Juno píše:mapman:
Jste zbytečně rozčílenej. Tahle zkratka od počátku nemá logiku a zavedl ji některý z předchůdců ŘSD za minulého režimu (souvislost je jen časová) - a to v rozporu s dříve a nadále běžným zkracováním např. v mapách i jinde. Rozšířilo se to bohužel tak, že i jazykový informátor (asi z vlastní zkušenosti) odpověděl, že je to nejběžnější (ačkoli na to nebyl tázán), když se předtím dověděl, že jde o název na dopravních značkách.
Z toho ovšem nevyplývá, že by se na nových značkách nemělo přejít na zkratku všude jinde běžnou a analogickou se zkracováním u všech ostatních Hradců (nelogičnosti zkratek u Hradce a Městce jste si všiml sám).
A nikde jsem tady nenapsal, že by se měly kvůli tomu dnešní značky ve vých. Čechách vyměňovat - ony časem dožijí a na nových by už byla zkratka běžná.
Prosím všechny, aby si pozorně přečetli tento příspěvek. Je to krásná ukázka toho, jak odvést pozornost od věcných výtek. Autor je skvělý diskutér a manipulátor. Sice si občas trochu odporuje, ale to není nic proti tomu, jak krásně umí prosazovat jen tu svou pravdu, kterou má za jedinou.
Gratuluji Juno, jste fakt machr na řečnění, na to jste si ale vybral špatnou dikuzi, tady Vám budou všichni oponovat věcně, protože většině diskutujících jde o podstatu problému a přispívají do diskuze vedeni snahou vzájemně se INFORMOVAT o faktech a svých názorech, nikoli snahou PROSADIT vlastní názor jako jediný správný (jak tu činíte již poněkolikáté Vy). Že na hrubý pytel patří hrubá záplata je známý princip a podle něj Vaše snaha o prosazení Vašeho názoru zvedla celkem pochopitelnou všeobecnou vlnu odporu. (Jen tak mimochodem, není zaznamenáníhodné, že VŠICHNI ostatní diskutující jsou proti Vám a ani jeden s Vámi?

)
Na tomhle fóru své názory neprosadíte a je nás tolik, že Vám Vaše názory vždycky někdo vyvrátí. My se vystřídáme, ale Vy jste na tu diskuzi sám. To Vám nezávidím.
Všem věcně diskutujícím se omlouvám, ale nemohl jsem si pomoct a musel jsem si "vylít srdéčko".