[D1] 0136 Říkovice – Přerov

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět

Podaří se letos získat SP a zahájit stavbu?

Ano
63
38%
Ne
82
50%
Netroufám si odhadovat
20
12%

Celkem hlasů: 165

Lynx

Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov

Příspěvek od Lynx »

Rozdíl je jeden zásadní - Dluhonice se obejít dají, Životice nikoliv.

Ale především - jste schopen reagovat na můj minulý příspěvek ? Tj nedělá se nyní náhodou něco co je předem odsouzeno k neúspěchu ? Nebo si myslíte, že se všechno stihne do roku 2021 ?
Trupman

Příspěvek od Trupman »

Yeah? Well, you know, that's just uh like, your opinion man. (cit. Dude)

Aneb když něco tvrdíte, tak to zkuste podepřít alespoň základními důkazy, protože diskuze stavěná na pocitech a názorech (názor má každý, kdo má mezi hýžděmi díru) nemá smysl.
Životice samozřejmě obejít šly. Za cenu nenormového vyklikatění, nebo třeba nějakého velmi hlubokého tunelu. Argumenty stejné jako v případě Dluhonic. Akorát v té době nikdo nechytal takové hysterické záchvaty jako dnes.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Pavel Ježík

Příspěvek od Pavel Ježík »

Děkuji za štěpnou diskusi ohledně vedení trasy , nicméně ŘSD samo o sobě nic měnit nehodlá, neb je to dle předloženého ÚP a změny by muselo požadovat město, což věky odmítalo a odmítat bude dál. I v průběhu let zaznívalo, že posunutí možné je, ale proč..... Nikdo z vyvolených si nelajzne učinit kroky k tomu, aby se na něj v Přerově ukazovalo, že to byl on, kdo svým rozhodnutím opozdil výstavbu dálnice. A volební hlasy jsou tak fuč. Nicméně ta zbabělá nečinnost v důsledku poslala realizaci D1-136 do dějin. Abychom se obhájili, do dokumentace se cudně uvede, že k výraznému posunu by stejně nedošlo, pokud bychom chtěli trvat na komfortních parametrech vlastní trasy D1.

A že je v některých obcích dálnice hned u obytné zástavby?? Vysvětlení je jednoduché, no a pokud jste si někdy procesem odkupu pozemků či budouv osobně prošli, asi chápete. Pro ty ostatní je to o tom, že státní organizace si na tuto inženýrskou činnost najme dodavatele, který je placen od toho, že má obstarat výkupy. Osobně jsem se v minulosti (počátek už před procesem EIA, kdy chtěli teprve souhlasy s umístěním, už tenkrát to bylo napřesdržku) setkal s posměchem a výhružkami, jestli jsem nepochopil, že je v mém vlastním zájmu nedělat potíže a ihned odprodat. Lidé prostě souhlasí, prodají, protože se bojí. A nejednom případě chalupu v sousedství dálnice honem prodají někomu, kdo není zasvěcem o budoucnosti, dokud to jde.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Majkii píše:
Aram96 píše:Pokud je problém v tom, že jsou zatáčky (opačné) za sebou, tak bych prosil se podívat na plánované zatáčky v MÚK Modletice na D0.
MÚK Modletice je hotová, tak jaké plánované zatáčky?
Aram96 píše:pokud je to jen kvůli ministerstvu obrany, uznám to, byť s těmi jejich argumenty často nemohu souhlasit, vymykají se selskému rozumu, jako např. neumožnění zbudování malé odpočívky cca 1,5 km od vedlejší MÚK - logika nulová :crazy:
To si asi pleteš ministerstvo obrany s ministerstvem vnitra...

