[D1] 0136 Říkovice – Přerov

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět

Podaří se letos získat SP a zahájit stavbu?

Ano
63
38%
Ne
82
50%
Netroufám si odhadovat
20
12%

Celkem hlasů: 165

bumbik

Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov

Příspěvek od bumbik »

třeba pomůže toto:
https://www.facebook.com/VKremlik/video ... 855114312/

ikdyž ta Duha na konci mě pobavila :D
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Trupman píše:Kolego, tahle vaše klikatice není normová. Což sice vyznívá technokraticky, ale má to praktické důsledky v bezpečnosti a plynulosti provozu.
Za druhé, vzdálíte tím dálnici od Dluhonic o sotva 50 metrů, opravdu to NIMBYstům bude stačit?
Já nebudu jako ostatní psát, ať někdo jde s normami někam .. Mě by ale opravdu seriózně zajímalo, co na tom není normové ? Ty poloměry jsou pořád řádově větší než ta zatáčka trochu jižněji .. kde je problém ? Díky za objasnění, doufám, že se nenecháte vytočit ostatními diskutéry .. :) Jsem obecně velkým kritikem našich norem, protože se vše jede podle norem a nehledí se na hromadu věcí selským rozumem, když je potřeba, tak se stejně udělá výjimka (když to potřebuje ŘSD, např. celá D0) Ale tady mě zajímá, co je v rozporu s normou, když to není poloměr :o
Edit: Rozhledové podmínky mě ještě napadají, ale to by to nesplňovala polovina celé D1 :?
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Dálnice může mít prudší oblouky, ale musíte si to představit jako řidič. V horském úseku v Alpách nebo na D1 u Sázavy doslova kroutíte volantem sem tam, prostě s tím počítáte, že celá dálnice je jako bobová dráha. Ale pokud jedete po rovině a celou dobu máte střídavě táhlé levé a pravé oblouky, nebudete najednou čekat prudší úskok do strany. I když se to dá v pohodě projet plnou rychlostí, řidič náhlou změnu může podcenit. Podobné překvapení číhá na řidiče na konci D7 před Chomutovem.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Trupman

Příspěvek od Trupman »

Aram96 píše: Já nebudu jako ostatní psát, ať někdo jde s normami někam .. Mě by ale opravdu seriózně zajímalo, co na tom není normové ?
Můžeme se zeptat třeba mapmana, který jako insider dokáže vysvětlit, co je na variantě "esíčko posunující dálnici o 50 metrů" nenormové. V záplavě všech amatérských výkřiků a demagogie mi jeho příspěvky, viz níže, připadají jako nejvíce věrohodné a relevantní.

Nenormové jsou v tomto případě poloměry oblouků a hlavně jejich návaznost (krátké přechody mezi nimi).

Samozřejmě, že není technický problém tam tu dálnici vyklikatit až do extrému a dát tam třeba 80 km/h. Bude to ale celé jen výsledek hysterie, protože, jak jsem uvedl výše, podobné vedení okrajem zástavby je u nás v projektech jak hotových, tak v realizaci, nebo ve fázi přípravy, hromada. Pokud se shodneme na tom, že zde vytvoříme precedens, že záchrana dvou domů (s jejichž majiteli je nakládáno řádně podle litery zákona) je přednější než řádně vybudovaná infrastruktura, pak se musíme připravit na to, že podobný přístup budou vyžadovat i v jiných částech země u jiných staveb. Jak chcete třeba v kontextu Dluhonic řešit vedení D11 přes Trutnov? Pokud chceme v Česku dálnice, tak v naší zastavěné krajině musíme někdy také řešit konflikt se zástavbou. Od toho tu máme normy a zákony, které dnes více, než kdykoliv jindy v historii, dávají rozsáhlá práva soukromým majitelům.

mapman píše: Jediná reálná možnost by byla zmenšení oblouku za MÚK Přerov-západ a obejití Dluhonic esíčkem za cenu nenormových parametrů:
https://mapy.cz/s/3cbpD
mapman píše:Uspořádání silniční sítě v okolí letiště vychází z požadavků, které určily dotčené orgány a zejména obrana, to není žádný výmysl neschopného projektanta. Trasování dálnice i okolních silnic se opakovaně řešilo na vysokých i nejvyšších úrovních na MD a opakovaně se komunikovalo s obranou a výsledek je takový jaký je. Letiště provozuje státní podnik zřízený Ministerstvem obrany a požadavky jsou přísnější než jinde. Mimo jiné nebylo možné na dálnici v blízkosti umisťovat vysoké objekty jako veřejné osvětlení, portály dopravního značení, nadjezdy a další.

