v rádiu někdo "hlásil", že jede z Modřan do Karlína, již hodinu 20 a ještě tam pořád není
já měl kliku, že "jen" Kbely - Jahodnice
protisměr nevěstil nic dobrého
inu mírně pršelo, tak si cyklisti vzali plechový deštník
Zatím u MO pouze předělali projekt, takže bude vše dvojnásobně dražší. Nyní uvidíme, jestli opravdu budou chtít MO posunout v přípravě nebo aktivita v MO bude stejná jako u Radlické radiály a ostatních radiál = žádná aktivita. Myslím si, že aktivita v přípravách MO ustane, protože stavět něco pro IAD je pro piráty ideologicky špatně, ale budu příjemně překvapen pokud tomu bude jinak.JakubMD píše:Tak pokud se budou stavět a připravovat stavby jako za jeho předchozího vládnutí, tak jen palec nahoru.
Žádost o ÚR na zbývající kus MO. Rekonstrukce BM, výstavba HolKy, ZS Dvoreckého a Libeňského mostu, ZS metra D. Prodlužování tramvajových tratí. Vykupování pozemků podél 511. Za mě ok.
Ano, je špatně že s radiálama (Břevnovská, Radlická) nijak nepohnuli. Za mě největší mínus.Anonym píše:Zatím u MO pouze předělali projekt, takže bude vše dvojnásobně dražší. Nyní uvidíme, jestli opravdu budou chtít MO posunout v přípravě nebo aktivita v MO bude stejná jako u Radlické radiály a ostatních radiál = žádná aktivita. Myslím si, že aktivita v přípravách MO ustane, protože stavět něco pro IAD je pro piráty ideologicky špatně, ale budu příjemně překvapen pokud tomu bude jinak.JakubMD píše:Tak pokud se budou stavět a připravovat stavby jako za jeho předchozího vládnutí, tak jen palec nahoru.
Žádost o ÚR na zbývající kus MO. Rekonstrukce BM, výstavba HolKy, ZS Dvoreckého a Libeňského mostu, ZS metra D. Prodlužování tramvajových tratí. Vykupování pozemků podél 511. Za mě ok.
Dvorecký most už se staví, samozřejmě jen pro MHD, pro IAD most nebude.
Libeňský most se opraví, bude to drahé, nový by vyšel levněji.
511 naštěstí vykupuje stát a kdy město vykoupí další pozemky, které nejsou potřeba pro výstavbu, pro zelené pásy je celkem jedno.
Nějaké nové kousky tramvajových tratí přibudou - třeba ta přes magistrálu u muzea.
Nejvíce peněz na dopravní infrastrukturu spolkne trasa metra D. Bude to opravdu hodně, takže na nějaké MO nebo radiály stejně nebudou peníze.
Dají se očekávat další rekontrukce ulic a s tím spojené mizení parkovacích míst, dále další cyklopruhy a buspruhy na úkor IAD.
Jestli před tím udělají PPO komplet mimoúrovňově a od Průmyslové po múk Rybníčky bude ŠR aspoň 3+3, tak prosím.Adam108 píše:Mohli by konečně definitivně škrtnout východní část městského okruhu, břevnovskou radiálu a další srandy - to by bylo velké plus![]()
Obecně Praha chtěla financovat dokončení městského okruhu ze státního, když byl u moci Babiš výměnou za umožnění vládní čtvrti v Letňanech. To už celé padlo a vláda nyní má obrovský deficit a bude muset zvyšovat daně nebo šktrtat, takže nějaké další peníze od vlády Praze se čekat nedají. Nicméně předchozích 6 let se nic nestavělo a jen se spláceli dluhy, takže Praha nyní na metro D financování sežene.ElWapp píše:Tak se uz rysuje prazska koalice a pozice namestka pro dopravu ve me uplne nevzbuzuje duveru. Na druhou stranu ted bude idealni prostor pro zmenu financovani dulezitych staveb ( okruh, metro) statnimi zdroji, kdyz ve vedeni mesta jsou tytez strany jako ve vlade.
Geoportál ŘSD tvrdí že silnice začínají (s případným podoznačením)NullDeVoid píše: ↑21.2.2023 16:40:03 Mám takový dotaz, čistě ze zvědavosti.
Kde v Praze začínají silnice/dálnice? Například moje oblíbená D6 a I/6. Přijde mi, že začíná tady: https://mapy.cz/turisticka?vlastni-body ... 77961&z=17 Že jako odtam až po D0 to má být I/6.
Taky by mě zajímalo, proč to ve městě není takhle značeno.
Například D1 A D8 jsou spolu propojeny. Aspoň takhle mi to vychází z mapy.