Praha všeobecně

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
jozka

Re: Praha všeobecně

Příspěvek od jozka »

Nevzrusjte se. Klicova slova jsou IPR a studie. Slouzi to jen presunu papiru jednim smerem a penez druhym. A treba do te doby nekdo prijde na to, jestli byla vyhybka cislo sedm odstranena v souladu s paragrafy nebo ne.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

P_V píše:
Od křižovatky ulic Malešická a Na Jarově povede v koridoru již nevyužívané železniční trati.
Levá ruka neví, co dělá pravá. Před 5 dny byla vydána zpráva, že spržel na žádost města obnoví trať na NNŽ, aby tudy město mohlo vozit výkopek ze stavby MO (nevím sice kterým směrem, když MO prochází Malešicemi, ale budiž, nějaký záměr vznikl). A nyní IPR napíše toto a namaluje tam i tramvajovou trať.
Což o to, výkopek stačí vozit z nějakého místa u MO/Českobrodské přes nějaké provizorní překladiště a trať se nemusí obnovovat až na NNŽ. Spíš mě překvapuje to vedení po severní straně NNŽ, když platný ÚP předpokládá vedení bulváru po jižní straně NNŽ.
jozka

Příspěvek od jozka »

Jen technicka, trat se obnovovat nemusi, protoze snad porad existuje, ne? Jedine co neni, je napojeni na zbytek site.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Třeba se předpokládá Jarovská třída až za dlouho, po dostavbě MO a tím pádem po pominutí důvodu zachovávat železniční trať...
Saljack

Příspěvek od Saljack »

jozka píše:Jen technicka, trat se obnovovat nemusi, protoze snad porad existuje, ne? Jedine co neni, je napojeni na zbytek site.
Co jsem posledně četl, tak tam těch věcí chybí mnohem více. Místy snad i koleje. Doufám, že za tohle budou padat nějaké tresty pro SŽ, které to má mít ve správě a má to udržovat. Navíc vrchol tomu dali s pokusem, když to prasklo, tu trať zrušit a nyní když jim to zamítnuli tak se snaží trať převést na lokální (asi aby to nemuseli v Malešicích napojovat.)

Jinak obecně tady by bylo mnohem lepší metro D, které by pokračovalo na Chmelnici (Koněvovu), protože tady už jsou ty tramvajové linky tak přetížené z Ohrady. Ale tady se spíš tlačí pokračování metra D, pro mě zcela napochopitelně, na Náměstí Republiky a kopírování metra C.
Jako doufám, že se na NNŽ bez dokončeného okruhu a snad i metra D (i když tohle asi nebude) nezačne stavět.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Metro D by se v trasování na NNŽ vůbec nepotkalo s linkou B. O funkčnosti takového systému, kdy se mezi dvěma linkami přesedá pomocí třetí, mám vážné pochyby (stačí, že Hlavní nádraží není přestupní stanice a všechno co přijede vlakem musí jednu stanici linkou C).
jozka

Příspěvek od jozka »

Saljack píše:Co jsem posledně četl, tak tam těch věcí chybí mnohem více. Místy snad i koleje. Doufám, že za tohle budou padat nějaké tresty pro SŽ, které to má mít ve správě a má to udržovat. Navíc vrchol tomu dali s pokusem, když to prasklo, tu trať zrušit a nyní když jim to zamítnuli tak se snaží trať převést na lokální (asi aby to nemuseli v Malešicích napojovat.)
Ona ta geneze byla alespon podle toho co vim takova, ze mesto chtelo NNZ zrusit a na trati k nemu udelat tramvajovou trat. Pravdepodobne s timhle vedomim se pri reko Malesic neobnovila vyhybka, protoze proc riskovat, ze vam nekdo vypere jatra za to, ze delate nove neco, co se ma zrusit, ze... no a mesto si najednou vzpomnelo, ze by bylo eko a cool tu trat pouzit pri stavbe okruhu a ze by se to dalo urcite i hezky prodat pres PR. No, jenomze to uz byla SZ trochu v predstihu pred papiry.

A jako pomnik cele te koncepcnosti magistratu se na tom telese naplanuje ulice. Pravda, v takovem casovem horizontu, ze se se stavajicim denim nema sanci potkat.