A vůbec mě překvapuje, jak zrovna Aram tady na fóru permanentně křičí, že se projektuje a staví nedostatečně, všude jsou zbytečné kruháče a prudké zatáčky, chybí MÚK, pruhy a bůhvíco, tak v Dluhonicích by se najednou spokojil i s výrazně horším řešením...
Plánované zatáčky na samotné D0 okolo MÚK Modletice po zprovoznění 511 ;) , a moc se omlouvám, zaměnil jsem si ministerstva, myslel jsem samozřejmě vnitro, na podstatě věci to však nic nemění myslím.
Výrazně horším řešením ? :D Vždyť ty poloměry by byly mnohem větší než ta zatáčka před tím, ale jak jsem psal, nebiju se zde za Dluhonice, podle mě takové líznutí obce není tragédie, tragédie je spíš to, že to za 20 let nejsou schopni postavit tak, jak plánují a místo toho, aby se poučili a ustoupili a postavili to, tak teď půjde doslova o dny, aby nepropadla EIA. A zde prostě není místo, že by ta dálnice nešla vést jinak, zde to prostě a jednoduše není pravda. Tak se pozastavuji nad tím odporem ŘSD k vyjití vstříc Dluhonicím. Často používají argumenty proti odpůrcům, že tohle se mělo řešit u EIE nebo UR, a když to nějaká obec řeší 20 let, tak se stejně nic neděje :crazy:

Trupmane, díky za odkazy těch srovnání, ale byť jdou zástavbou, u každého je tam nějaký důvod a jiné řešení buď není, nebo by se musela dálnice vést jinak v délce několik km, možná i přes 10 ! Tak snad uznáš, že to není relevantní porovnání, když v případě Dluhonic by šlo o stovky metrů. Nic jiného v tom nehledej, že bych se chtěl rvát za Dluhonice a požadovat posunutí, resp. ne teď. Pokud propadne EIA, mělo by se to určitě promyslet, jestli to nejde jinak.
A hlavně by se u toho mělo přemýšlet hlavou a ne jak stroje jet jen podle nějakých norem vymyšlených někým, když máme v ČR tucty míst na dálnicích, kde vše dodrženo není. Když se chce, tak se udělá výjimka skoro na všechno. A pro ostatní: NE, opravdu nejsem zastánce toho odporu proti 0136, byť ho chápu, měla by se postavit. Jen říkám, že jestli propadne EIA, asi by se mělo ŘSD po 20 letech konečně zamyslet, už jen ta MÚK by se měla předělat, nebo alespoň vrátit do původního návrhu :roll:
A proč jsem to tady začal řešit bylo, že mě doteď není jasné, kvůli čemu ten posun podle některých není možný. Poloměry to rozhodně nejsou, zatím padla jedna trochu neznámá a to je ministerstvo vnitra, ale bohužel se nespokojím s tvrzením "prostě to nejde", ale to už je samozřejmě můj problém ..
Pavel Ježík

Příspěvek od Pavel Ježík »

Aram96 píše:asi by se mělo ŘSD po 20 letech konečně zamyslet, už jen ta MÚK by se měla předělat, nebo alespoň vrátit do původního návrhu :roll:
A proč jsem to tady začal řešit bylo, že mě doteď není jasné, kvůli čemu ten posun podle některých není možný. Poloměry to rozhodně nejsou, zatím padla jedna trochu neznámá a to je ministerstvo vnitra, ale bohužel se nespokojím s tvrzením "prostě to nejde", ale to už je samozřejmě můj problém ..
o tom mejdulu furt, že po realizaci 0136 a 5502 bude tento MUK nebezpečnou zrůdností a ještě rádi tam rychlost omezí na hlavní trase D1 na cca 80 kmh,
a že něco nejde? jasně že ne, máme všechny následují stupně dokumentací již zaplaceny achceme podle toho zadat zakázku, ta TZ hovoří jasně.... a řádný účastník řízení je holt obstrukčník a blokatér , kterého je nutno veřejně odsoudit, právo neprávo...
https://www.rsd.cz/wps/portal/!ut/p/a0/ ... AGMt31w!!/
theodor less

Příspěvek od theodor less »

Pavel Ježík píše: Osobně jsem se v minulosti (počátek už před procesem EIA, kdy chtěli teprve souhlasy s umístěním, už tenkrát to bylo napřesdržku) setkal s posměchem a výhružkami, jestli jsem nepochopil, že je v mém vlastním zájmu nedělat potíže a ihned odprodat. Lidé prostě souhlasí, prodají, protože se bojí.
To poslední, co ty lidi potřebují je, aby o nich sebestředný egoista napsal, že prodali ze strachu. Ti lidi našli sílu odejít ze svých domů a začít někde jinde. Dospěle se vypořádat s problémem, který jim přinesl život. S vědomím, že existuje něco jako veřejný zájem.
1975

