A je nějaká jiná česká zpravodajská stanice, kde nehrajou ty blbý písničky?MPMP píše:Pokud jezdíte autem celý den, tak naprosto souhlasím. já jej používám ráno na cetu do práce a vpodvečer zpět a to jde o zpravodajství, které je pro mě nové. Ale komu co vyhovuje, to je jeho věc. Proto existuje tolik stanic, každý si vybere "tu svou".egelebege píše:Radiožurnál se snažim neposlouchat. S... mě, že od rána do večera melou to samý dokola a z těch písníček co hrajou bych střílel. ...
Dopravní zpravodajství
-
Fox Mulder
Re: Dopravní zpravodajství
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
Já si to dovolím ještě trochu zobecnit: je nějaká jiná česká ZPRAVODAJSKÁ stanice?Fox Mulder píše:A je nějaká jiná česká zpravodajská stanice, kde nehrajou ty blbý písničky?MPMP píše:Pokud jezdíte autem celý den, tak naprosto souhlasím. já jej používám ráno na cetu do práce a vpodvečer zpět a to jde o zpravodajství, které je pro mě nové. Ale komu co vyhovuje, to je jeho věc. Proto existuje tolik stanic, každý si vybere "tu svou".egelebege píše:Radiožurnál se snažim neposlouchat. S... mě, že od rána do večera melou to samý dokola a z těch písníček co hrajou bych střílel. ...
-
Fox Mulder
Já znám právě jen Radiožurnál, takže když chci poslouchat zpravodajství, tak to pro mě automaticky znamená Radiožurnál. Proto se ptám, jestli existuje nějaká taková podobná, osobně si myslím, že ne, nebo ji aspoň neznám.MPMP píše:Já si to dovolím ještě trochu zobecnit: je nějaká jiná česká ZPRAVODAJSKÁ stanice?Fox Mulder píše:A je nějaká jiná česká zpravodajská stanice, kde nehrajou ty blbý písničky?
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
Impuls se snaží pokrývat špičku dopravním zpravodajstvím co hodinu, je to celkem použitelné ale taky žádná závratná kvalita....
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Dnes na Radiožurnálu perlili: "nehoda kamionu na D1 u Olomouce na staré cestě na Lipník kolona"
pak to vysílali znova už upřesněné: "nehoda kamionu na 291.km D1 nebo chcete-li postaru, R35 u Přáslavic"
no, co na to říct? za tohle se platí? 
pak to vysílali znova už upřesněné: "nehoda kamionu na 291.km D1 nebo chcete-li postaru, R35 u Přáslavic"
R48 -> D48 se podařilo!
Jo jo, taky jsem to dneska slyšel hned několikrát, opravdu profesionální přístup :(((Martin z Ostravy píše:Dnes na Radiožurnálu perlili: "nehoda kamionu na D1 u Olomouce na staré cestě na Lipník kolona"
pak to vysílali znova už upřesněné: "nehoda kamionu na 291.km D1 nebo chcete-li postaru, R35 u Přáslavic" :D no, co na to říct? za tohle se platí? :roll:
Tak změna ... dneska je tam prakticky totéž, nehoda kamionu na km 290 R35 a Zelená vlna hlásí, že je to na R35 Olomouc směr Ostrava .... takže pokrok ... buď jim včera někdo vynadal, nebo šli do sebe...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, dnes jsem si to tam užil.
Možná, že někdo z ČRo 1 to tady čte
Možná, že někdo z ČRo 1 to tady čte
R48 -> D48 se podařilo!
Mohli by zřídit novou stanici, kde by vysílali reportáže, rozhovory atp. které by se týkaly automobilismu a dopravy vůbec a kde by se dopravní zpravodajství vysílalo 24h denně
Když si ji zaplatíte .. zadarmo to nikdo vysílat nebude. Mě se celkem osvědčuje Radio Beat, pro Prahu a okolí.
Ale na muzic je nejlepsi expres:-) pro okoli prahy...RŽ neposloucham prave kvuli neustale opakujicim se songum z let davno minulych..a to se vam obehraje i pekna pisnicka. Kdo tam dela hudebniho dramaturga, to musi byt blbec.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ty písničky to je opravdu děs, mají pořád stejný playlist jen občas doplněný o nové písničky z Česko-Slovenské provenience
Jinak rádio neposlouchá, teď už jen mp3
R48 -> D48 se podařilo!
A mp3 není "pořád stejný playlist"?Martin z Ostravy píše:Ty písničky to je opravdu děs, mají pořád stejný playlist jen občas doplněný o nové písničky z Česko-Slovenské provenience![]()
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No to možná ano, ale je to playlist, který se líbí mně, navíc v něm není cca 150 písniček jako na radio žurnálu, ale nějakých 11000, které si podle nálady obměňuji. Navíc poslouchám to, co se mi líbí a nejsem nucen poslouchat některé rádoby umělce.MPMP píše:A mp3 není "pořád stejný playlist"?
R48 -> D48 se podařilo!
Egelebege se možná dočká velmi rychle...egelebege píše:Mohli by zřídit novou stanici, kde by vysílali reportáže, rozhovory atp. které by se týkaly automobilismu a dopravy vůbec a kde by se dopravní zpravodajství vysílalo 24h denně
http://www.novinky.cz/domaci/192553-v-c ... lnice.html
Nechcete si pro mě přát nové auto?
