asdf píše: ↑29.8.2023 18:06:51
Tým skôr je vhodné tam dopravu čo najviac obmedziť. Spojka mala význam v dobe keď I/19 išla od Plané až do Tábora v zástavbe. Teraz má ďaleko väčší význam použiť D3. Pozitívny vplyv v Turovci aj Nové Vsi a nakoniec aj v tom Chýnově bude vyšší, než negatívny vplyv v Zárybničné Lhotě. A ako správne píšete, aj samotný stav II/409 by mal byť dôvodom na to, tú dopravu odtiaľ zasa poslať preč. Ja som tade šiel prvý raz (ešte pred dokončením obchvatu), čo som dal na radu navigácie a aj posledný, od tej toby už jazdím po D3, nepovažujem tú cestu za bezpečnú.
Je pravda, že navigace ukazuje rozdíl minutu až dvě, což jsem si myslel, že bude víc.
Bezpečnost má ale ještě druhý aspekt, a tím je právě tato křižovatka na obchvatu Chýnova. Pokud budu odbočovat od Turovce k Pelhřimovu nebo naopak, dávám přednost já a je velmi malá pravděpodobnost, že mě ve vyšší rychlosti sestřelí někdo, kdo by mi měl dát přednost. Auta z II/409 těžko úplně vyženete (už třeba proto, že za dálnice se platí, takže z I/3 si to logicky budou zkracovat pořád), takže tohle bude hrozit vždycky.