Praha všeobecně
Re: Praha všeobecně
Před malou chvílí jsem sjel na čtyřkolé lodi od Vypichu po tunel Brusnice rozbouřenou divokou řeku

Michale, prosí trochu to rozveď... U nás ani kapka celý den ! díky
V Praze byly později odpoledne bouřky s příbalovými dešti. Podle zpráv to bylo ještě horší např. ve východních Čechách. kde měli hasiči spoustu zásahů. Tam už to měli během dne.
A kdepak dlíš ty kote ? jestli to není tajemství ?
A kdepak dlíš ty kote ? jestli to není tajemství ?
Od Vypichu se dolů Bělohorskou a Patočkovou valila neskutečná řeka! Stavba v Patočkově tomu pak přidala tu správnou barvičku... Takovouhle průtrž jsem ještě nezažil. Na výjezdu ze SAT na Bělohorskou se auta normálně brodila... Bohužel jsem až posléze zjistil, že moje domněnka, že to mám natočené, nebyla správná... 
Dnešní souběh uzavírek tunelů na Pražském okruhu, Bucharovy ulice, průjezdu Radotínem a nájezdu do ulice K Barrandovu je téměř dokonalý. Propříště doporučuji ještě nájezd K Barrandovu znemožnit i prostřednictvím té objížďky přes sjezd Lochkov, zavřít Plzeňskou a pro jistotu i Patočkovu. Konec hlášení.
Prosím, kdo zde má přehled, jak to vypadá s některými menšími stavbami v Praze? Kde se blíží výstavba? Mluvilo se třeba o propojce Mladoboleslavská - Budovatelská - Ocelkova nebo o nových komunikacích mezi Letňany a Kbely. Na severu pak třeba přeložka ulice K Ládví do stopy ul. Dopraváků. Blíží se něco z toho k realizaci?
V Letňanech se nejspíš jen upraví Veselská směrem na Kbely. Pak bude záležet na tom, jestli se zruší nebo zachová letiště.
Připojuji se - taky by mě to zajímalo. Bohužel nevím o ničem.
Delší dobu už je v mapě čárkovaně ono prodloužení Veselské, ale nevím zda se to reálně blíží k realizaci. Současná čárkovaná podoba je jakési náhradní řešení - Původně plánovaná podoba je vyznačená červeně, ale když se někde postaví park a pak dodatečně do něj chcete dát silnici, tak se proti tomu velice "překvapivě" zvedne odpor, takže tohle místní politici zdá se zazdili definitivně ....
https://mapy.cz/s/bufulafelu
Před pár dny jsem pak byl v Čimickém háji nedaleko ulice K Ládví - pamatuji jak tam Krnáčová slibovala rozšíření elektrorozvodny spojené právě s přestavbou ulic - jenže ta elektrorozvodna mi tam přijde nesmyslná. Vedle obytné čtvrti, kde naopak dochází k postupné revitalizaci území na obytnou čtvr't a rozšiřování obytné zástavby, vedle parku ..... takjsem zvědav jak to nakonec dopadne. Jeden čas cca před 5-10 lety tam dokonce chtěli stavět jakousi paroplynovou výtopnu nebo co, to už byla úplná kravina od které snad už upustili.
Pro informaci vyznačuji červeně území kde se aktuálně staví nové obytné domy. Rozšiřovat tady průmyslově-technické stavby v sousedství se mi jeví jako nesmysl, naopak bych je vymístil směrem z města a tady nechalů postupně vzniknout obytnou zástavbu.
https://mapy.cz/s/duzadacezo
Mimochodem, tady o kousek výše je taky nová obytná čtvrť, která se ještě dále rozrůstá. Původní průmyslově-skladovací charakter této proluky je nahrazován obytnou výstavbou.
