https://www.facebook.com/VKremlik/video ... 855114312/
ikdyž ta Duha na konci mě pobavila
Já nebudu jako ostatní psát, ať někdo jde s normami někam .. Mě by ale opravdu seriózně zajímalo, co na tom není normové ? Ty poloměry jsou pořád řádově větší než ta zatáčka trochu jižněji .. kde je problém ? Díky za objasnění, doufám, že se nenecháte vytočit ostatními diskutéry ..Trupman píše:Kolego, tahle vaše klikatice není normová. Což sice vyznívá technokraticky, ale má to praktické důsledky v bezpečnosti a plynulosti provozu.
Za druhé, vzdálíte tím dálnici od Dluhonic o sotva 50 metrů, opravdu to NIMBYstům bude stačit?
Můžeme se zeptat třeba mapmana, který jako insider dokáže vysvětlit, co je na variantě "esíčko posunující dálnici o 50 metrů" nenormové. V záplavě všech amatérských výkřiků a demagogie mi jeho příspěvky, viz níže, připadají jako nejvíce věrohodné a relevantní.Aram96 píše: Já nebudu jako ostatní psát, ať někdo jde s normami někam .. Mě by ale opravdu seriózně zajímalo, co na tom není normové ?
mapman píše: Jediná reálná možnost by byla zmenšení oblouku za MÚK Přerov-západ a obejití Dluhonic esíčkem za cenu nenormových parametrů:
https://mapy.cz/s/3cbpD
_____________________mapman píše:Uspořádání silniční sítě v okolí letiště vychází z požadavků, které určily dotčené orgány a zejména obrana, to není žádný výmysl neschopného projektanta. Trasování dálnice i okolních silnic se opakovaně řešilo na vysokých i nejvyšších úrovních na MD a opakovaně se komunikovalo s obranou a výsledek je takový jaký je. Letiště provozuje státní podnik zřízený Ministerstvem obrany a požadavky jsou přísnější než jinde. Mimo jiné nebylo možné na dálnici v blízkosti umisťovat vysoké objekty jako veřejné osvětlení, portály dopravního značení, nadjezdy a další.
Tímto bych rád tuto debatu o šíleném trasování silnice z Bochoře ukončil. Z dopravního pohledu je to nesmyslné, to je pravda, ale dopravní hledisko tu šlo stranou z jiných důvodů. Osobně jsem viděl asi tři varianty různého řešení, ani jedna přes obranu neprošla. Pokud v tom chcete pokračovat, tak zkuste oslovit Ministerstvo obrany a pak se s námi podělte...
Nebo na D46 před Prostějovem, kde v zatáčce na začátku průtahu kvůli vysoké rychlosti zemřelo před 8 lety 6 lidí.Honey72 píše:Podobné překvapení číhá na řidiče na konci D7 před Chomutovem.
Zrození nového Mistra Jana Husa v přímém přenosu. Čemu vděčí jeden občan Dluhonic za pověst, která snese srovnání s Janou z Arku? Hlouposti konzumentů facebooku, kteří se chytají na prefabrikované srdceryvné příběhy jako mouchy.goldfinger píše:Ve hře jsou zkrátka i jiné kategorie než čistě ekonomické, technické, nebo právní, jako například pojem domov. Tady se město a stát zachovali jako hulvát, stát se to teda na poslední chvíli snažil vypiglovat, ale zdá se, že pozdě.
Jenže ve Kbelech se ta silnice ani dráha nestaví, ty tam byly obě asi dřív než to letiště. A blízkost prahu dráhy tam momentálně velmi úspěšně brání elektrizaci, s výhledem že se ta železnice jednou asi bude muset zakopat do zářezu.musklin píše:Báchorka s letištěm tu byla v minulosti vyvrácena- projektování tunelu se zastavilo, protože vůbec nebyl potřeba. Dával jsem zde Kbely kde je železnice a cesta pár metrů od prahu dráhy bez problémů.
..tak zkusit to může...nejlépe schůzku na co nejdelší dobu, ať má míň času na psání odvolání proti územku:o)bumbik píše:třeba pomůže toto:
https://www.facebook.com/VKremlik/video ... 855114312/
ikdyž ta Duha na konci mě pobavila
Na délce schůzky záležet nebude, podstatná budou ministrova zavazadla. Krabice od vína bude lepší než igelitka. Ale krabice opravdu velká, vždyť jde na schůzku se zásadovým člověkem.1975 píše:..tak zkusit to může...nejlépe schůzku na co nejdelší dobu, ať má míň času na psání odvolání proti územku:o)
D46 nebo D7 bych s tímto případem prosil neporovnávat. Ty poloměry o kterých se tu bavíme, jsou naprosto nesrovnatelné s některými místy na D46, tam je ta 110 opodstatněná, tady na D1 se bude dát jet i 160, je to pořád mnohem menší zatáčka než ta předešla, schválená. Už vůbec nemůže být řeč o nějakých extrémech a 80 km/h.Trupman píše:Můžeme se zeptat třeba mapmana, který jako insider dokáže vysvětlit, co je na variantě "esíčko posunující dálnici o 50 metrů" nenormové. V záplavě všech amatérských výkřiků a demagogie mi jeho příspěvky, viz níže, připadají jako nejvíce věrohodné a relevantní.Aram96 píše: Já nebudu jako ostatní psát, ať někdo jde s normami někam .. Mě by ale opravdu seriózně zajímalo, co na tom není normové ?
Nenormové jsou v tomto případě poloměry oblouků a hlavně jejich návaznost (krátké přechody mezi nimi).