Tímto bych rád tuto debatu o šíleném trasování silnice z Bochoře ukončil. Z dopravního pohledu je to nesmyslné, to je pravda, ale dopravní hledisko tu šlo stranou z jiných důvodů. Osobně jsem viděl asi tři varianty různého řešení, ani jedna přes obranu neprošla. Pokud v tom chcete pokračovat, tak zkuste oslovit Ministerstvo obrany a pak se s námi podělte...
musklin

Příspěvek od musklin »

Že slováci staví blíž zástavbě nijak nesouvisí s tím, že úsek D1 je nenormový a žádný dopad na bezpečnost to nemá.
Můžou být jiné důvody, časové, finanční atd. ale bezpečnost do toho netahejte.
Báchorka s letištěm tu byla v minulosti vyvrácena- projektování tunelu se zastavilo, protože vůbec nebyl potřeba. Dával jsem zde Kbely kde je železnice a cesta pár metrů od prahu dráhy bez problémů. Další světové letiště dtto. Košice, kde má CSG největší vrtulníkovou školící základnu v CE - bude dálnice z obou stran a jaké tam vyšili esičko.
Fakt bych rád slyšel od zdejších expertů jak voj. letiště má přísnější předpisy.. je to přesně naopak.
Armáda např. lítá s (nebojovými, transportními) stroji Mi17 - např. zasahovali při hledání spadlého ultralightu v rámci SAR , které vůbec neplní podmínky civilního provozu a ex post se to zpětně nějak látá, osvětlení letiště , ILS atd..
theodor less

Příspěvek od theodor less »

goldfinger píše:Ve hře jsou zkrátka i jiné kategorie než čistě ekonomické, technické, nebo právní, jako například pojem domov. Tady se město a stát zachovali jako hulvát, stát se to teda na poslední chvíli snažil vypiglovat, ale zdá se, že pozdě.
Zrození nového Mistra Jana Husa v přímém přenosu. Čemu vděčí jeden občan Dluhonic za pověst, která snese srovnání s Janou z Arku? Hlouposti konzumentů facebooku, kteří se chytají na prefabrikované srdceryvné příběhy jako mouchy.
Lidí, kteří opustili domovy kvůli stavbám či těžbám byly desítky tisíc. Vzpomene si na ně útlocitný goldfinger při surfování na Slapech nebo když přikládá v kotli?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

musklin píše:Báchorka s letištěm tu byla v minulosti vyvrácena- projektování tunelu se zastavilo, protože vůbec nebyl potřeba. Dával jsem zde Kbely kde je železnice a cesta pár metrů od prahu dráhy bez problémů.
Jenže ve Kbelech se ta silnice ani dráha nestaví, ty tam byly obě asi dřív než to letiště. A blízkost prahu dráhy tam momentálně velmi úspěšně brání elektrizaci, s výhledem že se ta železnice jednou asi bude muset zakopat do zářezu.
1975

Příspěvek od 1975 »

bumbik píše:třeba pomůže toto:
https://www.facebook.com/VKremlik/video ... 855114312/

ikdyž ta Duha na konci mě pobavila :D
..tak zkusit to může...nejlépe schůzku na co nejdelší dobu, ať má míň času na psání odvolání proti územku:o)
theodor less

1975 píše:..tak zkusit to může...nejlépe schůzku na co nejdelší dobu, ať má míň času na psání odvolání proti územku:o)
Na délce schůzky záležet nebude, podstatná budou ministrova zavazadla. Krabice od vína bude lepší než igelitka. Ale krabice opravdu velká, vždyť jde na schůzku se zásadovým člověkem.
1975

Příspěvek od 1975 »

Málo ho znáš (Mirka). Podle všeho mu opravdu o krabice od vína nejde.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Trupman píše:
Aram96 píše: Já nebudu jako ostatní psát, ať někdo jde s normami někam .. Mě by ale opravdu seriózně zajímalo, co na tom není normové ?
Můžeme se zeptat třeba mapmana, který jako insider dokáže vysvětlit, co je na variantě "esíčko posunující dálnici o 50 metrů" nenormové. V záplavě všech amatérských výkřiků a demagogie mi jeho příspěvky, viz níže, připadají jako nejvíce věrohodné a relevantní.