https://mapy.cz/s/makolagomo
Delší dobu už je v mapě čárkovaně ono prodloužení Veselské, ale nevím zda se to reálně blíží k realizaci. Současná čárkovaná podoba je jakési náhradní řešení - Původně plánovaná podoba je vyznačená červeně, ale když se někde postaví park a pak dodatečně do něj chcete dát silnici, tak se proti tomu velice "překvapivě" zvedne odpor, takže tohle místní politici zdá se zazdili definitivně ....
https://mapy.cz/s/bufulafelu
Před pár dny jsem pak byl v Čimickém háji nedaleko ulice K Ládví - pamatuji jak tam Krnáčová slibovala rozšíření elektrorozvodny spojené právě s přestavbou ulic - jenže ta elektrorozvodna mi tam přijde nesmyslná. Vedle obytné čtvrti, kde naopak dochází k postupné revitalizaci území na obytnou čtvr't a rozšiřování obytné zástavby, vedle parku ..... takjsem zvědav jak to nakonec dopadne. Jeden čas cca před 5-10 lety tam dokonce chtěli stavět jakousi paroplynovou výtopnu nebo co, to už byla úplná kravina od které snad už upustili.
Pro informaci vyznačuji červeně území kde se aktuálně staví nové obytné domy. Rozšiřovat tady průmyslově-technické stavby v sousedství se mi jeví jako nesmysl, naopak bych je vymístil směrem z města a tady nechalů postupně vzniknout obytnou zástavbu.
https://mapy.cz/s/duzadacezo
Mimochodem, tady o kousek výše je taky nová obytná čtvrť, která se ještě dále rozrůstá. Původní průmyslově-skladovací charakter této proluky je nahrazován obytnou výstavbou.
https://mapy.cz/s/makolagomo
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
V Letňanech byl nejdřív územní plán, pak si tam udělali lesopark a začali jim tam chodit lidi.
Na mapě je jasně vidět v lesoparku původní navrhovaná trasa dle UP, na kterou pravd. byla(je?) závěra.
Přezletická spojka měla jít podle upraveného návrhu k betonárce kde by se spojila s Veselskou. Ale začali se jim tam stěhovat lidi.
Takže Letňanští vymýšleli horko těžko jak nakreslit dokončení přivaděče. Poslední návrh na změnu UP byl co vím Veselskou nechat v čárkované podobě na mapě - není potřeba pořizovat změnu, a pro přivaděč využít část rezervované trasy v S-J směru, zahloubit ji a s nesmyslným napojením na Polaneckého. Takže místo ke Kbelské by vedl přivaděč do Kbel... současný stav žádosti o změnu neznám, ale díky tomu že si tam vysázeli LES, mají u IPR problém s jakoukoliv změnou UP/MetP
Tudíž se jim jejich vychytralost s lesoparkem vrací jako bumerang.
Něco k tématu v tomto pdf
Na mapě je jasně vidět v lesoparku původní navrhovaná trasa dle UP, na kterou pravd. byla(je?) závěra.
Přezletická spojka měla jít podle upraveného návrhu k betonárce kde by se spojila s Veselskou. Ale začali se jim tam stěhovat lidi.
Takže Letňanští vymýšleli horko těžko jak nakreslit dokončení přivaděče. Poslední návrh na změnu UP byl co vím Veselskou nechat v čárkované podobě na mapě - není potřeba pořizovat změnu, a pro přivaděč využít část rezervované trasy v S-J směru, zahloubit ji a s nesmyslným napojením na Polaneckého. Takže místo ke Kbelské by vedl přivaděč do Kbel... současný stav žádosti o změnu neznám, ale díky tomu že si tam vysázeli LES, mají u IPR problém s jakoukoliv změnou UP/MetP
Tudíž se jim jejich vychytralost s lesoparkem vrací jako bumerang.
Něco k tématu v tomto pdf
Díky za odkaz.
Tohle by mělo vejít do učebnic, jak nepostupovat při realizaci silnic. Aneb jak se dá i v původně realtivně prázdném území vytvořit debilitou příslušných politiků hned několik překážek pro výstavbu, které to spolehlivě zazdí.
