Praha všeobecně
Re: Praha všeobecně
Tak já jsem třeba složil kdysi zkoušky v autoškole za plný počet bodů a přesto mě tohle pravidlo o osmdesátce ve městě úplně minulo. Sám nevím, jak je to možné. Možná je chyba jenom ve mě a mojí nějáké indispozici a můžete říkat, že nemám nárok řídit auto, i když jinak řídím poměrně úspěšně už asi čtvrt století a v Praze, ale možná by se mělo toto méně známé pravidlo i více v autoškole zdůrazňovat. Pravidlo o 50, 90, 130 km/hod to zná asi úplně každý, toho si málokdo nevšimne, to už by musel být opravdu hodně mimo v té autoškole, ale tahle 80 ve městě byla zřejmě v pozadí jako nějáká zvláštní neobvyklá věc o které se moc nemluvilo. Navíc mám pocit, že většinou bývají na dotčených úsecích osazeny značky s omezením rychlosti a pouze na značku se symbolem autíčka se nespoléhá. Samozřejmě mě to neomlouvá, tenhle můj výpadek je pro mě samotného těžko pochopitelný.
Úplně jednodušeElWapp píše:No a co se stane, kdyz clovek z Vysociny potka ve meste tramvaj? Snad si zopakuje pravidla provozu driv nez se mu sprahlo tramvaje zakousne do levych dveri...
Ps. Souhlasím s příspěvkem Lynxe který je přímo nahoře. Řekl bych že to má většina řidičů a nestydím se za to
No tak upřímně na tramvaje si dávám pozor i jako rodilý Pražák, i když tam kde bydlím není tramvaj tak 10 km
To je ale asi tím, že po centru toho mám najezděno víc v tramvaji než v autě a pár nehod jsem zažil a že by to byla vždycky chyba řidiče auto to teda ne
.
Lynx: Nevím, jak je to se stářím
, ale není třeba ta značka nová? Neměnili se někdy barvy a obrázek jako u dálnic?
Taky jsem měl dvakrát plný počet při testu(vlastně jenom u B+E u B jsem nevěděl, kdy můžu troubit
), ale při obou jsem to dělal přes ty online testy a kdybych neměl provoz nakoukaný ze spolujezdce, tak si nejsem jistý, jestli si z toho něco budu pamatovat. Jako upřímně je tam spousta zbytečných otázek a chytáků. K čemu mi je dobrý vědět, kdo mě kdy může zastavit? Pokud na mě na komunikaci bude někdo mávat abych zastavil a nebude to zjevně nějaká léčka na okradení, tak zastavím, ať to bude policista, celník, měšťák, civil 
Lynx: Nevím, jak je to se stářím
Taky jsem měl dvakrát plný počet při testu(vlastně jenom u B+E u B jsem nevěděl, kdy můžu troubit
Proste musime doufat, ze vas na silnici jen tak nepotkame a dal bych to nerozrejpaval...
Myslím, že na silnici potkáváme denně mnohem horší případy; tady je alespoň vidět zájem o zlepšení 
-
1975
Z jiného soudku... existuje už nějaký plán rozsáhlých rekonstrukcí klíčových ulic, jako byly loni např. Zenklova, Husitská, Českobrodská, Kolbenova (TT)?
Na TSK webu, ani Prahy jsem nic takového nenašel... A to bylo keců, jak to nyní budou dělat lépe, profesionálněji, transparentněji, dopředu atd.
A zatím jen odložili rekonstrukci nábřeží Kpt. Jaroše z března na červen (kvůli mostu na Vltavské).
Na TSK webu, ani Prahy jsem nic takového nenašel... A to bylo keců, jak to nyní budou dělat lépe, profesionálněji, transparentněji, dopředu atd.
A zatím jen odložili rekonstrukci nábřeží Kpt. Jaroše z března na červen (kvůli mostu na Vltavské).
Před měsícem v novinách psali, že DP má v plánu dělat trať v Nádražní, Táborské, Bubenské nábřeží + Komunardů, při čemž by se asi udělal nebo následoval i zbytek ulice (u těch Komunardů už ulice rekonstruována je). Ještě dříve se psalo, že je v plánu Vinohradská, ale letos asi nebude.
-
1975
Jo jo, prostě to budeme dělat líp, tak, že nebudeme dělat nic. Jasně, rekonstrukci Husitské šlo zvládnout zejména komunikačně lépe, ale na druhou stranu asi každý, kdo tam jezdil a jezdí, uzná, že kvalitativně je nyní někde jinde - podobně Zenklova (přes ty idiotské cyklopruhy).
Jenom na severovýchodě by si to zasloužily - Novovysočanská, Chlumecká, Poděbradská i Kolbenova (silnice, ne zatravněná TT), Prosecká, K Žižkovu.... abych uvedl ty klíčovější...