Nenormové jsou v tomto případě poloměry oblouků a hlavně jejich návaznost (krátké přechody mezi nimi).

Samozřejmě, že není technický problém tam tu dálnici vyklikatit až do extrému a dát tam třeba 80 km/h. Bude to ale celé jen výsledek hysterie, protože, jak jsem uvedl výše, podobné vedení okrajem zástavby je u nás v projektech jak hotových, tak v realizaci, nebo ve fázi přípravy, hromada. Pokud se shodneme na tom, že zde vytvoříme precedens, že záchrana dvou domů (s jejichž majiteli je nakládáno řádně podle litery zákona) je přednější než řádně vybudovaná infrastruktura, pak se musíme připravit na to, že podobný přístup budou vyžadovat i v jiných částech země u jiných staveb. Jak chcete třeba v kontextu Dluhonic řešit vedení D11 přes Trutnov? Pokud chceme v Česku dálnice, tak v naší zastavěné krajině musíme někdy také řešit konflikt se zástavbou. Od toho tu máme normy a zákony, které dnes více, než kdykoliv jindy v historii, dávají rozsáhlá práva soukromým majitelům.

mapman píše: Jediná reálná možnost by byla zmenšení oblouku za MÚK Přerov-západ a obejití Dluhonic esíčkem za cenu nenormových parametrů:
https://mapy.cz/s/3cbpD
mapman píše:Uspořádání silniční sítě v okolí letiště vychází z požadavků, které určily dotčené orgány a zejména obrana, to není žádný výmysl neschopného projektanta. Trasování dálnice i okolních silnic se opakovaně řešilo na vysokých i nejvyšších úrovních na MD a opakovaně se komunikovalo s obranou a výsledek je takový jaký je. Letiště provozuje státní podnik zřízený Ministerstvem obrany a požadavky jsou přísnější než jinde. Mimo jiné nebylo možné na dálnici v blízkosti umisťovat vysoké objekty jako veřejné osvětlení, portály dopravního značení, nadjezdy a další.

Tímto bych rád tuto debatu o šíleném trasování silnice z Bochoře ukončil. Z dopravního pohledu je to nesmyslné, to je pravda, ale dopravní hledisko tu šlo stranou z jiných důvodů. Osobně jsem viděl asi tři varianty různého řešení, ani jedna přes obranu neprošla. Pokud v tom chcete pokračovat, tak zkuste oslovit Ministerstvo obrany a pak se s námi podělte...
D46 nebo D7 bych s tímto případem prosil neporovnávat. Ty poloměry o kterých se tu bavíme, jsou naprosto nesrovnatelné s některými místy na D46, tam je ta 110 opodstatněná, tady na D1 se bude dát jet i 160, je to pořád mnohem menší zatáčka než ta předešla, schválená. Už vůbec nemůže být řeč o nějakých extrémech a 80 km/h. ;) Takže v tom problém není.
Pokud je problém v tom, že jsou zatáčky (opačné) za sebou, tak bych prosil se podívat na plánované zatáčky v MÚK Modletice na D0. Vím, že to není D, ale S, ale 130 tam bude taktéž ... nebo udělejme 0136 jako S v čem je problém ? :crazy: jedno písmenko. (nadsázka, ale bohužel pravda, když ŘSD nemá šanci dodržet normy, jde to do S a hotovo).
Co se týče letiště, na to jsem krátký, do toho samozřejmě nevidím. Podobně na D0 se kvůli letišti zbytečně kroutí rampy MÚK D0xD7, přitom by stačilo jednu rampu narovnat a vést pod zbytkem okruhu a ostatními rampami (neoslňovalo by to, byla by rovná, byla by komfortní na 100 km/h, nepotřebovaly by se přemosťovat 2 rampy naráz nad sebou a ještě nad okruhem, jak je to v plánu) ale u nás se nehledají nejlepší řešení, ale buď nejlevnější nebo se začne zaklínat normami :kladivo:
Tím nechci říct, že bourat ty 3 domy je nějaká hrozná tragédie, jak jsem psal výše, není to nic hrozného a doufám, že se to prosadí, ovšem řekl bych, že není pravda, že jiné řešení tady není. Tady spíš nechtělo být. Pokud tohle rozseklo ministerstvo obrany kvůli letišti, je opravdu na místě ptát se tam (možná to taky udělám) pokud není jiný důvod tohoto řešení, které je navržené teď.
Tak jako tak, a na tom se se mnou klidně shodujte nebo ne, bude to znít jak z hospody od piva, ale ŘSD se zde zaklíná normami apod., ale vedle plánuje stavět dálniční křižovatku naprosto nesmyslnou, nekomfortní s mnohonásobně větší pravděpodobností kolizí, nehod, apod., takže konkrétně v tomto případě by radši o normách měli držet ústa :roll:
theodor less

