Vize naší dálniční sítě

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vize naší dálniční sítě

Příspěvek od Avantime »

Aram96 píše: 13.12.2023 23:39:51 Ne, že budeme rádi... Kuřim-Svitávka je naopak alfa a omega (včetně kuřimského obchvatu samozřejmě). Již tohle bude stačit na to, aby se vše S-J dalo projet po kapacitních komunikacích a jen s MÚK. A to je zásadní. Byť konečný stav je samozřejmě i úsek D1-Kuřim.
Jen upozorním, že ke kompletnímu S-J spojení po (čtyřpruhových?) komunikacích jen s MÚK by v tom případě chyběl ještě úsek I/73 Svitávka - Staré Město (D35), ale ten pravděpodobně bude stát o dost dříve, než Kuřim - Bořitov.
Aram96 píše: 13.12.2023 23:39:51 Vždyť PetrN hned v další větách píše, že by S38 jen využil a HK+PCE napojil nějakou novou komfortní propojkou ve stopě 17. To mluví o této relaci (Pardubice-Jihlava). [...] Ale využití trasy 17 je IMHO už dost velká zajížďka a efekt spojení těchto měst by to zabilo se domnívám.
Čím víc o tom přemýšlím, tím víc si myslím, že se možná snažíme "pochytat příliš mnoho zajíců najednou", tedy že "severovýchodní větví Transvysočiny" sledujeme příliš mnoho cílů. Těmi dvěma hlavními cíli, kterých by mělo být tímto dosaženo, je:
  • vytvoření dálkové alternativy pro trasu (S3 - D11 -) D35 - I/43/I/73 - D52 ( - A5)
a zároveň
  • vytvoření alternativy pro trasu I/37 a I/34 mimo území CHKO tak, aby došlo ke zrychlení spojení (České Budějovice -) Jihlava - Pardubice (- Hradec Králové), a to s co největším využitím koridoru I/38, kde předpokládáme budoucí potřebu zrychlení a zkapacitnění
PetrN píše: 14.12.2023 8:35:12 Avantime: Po tebou navržené trase od G.Jeníkova po křížení I/17 u Bylan je to 26km, po současných I/38 a I/17 kolem Čáslavi pak 38km. Já si osobně myslím že tato trasa i přes větší vzdálenost o 10km bude rozhodně konkurenceschopná a byla by primárně využívaná pro cestu HK/Pce-HB (předpokládal bych nějaké narovnání, ikdyž otázka co s tím překonáním 100vm u Podhořan). Příkladem budiž plánovaná 20km zajížďka na S73 způsobená závlekem příznivým terénem kolem MT oproti staré I/43 a i tam si myslím že jen vyloženě šetřílci pojedou po staré a většina (zejména nákladní tranzit) po S73... Takže tady za mě jednoznačně se soustředit na trasu HB-Čáslav-Chrudim/Pce...
Trupman píše: 14.12.2023 9:55:57 Nicméně bych byl ještě velkorysejší a napojení této silnice do "uzlu HK" bych provedl vyloženě samostatné-tranzitní. Tj. nenapojovat do I/37 v Pardubicích, ale Pardubice západně obejít a napojit se někde do ca. 76. km D11.
Zajížďka Čáslav - Pardubice čístě v koridoru I/17 je již neúnosně dlouhá, takže je podle mě třeba hledat kratší trasu. Souhlasím s Trupmanem, že pokud má jít o tranzitní komunikaci, není rozumné ji přivést přímo do Pardubic, kde v severojižním směru je a bude pouze jediná kapacitní silnice, a to I/37. Tudíž Pardubice je asi třeba napojit pomocí přivaděčů. Jenže na západ od Pardubic je další vhodný prostor až někde západně od Přelouče. Z těchto podmínek jsem vyšel a naklikal další možnou variantu, a to z Čáslavi do km 76 D11 o délce 32,5 km, kde vychází tunel o délce 1,8 km - 2,5 km. Oproti mé předchozí variantě zde již tunel značně eliminuje ztracené spády.

Z Pardubic (MÚK Závodiště) za Přelouč je to 16,1 km, kdy dojde ke změně trasy výstavbou jihozápadního obchvatu Pardubic a obchvatu Přelouče. Využitá část nově navržené trasy Přelouč - Čáslav měří 18,4 km. Z Čáslavi do Jihlavy zbývá 65,5 km. Celkem tedy 100 km, přičemž současná trasa měří 88,7 km.

