[D3] 0310/II Hodějovice-Třebonín (v provozu)
Re: D3 0310/II Hodějovice-Třebonín (výstavba)
Jel jsem tam po paměti po půlnoci v mlze a docela jsem se lekl, co to na mě nachystali.
Těch více jak 30 hodin co jsem nespal se na tom podepsalo...
Níže uvedené foto zobrazuje čelo budovaného přemostění Starohodějovického potoka. Přemostění je v podstatě deska.
Věděl byste někdo prosím, proč jsou tam ty kulaté železné příruby a tzv. husí krky vedoucí skrz ně někam do hloubi desky, možná až na opačnou stranu? Je to příprava na předepnutí, nebo něco podobného? Dík. Foto z 23.12.20
A ještě pohled na zmíněné přemostění. Příruby jsou umístěny v části, zakrytého přemostění ´= směr Rakousko, ale byly v jisté fázi výstavby vidět i na bližší odkryté části = směr Praha Foto z 23.12.20
Věděl byste někdo prosím, proč jsou tam ty kulaté železné příruby a tzv. husí krky vedoucí skrz ně někam do hloubi desky, možná až na opačnou stranu? Je to příprava na předepnutí, nebo něco podobného? Dík. Foto z 23.12.20
A ještě pohled na zmíněné přemostění. Příruby jsou umístěny v části, zakrytého přemostění ´= směr Rakousko, ale byly v jisté fázi výstavby vidět i na bližší odkryté části = směr Praha Foto z 23.12.20
Ještě současný pohled od Hodějovic směrem k estakádě přes řeku Malši.
Je to pro předepnutí mostovky. Do těch větších průměrů se umísťuje lana předpínací výztuže a ty černé trubky slouží pro jejich zainjektování (zalití).
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lenny, díky za vysvětlení.
Kousek odsud narazíme na další zajímavou stavbu - budování železničního náspu přeložky části tratě Č. Budějovice - Č. Velenice. Jak je vidět, zhotovit takový "obyčejný" železniční násep není žádná "sranda". Precizní práce po vrstvách.
Skoro jako stavba sypané přehrady.
Kousek odsud narazíme na další zajímavou stavbu - budování železničního náspu přeložky části tratě Č. Budějovice - Č. Velenice. Jak je vidět, zhotovit takový "obyčejný" železniční násep není žádná "sranda". Precizní práce po vrstvách.
javito moc hezká a neobvyklá dokumentace ! díky
Jak to ten vlak po těch schodech vyjede ?
Je pravda, jak píše javito a kot - je to jako z učebnice o postupném vrstvení náspu. Vypadá to, že to dělají pořádně, jak se má.
Díky za fotka a hezké Vánoce, přeju všem.
Díky za fotka a hezké Vánoce, přeju všem.
Dnes nastup na znacky. Rano jsem potkal prvni tatry opet v akci.
Dobrá zpráva... 
A taky uhodily mrazy takže se tomu moc nedivím...
Nemáš fotku toho hangáru? Děkuji
D47 už máme, teď ještě D48
2Cajkowski: máš snad dojem, že termín hoří tak, že je potřeba pracovat za mrazu a sněžení, když nehrozí, že tento stav bude trvat víc než cca měsíc?
TO MPMP:
ja je nehonim. At si to delaji jak chteji. Jen hlasim postup praci, kdyz jsem hlasil, ze po svatcich jsou na znackach. Bylo to az trosku komicke. Ten prvni den vyrazilo fakt dost tater v obvyklem case a trase na teleso dalnice. Druhy den ticho. Podle pozorovani to bylo i ten prvni den jen vyvetrani techniky. Nic se nikde se zemi nehlo. Nekdy je mi jich az lito. Jako vcera vecer. Estakada Vidov - asi dvacet delniku na leseni montuje v tom mrazu srouby z podper. Pekne ruco s klicem v ruce. Sundavaji ty velke modre mostni podpery u hotoveho prvniho dilu mostu. Dalsi parta mrzne u podjezdu k hajovne u Vidova. Maji kus namotany zeleza a tak davaji bedneni z druhe strany, aby se pak dalo rovnou betonovat. Dalsi asi 5 lidi mota draty u MUK Roudne. Uplne na vidrholci. Fici tam a oni stoji na kostcce leseni u sloupu a motaji draty. atd. atd. atd.