Šest rad občanovi ohroženému vyvlastněním neboli šest rad budoucímu potížistovi:
1) Nikdy nemluv o penězích, to Češi nemají rádi; takhle se odrovnal pan Švantner. Nechtěl nic jiného než my všichni - více peněz, ale to se neodpouští. Ideologové a píáristi to využívají: disidenti byli placení Západem, Havel udělal revoluci jen kvůli majetku, Klaus má vilu ve Švýcarsku. Zabírá i účelově předváděná skromnost: Zeman jí tlačenku a stačí mu nafukovací člun.
2) Urvi veřejnou funkci; budeš pak bojovat za obec a tvoje polívčička nebude tak vidět.
3) Spoj se s člověkem (nebo organizací), který bojuje za veřejné blaho. Musí to být veřejně známý pošuk, kterému bude veřejnost jeho opravdovost věřit. Když založíš účelový spolek typu Skalka, veřejnost to nezbaští.
4) Ukaž o co tě chtějí připravit. Používej slogany: dům po rodičích, půda po předcích, uloupený domov
5) Ukaž, že je možné jiné řešení, které "nic"nestojí. Odsun silnice přece nic nestojí; nic nepřibude, jen to bude stát na pozemku někoho jiného.
6) Nikdy nechtěj žádná stavební opatření; ta stojí peníze, a výdaje navíc by někomu mohly vadit. Ty protihluky Richtárovi už nikdo nezapomene.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Stejně se divím, že tu ještě nikoho nenapadlo udělat pod Dluhonicemi hloubený tunel ve stávající trase, to by taky bylo "technicky možné" :) a ještě ho nejlépe prodloužit pod řekou a vodu z tunelu při deštích přečerpávat a při povodních dálnici preventivně uzavírat :) Estakáda v navržené podobě je dnes jediné reálné řešení...

Ta trasa dle odkazu v mém citovaném příspěvku je passé, protože se v těchto místech už staví objekty stavby železničního koridoru - to už tu mimochodem taky padlo. To se má vše zastavit a zase od nuly? To opravdu ne.

Pomohlo by možná i to, kdyby se stavba formálně rozdělila a začal se v předstihu stavět byť i jen úsek Říkovice - Přerov-západ. Spolu se stavbou estakády přes trať by se odstranila dvě problémová místa - podjezd a průjezd kolem nádraží.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Ale zase by přibyl další podjezd na II/434 a ten je dokonce 3,8 m namísto dnešního 4,0 m.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Trupman píše: Samozřejmě, že není technický problém tam tu dálnici vyklikatit až do extrému a dát tam třeba 80 km/h. Bude to ale celé jen výsledek hysterie, protože, jak jsem uvedl výše, podobné vedení okrajem zástavby je u nás v projektech jak hotových, tak v realizaci, nebo ve fázi přípravy, hromada.
Jedna věc je, že kdyby se projektovalo mimo Dluhonice a počítalo s tím v návaznosti dalších úseků tak by tam žádná klikatice být nemusela a vše by mohlo vyjít normově. Jenže to by musela být vůle to tak udělat.
Trupman píše: podobné vedení okrajem zástavby je u nás v projektech jak hotových, tak v realizaci, nebo ve fázi přípravy, hromada.
Historicky z dob komunismu tady takové případy máme, třeba protažení středem městyse Králova Dvora. Ale kde máte tu hromadu projektů v realizaci a připravovaných kde je také vedení zástavbou ? Mě tedy žádný srovnatelný případ nenapadá. Dluhonice jsou posledním místem kde se preferuje cesta přes obec, i když by to šlo i mimo ní. A není divu, že se místní staví proti, protože dnes už si tohle jinde nikdo nedovolí. Je to naprosto neprůchodné.

