Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

jonáš

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od jonáš »

Musíte zpátky do minulosti. Já ještě pamatuju, že se po desátý hodině mohlo jezdit v obcích bez omezení, třeba kilo, i se spartakem.

Jestli on neni problém v tom, že dneska desetkrát víc aut dělá i desetkrát víc bordelu (+20 dB) a že se mezitim zavedly nějaký civilizovaný limity. Však jsem tu osmdesátku v Regensburgu (na dálnici, kde by to šlo i sto pade) taky napoprvý nechápal, než jsem rozluštil to "larmschutz". 8-)

Mmch to že je někde "hlavní tepna" ještě neznamená, že se tam musí závodit. Tim se totiž dopravní kapacita nezvyšuje.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

To ale naši "kolegové závodníci" nechápou a jet na děleném čtyřpruhu mén než 130 berou jako osobní potupu. :P :P
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Přesně tak :P
R48 -> D48 se podařilo!
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP píše:To ale naši "kolegové závodníci" nechápou a jet na děleném čtyřpruhu mén než 130 berou jako osobní potupu. :P :P
Jezdím i na dálnicích většinou jen 120, ale 90 na děleném čtyřpruhu mimo obec mi taky přijde dost hrozné. Jenže bez velké administrativy (rekategorizace nebo umožnění místního zvýšení limitu na jedničkách) to změnit nepůjde a asi nebude, kdo by to udělal, když úřednictvo musí řešit formální nedostatky SP... (demagogie mi jde :twisted: )
vypravec

Příspěvek od vypravec »

Martin z Ostravy píše:Já jsem tam jel těch 80 jen jednou, teď když tam jedu tak většinou 130-140 :oops:
Protože těch 18km se to fakt nedá. No už jen několik měsíců a bude to ok. :)
je vidět, že tě asi řízení neživí. U mě bohužel tvoří sezení za tou kulatou věcí cca půlku pracovní doby a bez řidičáku můžu jít rovnou na pracák. když ti navíc vemou nějaký body proto, že jsi v obci předjel kreténa s autoškolou, kterej jel třicet, tak už pak opravdu musíš bejt hodnej..... :D

Přesunuto z tématu o 4705
Mike

Jak jezdíme

Příspěvek od Mike »

jako správná potrefená husa se samozřejmě musím ozvat ;)
jakožto kolega závodník, s autem o poh.hm 2,2t, maximálkou - reálnou 141, a v tu chvíli spotřebou 12ltr se opravdu cítím dotčen, že po takovéhle komunikaci nemohu jet stejných 107-112 které jezdím po dálnici.
ovšem chápu, že pro spoustu ortodoxních předpisářů se taková rychlost rovná smrtelnému hříchu :roll:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

vypravec píše: je vidět, že tě asi řízení neživí. U mě bohužel tvoří sezení za tou kulatou věcí cca půlku pracovní doby a bez řidičáku můžu jít rovnou na pracák. když ti navíc vemou nějaký body proto, že jsi v obci předjel kreténa s autoškolou, kterej jel třicet, tak už pak opravdu musíš bejt hodnej..... :D
No mě to jednou taky bude živit, respektive se bez toho neobejdu, už ani teď bych se neobešel.
To s tou autoškolou je přesně ukázka buzerace.

Přesunuto z tématu o 4705
R48 -> D48 se podařilo!
bhs

Příspěvek od bhs »

Buďme rádi za ortodoxní předpisáře, moje partnerka k nim taky patří, tak vím kam to až někdy vede :) Ono to v tak velkém systému, jakým je doprava skutečně asi jinak nejde. Ti, kteří do této velké skupiny nepatří a kteří u řízení myslí holt za to budou muset čas od času zaplatit. Nyní nemluvím za závodníky a už vůbec ne za hazardéry na cestách ...
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Warcz

Příspěvek od Warcz »

http://www.youtube.com/watch?v=fKb0DespNXo

Ono to v tom videu nejde moc vidět ale když ladíte radio a vidíte před sebou prázdnou cestu a najdou Vám někdo udělá tohle tak mě napadlo jak by se tvářil kdybych ho vytlačil ( nevědomky )