Tak novy pokus na kaceni stromu v zatacce u Vidova. Prelozka mistni komunikace. 16.12.-22.12. na jeden den to nevyslo. Nyni nove DIO na 20.1.-31.1. a to na tri dny. Ostatni zustava. Snizeni rychlosti na 30km/h a rizeno kyvadlove rucne.
Jinak drobny pohyb u prelozky mistni komunikace pod svahem za MUK Roudne. Pred svatky jeste udelany prikop mezi silnici a polem. Nyni par bagru a tater. Rovnani povrchu pod silnici na skladbu silnice.
Jinak drobny pohyb u prelozky mistni komunikace pod svahem za MUK Roudne. Pred svatky jeste udelany prikop mezi silnici a polem. Nyni par bagru a tater. Rovnani povrchu pod silnici na skladbu silnice.
Já jel za soumraku do Budějc a u plavnických mostů bylo vidět dost reflektorů, parta bagrů a jeřáb.
Pohled z dálky na výrobu mostu Plavnice. Vlevo je videt jiz hotova konstrukce, kterou vystrkuji z hangaru na pilire. Jednotlive dily "lezou" zprava do hangaru. Laicky jsou to vzdy dve Icka. Icka jsou po stranach mostovky. Mezi ne v tom hangaru navaruhou spojovaci konstrukci a jiz svarene vystrkuji ven na most. Hangary jsou tam celkem tri. Jeden nizky dlouhy a pak dve vysoke kostky.
- Přílohy
-
- IMG_3327.jpg (161.71 KiB) Zobrazeno 5555 x
priblizeno
- Přílohy
-
- IMG_3328.jpg (88.72 KiB) Zobrazeno 5555 x
jiz hotova konstrukce "leze" na pilire.
- Přílohy
-
- Soubor_001.jpeg (307.99 KiB) Zobrazeno 5556 x
priblizena druha strana z dalky. V tom snehu se mi moc nechtelo se dal brodit. Drive byl ten velky hangar videt ze silnice z druhe strany. Ted ale pred nim stoji jeden dil toho mostu a pri pohledu zdola ze silnice jiz zastinuje cely hangar. viz prvni foto. Vzhledem ke konstrukci a pilirum se da ale dohadnout, ze je to fakt dost velke. Uplne vzadu je videt jeden dil mostu, jak "leze" dovnitr.
- Přílohy
-
- Soubor_000.jpeg (162.3 KiB) Zobrazeno 5553 x
Aha, proto tam dnes, 19. pobíhají maníci s pilamiCajkowski píše:Tak novy pokus na kaceni stromu v zatacce u Vidova. Prelozka mistni komunikace. 16.12.-22.12. na jeden den to nevyslo. Nyni nove DIO na 20.1.-31.1. a to na tri dny. Ostatni zustava. Snizeni rychlosti na 30km/h a rizeno kyvadlove rucne.
Jinak dnes už modrá skruž konečně propojuje obě strany silnice...
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
foto by jsi pro nás neměl?JAnD píše: Aha, proto tam dnes, 19. pobíhají maníci s pilami
Jinak dnes už modrá skruž konečně propojuje obě strany silnice...
Novy most pres prelozku zeleznice.
- Přílohy
-
- Soubor_000.jpeg (84.64 KiB) Zobrazeno 4421 x
Novy most pro zeleznici. Stale se pracuje na konstrukci a na piliri. Jiz jsou videt na zemi oba hotove kusy co chybi z obou stran. Cekaji jiz jen na vyzvednuti a usazeni.
- Přílohy
-
- Soubor_001.jpeg (140.38 KiB) Zobrazeno 4425 x
Most pres potok
- Přílohy
-
- Soubor_002.jpeg (122.19 KiB) Zobrazeno 4424 x