Praha všeobecně

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
ElWapp

Re: Praha všeobecně

Příspěvek od ElWapp »

Korunovační a Pod Kaštany se rýsují v novém kabátu, ale s naprosto stejným dopravním řešením. I ty červené nesmysle https://mapy.cz/zakladni?x=14.4096414&y ... itch=0.116 jsou v místě přechodu zpátky. To to nešlo vyřešit nějak takříkajíc krásněji??? A třeba s rozšířením chodníku na úkor šrafovaného pásu v té táhlé zatáčce?
P_V

Příspěvek od P_V »

Netušil jsem, že segway je tak závažný problém třeba v Michli, nebo proč v půlce Vinohrad jo a ve druhé půlce ne...
http://praha.idnes.cz/foto.aspx?foto1=JB64bb94_seg.jpg
http://praha.idnes.cz/znacky-zakazujici ... zpravy_nub
Geo

Příspěvek od Geo »

Taky mne v Michelske ta znacka ponekud pobavila.
KH

Příspěvek od KH »

To je obdobný problém jako s parkovacími zónami. Když by se to zavedlo pouze na Praze 1 a 2, tak by všichni ti středočeši dojíždějící do centra na Segwayi naprosto zablokovali okolní čtvrti. Ze strany Michle je to naprosto rozumný preemptivní krok. Předpokládám, že zákaz se bude rozšiřovat postupně na celé území Prahy a vyřeší se to jenom masivní výstavbou nových záchytných parkovišť pro vozítka Segway na okrajích Prahy. :-|
Pavel5

Příspěvek od Pavel5 »

Několik značek zákazu segwayů máme už o na Spořilově. Jsem rád, že úředníci zakročili rychle a ne jako s těma kamionama. Ty nám tam stačí. Ještě aby tu tranzitovaly třeba rumunské nebo turecké segwaye. To bychom uvažovali o další błokádě.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jo těm značkám všudem možně, kde Segway nezabloudil ani jako náklad, se opravdu směji.
Jen to podtrhuje, jak je vedení Prahy dementní a řeší kraviny místo podstatných věcí jako jsou obchvaty, nová parkovací místa, metro, tramvaje.
R48 -> D48 se podařilo!
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Třeba má někdo radnici blízký firmu na značky :-)
KH

Příspěvek od KH »

Martin z Ostravy píše:Jo těm značkám všudem možně, kde Segway nezabloudil ani jako náklad, se opravdu směji.
Jen to podtrhuje, jak je vedení Prahy dementní a řeší kraviny místo podstatných věcí jako jsou obchvaty, nová parkovací místa, metro, tramvaje.
Tak v mnohých lokalitách jsou ty zákazy opravdu úsměvné, ale na druhou stranu omezení pro Segway naprosto chápu zejména na Starém městě a v okolí. Jenom mi přijde, že se to přece muselo dát vyřešit nějak jinak než stovkami cedulí za x set tisíc korun po celé Praze.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Dneska jsem značku zahlídl na cyklostezce v Braníku u Hamru. To už mi hlava nebere vůbec... Chápu centrum města, dokážu pochopit parky, chápu silnice... Ale jaký by měl být objektivní důvod zákazu na cyklostezce pochopit nedokážu.
adamos

Příspěvek od adamos »

Je to ode zdi ke zdi. Jednou jsem se octl v segway skupině. Začínali jsme na Staromáku a musím říct, že to bylo opravdu o hubu: půlka skupiny na tom jela poprvé, lidí mraky a opravdu jsem se cítil dost nebezpečný jak pro sebe, tak hlavně pro kolemjdoucí. Zákaz v centru naprosto chápu. Ale proč se nesmí jezdit v Bráníku, na Letné, na nábřeží mimo centrum? Proč úředník likviduje podnikatele, kteří se živí projížďkami po segwayi? To je jako vykážeme na Černý Most? Něco ve stylu: dlouho jsme vás nemohli omezovat a regulovat, ale teď už můžeme, a tak vám ukážeme, čeho jsme schopní?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Sopko

