JirkaS: Přiznám se, že fakt netuším, jak to vypadá na většině úřadů, ale kde jsem byl, tak moc Ppenspacu tam nebylo, možná náhoda, možná to není z jejich náplně práce není ideiální(ochrana dat s kterými pracují). Není důvod, aby byla údržba staré budovy výrazně dražší? Energeticky jsou ty budovy úplně jinde, z vlastní zkušenosti vím, že rekonstrukce starých budov je tak trochu nekonečná cesta. Rozdíl mezi údržbou a rekonstrukcí úřednických prostor a nějakou vystavovatelskou je také velký rozdíl.
K tomu, že se Staromák nebude prodávat(psal jsem to předtím, že to zmiňuji hlavně kvůli známosti), o takové místo bude mezi vystavovateli velký zájem, kvůli přidané hodnotě umístění, která tak trochu u toho ministerstva chybí.
Mike: Vím, ale tak nějak mě pobavilo, že se chrání něco mezi průmyslovou zónou a výstavištěm

. Nějak nechápu, jak tam dostali stanici metra, autobusů a parkoviště, nebo už tak daleko syslové nedojdou?
K nemocnici, tak Bulovka také není na klidném místě. Motol také ne, myslím, že moderní nemocnice nemusí být někde v přírodě.
Já bych chápal, že chce Hřib znát budovy pro případ zájmu Prahy o ně.(Hlavně byty, nebo některé kulturní instituce Prahy, protože Praha chce udělat něco podobného a přesunout úředníky do Karlína) On je problém, že z jeho vyjádřeních není jasné, jestli jsou nakloněni prodeji, nebo ne. Připadá mi to tak, že zatím naházeli podmínky, ale neřekli, že když jim bude předložen seznam, domluví se na převodu Karlína atd, podobě těch Letňan, tak se domluví. Reálně mi příjde, že chtějí všechno, ale stejně tu stavbu něchtějí povolit.