Takže - vzhledem k tomu, že stihnou ÚR, SP, výběr zhotovitele a zahájení realizace do roku 2021 (propadnutí EIA) je v českých poměrech z kategorie sci-fi a je už dnes jasné, že se to s 99 pravděpodobností nestihne - nebylo by rozumnější začít projektovat jiné řešení ? Nebylo by rozumnější zahájit novou EIA ?

Tohle doufání, že se stihne nemožné a protlačí se to silou je jenom další zdržení o cca 2 roky.
1975

Příspěvek od 1975 »

Lynxi, to je pořád dokola:o) Dálnice nepovede "přes obec", ale po jejím okraji (a čistě formálně, Dluhonice nejsou ani "obec"), zasáhne celkem 3, slovy tři domy, z nichž dva jsou již vykoupeny (stejně jako téměř 96% ostatních pozemků v trase), a zbývá jediný - sestry pana Ježíka.
Dálnici neblokují "Dluhonice", zastoupené novým vedením, ale pan Ježík, který nebyl nově dluhonickými zvolen, a pak pan Patrik, a pan Vodník z Tetčic, kteří nemají s Dluhonicemi NIC společného.
Trupman

Příspěvek od Trupman »

Konkrétní případy staveb z poslední doby, kde to jde zástavbou a kde se vykupovalo a demolovalo, nebo kde se to chystá:

D1, Hladké Životice cca 5 domů.
D1, Kujavy 3 domy(?)
D48, Lysůvky 2 domy
D48, Chlebovice cca 3 domy

D3, Pohůrka
D11, Trutnov
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Promiň, ale ani jeden příklad není relevantní. Aniž bych se chtěl zastávat Dluhonic, tak minout Dluhonice je ve srovnání se všemi příklady banalita. Životice nereálné, D48 možná, ale muselo by se to opravdu hodně klikatit, tudíž také moc nereálné, D3 .. při budování obchvatu velkého města je to docela logické, že to nevede 20 km za městem komplet mimo zástavbu a někdo to vždycky odnese, D11 tam bych se vymluvil na to, že v horách není nejspíš moc možností kudy celkově tu dálnici vést, tudíž tam to opravdu musí ustoupit dálnici. U Dluhonic chtěli posun o 50 metrů, nic složitého, poloměry porušeny nebudou, jestli nějaké jiné normy .. sem s nimi .. pokud je to jen kvůli ministerstvu obrany, uznám to, byť s těmi jejich argumenty často nemohu souhlasit, vymykají se selskému rozumu, jako např. neumožnění zbudování malé odpočívky cca 1,5 km od vedlejší MÚK - logika nulová :crazy:
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Aram96 píše:Pokud je problém v tom, že jsou zatáčky (opačné) za sebou, tak bych prosil se podívat na plánované zatáčky v MÚK Modletice na D0.
MÚK Modletice je hotová, tak jaké plánované zatáčky?
Aram96 píše:pokud je to jen kvůli ministerstvu obrany, uznám to, byť s těmi jejich argumenty často nemohu souhlasit, vymykají se selskému rozumu, jako např. neumožnění zbudování malé odpočívky cca 1,5 km od vedlejší MÚK - logika nulová :crazy:
To si asi pleteš ministerstvo obrany s ministerstvem vnitra...

