A co ten spalovak nepotrebuje doplnit palivo? Nemusite hledat benzinky? Ona ta benzinka zazracne se objevi zrovna kdyz ji potrebujete? Nemusite kontrolovat dojezd u spalovaku? Nemusite se o spalovak starat? Neni ten spalovak pak vasim panem a vy jenom sluha?MPMP píše: ↑18.8.2023 13:21:12 Ano, potřebuje jiný přístup, to je přesné. Místo pomocníka, který mne odveze kam chci já a kdy chci já, bude pánem, kterému já budu sloužit, hledat dobíječky, kontrolovat dojezdy, plánovat přestávky, ... Ale tenhle rozdíl je právě to, co se mě osobně nelíbí. Jestli se to líbí Vám, prosím, jezděte si tím, já to nikomu neberu.
Zatim mozna, ano pokud chcete usetrit cas a penize . Ale mysleno je to tak ze zadate v navigaci cil a jaky chcete doejzd v cili, a auto vam vypise jestli tam dojedete bez nabijeni a prida nabijecky. Pripadne to upravi behem cesty. Od vyrobce auta se to lisi jak dobre to zvlada. Uz jsem to snad rikal. Takze pokud nechcete planovat sam, tak auto to za vas udela. nejak dojedete i s rezervou.MPMP píše: ↑18.8.2023 11:08:11 No jistě, pokud budu co 200 km dobíjet 20 minut, tak určitě ano, ale zase - musíte udělat přípravu, ujstit se, že je skutečně co 200 km rychlonabíječka, dělat ty pauzy pouze u nich ap. Já jsem zvyklý cestovat minimálně ve dvou, tedy zastavíme příbližně po 2 - 3 hodinách, protáhneme se (cca 10 minut), vyměníme se u řízení a jedeme dál. To vše na jakémkoli odpočívadle a nikoli na "asfaltové poušti" nebo u "mekáče", ten k tomu fakt nepotřebuju.
Samozrejme vsechno jde udelat blbe, takze zastavit kde chcete u odpocivky protahnout nohy a pak jeste jednou za 10km u nabijecky.