Pokud mate nekdo presnejsi info, sem s nim.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

jozka píše:Ona ta geneze byla alespon podle toho co vim takova, ze mesto chtelo NNZ zrusit a na trati k nemu udelat tramvajovou trat. Pravdepodobne s timhle vedomim se pri reko Malesic neobnovila vyhybka
Takhle to ale vůbec nebylo a ta výhybka zmizela loni při vykolejení vlaku v Malešicích a SŽ jí neobnovilo a dělalo mrtvého brouka, když se na to přišlo zažádalo o zrušení trati. Navíc město mohlo chtít cokoliv ale oficiálně se nic nepodniklo a SŽ nemá vůbec nárok tuhle (jakoukoliv) trať bez povolení rušit a má jí udržovat.
kot

Příspěvek od kot »

Šedivá je teorie - zelený strom života.... :lol:
jozka

Příspěvek od jozka »

Ano, mate pravdu, reko nebylo uplne to spravne slovo. No a k te povinnosti udrzovat... Kozi draha a spousta dalsich..., jak pise kot. Taky v praci neustale narazim na rozdil v tom "jak by to melo" a "jak to je".
Saljack

Příspěvek od Saljack »

ElWapp píše:Metro D by se v trasování na NNŽ vůbec nepotkalo s linkou B. O funkčnosti takového systému, kdy se mezi dvěma linkami přesedá pomocí třetí, mám vážné pochyby (stačí, že Hlavní nádraží není přestupní stanice a všechno co přijede vlakem musí jednu stanici linkou C).
Ale potkalo by se na Českomoravské nebo Vysočanské teď z hlavy nevím, takže v tom problém nevidím. Mě spíš vadí, že to metro z velké části kopíruje trasu C místo toho aby pokrylo další části Prahy a konkrétně Žižkov by si aspoň jednu zastávku metra určitě zasloužil. Navíc v některých navrzích je to dovést na Náměstí Republiky a pak to ohnout právě na NNŽ. Za mě by nejlepší varianta byla to ohnout na Hlavním nádraží na Žižkov.
P_V

Příspěvek od P_V »

Ta trať se začala rušit už o několik let dřív salámovou metodou. Když se likvidoval terminál po vypovězeném Railcargu, trhaly se v terminálu koleje a vytrhaly se i výhybky, kde z trati odbočovaly vlečky do terminálu a do skladů na Třebešíně. K položení rovné koleje místo výhybek už nedošlo, i když tam byla spousta vytěženého použitelného kolejiva, které tam dodnes leží připravené.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

A jenom taková perlička asi tak před 5 roky, když jsme chodili do Malešického lesíka (ještě když tam byl a nevykáceli ho kvůli výstavbě obytných domů) opékat buřty vedle této tratě a jednoho kamaráda, který tam šel na záchod a tam líznul stupačkou vlak.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

K tomu metru, představa, že cesta Žižkov -> Smíchov bude metrem se dvěma přestupy (tzn. ještě se přitíží úseku Hl. n. - Florenc, navíc s přestupem půl kilometru, nebo Nám. Míru - Můstek) mi prostě přijde absurdní. Postavit si metro, které se tak nějak přibližuje centru, ale pak zas uhýbá pryč je prostě nesmysl. O to absurdnější je přivést druhou linku metra do Vysočan, zatímco třeba relace Anděl - IPP - Nám. Míru se bude navěky vozit tramvají.

Je ale pravda, že takhle je to v územním plánu...
kollma

Příspěvek od kollma »

Saljack píše: Ale potkalo by se na Českomoravské nebo Vysočanské teď z hlavy nevím, takže v tom problém nevidím. Mě spíš vadí, že to metro z velké části kopíruje trasu C místo toho aby pokrylo další části Prahy a konkrétně Žižkov by si aspoň jednu zastávku metra určitě zasloužil. Navíc v některých navrzích je to dovést na Náměstí Republiky a pak to ohnout právě na NNŽ. Za mě by nejlepší varianta byla to ohnout na Hlavním nádraží na Žižkov.
Doporučuju hru MiniMetro, už z toho rychle poznáte, že takhle navržená síť nebude dobře fungovat. ;) Ale vážně, dobře je to popsáno v článku: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/do ... 47ab5f122/
P_V

Příspěvek od P_V »

Saljack píše: tam šel na záchod a tam líznul stupačkou vlak.
Nejmenoval se Křeček? :lol:
kot

Příspěvek od kot »

P_V píše:
Saljack píše: tam šel na záchod a tam líznul stupačkou vlak.
Nejmenoval se Křeček? :lol:
Asi mám o něco delší vedení - proč Křeček :?: :idea:
jozka

Příspěvek od jozka »

Predpokladam, ze v tom videu bude hit od Banjo Bandu... teda neznat zakladni veci nasi kultury...
kot