Zároveň je to odstrašující případ, jak jedna městská část sabotuje druhou a jak by tedy takovéto stavby měl koordinovat nadřazený úřad - v daném případě magistrát.
Tohle by mělo vejít do učebnic, jak nepostupovat při realizaci silnic. Aneb jak se dá i v původně realtivně prázdném území vytvořit debilitou příslušných politiků hned několik překážek pro výstavbu, které to spolehlivě zazdí.
Zároveň je to odstrašující případ, jak jedna městská část sabotuje druhou a jak by tedy takovéto stavby měl koordinovat nadřazený úřad - v daném případě magistrát.
Ta trasa skrz lesopark je ale stale realizovatelna, jen k tomu chybi odhodlani investora (politiku), je to tak?
To je právě ten omyl, ve špičce to NEFUNGUJE, proto se tam ten vyhrazený pruh zavádí - aby autobus nemusel stát v zácpě. Jeho zavedením se preferuje MHD (to je OK) a prodlužuje doba strávená v zácpě pro IAD (vždy je něco za něco). Mimo špičku ale žádná z podmínek vzniku neplatí a zůstanou jen ta negativa - jeden pruh pro IAD.ElWapp píše:A hlavně, když to s vyhrazenými pruhy funguje ve špičce, tak o to spíš to bude fungovat i mimo špičku.
Speciálně na Černokostelecké teda tuhle změnu řidičům nezávidím. Polovina tam jezdí předpisově 50 a druhá v rozmezí 60-70. Dnes jedou "předpisáci" mimo špičku pravým pruhem a "závodníci" lítají levým. po novu holt pojedou "předpisáci" v levém a "závodníci"?
Co myslíte, pojedou pomaleji, nebo budou předjíždět tím vyhrazeným? A bude se tento přestupek stíhat, nebo bude "nepsané pravidlo", že to vlastně nikomu nevadí?
MPMP : Pouze tímto "vylepšením" vzniknou nové problémy...
když si pohlídáš "oblíbená" místa ( charouz, pumpa, zastávka, tak samo pravým 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Jsme v době, kdy obecní zastupitelé dost slyší na místní "vox populi", horlivě komunikují s místními spolky a sociálními sítěmi a na tom hodně závisí zisk mandátu v následujících volbách.ElWapp píše:Ta trasa skrz lesopark je ale stale realizovatelna, jen k tomu chybi odhodlani investora (politiku), je to tak?
Tvá otázka je myslím tímto předem odpovězena.
Teda TSK už je fakt parta dementů, to co předvedli u značení pro odbočení z jižní spojky směr D1 tady https://mapy.cz/s/kamogojole to je už fakt nemoc...
Tím myslíš konkrétně co, kuzzzmo ?
neni tam zadne značení na exit pres nově "asfaltovany" pravy pruh - Němec neví kudy uhnout, Ital se tam motá za vodícíma deskama...není tam žádná značka C4 u sjezdu. Sobota odpoledne a total chaos 
Nehledě na to že to zase je plný štěrku z litýho asfaltu - to už je fakt na palici nic jinýho TSK neumí než to nejméně příjemné pro řidiče a hlučné pro všechny okolo. To tam musí někdo přece prosazovat tuhle dementní technologii...:_O
Nehledě na to že to zase je plný štěrku z litýho asfaltu - to už je fakt na palici nic jinýho TSK neumí než to nejméně příjemné pro řidiče a hlučné pro všechny okolo. To tam musí někdo přece prosazovat tuhle dementní technologii...:_O
Ještě v pátek odpoledne to vypadalo takto...kuzzzma píše:neni tam zadne značení na exit pres nově "asfaltovany" pravy pruh - Němec neví kudy uhnout, Ital se tam motá za vodícíma deskama...není tam žádná značka C4 u sjezdu. Sobota odpoledne a total chaos ...

Takže zřejmě bylo rozebráno z důvodu provádění VDZ nebo to už začali rozebírat z důvodu ukončení DIO ... protože už se jezdí asi bez omezení.
