PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
Jel jsem včera taky okolo i když jen od Hájů po Milín a moc pěkně už vypadá ten most od II/604 do Buku .
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Ano, most do Buku vypadá pěkně. Most na múk Milín zas vypadá komicky - jsou položené jen nosníky přes vozovku, takže to je spíš slavobrána než most 
Sjíždět se do obchvatu Milína bude stejně jako v té etapě před uzavírkou zářezu, tedy přes OK s I/66 u Silmetu se najede do obchvatu. 30.11.2023 je "svatý" termín pro konec průjezdu Milínem.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
A to bude ta ulice 11. května po které se teď jezdí uzavřena ? Já že si tam něják nedokážu představit to napojení.
Z logiky věci plyne, že uzavření si vynutí pouze její napojení jižně na D4 po dobu budování tohoto napojení. Severně je napojení na MÚK. Ostatně viz mapy.cz
A jak bude řešeno napojování hotové dálnice na současném konci D4 u Hájů? Je tam třeba vybudovat kruháč a napojit ho do současné doprovodné komunikace, po které se teďka jezdí. Nebude se tedy půlprofil Milín-Háje také zprovozňovat s předstihem před plánovaných uvedením do provozu?
Osobně bych tipoval, že ne. Že se ten k.o. udělá až poté, co se pustí plný provoz na D4. Asi jako rušení provizorního sjezdu u Libišan- za provozu.
Jak už jsem tu psal, některé pozemky pod "páteřní trasou" cyklostezky jsou na prodej od ÚZSVM. Dnes přibyly další, plus i ten most přes I/4 (https://www.nabidkamajetku.cz/Home/Detail/97969).Vitapb píše: ↑20.9.2023 12:50:09 Měl by to být ekodukt s možností umístění cyklostezky. Což by nemělo být snad nic proti ničemu, když běžně ekodukty převádí i místně obslužné zpeněné cesty. Proč vám to tam tak vadí? Ten ekodukt by se tam zřejmě musel stejně někam umístit, tak to šoupli sem kvůli návaznosti na možnost vybudování cyklotrasy na Orlík. Za mě náhodou super nápad i vzhledem k tomu, že i ta zvěř může pokračovat po tom železničním mostku a náspu dál do lesa a nepotácet se po budoucí I/604. Zaplaťpánbůh se u nás při projektování myslí i na to, aby byla nějak zachována průchodnost územím a dálnice nepředstavovala větší bariéru, než musí.
Přemýšlím kdo si z daňového poplatníka dělá srandu? Martini, StČK, ŘSD, ÚZSVM,...?
V souvislosti se záměrem znovuvyhlášení VZ na poradce pro PPP D35 MD zveřejnilo materiál "Vyhodnocení dosavadního průběhu projektu PPP D4 a posouzení možností realizace části D35 formou PPP projektu", který obsahuje určité detaily o vývoji PPP D4 k červenci 2022. https://www.mdcr.cz/Dokumenty/Silnicni- ... u-PPP-D4-a
Asi už i mohu říci, že aktuální plán převedení provozu na novou trasu v 1/2 profilu od Hájů až po MÚK Těchařovice je na léto 2024...
Předpokládám, že jeden z posledních zprovozněných úseků bude most u Nerestců, že?
Mmch, včera se na stavbě areálu nové správy silnic u Letské křižovatky převrátil jeřáb. Ležel tam chudák okolo 17. hodiny na boku, zrovna se druhým chystali ho zvedat.
Mmch, včera se na stavbě areálu nové správy silnic u Letské křižovatky převrátil jeřáb. Ležel tam chudák okolo 17. hodiny na boku, zrovna se druhým chystali ho zvedat.
Parametry kruhových objezdů na múk Těchařovice jsou vskutku dechberoucí... 
Pravda je, že jsem z toho náklonu byl také "zděšen"
On nikdo nepočítá s tím, že by tam mohl jet treba tahač s návěsem, či avie s pískem...? 
Asi se projektanti inspirovali na D3 u Chotýčan.
Tenhle jsem absolvoval a tak hrozný jako to u D4 mi nepřišel, ale třeba to bylo kvůli očekavání zoo Ohrada... 
Tak hrozný fakt není. Stále mi ale přijde zvláštní takto nakloněný.
je to ale složitá stavba ten KO a nadjezd. V podstatě už rok je tam asi nejvíc pracovníků na stavbě celého PPP 
Možná se tu múk snaží vymyslet jinak, když zjistili, že tam má v létě končit provizorně poloviční profil? Ale moc jim to nejde? 
Ještě rok a kousek. Stavba dálnice D4 spolkne do konce roku tři čtvrtky rozpočtu
https://ceskobudejovicky.denik.cz/z-reg ... salis.html
bohužel pro více fotek musíte do placené verze
Nebo použít trik s printfriendly stránkouvondr píše: ↑8.11.2023 12:20:49 Ještě rok a kousek. Stavba dálnice D4 spolkne do konce roku tři čtvrtky rozpočtu
Dne 13.11.2023 by mělo dojít k převedení dopravy na nový most přes Lomnici u Mirotic. Další kus nové dálnice dokončený.
dnešní videoprůjezd