Proč to sem dávám. Když jedu mimo město místo 90tky 120 tak se cítím občas bezpečněji protože Vím že to mam ve svých rukách. Jinak se ale snažím jezdit na pohodu
P_V

Příspěvek od P_V »

Warcz píše:Ono to v tom videu nejde moc vidět ale když ladíte radio a vidíte před sebou prázdnou cestu a najdou Vám někdo udělá tohle tak mě napadlo jak by se tvářil kdybych ho vytlačil ( nevědomky )
Jak vidno v 0:18 podle toho gumování na asfaltě, k podobným situacím tam dochází často...
Warcz

Příspěvek od Warcz »

To je myslím ze středy. Auto skončilo u tramvají a motor pokračoval rovně k Makru. Zrovna jsem neměl zapnutou kameru když tam byla nehoda...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak to byl teda drsný borec, se s tím moc nepáral.
Ale tam je těch nehod skutečně hodně, a většina pramení podle mě z toho, že tam lidi odbočují na poslední chvíli a své taky dělá asi i ta BUS zastávka z ní vyjíždějící busy.
R48 -> D48 se podařilo!
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Já bych řekl, že dost dělá to vodorovný značení, kdy je odbočovák široký na dvě auta...takže buď tu zebru trochu rozšířit aby byl jen jeden pruh nebo (pokud je dost široký i na konci, což se mi z videa nezdá) ho udělat dvoupruhový...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Však ten borec v zelenym to měl přece evidentně taky "ve svých rukouch", tak vo co de .. 8-)
Mike

Příspěvek od Mike »

je v tom zkreslení tím, že v reálu člověk nečumí jen před sebe, ale minimálně periferně i do zrcátek
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Warcz

Příspěvek od Warcz »

http://www.youtube.com/watch?v=JwFt7yz8 ... tube_gdata

a dalším tématem jsou chodci, nebo sebevrazi ?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Warcz píše:http://www.youtube.com/watch?v=JwFt7yz8 ... tube_gdata

Nešla ona slečna náhodou po přechodu?
Warcz

Příspěvek od Warcz »

šla si představuji jinak. Kdyby slečna vešla dříve tak ji pustím. Takhle jsem to bral že nepřechází a začal řešit křižovatku. Nenapadlo mě že vyrazí jak Bolt na startu. Z pohledu řidiče jsou to nepříjemné situace hlavně v tom že jsem ji měl ve sloupku...

PS: jinak kdybych ji srazil je to moje chyba...
dd

Příspěvek od dd »

Warcz píše:http://www.youtube.com/watch?v=JwFt7yz8 ... tube_gdata

Tak tu jsi měl vidět už z dálky, to byla jasně tvoje chyba.
Warcz píše:http://www.youtube.com/watch?v=fKb0DespNXo

Ono to v tom videu nejde moc vidět ale když ladíte radio a vidíte před sebou prázdnou cestu a najdou Vám někdo udělá tohle tak mě napadlo jak by se tvářil kdybych ho vytlačil ( nevědomky )

Proč to sem dávám. Když jedu mimo město místo 90tky 120 tak se cítím občas bezpečněji protože Vím že to mam ve svých rukách. Jinak se ale snažím jezdit na pohodu
Měl bys sledovat zrcátka, tohle se občas stává. Jako cvičení doporučuju aspoň na týden nějaké větší italské město :geek: Hlavně v létě, když jezdí hodně skútrů.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Pokud bych chtěl být hnidopich tak řeknu že nestála na přechodu ale metr před ním. Určitě by to byla moje chyba...
flames

Příspěvek od flames »

´Vinu´ bych dával těmhle pitomým přechodům pro chodce vlepených v širokých křižovatkách a nalepených těsně za vnější oblouk k.o. Nemám je rád.