Jenom na severovýchodě by si to zasloužily - Novovysočanská, Chlumecká, Poděbradská i Kolbenova (silnice, ne zatravněná TT), Prosecká, K Žižkovu.... abych uvedl ty klíčovější...
Metro ano, Břevnovská radiála ne. Adam Scheinherr vybírá, na které stavby pošle Praha miliardy
https://www.euro.cz/praha/ten-ktery-zavre-mosty-1435746
https://www.euro.cz/praha/ten-ktery-zavre-mosty-1435746
Tu Vysočanskou kvůli tranzitu západ-východ chápu, ale Břevnovskou? Auta jedoucí od letiště směr centrum pojedou jak? Přes Evropskou, jako současně? Tomu teda říkám udržitelná doprava pro Prahu 6...
Jsou směry jako třeba D5, kde chápu nahrazování radiál (ne, že by radlická nebyla potřebná) pomocí P+R na Zličíně, ale kde v oblasti D6 a D7 je možnost přesednou na Metro? Metro na letiště vyškrtli a zaparkovat se tam taky nedá. Ví někdo něco víc ohledně záměru Scheinherra co tam přesně chce?
Každopádně dalo se to očekávat, o vyškrtnutí Břevnovské se už mluvilo před půl rokem.
Jsou směry jako třeba D5, kde chápu nahrazování radiál (ne, že by radlická nebyla potřebná) pomocí P+R na Zličíně, ale kde v oblasti D6 a D7 je možnost přesednou na Metro? Metro na letiště vyškrtli a zaparkovat se tam taky nedá. Ví někdo něco víc ohledně záměru Scheinherra co tam přesně chce?
Každopádně dalo se to očekávat, o vyškrtnutí Břevnovské se už mluvilo před půl rokem.
Moc se těším, až ten Šajnhér potvrdí novinářům, že začnou vykupovat nejen pozemky pro valy, ale rovněž pro vlastní 511, které pak následně prodají ŘSD či státu. Doposud to explicitně nepotvrdil...
Nejsem zdejší, ale nemohla by absenci Břevnovské radiály alespoň z poloviny nahradit ta rychlodráha na letiště a do Kladna ?? Nevím, jak je to v této oblasti s prací atd., ale netvoří velkou část dopravy na D6 a D7 u Prahy právě Kladno ? Když by jim vedla na nádraží rychlotrať, tak bude lepším řešením než auto, ne ? Otázka samozřejmě je, kdy je teoretický možné očekávat realizaci
A současně je otázka taky té Radlické radiály, která vypadá, že se bude "přepracovávat". V tomto případě si ale myslím, že to je krok správným směrem. Pokud by se to tlačilo silou, dopadlo by to jako Říkovice.
Jinak co se týče dokončení Vysočanské radiály, tu z mého pohledu by bylo správné realizovat opravdu až po dokončení severní části D0 a to jedině za předpokladu, že by i pro OA bylo rychlejší jet po okruhu z D10 na D6. Pokud ne, tak bych ji nerealizoval.
Jinak co se týče dokončení Vysočanské radiály, tu z mého pohledu by bylo správné realizovat opravdu až po dokončení severní části D0 a to jedině za předpokladu, že by i pro OA bylo rychlejší jet po okruhu z D10 na D6. Pokud ne, tak bych ji nerealizoval.
Hlavně aby ponechali územní rezervu. Jakmile ji zruší, vyrostou tam bytovky a někdo na tom velmi vydělá.
No mně přišlo z těch vyjádření, že ustoupí od výkupu pozemků pod 511 a vlastně nechají ŘSD vykoupit i pozemky na valy, které jim pak předá. Doufám, že to je ztraceno v komunikaci a bude se vykupovat Prahou pod 511, což by odpovídalo tomu, že ŘSD "bude vykupovat" ještě před tím, než budou moci. (třeba to bude tak, že domlouvat budou lidé, co to normálně vyjednávají, ale pak smlouva bude o výkupu s Prahou a majiteli to také zaplatí Praha, jinak to bude domlouvat ŘSD, přece jenom ŘSD na to má lidi, magistrát ne.)kot píše:Moc se těším, až ten Šajnhér potvrdí novinářům, že začnou vykupovat nejen pozemky pro valy, ale rovněž pro vlastní 511, které pak následně prodají ŘSD či státu. Doposud to explicitně nepotvrdil...
Bohužel místní novináři jsou na dvě věci, takže se na to prakticky nikdo od té doby neptal. Ťok byl dnes na Primě a o okruhu se moderátorka ani neotřela. O Moravci se snad nedá ani zmiňovat, z toho si pamatuji snad jenom to, že nejhorlivější pro odvolání Ťoka a celého ŘSD byl Moravec
Jinak jako obyvatel východní části Prahy bych pokračování Vysočanské radiály ocenil. Vlastně ani ne tak kvůli nám, co někdy jedou do centra, ale kvůli obyvatelům Libně, Vysočan atd.
