Situace na cestách

Off-topic pokec
Odpovědět
jannnn

Re: Situace na cestách

Příspěvek od jannnn »

Nezlobte se, já jsem taky z hor, včera jsem obsolvoval cestu 120km po ČR a pak napříč Prahou a opravdu za "kalamitu" v Praze mohli víc sami řidiči, než sníh. Já je plně chápu, nesetkávají se se sněhem tak často, nemají zkušenosti, opatrnost je tedy na místě a já to respektuji. Ale ta paní má pravdu (i když s tou rychlostí samozřejmně přehání), že se dalo jezdit v Praze mnohem rychleji a plynuleji, než jak to bylo ve skutečnosti :-)
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Ze sněžení mám zkušenosti jenom z pátečního večera. Absolvoval jsem trasu z Pankráce, přes Na Strži (moje rychlost max 40), JS (+/- 60), Barrandovský most (35, kolona), od mostu do Patočkovy (fest 70), Evropská (40, na povolené 60 asi 50) a neměl jsem pocit, že bych mohl jet rychleji, aniž by utrpěla bezpečnost (ne moje, ale ostatních). Přechody, semafory - jet rychleji, tak nestačím dobrzdit a že jsem viděl šoférů projet křižovatkou na červenou, protože to prostě nedobrzdili. Na Barrandovském mostě Diplomati na letních gumách, to jsem jenom čekal, kdy se mi před čumákem otočí.

Pak jsem jel R1 Ruzyně - Třebonice (80) a Třebonice - Slivenec (max 100). Nevím, jestli vy, dovolím si říct pseudohoralové, byste jeli (mohli jet) rychleji a to tak, abyste nezvýšili riziko ze svého chování pro ostatní. Zimní gumy, ani elektronika nejsou všemocné a zdravý rozum nenahradí. Úplně jsem žasnul, jak se chovají řidiči kamionů. Zatímno většina osobáků max 100, kamiony natvrdo 90 a pak jsem jenom viděl 2x v sobotu zlomený kamion na D5, včera zase v Průhonicích. Za stejnou dobu jsem neviděl ani jeden OA.

Ono je něco jiného jet v místech s menší intenzitou rizik a jet v Praze, centrálních částech. A myslím, že je lepší jet v tomto případě, za těchto podmínek a navíc ve městě pomaleji, než machrovat, jaký su machr a pak někoho na přechodu srazit. Rozum do hrsti.
flames

Příspěvek od flames »

Můj skromný názor je ten, že o rychlost zrovna extra nejde v zimě. Jako spíš o zvládání rozjezdů, vybírání nahrnutého sněhu, průjezdu sněhovými jazyky, prorážení muld, péči o auto, když víte, že ráno na něm může být metrová nafoukaná závěj. O to jak to rozjet, když zapadnu a zrovna není nikdo na blízku, jak vyjet hluboký a neupravený sníh do kopce, vědět jak moje pojízdná rakvička bude reagovat na tom a onom povrchu, jak si musím najet do stoupání v křižovatce tak, abych z ní taky vyjel, kdy musím přibrzdit, kdy naopak prudce přidat, kdy můžu/nesmím riskovat smyk, taky je třeba trochu předvídat víc chování ostatních řidičů... Nepochybně taky o znalosti úseků, které běžně vypadají zcela pohodlně, ale v zimě na nich hrozí akutní nebezpečí, o předvídání stavu vozovky v závislosti na momentálním počasí atd, atd, atd. ALE NE o rychlosti.
Naposledy upravil(a) flames dne 13.1.2010 2:15:30, celkem upraveno 1 x.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Včera večer jsem jel od Slivence po R1 na R6 a na Kladno +/- 120 km/h a byl jsem bezkonkurenčně nejrychlejší (pravda jedna Alfa mě předjela na rampě, kde jsem raději jel pomaleji, protože mi to přišlo bezpečnější). Je asi pravda, že lidé v Praze nejsou tolik zvyklí a raději jsou opatrní, což je samozřejmě jejich právo. S tím předvídáním situací nelze než samozřejmě souhlasit.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Ja mam z praxe takovy pocit ze 70% nehod je z neprizpusobeni rychlosti pri najezdu do zatacky. Proste mi to prijde porad stejna pisnicka...Zatacky zrusit a bude klid ;-)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

A zbytek je z nedodržení bezpečnýho odstupu, takže namontovat na nárazníky spřáhla a bude to .. jen aby pak nezafoukaly výhybky ;-)
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Našel jsem zajimaveho borca na youtubu ohledně situací na cestách. Jezdí rozumně až na tu rychlost...

http://www.youtube.com/user/ridicBOB#p/u/22/_wY7POdLgCY
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jo znám ho z autorevue.cz :)
Co jsem to tam tak vyčetl, tak je to asi polda :)
R48 -> D48 se podařilo!
flames

Příspěvek od flames »

Nahoře na videu má SKPaV(Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování), což asi značí, že se jedná o kameru kriminálky patrně.

