Takhle je to úplně jasné, no teď jenom zapracovat na tom, aby to tak bylo i v reálu
Navigace na okruhu
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Navigace na okruhu
MiKu
Takhle je to úplně jasné, no teď jenom zapracovat na tom, aby to tak bylo i v reálu
R48 -> D48 se podařilo!
To je asi jak ty "silniční práce 57 km" ale naopak -- zákaz vjezdu nenastane za 11 km, ale je do úseku dlouhýho 11 km. Což ale trošku odporuje významu dodatkový tabulky ve vyhlášce ..Martin z Ostravy píše:To jsem měl na mysli, já v tom tedy logiku nevidím.Petr Pokorný píše: A pročpak by neseděly? Od exitu 16 (Lochkov) je to na exit 5 (Písnice) právě 11 kilometrů ;o). Sice je jaksi zarážející že se to odkazuje na konec zákazu a ne jeho začátek (exit 10 Zbraslav), ale jistá logika (dost diskutabilní) se tam najít dá.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
A proč jsou Strakonice rovně, když je tunel Lochkov uzavřen? Průjezd Radotínem?MiKu píše:Když se tady všichni tak rozkreslili, tak jsem taky neodolal. Myslím, že takhle to je naprosto dostačující a nematoucí.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem se na to díval, je to přesně tak - průjezd Radotínem.jonáš píše:A proč jsou Strakonice rovně, když je tunel Lochkov uzavřen? Průjezd Radotínem?MiKu píše:Když se tady všichni tak rozkreslili, tak jsem taky neodolal. Myslím, že takhle to je naprosto dostačující a nematoucí.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
A Jonáši s tou dodatkovou tabulkou máš pravdu, protože ta co je na návěsti má tuto charakteristiku:

"Vzdálenost" (č. E 3a)
Vyznačují vzdálenost k místu, od kterého platí značka, pod níž je tabulka umístěna.
K portálu tunelu Cholupice to není 11km ani náhodou.

"Vzdálenost" (č. E 3a)
Vyznačují vzdálenost k místu, od kterého platí značka, pod níž je tabulka umístěna.
K portálu tunelu Cholupice to není 11km ani náhodou.
R48 -> D48 se podařilo!
MiKu dobrá práce
. Ještě doplnit něčím takovým a je to dokonalý
proč se vlastně upustilo od navigace typu "tranzit" a u důležitých uzlů cíle pouze do odbočky a "ostatní tranzit" rovně? Mně se tento systém zdá jako nejlepší.
poněvadž to bude nahrazeno požadovaným RING
a za 5-10let to doplní 2/3RING
a za 5-10let to doplní 2/3RING
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Včera jsem na to tak koukal jak z jara, když se jede od D5 ke Slivenci, tak je to tam snad 3xkasme píše:a další kousek![]()
Opět jeden kousek z MÚK Zbraslav, větve K, před výjezdem na Strakonice... (Brno je proměnné)
Je tam nalajnováno i "definitrivní" značení
[/url]
A trošku mimo téma: už se začínajít věci i v "Praze"...
[/url]
máme k tomu na "MO" vlákno a trošku chaotické album...
Je tam nalajnováno i "definitrivní" značení
[/url]
A trošku mimo téma: už se začínajít věci i v "Praze"...
[/url]
máme k tomu na "MO" vlákno a trošku chaotické album...
Další kousek - při nájezdu od Barr.
- Přílohy
-
- slivenec.jpg (38.18 KiB) Zobrazeno 6840 x
Dodatková cedulka "Městský okruh" je prý nelegální. Změna technických podmínek byla údajně schválena pouze pro Pražský okruhkasme píše:A trošku mimo téma: už se začínajít věci i v "Praze"...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Nevím, co v daném případě znamená "změna technických podmínek". Ale v debatě o značení okruhu jsem kdysi přidával toto: - V roce 2009 přibyla změna umožňující nově značit i textem: "V § 12 odst. 1 se na konci textu písmene a) doplňují slova „ ; symbol této značky (Okruh) může být na dálnici a silnici pro motorová vozidla nahrazen textem s názvem okruhu provedeným černým písmem na bílém podkladu a umístěným nad příslušnou návěstí“".martini píše:Dodatková cedulka "Městský okruh" je prý nelegální. Změna technických podmínek byla údajně schválena pouze pro Pražský okruhkasme píše:A trošku mimo téma: už se začínajít věci i v "Praze"...
Jestliže to umožňuje přímo novelizovaná vyhláška, tak v čem je problém? Že někde v evidenci je zatím MO veden jako Okruh I, i když kilometrovníky už označení MO používají ?