Příspěvek od 1975 »

.... a řádný účastník řízení je holt obstrukčník a blokatér , kterého je nutno veřejně odsoudit, právo neprávo...
Vážený pane Ježíku, jako majitel pozemku máte plné právo bojovat za "svou věc", ale stejně tak nechte nám právo vás považovat za sobce a pokrytce.
Ale nevystavujte se prosím za obhájce "Dluhonic" - tím nejste. Bojujete jen sám za sebe (a svou sestru).
O tom, že pánové Patrik a Dvořák jsou jen obstručníky a blokatéry, protože k Dluhonicím nemají žádný vztah, je snad veřejně známé, takže to ŘSD jen opakuje. O tom, na čí straně je "právo", nechte prosím rozhodnout soud, pokud vám tedy dělá dobře mít za rukojmí desetitisíce obyvatel nejen Přerova.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Pavel Ježík píše:
Aram96 píše:asi by se mělo ŘSD po 20 letech konečně zamyslet, už jen ta MÚK by se měla předělat, nebo alespoň vrátit do původního návrhu :roll:
o tom mejdulu furt, že po realizaci 0136 a 5502 bude tento MUK nebezpečnou zrůdností a ještě rádi tam rychlost omezí na hlavní trase D1 na cca 80 kmh,
a že něco nejde? jasně že ne, máme všechny následují stupně dokumentací již zaplaceny achceme podle toho zadat zakázku, ta TZ hovoří jasně.... a řádný účastník řízení je holt obstrukčník a blokatér , kterého je nutno veřejně odsoudit, právo neprávo...
https://www.rsd.cz/wps/portal/!ut/p/a0/ ... AGMt31w!!/
80 km/h na D1 ? Jste normální ?
Neschovávejte se prosím za křížení, když vám jde buď o to, aby se dálnice nestavěla, nebo aby se stavěla v posunuté poloze. Tak, jak je navržená teď, to není žádná tragédie, Dluhonice jen lízne okrajem (byť si myslím, že to možná nebylo nutné), tudíž nevidím moc důvod tu stavbu tak zarputile blokovat. Ona ta stavba stejně vznikne, i kdyby ta EIA propadla, tak věřte tomu, že v další dekádě se určitě postaví, protože jednoduše nejste okraj Prahy, kde žijou statisíce lidí a víceméně zde není nic, na čem by vám měl soud vyhovět. A myslím, že už je docela jedno, jestli máte dálnici na estakádě s PHS na kraji obce, nebo o 50 metrů dál. O nějakém větším odsunu nemůže být řeč, kvůli UŽ I poloměrům.
Neschovávejme se za jiné detaily, je to nejspíš tak, že si děláte naději, a váš plán je, že to dokážete zdržovat až propadne EIA, protože si děláte naději, že v novém projednání by mohla projít změna trasy. Je to tak ?
zesp

Příspěvek od zesp »

Moc se k tomuto tématu sice nevyjadřuju, ale alespoň krátce, protože už mě ta doravní situace v Přerově vyloženě vadí. Prostě Dluhoničtí to těžce podcenili, 20 let neudělali nic proto, aby se s tím něco začalo dělat a spoléhali na to, že je stavba v nedohlednu. Teď, až je na spadnutí, tak spoléhají na špatné zákony, které jim umožňují vše libovolně blokovat a držet v šachu desetitisíce lidí. To, že se občas vyjádřili, že chtějí posun dálnice, bohužel nestačí. Teď je na cokoliv pozdě a vše způsobí neskutečné průtahy. Asi tak
bumbik

Příspěvek od bumbik »

nemá smysl to řešit pořád dokola:
1) většina obyvatel Dluhonic přijala kompenzační opatření za trasu D1, menšina, která je tou trasou přímo dotčena, se s tím bohužel doposud nevyrovnala, naivně věří, že dojde k posunu trasy v případě opakování procesu EIA (což nedojde! - šéf ŘSD to řekl jasně, mají nachystány dokumentace, projednané s úřady, vykoupené pozemky atd.), čili pro tuto menšinu nejsou kompenzační opatření dostatečná a nejsou ochotni se podřídit většině, to se prostě stává často, vždy se najde aspoň jeden člověk, co nesouhlasí s většinou ...
2) ikdyby Krajina Dluhonice nepodala odvolání, určitě tak učiní princ Miroslav, se kterým se zřejmě dohodnout nedá ..., takže nás, tak jako tak, nemine správní žaloba a posléze kasační stížnost, tomu se prostě nelze vyhnout, je to nepříjemné, ale je to tak ... nezbývá než čekat ...
3) amen
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Roman813

