Mně teda dvakrát, ale to jen proto, že jsme jezdil v časy kdy je hodně kontrol (pátek a sobota v noci).
Mého otce za 25 let stavěli jestli vůbec 10x a že toho najezdil.
Takže pokud mně jednou za uherský rok zastaví, rád jim do toho fouknu
Za celý loňský rok zemřelo kvůli haváriím 827 lidí, což je nejméně za posledních 20 let.
Což je dobrá zpráva s ohledem na to, že provoz od roku 1990 narostl několikanásobně.Loňský rok byl každopádně nejméně tragický od roku 1990. Naopak nejvíce mrtvých policie evidovala v roce 1994, a to 1473.
Připomíná mi to župní cesty v Rumunsku okolo Moldova Noua a ostatních oblastech rumunského Banátu.Bohužel tam lidi ve vesnicích jinou alternativu nemají.Warcz píše:Tak jsem 31.12 jel do Domašova a zabloudil jsem do vojenského prostoru Libavá. Cestou jsem uviděl odbočku na Starou Vodu a tak říkám když tam je cedule tak tam pujde projet...
Posuďte sami:
http://www.facebook.com/v/1185789321649
PS: Do staré vody jsem nedojel...
Obvykle... teda nikdy nejsem priznivcem nejruznejsich konspiracnich teorii, az na jednu vyjimku, a to jsou hystericke vykriky hranicici s sirenim poplasnych zprav v ceskych mediich na tema nehodovosti. Nevim, co je v pozadi, jestli prosta touha napsat za kazdou cenu clanek behem okurkove sezony, nebo je to opravdu zpusobeno nekvalitni novinarinou, nebo nejakym ucelovym propojenim s policii...Martin z Ostravy píše:Takže to u nás není taková divočina, jak se nám snaží media tvrdit.
tady se nejak nechytam, co udelali spatne?Warcz píše:
Ještě jsem si vzpomněl že toho 31.12 jsem potkal dva idioty bohužel z videi nejde SPZ přečíst(
A pokud dobre vidim, tak maji pohasla svetla, cilize ani nesvitili. Coz se pri takovem pocasi a te rychlosti na dvoupruhu uz rovna fakt skoro smrti.jannnn píše:tady se nejak nechytam, co udelali spatne?Warcz píše:
Ještě jsem si vzpomněl že toho 31.12 jsem potkal dva idioty bohužel z videi nejde SPZ přečíst(
hlavně taky v čem se tu v roce ´94 jezdilo a čím se jezdí dnes.Loňský rok byl každopádně nejméně tragický od roku 1990. Naopak nejvíce mrtvých policie evidovala v roce 1994, a to 1473.
bylaMartin z Ostravy píše:Pokud to nebyla řečnická otázka, ...
Nerad bych vám kazil nadšení, ale uvažte tohle http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... ticle=9450 -- u nehod to bude po posledních loňských úpravách pokles ještě daleko drastičtější, podle oficiální statistiky.Mike píše:Loňský rok byl každopádně nejméně tragický od roku 1990. Naopak nejvíce mrtvých policie evidovala v roce 1994, a to 1473.
Medicína se zdokonalila jako taková, takže i proto přežívá více obětí. Můj zcela laický názor je, že dnes bude těch úmrtí v rozmezí 24 - 72 hodin od nehody spíš méně, než jich bylo dříve a tím pádem i to zkreslení bude menší. Navíc v TV (tuším v Otázkách Václava Moravce 3.1.) ukazovali vývoj statistik i pro těžká zranění a i tam byl znatelný pokles.jonáš píše:Nerad bych vám kazil nadšení, ale uvažte tohle http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... ticle=9450 -- u nehod to bude po posledních loňských úpravách pokles ještě daleko drastičtější, podle oficiální statistiky.Mike píše:Loňský rok byl každopádně nejméně tragický od roku 1990. Naopak nejvíce mrtvých policie evidovala v roce 1994, a to 1473.
V době platnosti starého zákona byl totiž do statistiky usmrcený počítán člověk, který zemřel do 72 hodin od dopravní nehody. Dnes se počítá do statistiky pouze ten, kdo zemře do 24 hodin.
Technika udržování sotva přežívajících na kapačkách se taky zdokonalila.
Ta paní je docela vtipálek, protože takový místo, kde se dá jet v Praze 80 je jenom jedno, a to na Jižní spojce (dobře, nebijte mě. Ještě Strakonická a pád dalších, ale nevzpomínám si, že třebas v pátek večer se tam jezdilo 40). Čili ta 40ka nebyla tak úplně mimo. Takže by mě docela zajímalo, kde se dá v Liberci jezdit krom průtahu I/35 po městě 80... ŽenskáProč jezdíte tak legračně pomalu?
Ale učitelka Eva Kalinová z Liberce se jen směje. „Tolik sněhu, jako je teď v Praze, u nás máme běžně skoro celou zimu,“ tvrdí žena, která jednou za měsíc jezdí do metropole do školy a byla tu i minulý víkend.
Podle ní je až legrační, jak opatrně jezdí třeba pražští řidiči: „Sunuli se snad čtyřicítkou i na místech, kde byla povolená rychlost daleko vyšší a kde by to u nás každý vzal osmdesátkou,“ líčí učitelka.
Praha je jedním z mála míst, kde je více sněhu než běžně, tolik – kolem třiceti čísel – ho tu bylo naposledy v únoru 1993. Rekordem hlavního města za dobu měření je 57 centimetrů v Ruzyni v roce 1970.