Příspěvek od Sopko »

Na Rozvadovské spojce se objevily bílé čáry a kamery: chystá se tam další úsekové měření?
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Bohužel nevím. V kterém směru se to objevilo - z Prahy a nebo do Prahy ? Abych se případně připravil, až tam zanedlouho pojedu.

adamos: Tak podnikatelům se to vyplatí asi jen v centru pro turisty, takže je to pro ně nejspíš likvidace v každém případě, ale jinak samozřejmě souhlas. Tu mapku vůbec nechápu - proč je část Vinohrad bez zákazu a Bráník se zákazem, to je mimo racionální chápání.
kot

Příspěvek od kot »

Aspoň je vidět koho SI VOLÍME... Děs.
P_V

Příspěvek od P_V »

Přesnější zákres antisegway zóny.
https://cdn.i0.cz/public-data/80/cb/a42 ... 604f2e.jpg
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Nová úsekovka se připravuje kousek od napojení z Jeremiášky směr centrum plus i od křižovatky Jeremiášova - Plzeňská k Hornbachu v obou dvou směrech. Dokonce jsou v každém směru celkem 4 čáry na vozovce, takže otázka jestli to budou dva úseky nebo jeden dlouhý. Zatím čumí z kamer jen kabely, takže zapojeno není. Jsou to fakt dementi, kteří to vymysleli.
kot

Příspěvek od kot »

Zklidňování je hobby naší doby. To by bylo Mikulíku, aby tě nakonec nedotlačili do MHD. IAD je přeci fuj... :evil:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Přeplněná MHD je ale taky fuj, a to už v Praze nastalo. Jezdit autobusem je něco otřesného.
A na déčko se můžu dívat tak akorát v televizi.
R48 -> D48 se podařilo!
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Zrovna tyto opatření na periférii mají podle mě s MHD společného pramálo. Spíš mi připadá, že chce policie splnit plán výběru pokut. Na Rozvadovské to půjde asi poměrně dobře. Dost řidičů má pocit, že jsou stále na dálnici a nechce se jim jet "80".
Mike

Příspěvek od Mike »

přitom jediný kdo tam otočil audinu na bok byl řidič "ochranné služby", čili PČR
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Dnes ráno jsem zachytil informaci, že Praha splatí jednorázově asi 8 mld korun na úvěr od EIB (banku nevím jistě). Nějaká paní to vysvětlovala, že město má přebytek hotovosti a dokonce na příští rok vytváří položky v jednotkách mld korun pro městské části.
Vypadá to, že Praha má problém s investicemi.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Má. Nestaví se ani metro ani MO. Na druhou stranu snížení dluhu je žádoucí, byť to momentálně nevypadá výhodně. Ale nízké úrokové sazby tady nebudou pořád.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Splatit dluh je výhodné vždy. Selský rozum mi to říká :-) Takové to ekonomické myšlení, že při nízkých úrocích je to nevýhodné mi přijde docela zvrácené. Podobně jako Paroubkovo legendární "Dluhy se neplatí".
Ovšem to že by se mělo také investovat mi selský rozum říká taky. V tomto případě je tedy tak velká splátka dluhu "z nouze ctnost".
dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Nová úsekovka roste obousměrně i na kutnohorské výpadovce mezi autobazary (poblíž štěrboholské křižovatky) a odbočkou na Hostivař, nevím přesně, jen jsem je zahlídl při letmém průletu a pak místo na silnici čuměl po kamerách :x .

+ kamery (asi na červenou) přibyly před časem i na křižovatce za Jiráskovým mostem u Diesenhoferových sadů
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

rampa Chodovská: pár sobotních foto http://kasme.rajce.idnes.cz/161217/

tuší někdo, jak má vypadat výsledek? Nějak to nemohu najít a ani si vzpomenout :(
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

dnešní průjezd
Odpovědět

Zpět na „Praha“