Praha všeobecně
Re: Praha všeobecně
Oni ty domy propojené nejsou ale je pod nima podzemní parkoviště. Nejlepší na tom všem je, že ty spodní byty mají předzahrádky. A na stránkách projektu je na Novovysočanské cyklo pruh což je podle mě celkem klamavá reklama. Parádní taky je, že bezbariérový vstup do komplexu a resp. jediný způsob jak se dostat s kočárkem na zastávku je jenom u vjezdu do garáží takže pokud bydlíte v posledním domě, tak se pěkně projdete. Další zajímavostí je, že tam nejsou okna ale jenom dveře a celé to vypadá jako vězení. Jako podle mě to koupí jenom někdo, kdo má rád vlaky jinak si to nedokážu vysvětlit.
Ale ví někdo jestli jde dnes stavět byty bez parkovacích míst? Myslel jsem si, že ne. Nebo jestli to není tak, že musí být počet parkovacích míst co jednotek, ale jestli má pak při prodeji dvě místa nebo nula je jedno?
Ale ví někdo jestli jde dnes stavět byty bez parkovacích míst? Myslel jsem si, že ne. Nebo jestli to není tak, že musí být počet parkovacích míst co jednotek, ale jestli má pak při prodeji dvě místa nebo nula je jedno?
O svátcích, kdy doprava v Praze byla minimální jsem zažil kolabující Černokosteleckou u Europarku a pár nebezpečných situací a to jen kvůli narvané čerpací stanici.
Neměl by už zasáhnout antimonopolní úřad? Všechny čerpačky na Jižní spojce cena 29.90 jen Tank Ono 22.90. Nehonim u benzínu každou korunu, ale tohle je už moc.
Neměl by už zasáhnout antimonopolní úřad? Všechny čerpačky na Jižní spojce cena 29.90 jen Tank Ono 22.90. Nehonim u benzínu každou korunu, ale tohle je už moc.
ten ucpanej pravej je tam co to nejmenovaný prodejce provozuje
jezdím tam pravidelně, tak se už dopředu řadím do levého
ale zaplaťpánbu za ně, díky nim maj i normální pumpy v okolí cenu "na úrovni"
velmi podobně to vypadá i o kus dál v Měcholupech
jezdím tam pravidelně, tak se už dopředu řadím do levého
ale zaplaťpánbu za ně, díky nim maj i normální pumpy v okolí cenu "na úrovni"
velmi podobně to vypadá i o kus dál v Měcholupech
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jj, minuly tyden jsem byl v OBI a kdyz jsem jel pryc, tak jsem si rikal, ze natankuju. Nenatankoval, cekat ve fronte v pravem pruhu se mi fakt nechtelo.
Vim, ze se snazi drzet naklady nizko, ale na jejich miste bych skoro pomyslel na nejakou vetsi pumpu, myslim, ze v Praze by ji uzivili ve velkem stylu.
Vim, ze se snazi drzet naklady nizko, ale na jejich miste bych skoro pomyslel na nejakou vetsi pumpu, myslim, ze v Praze by ji uzivili ve velkem stylu.
To určitě, ale stávající nikdo neprodá a nová "velká" se v dohledné době stavět nebude (IAD je přece FUJ))
A každý bude mít za chvíli místo spalováku elektromobil. Tak k čemu nové pumpy, raději pár cyklostezek odnikud nikam a pár nových memorand. 
v jejich konkrétním případě by jedinou možností byla změna příjezdu a to od OC
ovšem ty pozemky určitě nebudou jejich, takže asi nic
2 jozka :
jestli máš benzín, tak asi jo
jestli naftu, tak měj rád své čerpadlo a vstřiky
ovšem ty pozemky určitě nebudou jejich, takže asi nic
2 jozka :
jestli máš benzín, tak asi jo
jestli naftu, tak měj rád své čerpadlo a vstřiky
Miku, zní "překlad" tvé zprávy správně : naftu u této pumpy pro její kvalitu NEBRAT ? 
Mam naftu, sve dci jsem z nemale casti po 175 kkm krmil z tehle site pump. Motor OK, spotreba OK, vstriky OK, emise OK. Auto slo do vrakace, kvuli spouste malych bolesti v poslednim pulroce (od zavirani dveri po torzku), takze naklady na udrzovani auta s pravem na obcansky prukaz a 300+ kkm na hrbu by byly vyssi nez akceptovatelne. Ale motor v poradku a myslim, ze mozna jeste dnes nekde dupe v jinem aute. Podavaci cerpadlo jsem menil, paradoxne asi po roce od koupe, driv, nez jsem na tehle siti zacal tankovat. Sve soucasne retro PD krmim tamtez a zatim po cca 70 kkm bez problemu.
Za mne OK. Taky neni duvod aby ta nafta byla zasadne jina, je az na vyjimky ze stejneho zdroje, kontrol byla spousta a zadna neodhalila nejake vetsi ci umyslne pochybeni a diky politice tehle firmy se jim paliva protaceji a nemaji cas se "zkazit".