A vůbec mě překvapuje, jak zrovna Aram tady na fóru permanentně křičí, že se projektuje a staví nedostatečně, všude jsou zbytečné kruháče a prudké zatáčky, chybí MÚK, pruhy a bůhvíco, tak v Dluhonicích by se najednou spokojil i s výrazně horším řešením...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

i 50 metrů odskok, který udělá desítky problémů jinde, ale Dluhonicím v ničem nepomůže nebo ano ? Pokud by se pohnulo s mostem jen padesát doprava, místo pár baráků půjdou k zemi všechny ty řadové garáže. Tedy garáže, které patří Dluhoničtím. Já mám doma estakádu, která přetíná čtvrť 111 metrů od oken a zajímavé je, že slyším hluk z té vzdálenější estakády, přes 300 metrů daleko. Takže vzdálenost kvůli hluku nemusí být vždy spásná. Ani jedna estakáda není odhlučněna a jsou na ní dilatační spáry na každém pilíři, což Dluhonicím na dálniční estakádě nehrozí. Neustále se tu přeme o optickou stránku věci, jestli má most vesnici zkrátit o pár desítek metrů anebo vést až za jejím současným koncem. V obou případech dálnice povede vždy na jejím konci, novém či starém.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
martys

Příspěvek od martys »

při odsunu dálnice dále od dluhonic by možná mohl vadit i ten stávající most přes bečvu, který spojuje prechezu se skládkou na druhé straně bečvy. Kolik bude stát výstavba nového oproti zbourání 3 domů,které už mají svoje nejlepší za sebou. Stavba tyršova mostu před pár lety vyšla na 120mega. Taky když vidím jak je těžké získat jakékoliv razítko na tuto dálnici, chtěl bych vidět jak se teplárna s prechezou dobrovolně vzdají svých pozemků kde mají svá odkaliště nebo do nich budou provádět nějaké zásahy.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

1975 píše:Lynxi, to je pořád dokola:o) Dálnice nepovede "přes obec", ale po jejím okraji
Pořád dokola argumentujete falešně. Dálnice vede přes obec, nikoliv po jejím okraji. Dálnice zasahuje intravilán obce, tedy zástavbu. Po okraji obce znamená mimo zástavbu , což není tento případ. Popíráním zjevného se jen ztrapňujete a znevěrohodňujete.
Trupman píše:Konkrétní případy staveb z poslední doby, kde to jde zástavbou a kde se vykupovalo a demolovalo, nebo kde se to chystá
Už to za mě napsal pan Aram96. Tohle není relevantní srovnání. Ani v jednom z případů netrefuje dálnice obec, kolem které jsou přitom volné prázdné pozemky, kde by bylo možné dálnici vést. Všechno jsou to řešení z nutnosti, což v Dluhonicích není. Dluhonice lze obejít, liniovou obec dlouhou kilometry vedoucí napříč v cestě dálnice lze obejít těžko.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Prosím ukažte prstem na mapě kde jsou ty volné prázdné pozemky kolem Dluhonic.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Na východ od Dluhonic jsou pole, pohleďte na mapu.

A kromě teoretizování trochu reality:

Je reálné aby EIA nepropadla ? Tedy aby se do roku 2021 - tedy za pouhé 2 roky - stihlo pravomocné ÚR, SP, výběr zhotovitele, zahájení stavby ???????

Podle mě to vypadá jednoznačně nereálně, ale vyveďte mě případně z omylu. Tak nedělá se náhodou něco co je už nyní (a možná už delší dobu) odsouzeno k neúspěchu ? Nebylo by racionálnější začít lépe a znova, protože za 2 roky nás to čeká tak jako tak ?
Naposledy upravil(a) Lynx dne 14.12.2019 23:50:39, celkem upraveno 1 x.
Trupman

Příspěvek od Trupman »

Teda pánové, vy mě fakt bavíte. :D Člověk vám ukáže příklady současných staveb doslova skrz zástavbu obcí (ne jak v případě Dluhonic 2 domy na samém konci zástavby) ale nee, podle vás toto není relevantní.
Asi obyvatelé Životic jsou jiní lidé, s jinými nároky a jinými právy. Jejich domovy po prapraprapředcích, jejichž zachování je cennější než bezpečí a zdraví obyvatel 50tis. města, asi nejsou tak výjimečné a důležité jako ty paláce v Dluhonicích. Nechcete zkusit zapsat Dluhonice do UNESCO? :D
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Odpovědět

Zpět na „D1“