netýkalo se Prahy) v srpnu na úřad obce s rozšířenou působností a zatím bez reakce.
U státních silnic jsem na to šel buď přes místní policejní dopravní inspektorát nebo přes epodatelna.policie@pcr.cz a úspěšnost byla relativně vysoká.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Zajímavé, vyzkouším. Měl jsem ale za to, že dopravní značení v první řadě stanovuje silniční správní úřad a nikoliv PČR? Každopádně pokud to funguje, tak proč ne...
Také díky, vyzkouším též. Jízda po silnicích bez patníků či vodor. značení je velmi nebezpečná.
Pošlete normálně konkrétní slušný email referentovi či dvoum silničního správního úřadu, viz moje jarní komunikace ohledně Holešovičky x Blanka (již měsíc sjezd do BUS pruhu vyznačen!!) ve vlákně o Blance. Vyměníte si pár emailů, budou možná hledat argumenty k nečinnosti ale o zjevné chyby by se mohli postarat.
Pěkný odkaz, díky, za přečtení stojí i související články. Nemohu nevypíchnout alespoň jeden postřeh, tohle IMHO docela trefili
:
... Praha jde ekonomicky, ale hlavně mentálně ke dnu. Ztrácí poslední zbytky energie, žije už jen z podstaty. A Prahu následuje celá republika. Pokud se bude pokračovat podle stávajícího územního plánu, nebo pokud se v novém plánu objeví podobné „regulace“, bude to mít přímý dopad na úroveň života města. Už teď víme, že to bude dopadat především na ty chudší. Nejvíce se budou zdražovat malé byty, studentské byty, bude se zvyšovat nájem. Nekoncentrovanost města bude generovat novou dopravu. Ukažte mi politika, který se postaví za vizi, že Praha musí stagnovat? Která strana řekne, že cílem je, aby se snižovala životní úroveň a žilo se tu hůř? Kromě Stropnického to neřekne nikdo. ...
Tak to je takový kopání kolem sebe, nicméně pokud někdo leží v žaludku lidem jako je Stropnický nebo Kolínská, tak je dost slušná pravděpodobnost, že to ve skutečnosti bude poctivý profesionál.
Koucký leží v žaludku i některým lidem z Auto*matu, z Arniky ... a řekl bych, že tady ten seznam nekončí.
Taky se mi na Metropolitním plánu všechno nelíbilo, IMHO trochu podceňoval roli dopravy (IAD i MHD), ale jasně definoval některé problémy Prahy, např. nutnost "zahuštění" místo "rozlézání", celkem jasně vymezoval, kde končí "město" a začíná "venkov" (což nesmyslná administrativní hranice Prahy úplně ignoruje) a docela sofistikovaně pracoval i s výškovým členěním.
Jsem docela zvědavý, jestli se to ještě nějak vyvine
.
Jsem docela zvědavý, jestli se to ještě nějak vyvine
Standa píše:Pěkný odkaz, díky, za přečtení stojí i související články. Nemohu nevypíchnout alespoň jeden postřeh, tohle IMHO docela trefili:
... Ukažte mi politika, který se postaví za vizi, že Praha musí stagnovat? Která strana řekne, že cílem je, aby se snižovala životní úroveň a žilo se tu hůř? Kromě Stropnického to neřekne nikdo. ...
Já pochopil, že to je obráceně: panu Kouckému leží hodně v žaludku Stropnický, že o něm tvrdí takové věci (že chce, aby bylo hůř atd.). Ale ne jedinému, spíš je problém najít někoho, kdo s M.S. nemá konflikty ... To je pro město fakt blbépivko píše:Tak to je takový kopání kolem sebe, nicméně pokud někdo leží v žaludku lidem jako je Stropnický nebo Kolínská, tak je dost slušná pravděpodobnost, že to ve skutečnosti bude poctivý profesionál.
Včera večer se tomu věnovali i Reportéři ČT http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142 ... 801240033/. Kromě již zmíněných věcí jsou tam i některé další. Podle mě to on s liberálností plánu občas přehání, tak to může fungovat někde ve Švýcarsku, ne u nás. Navíc tam opět připouští mnohem vyšší budovy na Pankráci, čímž spojence fakt nenajde (a je z toho vidět, že dopravní problémy s tím spojené, ho asi netrápí).
Vyšší budovy na Pankráci by Praze naopak velmi prospěly. Zejména pokud by šlo o pár mrakodrapů. Šlo by totiž o velmi zajímavé obohacení pražského panoramatu, které by tak získalo další vrchol. Nechápu ten tuhý odpor proti tomu, spousta lidí bohužel pořád vnímá Prahu jako jakýsi skanzen.
-
papadeloco
Naprostý souhlaspivko píše:Vyšší budovy na Pankráci by Praze naopak velmi prospěly. Zejména pokud by šlo o pár mrakodrapů. Šlo by totiž o velmi zajímavé obohacení pražského panoramatu, které by tak získalo další vrchol. Nechápu ten tuhý odpor proti tomu, spousta lidí bohužel pořád vnímá Prahu jako jakýsi skanzen.
Jenže problém není výška samotná, to je spíš věc estetiky, ale dopravní obslužnost. Pankrác je napojena na už dnes přecpanou magistrálu. Pokud tam přidám další výškovky s typicky kancelářským využitím, tak přidám další tisícovku aut do doby dopravní zácpy. Kdyby to byly obytné bloky, byl by problém menší, ale něco takového nedává v Praze ekonomický smysl.