Kdyz zacnem vytahovat zkazky, muzu kontrovat svym kolegou, jehoz temer novy Forester neprezil tankovani "Zelvi Paur" u znacky jako hrom.
Za mne OK. Taky neni duvod aby ta nafta byla zasadne jina, je az na vyjimky ze stejneho zdroje, kontrol byla spousta a zadna neodhalila nejake vetsi ci umyslne pochybeni a diky politice tehle firmy se jim paliva protaceji a nemaji cas se "zkazit".
Kdyz zacnem vytahovat zkazky, muzu kontrovat svym kolegou, jehoz temer novy Forester neprezil tankovani "Zelvi Paur" u znacky jako hrom.
-
theodor less
Máme vlákno: "Jaké tankujete palivo?"
Obsah fóra » Odpočívka » Odpočívka Na České dálnici » Vozidla - technika
Obsah fóra » Odpočívka » Odpočívka Na České dálnici » Vozidla - technika
on nám to tam tam moderátor určitě přesune
já u nich vzal jednou, to ještě byli jen v Nýřanech ( snad ) a v Plzni ( vedle ARAL )
obvyklá spotřeba mé tehdejší Astry 1,7DTL byla 6,3-7
na "tohle" jsem dojel do Prahy za 9
takže to bylo - nechci slevu zadarmo
kdyby se to chtělo někomu počítat, ročně projezdím za zhruba 70tKč bez DPH
tak za jak dlouho bych "vydělal" na repas čerpadla, což je zhruba 20-30tKč bez DPH
želva je jen marketing
koneckonců to párkrát vypadlo i z testů ve SM
já osobně preferuji EuroOil a Benzinu
na západě pak ARAL UltimateDiesel ( v tý je syntetická "biosložka" )
já u nich vzal jednou, to ještě byli jen v Nýřanech ( snad ) a v Plzni ( vedle ARAL )
obvyklá spotřeba mé tehdejší Astry 1,7DTL byla 6,3-7
na "tohle" jsem dojel do Prahy za 9
takže to bylo - nechci slevu zadarmo
kdyby se to chtělo někomu počítat, ročně projezdím za zhruba 70tKč bez DPH
tak za jak dlouho bych "vydělal" na repas čerpadla, což je zhruba 20-30tKč bez DPH
želva je jen marketing
koneckonců to párkrát vypadlo i z testů ve SM
já osobně preferuji EuroOil a Benzinu
na západě pak ARAL UltimateDiesel ( v tý je syntetická "biosložka" )
Ja tankuju vsude mozne. Nejcasteji Benzina, MOL, ONO, OMV, RobinOil. Dle Spritmonitoru se zadny rozdil nekona, nebo je tak maly, ze nevyleze z bezneho rozptylu daneho dopravu, nalozenim, skladbou cest, atd.
A co se tyka ONO v Praze. Tak s tema cenama by muselo mit velikost letiste. Protoze velikost fronty je dana tim, ze lidi jsou ochotni cekat max ~15 minut. Takze vetsi pumpa, vic lidi cekajicich 15 minut.
A co se tyka ONO v Praze. Tak s tema cenama by muselo mit velikost letiste. Protoze velikost fronty je dana tim, ze lidi jsou ochotni cekat max ~15 minut. Takze vetsi pumpa, vic lidi cekajicich 15 minut.
Tak dnes se začly malovat cyklopruhy na Kamýcké od kruháče na Suchdol. Takže asi konec sedmdesátky nahoru do kopce. Cyklopruhy, ke jsem nikdy neviděl žádného cyklistu. Tak který pitomec by jel do toho kopce asi. Když už, tak se dá jet bezpečně po chodníku nahoru mimo provoz.
Bus do kopce, když vyjíždí ze zastávky Sedlec jede nahoru zhruba 35-40 km/h. Už jsem to několik měřil Waze a nemožnost jej předjet povede ke kolonám. Komu tohle jen prospěje?
Bus do kopce, když vyjíždí ze zastávky Sedlec jede nahoru zhruba 35-40 km/h. Už jsem to několik měřil Waze a nemožnost jej předjet povede ke kolonám. Komu tohle jen prospěje?
Možná tam plánují pomu...?
Tohle je fakt mor... Aut je strašne moc a nějaká smysluplná regulace musí přijít. Současná Praha je v tomhle pohledu zn.
Ideál, byť samozřejmě nedostižný. Až teda na to, pokud chcete ráno zaparkovat v centru na modré zóně...
Ale omezovat auta na úkor neexistujících cyklistů je neskutečný blud. Jen moc nechápu, proč když tolik nechtějí automobilovou dopravu ve městě, proč tak sero. na Pražský okruh, jehož absence auta do města doslova nasává???!!!

Ideál, byť samozřejmě nedostižný. Až teda na to, pokud chcete ráno zaparkovat v centru na modré zóně...
