Já měl na mysli hlavně pravou stranu právě. Levá vím, že by neměla být snad takový problém.
No, rozpor s těmi situačkami je právě to, na co jsem poukazoval. Že JT počítá s 2+2+2+2, ale nějak se na to zapomnělo při přípravě Brno-jih.

Možná to tak je takhle, protože levý most umožní 3 pruhy, kdežto pravý most pod sebou 3 pruhy nepobere, protože kroutící se rampa zabere mnohem více prostoru. Třeba se to zkapacitní, až se bude muset řešit most kvůli stavu. Ale mohly na to být nachystané alespoň přídatné pruhy před a za mostem, tohle nechápu prostě.
A to jsem si ani dříve nevšiml, ale ten plánovaný odbočovák od Břeclavi na Brno-centrum před dálničním rozpletem, ten je teda strašidelně krátký. Co to má být ?

Doufám, že krajnice bude umožňovat vyznačení mnohem delšího odbočováku.
Mimochodem, ono tahle odbočení D2 - Brno-centrum a opačně, jsou sama o sobě právě dalším velkým důvodem, proč je nutné držet v celých kolektorech po celou dobu 2+2 a především pak plnohodnotné přímé připojení na konci kolektorů směr Břeclav v Chrlice II. Protože se může stát, a ani bych se v budoucnu nedivil, kdyby ten rozplet před Brnem byl tak zasekaný kvůli odbočování, že se bude hodit poslat všechnu dopravu od Břeclavi do centra přes celé kolektory. Myslím, že se to tak mohlo klidně chystat rovnou a vnitřek D2 nechat čistě pro dopravu na D1. Ale důležitější je mít to připraveno na obě varianty a vybrat podle reálné hustoty provozu na obou komunikacích.
Snad je to pochopitelné.
OT: Že tam má něco růst, to jsem věděl, překvapil mě ale druhý Globus.

O tom jsem akorát někdy četl, že to nějak zvažoval, ale sešlo z toho. Tak asi úplně ne.