-
Tomáš Němec
Všiml jsem si, že na křižovatce Ústecké a K Ládví (u Bauhausu) se zřejmě chystá instalace semaforů. Konečně!
Tam to levé odbočení z ul. K Ládví bylo (je) o strach kvůli silnému provozu, musí se křížit se 4 pruhy a navíc za svodidla není moc vidět. https://mapy.cz/s/lakalohuzu
Bohužel se s tím leta nic nedělo, protože příslušné úřady měly výmluvu, že celá ulice K Ládví je vlastně provizorní (v budoucnu má být přeložena do ulice Dopraváků, čímž by se odstranilo i to nesmyslné esíčko před Čimicemi), a tak tam nemá smysl nic investovat.
Snad už tedy nebudu muset jezdit z Čimic na D8 přes Chabry, kde je u Billy MÚK, abych se tomuhle místu vyhnul.
Tam to levé odbočení z ul. K Ládví bylo (je) o strach kvůli silnému provozu, musí se křížit se 4 pruhy a navíc za svodidla není moc vidět. https://mapy.cz/s/lakalohuzu
Bohužel se s tím leta nic nedělo, protože příslušné úřady měly výmluvu, že celá ulice K Ládví je vlastně provizorní (v budoucnu má být přeložena do ulice Dopraváků, čímž by se odstranilo i to nesmyslné esíčko před Čimicemi), a tak tam nemá smysl nic investovat.
Snad už tedy nebudu muset jezdit z Čimic na D8 přes Chabry, kde je u Billy MÚK, abych se tomuhle místu vyhnul.
takže to zastaví nájezd z Žernosecké...
to bude móc fajn
to bude móc fajn
dnes už ve všech 3balance píše:Ještě v pátek odpoledne to vypadalo takto...
jsem byl z ČM na Budějovické za 12min
ještě minulou středu to bylo skoro 40
Díky z zprávu. Ve špičce se tam prakticky nedalo takto odbočit, nezkušený řidič nebo řidič, který se bojí někam vecpat, tak ten neměl šanci vůbec.Tomáš Němec píše:Všiml jsem si, že na křižovatce Ústecké a K Ládví (u Bauhausu) se zřejmě chystá instalace semaforů. Konečně!![]()
Já tam jeden čas jezdil ráno, příjížděl jsem ke křižovatce od jihu a odbočoval doleva do ulice K Ládví, tedy odbočoval jsem "jen" přes 2 pruhy a i tak jsem tam čekal leckdy třeba 5-10 minut ve frontě. Tam byla nekonečná řada protijedoucích aut jedoucích ráno do Prahy a byl někdy fakt problém najít skulinu. Takže pokud se někdo bál, tak to tam bloknul na dlouhé minuty. Natož chudák co jel v tom směru který avizujete, který to ještě zase kříží ......
Nerozumím vám. Jak by to mělo podle vás zastavit nájezd z Žernosecké, který je až o kus dál ? Tam bych mimochodem uivítal semafory taky. Levé odbočení Žernosecká - centrum je taky "lahůdka".Mike píše:takže to zastaví nájezd z Žernosecké...
to bude móc fajn
https://mapy.cz/s/bemarocoro
IPR chystá Jarovskou třídu přes NNŽ-
https://www.facebook.com/iprpraha/posts ... 1448026667
https://www.facebook.com/iprpraha/posts ... 1448026667
Levá ruka neví, co dělá pravá. Před 5 dny byla vydána zpráva, že spržel na žádost města obnoví trať na NNŽ, aby tudy město mohlo vozit výkopek ze stavby MO (nevím sice kterým směrem, když MO prochází Malešicemi, ale budiž, nějaký záměr vznikl). A nyní IPR napíše toto a namaluje tam i tramvajovou trať.Od křižovatky ulic Malešická a Na Jarově povede v koridoru již nevyužívané železniční trati.