-
1975
Scehinherr:
Vysočanskou radiálu odborníci úplně odsuzují. Ne, že bychom ji odsoudili my. A co se týká Břevnovské radiály, tam děláme malý projekt, který bude mít za cíl zmapovat, jak to území vlastně vypadá. Popravdě řečeno, musíme si vybrat několik staveb, které chceme a které jsou prioritní, a ty uskutečňovat. Břevnovská a Vysočanská radiála podle plánu udržitelné mobility takový význam nemají.
Kteří konkrétní odborníci? Vráťa Filler?
Bych panu Adamovi doporučil Kolbenovu a Poděbradskou, zejména když tam díky developmentu přitáhnou další dopravu a obě dvě zmrvili (v newspeaku "zklidnili") několika šikanami.
Obě dvě jsou potřeba jako sůl. Ano, něco by stály. Ale Praha má peněz dost. Kdyby aspoň jela příprava.
Vysočanskou radiálu odborníci úplně odsuzují. Ne, že bychom ji odsoudili my. A co se týká Břevnovské radiály, tam děláme malý projekt, který bude mít za cíl zmapovat, jak to území vlastně vypadá. Popravdě řečeno, musíme si vybrat několik staveb, které chceme a které jsou prioritní, a ty uskutečňovat. Břevnovská a Vysočanská radiála podle plánu udržitelné mobility takový význam nemají.
Kteří konkrétní odborníci? Vráťa Filler?
Bych panu Adamovi doporučil Kolbenovu a Poděbradskou, zejména když tam díky developmentu přitáhnou další dopravu a obě dvě zmrvili (v newspeaku "zklidnili") několika šikanami.
Obě dvě jsou potřeba jako sůl. Ano, něco by stály. Ale Praha má peněz dost. Kdyby aspoň jela příprava.
Také by mne zajímali ti odborníci, kteří odsoudili Vysočanskou radiálu. Pokud by se postavila ve směru z centra, tak by klesla intenzita ve Vysočanech, v Holešovičkách, na Kbelské, v problematickém nájezdu na Novopackou, ... Do centra vzhledem k zacpaným tunelům by příliš nepomohla.
Břevnovskou radiálu by samozřejmě rychlodráha nenahradila. Pouze by ubylo spoustu autobusů jedoucích z Veleslavína. Situace na Vypichu je bez Břevnovské radiály neřešitelná. I u Břevnovské radiály by bylo lepší postavit pouze směr z města. Prostě auta ať si zůstanou před městem. Nicméně pokud už tam jsou, tak ať mohou jednoduše odjet.
Břevnovskou radiálu by samozřejmě rychlodráha nenahradila. Pouze by ubylo spoustu autobusů jedoucích z Veleslavína. Situace na Vypichu je bez Břevnovské radiály neřešitelná. I u Břevnovské radiály by bylo lepší postavit pouze směr z města. Prostě auta ať si zůstanou před městem. Nicméně pokud už tam jsou, tak ať mohou jednoduše odjet.
-
1975
VR by pomohla i do centra - Kolbenově, Sokolovské, Balabence, Poděbradské, Prosecké...
Předpokládám, že by se VR stavěla až s vnitřním okruhem, kde končí, takže by v tu chvíli neměli být tolik kolony. Jinak souhlas z této strany se do centra/ Dejvic atd nedá dostat jinudy než přes Poděbradskou, Kolbenovu, Holešovičky. U Poděbradské je obrovský potenciál pro stavbu bytů, u Kolbenky také, takže je nesmysl, aby tam vedl transit.Anonym píše:Také by mne zajímali ti odborníci, kteří odsoudili Vysočanskou radiálu. Pokud by se postavila ve směru z centra, tak by klesla intenzita ve Vysočanech, v Holešovičkách, na Kbelské, v problematickém nájezdu na Novopackou, ... Do centra vzhledem k zacpaným tunelům by příliš nepomohla.
Nevím s čím se počítalo u VR, ale asi bychom se spokojily s jedním pruhem.
Scheinherr se odvolává na SUMP. SUMP je strategií na cca 10 let dopředu, takže je pochopitelné, že není z investičního a kapacitního hlediska reálné tam dát vše. Problémem ale je, že v SUMPu není ani PŘÍPRAVA Vysočanské a Břevnovské radiály (zatímco příprava jiných staveb tam je). To je podle mě zásadní chyba.
