Navigace na okruhu

Odpovědět
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: Navigace na okruhu

Příspěvek od Martin z Ostravy »

MiKu :ok:
Takhle je to úplně jasné, no teď jenom zapracovat na tom, aby to tak bylo i v reálu :D
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Martin z Ostravy píše:
Petr Pokorný píše: A pročpak by neseděly? Od exitu 16 (Lochkov) je to na exit 5 (Písnice) právě 11 kilometrů ;o). Sice je jaksi zarážející že se to odkazuje na konec zákazu a ne jeho začátek (exit 10 Zbraslav), ale jistá logika (dost diskutabilní) se tam najít dá.
To jsem měl na mysli, já v tom tedy logiku nevidím.
To je asi jak ty "silniční práce 57 km" ale naopak -- zákaz vjezdu nenastane za 11 km, ale je do úseku dlouhýho 11 km. Což ale trošku odporuje významu dodatkový tabulky ve vyhlášce ..
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Prostě demence, k tomu není co dodat. :kladivo:
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

MiKu píše:Když se tady všichni tak rozkreslili, tak jsem taky neodolal :mrgreen: . Myslím, že takhle to je naprosto dostačující a nematoucí.
A proč jsou Strakonice rovně, když je tunel Lochkov uzavřen? Průjezd Radotínem?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

jonáš píše:
MiKu píše:Když se tady všichni tak rozkreslili, tak jsem taky neodolal :mrgreen: . Myslím, že takhle to je naprosto dostačující a nematoucí.
A proč jsou Strakonice rovně, když je tunel Lochkov uzavřen? Průjezd Radotínem?
Taky jsem se na to díval, je to přesně tak - průjezd Radotínem.
R48 -> D48 se podařilo!
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

A Jonáši s tou dodatkovou tabulkou máš pravdu, protože ta co je na návěsti má tuto charakteristiku:
Obrázek
"Vzdálenost" (č. E 3a)
Vyznačují vzdálenost k místu, od kterého platí značka, pod níž je tabulka umístěna.

K portálu tunelu Cholupice to není 11km ani náhodou.
R48 -> D48 se podařilo!
egelebege

Příspěvek od egelebege »

MiKu dobrá práce :ok: . Ještě doplnit něčím takovým a je to dokonalý
VJEZD%~1.JPG
VJEZD%~1.JPG (73.68 KiB) Zobrazeno 7682 x
Nosorožec

Příspěvek od Nosorožec »

proč se vlastně upustilo od navigace typu "tranzit" a u důležitých uzlů cíle pouze do odbočky a "ostatní tranzit" rovně? Mně se tento systém zdá jako nejlepší.
Mike

Příspěvek od Mike »

poněvadž to bude nahrazeno požadovaným RING 8-)
a za 5-10let to doplní 2/3RING :twisted:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

a další kousek :)
MÚK Zbraslav od Strakonic
MÚK Zbraslav od Strakonic
r4-r1-L.JPG (96.77 KiB) Zobrazeno 7473 x
[/url]
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

kasme píše:a další kousek :)
Včera jsem na to tak koukal jak z jara, když se jede od D5 ke Slivenci, tak je to tam snad 3x :)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Opět jeden kousek z MÚK Zbraslav, větve K, před výjezdem na Strakonice... (Brno je proměnné)
Je tam nalajnováno i "definitrivní" značení
MÚK Zbraslav, větev K
MÚK Zbraslav, větev K
r1-10-k-z.JPG (47.62 KiB) Zobrazeno 7091 x
[/url]

A trošku mimo téma: už se začínajít věci i v "Praze"...
MO km 5,5 výjezd na Brno od BM
MO km 5,5 výjezd na Brno od BM
mo-5-5-a.JPG (49.54 KiB) Zobrazeno 7092 x
[/url]
máme k tomu na "MO" vlákno a trošku chaotické album... :)
adamos

Příspěvek od adamos »

Zajímavé, jak ta nová doba zkracuje vzdálenosti. To, co bylo 400 metrů je dnes už pouhá polovina :-)
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Další kousek - při nájezdu od Barr.
Přílohy
slivenec.jpg
slivenec.jpg (38.18 KiB) Zobrazeno 6854 x
martini
VIP

Příspěvek od martini »

kasme píše:A trošku mimo téma: už se začínajít věci i v "Praze"...
Dodatková cedulka "Městský okruh" je prý nelegální. Změna technických podmínek byla údajně schválena pouze pro Pražský okruh :-)
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

martini píše:
kasme píše:A trošku mimo téma: už se začínajít věci i v "Praze"...
Dodatková cedulka "Městský okruh" je prý nelegální. Změna technických podmínek byla údajně schválena pouze pro Pražský okruh :-)
Nevím, co v daném případě znamená "změna technických podmínek". Ale v debatě o značení okruhu jsem kdysi přidával toto: - V roce 2009 přibyla změna umožňující nově značit i textem: "V § 12 odst. 1 se na konci textu písmene a) doplňují slova „ ; symbol této značky (Okruh) může být na dálnici a silnici pro motorová vozidla nahrazen textem s názvem okruhu provedeným černým písmem na bílém podkladu a umístěným nad příslušnou návěstí“".
Jestliže to umožňuje přímo novelizovaná vyhláška, tak v čem je problém? Že někde v evidenci je zatím MO veden jako Okruh I, i když kilometrovníky už označení MO používají ?
honza.kalas