No přece podle teorie, že kapacitní komunikace generuje další dopravu a podle zelené a automatí pravdy, IAD je fuj.
Tak od zítra od úterý 28.4. už zase platí modré zóny! Dnes už byla v Praze doprava jak před Covidem i se všema zácpama, tak se to rozhodli asi trochu omezit a nahnat lidi zpět do MHD.
Ze by byla doprava jak pred Covidem bych teda nerek. Spis uz o vikendu v TV brecel nekdo z vedeni P1, ze jim utikaji penize za parkovani. Tak asi nekdo vedel, kde zatlacit.
Jinak zaparkovat dnes pres den na P2 na Novem Meste, nebo na P5 v okoli Andela vyzadovalo dost krouzeni. Vecer uz bylo prazdno, jak kdyby zony platily.
Jinak zaparkovat dnes pres den na P2 na Novem Meste, nebo na P5 v okoli Andela vyzadovalo dost krouzeni. Vecer uz bylo prazdno, jak kdyby zony platily.
Tak to já jsem dnes parkoval jak na P2, tak v okolí Anděla a dalo se zaparkovat naprosto bez problémů. Lidi ještě dělají z domu na home office. Kolony jsou rozhodně menší než normálně, problém je velké množství rozkopaných úseků. Například Štefánikův i Hlávkův most současně.
Nicméně zveřejnit takové opatření dnes pozdě večer, že od půlnoci začnou zóny platit (tj asi za 3 hodiny), je nehoráznost.
Nicméně zveřejnit takové opatření dnes pozdě večer, že od půlnoci začnou zóny platit (tj asi za 3 hodiny), je nehoráznost.
Souhlas. Nevím, že si s tím rozhodováním ze dne na den nedají pokoj. Ze začátku se to dalo tolerovat, když byl Covid novinka a všichni z toho byli paf, ale nyní by snad mohli rozhodovat už trochu rozumněji a s rezervou alespoň několika dní.Anonym píše:Nicméně zveřejnit takové opatření dnes pozdě večer, že od půlnoci začnou zóny platit (tj asi za 3 hodiny), je nehoráznost.
Kdybych si toho náhodou teď večer nevšimnul, už mohla zítra dostat manželka pokutu, neboť plánovala jet autem do práce na Praze 2.
Tak změna, Hřib před chvílí vyhlásil, že se neplatí do 11.5. 
https://twitter.com/ZdenekHrib/status/1 ... 1717076992
https://twitter.com/ZdenekHrib/status/1 ... 1717076992
Díky pane, Mroz. Teď jen doufám, že se do půlnoci neprobere nějáký další politik, aby to zase změnil
Kocourkov hadr.
A taky doufám, že městská policie a odtahovky nebudou konat po vlastní ose. Abych pak marně nehledal auto ....
A taky doufám, že městská policie a odtahovky nebudou konat po vlastní ose. Abych pak marně nehledal auto ....
ve čtvrtek odpo jsem jel z Hradu a už zavřená Blanka, jen jsem projel Prašný most, akorát padla šraňka
dnes Měcholupy jak za dob největší slávy, kolona od Kondoru až nevím kam ( odbočoval jsem přes Nad vokolky )
Povltavská kolona, Libeň směr Prosek průjezdná, Kobylisy už kolona, Globus-Čakovice kolona...
pohoda skončila, nouzový stav trvá
jestli začne opravdu pršet, tak plechové rouško-deštníky to dorazí
dnes Měcholupy jak za dob největší slávy, kolona od Kondoru až nevím kam ( odbočoval jsem přes Nad vokolky )
Povltavská kolona, Libeň směr Prosek průjezdná, Kobylisy už kolona, Globus-Čakovice kolona...
pohoda skončila, nouzový stav trvá
jestli začne opravdu pršet, tak plechové rouško-deštníky to dorazí
Zdravím tímto debily na pražském magistrátu. Nazdar debilové. Loni jste půl roku kopali na Novovysočanské, prý plynovod. Povrch jste neopravili. Teď jste ji zavřeli zase na 3 měsíce, oprava povrchu. Jménem tisíců řidičů vám děkuji. Kdybych odváděl takovou práci jako vy, tak se nebudu schopen ráno podívat do zrcadla, aniž bych se pozvracel. Konec hlášení.
Co to má být za výkřik? O čem? Proč? Komu tím prospějete? Tak tohle sem opravdu nepatří.
Já jsem si pořád říkal, proč po rekonstrukci tramvajové trati zkrátili interval na semaforech Sokolovská x Na Břehu, že se tam pořád dělá kolona až k Freyově
A ono to bude spíš tou Novovysočanskou, na kterou jsem úplně zapomenul. A teď ještě koukám, že se něco kutá i na konci Prosecké...
- Přílohy
-
- p9.jpg (262.27 KiB) Zobrazeno 6243 x