edit. jo a ještě jednoho chodeckého nešvaru jsem si všiml, v poslední době hned několikrát jsem byl terčem této idiotské praktiky - přecházení křižovatek středem, či před kapotou odbočujícího auta. To mě neuvěřitelně vytáčí. Já když přecházím, tak čekám dokud se nevyprázdní prostor, hlavně pokud přecházím mimo přechod - to sem při přebíhání Hornopolní kolikrát strávil čekáním víc času, než kolik by mě stálo dojít k přechodu.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Jo ty chytráky, co jdou před kapotu,aby je řidič viděl,ty bych střílel. :twisted:
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Warcz píše:Pokud bych chtěl být hnidopich tak řeknu že nestála na přechodu ale metr před ním. Určitě by to byla moje chyba...
podstatne je, ze se nic nestalo. verejny prostor je pro vsechny lidi a kazdy dela chyby. vsadim se, ze i vy pane. a prave proto jsou zde nastavena pravidla, jako 50tka ve meste, misty i 30tka, na dalnici 130 atp, protoze provoz je v dnesni dobe silny a lidi proste delaji chyby. verejny prostor/komunikace neni zavodni okruh, kde vse jde vzdy podle planu

http://www.youtube.com/watch?v=HeUX6LABCEA
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Martin z Ostravy píše:
vypravec píše: Já jsem tam jel těch 80 jen jednou, teď když tam jedu tak většinou 130-140
rekapitulace - chapu to dobre, ze na 80tce jezdite 140 a lidem co na 90tce jedou 70 byste trestal? zasnu (i bez pubertalniho smajliku)
Standa

Příspěvek od Standa »

vaclav píše:...podstatne je, ze se nic nestalo. verejny prostor je pro vsechny lidi a kazdy dela chyby. vsadim se, ze i vy pane. a prave proto jsou zde nastavena pravidla, jako 50tka ve meste, misty i 30tka, na dalnici 130 atp, protoze provoz je v dnesni dobe silny a lidi proste delaji chyby. verejny prostor/komunikace neni zavodni okruh, kde vse jde vzdy podle planu
...
Souhlasím, že každý občas udělá chybu, ale příliš nízké limity rychlosti k ní mohou dost výrazně přispět - když někde, kde se dá jet zcela bezpečně třeba 70, musím jet jen 50, nekoncentruji se tolik na řízení a můžu něco nebo někoho přehlédnout. Stejně tak, jsem-li díky neúměrné represi nucen neustále sledovat tachometr, jestli jsem náhodou nepřekročil o 5 km/h. Příkladem může být třeba 30 na Koněvově u ostrůvku stanice Chmelnice (směr Spojovací, čili z Prahy ven): ostrůvek je krásně vidět, drtivá většina cestujících zde vystupuje, čili se snaží ostrůvek co nejrychleji opustit, z čehož vyplývá, že 30 je zde silně opodstatněná, ale jen ve chvíli, kdy je ve stanici tramvaj - v tu chvíli většina řidičů zpomalí i víc, i když vlastně mají před nesprávně přecházejícími chodci přednost (pokud ovšem místo chodců nesledují urputně ručičku tachometru ;) ). Samozřejmě se ale občas najde pár ignorantů, kteří do toho vletí odhadem i 60 a ty bych skutečně trestal pořádně. Bohužel, ač zde městská policie provádí poměrně častá měření rychlosti, jde o plošný odchyt a vůbec se nerozlišuje, zda šlo o skutečně nebezpečnou situaci s tramvají ve stanici a davem lidí na ostrůvku nebo dokonce už ve vozovce, či o naprosto bezpečný průjezd kolem prázdného ostrůvku - a tady vidím ten problém: u nás se pořád jede podle tabulek a nevyhodnocuje se skutečná nebezpečnost! Proto jsem proti plošným postihům typu "za 75 na 70 dát 50.000,-" a podobně, protože dopravní značky prostě nemohou obsáhnout všechny situace (představte si u té 30 na Jarově dodatek: "V PRACOVNÍ DNY 7 - 19 POUZE NALÉZÁ-LI SE TRAMVAJ V ZASTÁVCE ČI JEJÍM BEZPROSTŘEDNÍM OKOLÍ NEBO JSOU-LI NA OSTRŮVKU CESTUJÍCÍ MHD VE VĚTŠÍM POČTU" :shock: )
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“