Samozřejmě, že není technický problém tam tu dálnici vyklikatit až do extrému a dát tam třeba 80 km/h. Bude to ale celé jen výsledek hysterie, protože, jak jsem uvedl výše, podobné vedení okrajem zástavby je u nás v projektech jak hotových, tak v realizaci, nebo ve fázi přípravy, hromada. Pokud se shodneme na tom, že zde vytvoříme precedens, že záchrana dvou domů (s jejichž majiteli je nakládáno řádně podle litery zákona) je přednější než řádně vybudovaná infrastruktura, pak se musíme připravit na to, že podobný přístup budou vyžadovat i v jiných částech země u jiných staveb. Jak chcete třeba v kontextu Dluhonic řešit vedení D11 přes Trutnov? Pokud chceme v Česku dálnice, tak v naší zastavěné krajině musíme někdy také řešit konflikt se zástavbou. Od toho tu máme normy a zákony, které dnes více, než kdykoliv jindy v historii, dávají rozsáhlá práva soukromým majitelům.
mapman píše: Jediná reálná možnost by byla zmenšení oblouku za MÚK Přerov-západ a obejití Dluhonic esíčkem za cenu nenormových parametrů:
https://mapy.cz/s/3cbpD_____________________mapman píše:Uspořádání silniční sítě v okolí letiště vychází z požadavků, které určily dotčené orgány a zejména obrana, to není žádný výmysl neschopného projektanta. Trasování dálnice i okolních silnic se opakovaně řešilo na vysokých i nejvyšších úrovních na MD a opakovaně se komunikovalo s obranou a výsledek je takový jaký je. Letiště provozuje státní podnik zřízený Ministerstvem obrany a požadavky jsou přísnější než jinde. Mimo jiné nebylo možné na dálnici v blízkosti umisťovat vysoké objekty jako veřejné osvětlení, portály dopravního značení, nadjezdy a další.
Tímto bych rád tuto debatu o šíleném trasování silnice z Bochoře ukončil. Z dopravního pohledu je to nesmyslné, to je pravda, ale dopravní hledisko tu šlo stranou z jiných důvodů. Osobně jsem viděl asi tři varianty různého řešení, ani jedna přes obranu neprošla. Pokud v tom chcete pokračovat, tak zkuste oslovit Ministerstvo obrany a pak se s námi podělte...Nebo na D46 před Prostějovem, kde v zatáčce na začátku průtahu kvůli vysoké rychlosti zemřelo před 8 lety 6 lidí.Honey72 píše:Podobné překvapení číhá na řidiče na konci D7 před Chomutovem.
Jedna věc je, že kdyby se projektovalo mimo Dluhonice a počítalo s tím v návaznosti dalších úseků tak by tam žádná klikatice být nemusela a vše by mohlo vyjít normově. Jenže to by musela být vůle to tak udělat.Trupman píše: Samozřejmě, že není technický problém tam tu dálnici vyklikatit až do extrému a dát tam třeba 80 km/h. Bude to ale celé jen výsledek hysterie, protože, jak jsem uvedl výše, podobné vedení okrajem zástavby je u nás v projektech jak hotových, tak v realizaci, nebo ve fázi přípravy, hromada.
Historicky z dob komunismu tady takové případy máme, třeba protažení středem městyse Králova Dvora. Ale kde máte tu hromadu projektů v realizaci a připravovaných kde je také vedení zástavbou ? Mě tedy žádný srovnatelný případ nenapadá. Dluhonice jsou posledním místem kde se preferuje cesta přes obec, i když by to šlo i mimo ní. A není divu, že se místní staví proti, protože dnes už si tohle jinde nikdo nedovolí. Je to naprosto neprůchodné.Trupman píše: podobné vedení okrajem zástavby je u nás v projektech jak hotových, tak v realizaci, nebo ve fázi přípravy, hromada.
MÚK Modletice je hotová, tak jaké plánované zatáčky?Aram96 píše:Pokud je problém v tom, že jsou zatáčky (opačné) za sebou, tak bych prosil se podívat na plánované zatáčky v MÚK Modletice na D0.
To si asi pleteš ministerstvo obrany s ministerstvem vnitra...Aram96 píše:pokud je to jen kvůli ministerstvu obrany, uznám to, byť s těmi jejich argumenty často nemohu souhlasit, vymykají se selskému rozumu, jako např. neumožnění zbudování malé odpočívky cca 1,5 km od vedlejší MÚK - logika nulová
Pořád dokola argumentujete falešně. Dálnice vede přes obec, nikoliv po jejím okraji. Dálnice zasahuje intravilán obce, tedy zástavbu. Po okraji obce znamená mimo zástavbu , což není tento případ. Popíráním zjevného se jen ztrapňujete a znevěrohodňujete.1975 píše:Lynxi, to je pořád dokola:o) Dálnice nepovede "přes obec", ale po jejím okraji
Už to za mě napsal pan Aram96. Tohle není relevantní srovnání. Ani v jednom z případů netrefuje dálnice obec, kolem které jsou přitom volné prázdné pozemky, kde by bylo možné dálnici vést. Všechno jsou to řešení z nutnosti, což v Dluhonicích není. Dluhonice lze obejít, liniovou obec dlouhou kilometry vedoucí napříč v cestě dálnice lze obejít těžko.Trupman píše:Konkrétní případy staveb z poslední doby, kde to jde zástavbou a kde se vykupovalo a demolovalo, nebo kde se to chystá