Příspěvek od Roman813 »

Trošku pro odlehčení tématu, řešila se tu MUK přerov sever - našel jsem pěkný 3D model - nevím, jestli to tu někde bylo, hledat stovkami komentářů se mi nechtělo. Hlavní směry OL - Brno / D55 - Zlín/UH je v pohodě, opačný směr taky jakš takš, asi největší motačka Lipník - OL (ale kdo by tama jel?) Těch průpletů je tam dost, ale většinou ty linie jsou zdvojené a ty průplety (nutné pro domotání se dál) jsou vždy na nějaké boční větvi....

https://sketchfab.com/3d-models/muk-pre ... 738f07e790

Jinak nechci se tu pouštět do diskuzí a většinou jsem to tu sledoval, ale neodpustím si pár poznámek. Jezdím Přerovem často - trasa Zlín - Olomouc, případně Zlín - Ostrava a chybějící D49 + 0136 mě každý den připravuje o hodinu až dvě času s dětmi (Zlín - Ostrava přes kotěhůlky až do Hranic trvá 1:30- 1:45 hlavně v poslední době díky semaforům na Bystřoce pod Host. - Hranice), najet hned za kopcem za sídlištěm ve Zlíně na D49 a i se zajížďkou cca 25 km být v Ostravě za 50 min by bylo k nezaplacení. To je třeba čas co mi nikdo nevrátí a je k nezaplacení.

Co ale zde nějak mi chybí - zvláště od p. Ježíka, že ač zde bylo prokázáno v dokumentu o průběhu povolování že Dluhonice požadovaly změnu trasy, nějak nikde jsem nevyčetl jak to požadovaly? Tím že přišly na jednání a řekly, my to nechcem, nebo udělejte to jinak? Poslali občas někoho "kafrat" na zasedání zastupitelstva? Nějak postrádám historické info o petičních akcích, info-days třeba v Přerově na náměstí, třeba nějaky happening/jarmark v Dluhonicích na hřišti s informacemi a možnostmi návštěvy Přerováků a podpisem třeba petice za změnu trasy.... Nám když chtěli pod barákem na zelené ploše s hrištěm postavit další bytový dům, desítky sousedů se bylo schopno domluvit, zvednout zadek, udělat petice, trpělivě postávat v chladu, teple, dešti u zeleného plácku, vše trpělivě vysvětlovat místním/kolemjdoucím, nabídnout teplý čaj a požádat o podpis a vyjáfření nesouhlasu - vybojovali jsme si během roku předem prohranou bitvu s velkým developerem... ale museli jsme být sakra aktivní a být nás více. Teď už je pozdě a doufání v propadnutí EIA pouhým zneužíváním složitých zákonů podáváním předem prohraných odvolání/žalob už je jen ne zrovna empatický čin (čti sobecký). Skoro každý den s pracovní cestou ZL-OVA a neexistence D1-0136/D49 mě stojí 2 hod času méně s rodinou a s dětmi... za ty roky už je to kus života co mi nikdo nevrátí a opravdu to hodně zazlívám Egerii (Machovi), kde jde jen a jen o předem prohrané profesionální obstruování a zdržování nevyhnutelné realizace která je dle mě zákonně v pořádku a tady se na tutot situaci také nedívám s nadšením. Pokud Dluhoničtí řekli oukej, postavte to, ale něco za to, tak v čem je problém? Za koho teda je ten boj?
Jirka95

Příspěvek od Jirka95 »

Pane Ježík, a nebylo by jednodušší ten dům nebo co to tam vlastníte prostě prodat a nechat to být? Ta dálnice tam povede ať takhle, nebo odsunutá o 50m (rozdíl je v čase a nákladech). Nebude tižší a nebude ani pohledově méně dominantní.