Jinak tu již argumenty pro Vysočanskou radiálu zazněly (zdůraznil bych argument, že kolem Kolbenovy a Poděbradské vznikne bydlení pro cca 20 tis. lidí, takže Vysočany potřebují radiálu jako sůl, jinak to tam bude kolabovat). Přidal bych ještě argument, že za stávajícího stavu je velká část dopravy z levého břehu a centra směr Hradec/Liberec svedena do ul. V Holešovičkách a Kbelské, kde to dělá neplechu vzhledem k souběhu s dalšími proudy. A právě rozdělení těch proudů, které v souběhu vedou ke kolapsům, vidím jako hlavní dopravní přínos dostavby MO + Vysočanské radiály. Podle mě je důležitější postavit dřív MO z Pelc-Tyrolky na Balabenku + VR, než dostavět MO do Šterbohol + Libeňskou spojku.
To, že je samozřejmě potřeba co nejdříve dostavět celý SOKP, tady ani netřeba zmiňovat. Ale s přístupem státu bych to viděl, že by dříve mohla reálně vzniknout VR, než 520.
Jinak tu již argumenty pro Vysočanskou radiálu zazněly (zdůraznil bych argument, že kolem Kolbenovy a Poděbradské vznikne bydlení pro cca 20 tis. lidí, takže Vysočany potřebují radiálu jako sůl, jinak to tam bude kolabovat). Přidal bych ještě argument, že za stávajícího stavu je velká část dopravy z levého břehu a centra směr Hradec/Liberec svedena do ul. V Holešovičkách a Kbelské, kde to dělá neplechu vzhledem k souběhu s dalšími proudy. A právě rozdělení těch proudů, které v souběhu vedou ke kolapsům, vidím jako hlavní dopravní přínos dostavby MO + Vysočanské radiály. Podle mě je důležitější postavit dřív MO z Pelc-Tyrolky na Balabenku + VR, než dostavět MO do Šterbohol + Libeňskou spojku.
To, že je samozřejmě potřeba co nejdříve dostavět celý SOKP, tady ani netřeba zmiňovat. Ale s přístupem státu bych to viděl, že by dříve mohla reálně vzniknout VR, než 520.
-
1975
První, obecný seznam. Bez detailů o rozsahu (ty ulice jsou přitom celkem dlouhé), bez termínů.
Prostě děláme to mnohem lépe a transparentněji.
Letos čekají Pražany také další opravy komunikací a s nimi spojené uzavírky. Nejvíc nepříjemná bude podle Scheinherra dlouho odkládaná rekonstrukce Štěrboholské radiály, která je ve špatném stavu. Od března do října tak bude významná komunikace zúžena do dvou a jednoho pruhu. Město se pokusí část peněz na opravu získat od státu, což chce dělat u všech silnic, které nyní nahrazují chybějící části Pražského okruhu. Opravy letos čekají také Českobrodskou, Proseckou, Strakonickou, Poděbradskou či Kutnohorskou ulici.
Zdroj: https://prazsky.denik.cz/z-regionu/na-v ... 90122.html
Prostě děláme to mnohem lépe a transparentněji.
Letos čekají Pražany také další opravy komunikací a s nimi spojené uzavírky. Nejvíc nepříjemná bude podle Scheinherra dlouho odkládaná rekonstrukce Štěrboholské radiály, která je ve špatném stavu. Od března do října tak bude významná komunikace zúžena do dvou a jednoho pruhu. Město se pokusí část peněz na opravu získat od státu, což chce dělat u všech silnic, které nyní nahrazují chybějící části Pražského okruhu. Opravy letos čekají také Českobrodskou, Proseckou, Strakonickou, Poděbradskou či Kutnohorskou ulici.
Zdroj: https://prazsky.denik.cz/z-regionu/na-v ... 90122.html
Co je ta propojka Lipnická - Ocelíkova?
No jediné co mě napadá je, že to je propojka od metra ČM kolem Mountfieldu, pod tratí a pak napojená na Budovatelskou v místě nájezdu na Vysočanskou radiálu. Asi se jim slovo Budovatelská nelíbí 
https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen ... c1fPn-0e33
https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen ... c1fPn-0e33
-
Mosquit
Ano, viz https://www.praha14.cz/zivot-na-praze-1 ... ovatelska/
Tato stavba je také uvažována pro realizaci modernizace tratě 231 Vysočany-Mstětice (= ten most se tam rovnou postaví, aby pod ním ta silnice mohla vést). Začátek reko tratě cca od září 2019 (přípravné práce), resp. jaro 2020.
Tato stavba je také uvažována pro realizaci modernizace tratě 231 Vysočany-Mstětice (= ten most se tam rovnou postaví, aby pod ním ta silnice mohla vést). Začátek reko tratě cca od září 2019 (přípravné práce), resp. jaro 2020.
Tak on tam most je, holt by se tam dal semafor jak na Rabakovský. 
Království a půl princezny za 511.
Asi na rozdíl od toho, co si myslí Seznam a Google, Lipnická ulice sahá až k radiále.