https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/568 ... uerova.pdf
Na první pohled se mi úpravy velice zamlouvají, četl jsem o úpravách už v souvislosti s novou halou na výstavišti, tudíž jsem rád za přesnější info od ŘSD v letáku.
Vypadá to, že zůstanou pouze 2 připojení přímo na VMO, nicméně obě umožní pouze pravá odbočení, v tom bych neviděl žádný problém. Navíc to nemá být podle všeho vůbec pro IAD, ale pro hasiče, policii, ...
Čeho se hrozím a co nechápu, je vyznačený BUS pruh na, podle malůvky, stávající části okruhu a to v tunelu Hlinky (směr Žabovřeská).
A poté mi vrtá hlavou ještě jedna věc a to jak se v budoucnu dostanou auta od nové haly na VMO směr Opuštěná/Heršpická. Zatím vidím jako jedinou možnou cestu po nové obslužce kolem BVV a napojení až v té MÚK s kruhovým objezdem. To mi nepřijde úplně kapacitní, i když sám také nevím, jak jinak to řešit (most přes VMO je nejspíš mimo hru kdekoli).
A také by mě zajímalo, jestli se po těch úpravách dosáhne zrušení světelné křižovatky u brány 9. Za mě by to chtělo průjezd po VMO bez světel
Závěrem bych řekl (pro Brněnské), že jsem osobně velkým fandou nové haly na výstavišti. Už když se mluvilo o té v Lužánkách nebo kde, tak jsem si to nedovedl ani za nic představit. Tahle lokalita bude mít naprosto luxusní napojení na VMO a především na D1 čili na všechny dálnice co okolo Brna jsou. Tohle beru jako super třešničku na dortu