Nebo v čem je problém? Peníze jsou dobrá náplast (přesnou sumu víte ale asi jenom vy) - a jako... vybojovat si bydlení mezi chemičkou, železničním koridorem a dálnicí (o 50m dále) mi nepříjde jako dobrý obchod. Je zřejmé že účelem toho požadavku je tedy jenom oddálení výstavby, protože reálné pozitivum to, až na pár metrů hřiště, nebude mít žádný. Opravdu by mě zajímalo jeslti jde jenom o mstu Přerovu nebo křivdu za jednání "výkupčích". A na to je těch 120 mil do kompenzačních opatření málo?
1975

Příspěvek od 1975 »

...jenže těch 120 milionů nejde panu Ježíkovi, že:o) Źe by právě v tom byl ten "begrabener Hund"?

Ale jinak ten pozemek (pan Ježík) a pozemek/dům (sestra pana Ježíka) dopadnou poměrně jednoduše, pokud dojde k pravomocnému ÚR. Bude vyvlastněn, nejdřív mezitímní rozhodnutí a pak částku určí soud.
Otázkou je jen, jestli určí vyšší částku než může ŘSD legálně nabídnout. Divil bych se. Blížící se vyvrcholení kauzy Bratránkovi v tom možná napoví, ale v ČR se nerozhoduje precedentně, tak to bude spíš jen takové vodítko. Je tak?
Lynx

Příspěvek od Lynx »

bumbik píše:naivně věří, že dojde k posunu trasy v případě opakování procesu EIA (což nedojde! - šéf ŘSD to řekl jasně, mají nachystány dokumentace, projednané s úřady, vykoupené pozemky atd.),
Podle Vás se eventuální nová EIA přizpůsobí tomu, že ŘSD už má něco úředně nachystané ? To jako fakt ?

Nevím, jsem právní laik, ale mám za to, že EIA nyní už tak snadno neprochází a že by někdo šel ŘSD na ruku, protože už má hotovou dokumentaci, to se mi nezdá. Navíc v případě obce, která se dá relativně snadno dálnicí obejít. To se v EIA těžko obhajuje. A mám za to že už ta původní - méně příšná, EIA, doporučovala trasu odsunout mimo zástavbu Dluhonic. Kdyžtak mě opravte.
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Nová EIA může být přísnější, ale stávající EIA by propadla pouze z důvodů pomalých příprav a ne z důvodů, že je v ní něco špatně. Není proto důvod provádět větší změny, natož úplné přeložení trasy či kompletní přepracování MÚK.

A trasu již v tuto chvíli měnit nelze, když je či bude zahájena výstavba nadjezdu přes železnici.

Panu Ježíkovi už očividně nejde o Dluhonice. Jejich podporu dávno ztratil. Začal tu kritizovat tvar MÚK, který však s "jeho" domem či Dluhonicemi nesouvisí. Jen odvádění pozornosti. Dluhonice nedopadly, zkusím na svou stranu dostat kritiky křižovatky.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
ttc

Příspěvek od ttc »

1975 píše: Otázkou je jen, jestli určí vyšší částku než může ŘSD legálně nabídnout. Divil bych se. Blížící se vyvrcholení kauzy Bratránkovi v tom možná napoví, ale v ČR se nerozhoduje precedentně, tak to bude spíš jen takové vodítko. Je tak?

Nevím o jakou kauzu jde, ale dovolte poznamku k precedentům.

Obecně ano - nemáme právo založeno na precedentech - to maji v anglosazkem pravu nikoliv v kontinentalnim, ale....

soudy musi rozhodovat predvidatelne - to je princip
z toho plyne ze se nemuzou lisit neni-li k tomu evidentni duvod.
Nejvyssi soudy pak maji primo v kompetenci sjednocovat judikaturu, aby v Aši nerozhodovali jinak než v Jablůnkově.

Tedy rozhodně v srovnatelné kauze souzene v jednotkách let od sebe bude rozsudek srovnatelný.