Příspěvek od kot »

jozko + P_V : Pánové, pardon zjevně nemám svůj den - nebudete mi věřit - nerozkliknul jsem si KŘEČKA... Raději dnešní činnost ukončím, abych nezpůsobil více škody než užitku ! :roll: :crazy:
Lynx

Příspěvek od Lynx »

No, křeček nebo Křeček má v českém prostředí více konotací. Já si vzpomněl na pana ombudsmana, dříve politika a odbojného regulovaného nájemníka.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

ElWapp píše:K tomu metru, představa, že cesta Žižkov -> Smíchov bude metrem se dvěma přestupy (tzn. ještě se přitíží úseku Hl. n. - Florenc, navíc s přestupem půl kilometru, nebo Nám. Míru - Můstek) mi prostě přijde absurdní. Postavit si metro, které se tak nějak přibližuje centru, ale pak zas uhýbá pryč je prostě nesmysl. O to absurdnější je přivést druhou linku metra do Vysočan, zatímco třeba relace Anděl - IPP - Nám. Míru se bude navěky vozit tramvají.

Je ale pravda, že takhle je to v územním plánu...
Tak pokud se metrem připojí (myslím jako přímo přestup a ne jednu zastávka autobusem) tři nádraží Hlavní nádraží Libeň a Vysočany, tak mi to smysl dává (plus ještě můžeme započíst Vršovice u Náměstí bratří Synků) a lidé co jedou do Prahy vlakem mohou přestoupit na metro pohodlně a možná by nejeli až na Hlavní nádraží a nevytěžovali by C (např. pokud by jeli na Pankrác). Následně propojení Vysočanské a Proseka by taky nebylo k zahození (netuším zda je to relizovatelné). A ještě se zasním a přidám vznik vlaková linky Nádraží Libeň, Malešice (Depo Hostivař) a Hostivař (ano již dnes tam pár osobáků jezdí ale nestojí to za řeč).
Navíc jsem četl, že Praha 9 má dlouhodobě největší výstavby bytů.
Anonym

Příspěvek od Anonym »

Saljack píše: Tak pokud se metrem připojí (myslím jako přímo přestup a ne jednu zastávka autobusem) tři nádraží Hlavní nádraží Libeň a Vysočany, tak mi to smysl dává (plus ještě můžeme započíst Vršovice u Náměstí bratří Synků) a lidé co jedou do Prahy vlakem mohou přestoupit na metro pohodlně a možná by nejeli až na Hlavní nádraží a nevytěžovali by C (např. pokud by jeli na Pankrác). Následně propojení Vysočanské a Proseka by taky nebylo k zahození (netuším zda je to relizovatelné). A ještě se zasním a přidám vznik vlaková linky Nádraží Libeň, Malešice (Depo Hostivař) a Hostivař (ano již dnes tam pár osobáků jezdí ale nestojí to za řeč).
Navíc jsem četl, že Praha 9 má dlouhodobě největší výstavby bytů.
Mně přijde metro na Žižkov jako zbytečný luxus. Nedaleko je metro A i B, tramvají tam jezdí dost a mají vlastní pruhy. Nezastavěné je akorát nákladové nádraží. Spíše by bylo vhodné zlepšit průjezd tramvají Seifertovou a Táboritskou - například hloubeným tunelem.
To už je lepší pokračovat s D na Náměstí Republiky, Letnou, Zoo, Bohnice - jsou tam sice špatné výškové poměry, může překážet Blanka, museli by být dlouhé eskalátory, ale stále lepší než z Vysočanské na Prosek.
Propojení Karlovo náměstí - I.P.Pavlova- Mírák jinak než tramvají by bylo hezké. Mně by ale stačilo nové metro ze Smíchovského nádraží přes Dvorce na Pankrác, tím by došlo k odlehčení tramvajím (tato trasa by se dala částečně vyřešit tramvají).
kot

Příspěvek od kot »

Pardon : eskalátory ....musely....
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Metro pres Republiku na ZOO a Bohnice by bylo logicke a dopravne potrebne, protoze C chyta primestskou dopravu z celeho severu - mit nejaky slusny terminal nekde u Cimic s velkym P+R a rychlym spojenim do centra by nebylo k zahozeni (paralela s Pisnici). Ale vzhledem k blokaci cehokoliv v Bohnicich bych jim tam to metro ani nepral...
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Tam přece bude lanovka, tak proč metro :-D
Odpovědět

Zpět na „Praha“