A moc se s lidma ´od firmy´(jak oni říkají) nepáře: http://www.youtube.com/user/ridicBOB#p/u/53/v15buNbNIfc
jannnn

Příspěvek od jannnn »

No sice do toho popisku si může každý napsat co chce, ale jinak víceméně ano .. příslušník, ale bez stejnokroje ;)

Warcz: kamera je to tato: http://www.antiradar-shop.cz/t-eye-adr-2000
Mike

Příspěvek od Mike »

nepáře a sám jezdí tak, že by ho novináři rovnou ukamenovali
kéž by se a videa víc šířila, třeba by někde dostali rozum
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Warcz

Příspěvek od Warcz »

http://www.youtube.com/watch?v=1T7e46h0d_o

Už druhé video z pohledu mojí chyby :o( Sypu si popel na hlavu :o(
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Jsem čekal, že Tě seberou :)
Jinak zas nic tak tragického, ale dělat by se to nemělo. Avšak čára není zeď :D
R48 -> D48 se podařilo!
Warcz

Příspěvek od Warcz »

To já taky a zasloužil bych... Rozhodil mě ten modrý řidič který se nebyl schopen rozjet a pak přidal, už jsem to nechtěl miškovat a když jsem viděl že je volno tak jsem to střihnul...
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

flames píše:A moc se s lidma ´od firmy´(jak oni říkají) nepáře: http://www.youtube.com/user/ridicBOB#p/u/53/v15buNbNIfc
A oni orgáni můžou takhle jezdit? Sice jsem si párkrát říkal, že by to po chodníku měli rychlejší, ale když to teď vidím, tak se mi to úplně nelíbí... přece jen je tam chodci nečekají...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

ElWapp píše: A oni orgáni můžou takhle jezdit? Sice jsem si párkrát říkal, že by to po chodníku měli rychlejší, ale když to teď vidím, tak se mi to úplně nelíbí... přece jen je tam chodci nečekají...
Až Tě bude někdo ohrožovat zbraní, nebo držet tvoji rodinu (extrém samozřejmě) tak budeš rád, že jezdí po chodníku. :)
R48 -> D48 se podařilo!
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Tohle je samozřejmě pravda, spěchají, a díky za to, ale... na tom chodníku můžou být děti, to místo neznám, ale jestli jsem dobře viděl, tak hned vedle byly keře, za kterými by nemusely být vidět, a zrovna takové houkající auto může být pro děcka velké lákadlo...

Nechci nikoho odsuzovat ani kritizovat na základě desetivteřinového videa, věřím, že řidič policejního auta věděl, co dělá. Jen jsem dodnes nikdy nepřemýšlel o tom, že bych se měl rozhlédnout, když vycházím ze dveří na chodník...
flames

Příspěvek od flames »

Martin z Ostravy píše: Až Tě bude někdo ohrožovat zbraní, nebo držet tvoji rodinu (extrém samozřejmě) tak budeš rád, že jezdí po chodníku. :)
To je takový dost policejní argument, "Když..." "Až...", policisté ve službě po dostatečné ´vzdělávací´ proceduře tyto taktéž používají. Jako, porušení zákona je porušení zákona, hotovo, nějaký morální aspekt tu nehraje roli, ten kdo někoho přejede, nemůže být u soudu osvobozen proto, že jel někoho zachránit, tu přece nevážíme zemáky na trhu. To postrádá logiku, resp. nabývá logiky ´zabij bobra = zachraň strom´.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Tohle by policajti dělat neměli. Navíc řidiči jim tam vzorově uhnuli ke kraji a nechali místo uprostřed, kam se krásně mohli vejít a projet.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Taky mi řádně zatrnulo
Ty vole, jsem skoro nedýchal, to je mazec. :shock:
Ale ten chlap, co to natáčel - takový kliďas "nastaly problémy, ale nakonec jsme zastavili" s takovým klidem to řekne.
R48 -> D48 se podařilo!
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Naposledy upravil(a) Warcz dne 19.1.2010 0:01:36, celkem upraveno 1 x.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

No u toho prvního videa to týpek zachránil.
To druhé je známé, ale není to ze Slovenska nýbrž ze Slovinska ;)
R48 -> D48 se podařilo!
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Martin z Ostravy píše:No u toho prvního videa to týpek zachránil.
To druhé je známé, ale není to ze Slovenska nýbrž ze Slovinska ;)
Aha sorry :-) Hej nevim už se mi to stalo několikrát ( z jeho pohledu ), ale zrovna tuhle přednost nevyžaduji. On to měl přimo před sebou kdežto ona ho měla v pravém okně...
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“