Tedy rozdíl od precedentálního práva je spíše v dlouhé řadě a možnosti dotvářet právo soudem. Tedy precedent (rozsudek) z roku 1900 či 1800 je stále v anglii či americe použitelný na úrovni zákona. Na kontinentě (tj. i v ČR) rozhodně takto staré rozhodnutí je přežité a k ničemu.
davidb

Příspěvek od davidb »

Moc pěkná hračka- sice je dost citlivá na myši, ale proletěl jsem si všechny směry :ok:
Tomáš Němec

Příspěvek od Tomáš Němec »

Pěkná hračka to je!
Jen mě to utvrdilo v mém neblahém tušení, že opravdu půjde projet MUK zkratkou přes dva pruhy, jak jsem se o tom zmiňoval již dříve, ale byl jsem diskutujícími ujišťován, že to možné nebude, resp. ne bez couvání... Ale ono to zřejmě půjde a těch aut nebude zrovna málo, které budou čelit takovému pokušení. Bude to veškerá doprava z kruháče na dnešní I/55 a budoucí přeložené II/150, která bude chtít jet po D1 či D55 na jih. viz https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/88/ ... prerov.pdf
Přílohy
MUK_Prerov.jpg
MUK_Prerov.jpg (78.05 KiB) Zobrazeno 4359 x
Tomáš Němec

Jen pro doplnění předchozího příspěvku: tak křižovatka je navržena tak "geniálně", že abyste ji projeli v tomto směru podle předpisů, budete ji muset celou obkroužit, což znamená zbytečný 1 km jízdy navíc. https://mapy.cz/s/porerevuha
Ale nejde jen o čas a náklady, nezanedbatelný bude vliv na psychiku řidičů, kteří si budou připadat jak idioti..
Řešením by přitom mohla být takováto jednoduchá propojka https://mapy.cz/s/mejerutoke
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ta propojka ani nemusí jít do kolektoru, může jít rovnou do hlavní trasy, ale kdo a pro jaký dopravní vztah by ji proboha používal? Možná po dostavbě 5502 pár aut ze staré I/55...
Tomáš Němec

mapman píše:Možná po dostavbě 5502 pár aut ze staré I/55...
No ono to právě nebude pár aut. Když se podíváte na mapu (nejlépe v letáku na 5502 https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/88/ ... prerov.pdf), jak budou okolní obce napojeny na D1, resp. D55, tak oni se na tu dálnici jinak nedostanou, než právě přes ten kruháč na staré I/55 a přeložené II/150. Vychází mi, že spádové území tohoto napojení ve směru na jih bude nejenom stará I/55 (téměř až k Olomouci), ale také II/150 (někam k Brodku) a zřejmě i velká část II/436. Takže zhruba takovéto území https://mapy.cz/s/kocomajesa
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Možná ano, pokud nebudou zajíždět do Předmostí a ke křižovatce přijíždět z východu.
V každém případě je ta křižovatka pěkný zprasek, který neměl být nikdy schválen, byť se z toho nakonec vytěžilo skoro maximum. Tohle propojení mi tam chybělo taky, nicméně argument projektanta na toto rizikové místo byl takový, že se to bude týkat malého počtu aut a že pro zamezení přejetí křížem se tam můžou umístit fyzické překážky. A bylo vymalováno...
vodouch2000

Příspěvek od vodouch2000 »

V té špici by protáhli svodidlo, nebo dali balisety a je po ... přejíždění :-) Ale dokud není jistý, že se bude I/55 napojovat do kolektoru, tak bych se nekácel. Možná by ji šlo napojit přes II/150 u rokytnického nadjezdu přes D55, ale to už je o kus dál.
davidb

Příspěvek od davidb »

mapman píše:Možná ano, pokud nebudou zajíždět do Předmostí a ke křižovatce přijíždět z východu.
Díval jsem se na letáky https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/340 ... dmosti.pdf, https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/88/ ... prerov.pdf tak to nejsem schopen to rozkličovat.
Když pojedu po zrušené I/55 od toho nového kruháče směr Předmostí, tak se budu moct někde vytočit na novou D55?
Někde v prostotu té Polní?
Protože problém bude se dostat na Polní směr D1/55 z ulice Lipnické ne?
davidb

Příspěvek od davidb »

Jako jednu z nejlepších variant bych viděl udělat MÚK na D55 na spojnici Kokory- Brodek u Přerova.
Celá D55 by měla mít cca 13 km bez MÚK, takže auta z obcí podél stejně pojedou mimo dálnici.
Odpovědět

Zpět na „D1“