Příspěvek od honza.kalas »

V Praze přibývají směrovky "Pražský okruh" (např. na sjezdu z jižní spojky na magistrálu...směr Brno) ale žádný městský okruh ještě není hotový. Neměly by ty nové cedulé být přeškrnuté. Chudáci mimopražští se pak asi dost zamotaj když sjednou na D1 a zjistí že na 8 km je akorát staveniště.
Standa

Příspěvek od Standa »

honza.kalas píše:V Praze přibývají směrovky "Pražský okruh" (např. na sjezdu z jižní spojky na magistrálu...směr Brno) ale žádný městský okruh ještě není hotový. Neměly by ty nové cedulé být přeškrnuté. Chudáci mimopražští se pak asi dost zamotaj když sjednou na D1 a zjistí že na 8 km je akorát staveniště.
Taky si myslím, že by to mělo být zatím přeškrtnuto. Ale vidím tady horší problém: dovolím si použít Váš příspěvek jako důkaz nevhodnosti a snadné zaměnitelnosti označení "Pražský okruh" a "Městský okruh" - "Městský okruh" je právě Jižní spojka...
andy

Příspěvek od andy »

Mně na té ceduli hlavně není jasné, podle jakého klíče byl pro směr rovně vybrán cíl Hradec Králové, a ne třeba Teplice :?
Vůbec značení cílů na MO je dost k ničemu, nejvíc mě dostávají dva sjezdy za sebou s označením STRAŠNICE / ZAHRADNÍ MĚSTO (liší se tím, že u jednoho je navíc HOSTIVAŘ, která je u druhého rovně). Nechápu, proč tam nemůžou psát jména ulic (CHODOVSKÁ, V KORYTECH, PRŮBĚŽNÁ apod.) :x
MPMP

Příspěvek od MPMP »

andy píše:Mně na té ceduli hlavně není jasné, podle jakého klíče byl pro směr rovně vybrán cíl Hradec Králové, a ne třeba Teplice :?
Vůbec značení cílů na MO je dost k ničemu, nejvíc mě dostávají dva sjezdy za sebou s označením STRAŠNICE / ZAHRADNÍ MĚSTO (liší se tím, že u jednoho je navíc HOSTIVAŘ, která je u druhého rovně). Nechápu, proč tam nemůžou psát jména ulic (CHODOVSKÁ, V KORYTECH, PRŮBĚŽNÁ apod.) :x
No nevím, jestli zrovna tyhle ulice něco řeknou mimopražským. Spíš bych věřil tomu, že budou vědět, že jedou na Zahradní Město, než, že musí jet přes ulici V Korytech.
andy

Příspěvek od andy »

MPMP píše:No nevím, jestli zrovna tyhle ulice něco řeknou mimopražským. Spíš bych věřil tomu, že budou vědět, že jedou na Zahradní Město, než, že musí jet přes ulici V Korytech.
Zrovna třeba Průběžná je známá celkem dost. A určitě se pamatuje líp než "sjeď na Zahradní Město, ale až tím druhým, je tam zároveň napsáno Hostivař" :) V zahraničí je používání názvů ulic na podobných komunikacích celkem rozšířené.
obr

Příspěvek od obr »

já bych navigaci na silnicích vůbec zrušil nebo aspoň výrazně omezil, třeba jen tam kde plní i další účel - Název obce/konec obce, tedy rychlost.
A jako povinnou výbavu dopravních prostředků bych dal GPS..bylo by to nejen levnější o stamiliony korun, ale i pro řidiče pohodlnější. Kdo má IQ na řidičák musí mít IQ i na zacházení s GPS. GPS je dnes i v mobilech a ty pro auta stojí ke 2.000
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Já bych byl určitě pro ulice - ono se to taky (většinou) líp hledá na mapě. Třeba v Paříži se podle toho na "městském" navigovalo výborně.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

obr píše:já bych navigaci na silnicích vůbec zrušil nebo aspoň výrazně omezil, třeba jen tam kde plní i další účel - Název obce/konec obce, tedy rychlost.
A jako povinnou výbavu dopravních prostředků bych dal GPS..bylo by to nejen levnější o stamiliony korun, ale i pro řidiče pohodlnější. Kdo má IQ na řidičák musí mít IQ i na zacházení s GPS. GPS je dnes i v mobilech a ty pro auta stojí ke 2.000
Vždy si vzpomenu na jeden titulek z blesku: "Jel podle navigace a skončil v rybníce" :kladivo: :kladivo:

Tomu bych nevěřil, že někteří lidé co mají řidičák se naučí zacházet s GPS, přirovnal bych to k počítačům, taky s nimi spousta neumí pracovat a při tom na tom nic není.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
andy

Příspěvek od andy »

Souhlas s Lennym, navíc každá spolujízda s někým, kdo má navigaci, znamená nutnost dopředu se připravit na několik debat na téma "tudy jet vážně nemůžeme, i když gpska tvrdí opak". Jednou už jsem bohužel zažil, že dotyčný neuposlechl, a v důsledku toho cesta z Bratislavy do Vídně trvala přes tři hodiny :crazy:
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“