Království a půl princezny za 511.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem na to čuměl, a hned měn napadlo, že nějaký podnikavec, co čte fórum se tady chytl toho nápadu 
Ale jinak proč ne.
Ale jinak proč ne.
R48 -> D48 se podařilo!
Rádio Dálnice z pohledu radioamatérů. Nápad dobrý, provedení typická česká katastrofa.
Spíš typická "česká ulička". Čímpak asi tenhle pan Pařízek zaujal radu a ctu doopravdy? 
Tohle mi nedá a musim citovat: Rádio Dálnice by podle nich mělo být zaměřeno na věkovou skupinu 18+, hrát hudbu od 60. let do současnosti, poskytovat v čase od 6 do 18 hodin jednu zpravodajskou relaci za hodinu a dodržovat podíl mluveného slova 7 % v čase od 6 do 18 hodin. Zvláštně se pak jeví podmínka, že rádio má v čase od 6 do 18 hodin zařadit minimálně čtyři dopravní vstupy včetně cizojazyčných. Nutnost zařadit pouze čtyři dopravní vstupy během dvanácti hodin je v licenčních podmínkách „specializovaného dopravního rádia“ opravdu velmi zarážející, protože i běžné komerční stanice nebo ČRo 1 – Radiožurnál odvysílají dopravních spotů mnohem více, a za specializovaná dopravní rádia považována nejsou.
Tak dokonce celý čtyři "dopravní vstupy" za den ..
Tohle mi nedá a musim citovat: Rádio Dálnice by podle nich mělo být zaměřeno na věkovou skupinu 18+, hrát hudbu od 60. let do současnosti, poskytovat v čase od 6 do 18 hodin jednu zpravodajskou relaci za hodinu a dodržovat podíl mluveného slova 7 % v čase od 6 do 18 hodin. Zvláštně se pak jeví podmínka, že rádio má v čase od 6 do 18 hodin zařadit minimálně čtyři dopravní vstupy včetně cizojazyčných. Nutnost zařadit pouze čtyři dopravní vstupy během dvanácti hodin je v licenčních podmínkách „specializovaného dopravního rádia“ opravdu velmi zarážející, protože i běžné komerční stanice nebo ČRo 1 – Radiožurnál odvysílají dopravních spotů mnohem více, a za specializovaná dopravní rádia považována nejsou.
Tak dokonce celý čtyři "dopravní vstupy" za den ..
Jéžiš, to je zase článek tohleto. Jasně, i když víme, že nulou se dělit nedá, dělíme jí dál, protože se to tak přece dělá už léta...
Nad českým dopravním zpravodajstvím jsem dávno zlomil hůl.
Nad českým dopravním zpravodajstvím jsem dávno zlomil hůl.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
„Z Vyškova se oddělí D1 směrem na Kroměříž a na Olomouc pokračuje R46, ta se mění u Olomouce na rychlostní silnici R35 a pak je z ní opět D1. Takže, i my jsme v tom zpočátku trochu plavali,“ přiznává s úsměvem Bohuslav Beneš.
To se nedivím, na to už je potřeba vyšší dívčí.
To se nedivím, na to už je potřeba vyšší dívčí.
R48 -> D48 se podařilo!
Když už to sou dopravní zpravodajové, tak kdo jinej by to měl umět líp než oni?
Ano, je to bída. Tyto nesmysly mi vadí u nás, oni nemají základní přehled. V Německu mi zase vadí jak říkají "A9 Richtung München", že vůbec nevím kde (km či název sjezdu), abych to třeba objel!
Nebo v Praze "na magistrále do centra je kolona až k Legerova/Rumunská". To melou každý den! To přece vím, je tam kruci první semafor! Mně by spíš zajímalo, jestli a) tam kolona končí a kolem hl.n. už je to ok a za b) kde ta kolona začíná. To už mi něco řekne, že u Nuseláku nebo u Brumlovky, ale bez toho je to info úplně k ničemu!
Nebo v Praze "na magistrále do centra je kolona až k Legerova/Rumunská". To melou každý den! To přece vím, je tam kruci první semafor! Mně by spíš zajímalo, jestli a) tam kolona končí a kolem hl.n. už je to ok a za b) kde ta kolona začíná. To už mi něco řekne, že u Nuseláku nebo u Brumlovky, ale bez toho je to info úplně k ničemu!
Jednou jsem četl, že radia a i televize mají dopravní zpravodajství rády, protože se furt něco děje a i babičky doma u trouby mají rády dynamiku... Cílový posluchač není mnohdy ani ten řidič.
A propó, proč celostátní ČT nás krmí každé ráno dynamickými záběry na kolony a rozjíždějící se auta pouze z pražského dispenčinku. To si nemůžou pronajmout datovou linku do NDIC a dát také nějaký záběr z dálnic. V Brně a Ostavě by také kamery byly.
A propó, proč celostátní ČT nás krmí každé ráno dynamickými záběry na kolony a rozjíždějící se auta pouze z pražského dispenčinku. To si nemůžou pronajmout datovou linku do NDIC a dát také nějaký záběr z dálnic. V Brně a Ostavě by také kamery byly.
Dopravni info na CT je jedna velka blamaz...Staci se podivat na jejich mapku silnicni site. No hnus..Pokazde mi vstavaji vlasi hruzou (horsi dopravni mapky ma snad uz jenom Toulava kameradvs píše: A propó, proč celostátní ČT nás krmí každé ráno ...