-
honza.kalas
V Praze přibývají směrovky "Pražský okruh" (např. na sjezdu z jižní spojky na magistrálu...směr Brno) ale žádný městský okruh ještě není hotový. Neměly by ty nové cedulé být přeškrnuté. Chudáci mimopražští se pak asi dost zamotaj když sjednou na D1 a zjistí že na 8 km je akorát staveniště.
Taky si myslím, že by to mělo být zatím přeškrtnuto. Ale vidím tady horší problém: dovolím si použít Váš příspěvek jako důkaz nevhodnosti a snadné zaměnitelnosti označení "Pražský okruh" a "Městský okruh" - "Městský okruh" je právě Jižní spojka...honza.kalas píše:V Praze přibývají směrovky "Pražský okruh" (např. na sjezdu z jižní spojky na magistrálu...směr Brno) ale žádný městský okruh ještě není hotový. Neměly by ty nové cedulé být přeškrnuté. Chudáci mimopražští se pak asi dost zamotaj když sjednou na D1 a zjistí že na 8 km je akorát staveniště.
Mně na té ceduli hlavně není jasné, podle jakého klíče byl pro směr rovně vybrán cíl Hradec Králové, a ne třeba Teplice 
Vůbec značení cílů na MO je dost k ničemu, nejvíc mě dostávají dva sjezdy za sebou s označením STRAŠNICE / ZAHRADNÍ MĚSTO (liší se tím, že u jednoho je navíc HOSTIVAŘ, která je u druhého rovně). Nechápu, proč tam nemůžou psát jména ulic (CHODOVSKÁ, V KORYTECH, PRŮBĚŽNÁ apod.)
Vůbec značení cílů na MO je dost k ničemu, nejvíc mě dostávají dva sjezdy za sebou s označením STRAŠNICE / ZAHRADNÍ MĚSTO (liší se tím, že u jednoho je navíc HOSTIVAŘ, která je u druhého rovně). Nechápu, proč tam nemůžou psát jména ulic (CHODOVSKÁ, V KORYTECH, PRŮBĚŽNÁ apod.)
No nevím, jestli zrovna tyhle ulice něco řeknou mimopražským. Spíš bych věřil tomu, že budou vědět, že jedou na Zahradní Město, než, že musí jet přes ulici V Korytech.andy píše:Mně na té ceduli hlavně není jasné, podle jakého klíče byl pro směr rovně vybrán cíl Hradec Králové, a ne třeba Teplice
Zrovna třeba Průběžná je známá celkem dost. A určitě se pamatuje líp než "sjeď na Zahradní Město, ale až tím druhým, je tam zároveň napsáno Hostivař"MPMP píše:No nevím, jestli zrovna tyhle ulice něco řeknou mimopražským. Spíš bych věřil tomu, že budou vědět, že jedou na Zahradní Město, než, že musí jet přes ulici V Korytech.
já bych navigaci na silnicích vůbec zrušil nebo aspoň výrazně omezil, třeba jen tam kde plní i další účel - Název obce/konec obce, tedy rychlost.
A jako povinnou výbavu dopravních prostředků bych dal GPS..bylo by to nejen levnější o stamiliony korun, ale i pro řidiče pohodlnější. Kdo má IQ na řidičák musí mít IQ i na zacházení s GPS. GPS je dnes i v mobilech a ty pro auta stojí ke 2.000
A jako povinnou výbavu dopravních prostředků bych dal GPS..bylo by to nejen levnější o stamiliony korun, ale i pro řidiče pohodlnější. Kdo má IQ na řidičák musí mít IQ i na zacházení s GPS. GPS je dnes i v mobilech a ty pro auta stojí ke 2.000
Já bych byl určitě pro ulice - ono se to taky (většinou) líp hledá na mapě. Třeba v Paříži se podle toho na "městském" navigovalo výborně.
Vždy si vzpomenu na jeden titulek z blesku: "Jel podle navigace a skončil v rybníce"obr píše:já bych navigaci na silnicích vůbec zrušil nebo aspoň výrazně omezil, třeba jen tam kde plní i další účel - Název obce/konec obce, tedy rychlost.
Tomu bych nevěřil, že někteří lidé co mají řidičák se naučí zacházet s GPS, přirovnal bych to k počítačům, taky s nimi spousta neumí pracovat a při tom na tom nic není.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Souhlas s Lennym, navíc každá spolujízda s někým, kdo má navigaci, znamená nutnost dopředu se připravit na několik debat na téma "tudy jet vážně nemůžeme, i když gpska tvrdí opak". Jednou už jsem bohužel zažil, že dotyčný neuposlechl, a v důsledku toho cesta z Bratislavy do Vídně trvala přes tři hodiny