Z D11 od MÚK Sedlice do Vídně je to s využitím této varianty a I/38 celkem 275 km.
PetrN píše: 14.12.2023 8:35:12 Pak je tu ještě otázka s napojením na D1. Píšeš o propojení s Jihlavou, pokud by kapacitní S38 vedla na MUK Pávov (exit 112) tak je pro cesty HK-ČB nepoužitelná a jezdilo by se z HB po stávající I/34 k Humpolci. Spojení Jihlavy a ČB bude vždy řešeno hlavními silnicemi přes D3-D19(snad někdy)-D1-S38 (nikdy nikdo nebude plánovat přímější kapacitní napojení Jihlavy od západu), takže jak jsem psal by byl fajn kompromis a trasovat napojení někde k Herálci a Havl.Brod obcházet ze západu s vazbou na JZ obchvat, ale podrobněji jsem nezkoumal, dost možná by to ani nebylo průchozí.. Nicméně se obávám že výrazně zkapacitnit jak HB-Jihlava(D1) tak HB-Humpolec(D1) je asi utopie
Jakkoli souhlasím, že by bylo žádoucí netříštit kapacitní komunikace, zde se podle mě již rozdělení do tahů I/34 + I/38 nevyhneme. Na obou koncích (Humpolec, resp. Pávov) sice bude problém s nějakým rozumným řešením (průtah Humpolcem a MÚK v km 90 D1, resp. křižovatka Tři Věžičky a MÚK v km 112 D1), takže najít nějakou společnou trasu s lepším řešením křížení s D1 by bylo hezké, ale také se nám může stát, že doprava zůstane na stávajících silnicích, a že si navíc vyrobíme (či zhoršíme) kapacitní problém na D1 mezi Humpolcem a Pávovem.
PetrN

Příspěvek od PetrN »

Avantime píše: 14.12.2023 12:41:54 Zajížďka Čáslav - Pardubice čístě v koridoru I/17 je již neúnosně dlouhá, takže je podle mě třeba hledat kratší trasu. Souhlasím s Trupmanem, že pokud má jít o tranzitní komunikaci, není rozumné ji přivést přímo do Pardubic, kde v severojižním směru je a bude pouze jediná kapacitní silnice, a to I/37. Tudíž Pardubice je asi třeba napojit pomocí přivaděčů. Jenže na západ od Pardubic je další vhodný prostor až někde západně od Přelouče. Z těchto podmínek jsem vyšel a naklikal další možnou variantu, a to z Čáslavi do km 76 D11 o délce 32,5 km, kde vychází tunel o délce 1,8 km - 2,5 km. Oproti mé předchozí variantě zde již tunel značně eliminuje ztracené spády.

Z Pardubic (MÚK Závodiště) za Přelouč je to 16,1 km, kdy dojde ke změně trasy výstavbou jihozápadního obchvatu Pardubic a obchvatu Přelouče. Využitá část nově navržené trasy Přelouč - Čáslav měří 18,4 km. Z Čáslavi do Jihlavy zbývá 65,5 km. Celkem tedy 100 km, přičemž současná trasa měří 88,7 km.
Obecně souhlasím s přímým napojením na D11 třeba u toho exitu 76, asi lepší než tahat tuto dopravu průtahem Pardubic. Navíc takto navržená trasa kolem Přelouče zajistí úplně stejnou vzdálenost MUK Sedlice - Havl.Brod jako přes Ždírec :ok: ..
Čemu ale nerozumím je tvrzení o příliš velké zajížďce ve stopě I/17. Tebou navržené spojení Jihlava/Havl.Brod - Pardubice s využitím S38, nové trasy k Přelouči a pak I/2 do Pardubic je o 12km delší než přes Ždírec (k tomu JZ obchvat kolem letiště prodlouží cestu o další 4km při cestě k nové MUK Závodiště a dál na sever.
Ve stopě stávající I/17 s využitím plánovaných obhcvatů H.Městce, Bylan a severního obchvatu Chrudimi je rozdíl 15km, já navrhoval nějaké přímější napojení od Bylan přímo ke Starým Jesenčanům: https://mapy.cz/s/rafoteturu, to by bylo jen o 12km delší, tzn. úplně stejný rozdíl jako tvoje varianta pro cestu Jihlava-Pardubice (bez započtení prodloužení novým JZ obchvatem Pcí). Jaký je v tom tedy podle tebe rozdíl? Pro cestu Jihlava-Pce zajížďka 12km nevadí, ale pro dálkový nákladní tranzit už ano? Asi mi něco uniká :) (samozřejmě by to mohla být i jen nějaká mezifáze kdy by se podařilo zrealizovat S38, zkapacitnění I/17, ale větší přeložka kolem Přelouče na D11 by ještě byla ve fázi studie)
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Petře, omlouvám se, máš samozřejmě pravdu, po výstavbě obchvatů Přelouče a Valů a JZ obchvatu Pardubic by trasa Jihlava - Pardubice (MÚK Závodiště) měřila celkem cca 105 km (20,9+18,4+65,5 km), nikoli těch mých původně uváděných 100 km, kam jsem vliv prodloužení trasy těmito obchvaty nezapočítal.

Tebou navržené přímější napojení ke Starým Jesenčanům tak trochu dubluje severozápadní obchvat Chrudimi a neřeší návaznost na pokračování I/17 východně od Chrudimi. Proto si říkám, jestli by nebylo vhodnější využít i obchvatu Bylan a směřovat spíše do MÚK Medlešice. Tím by bylo vyřešeno jak napojení Pardubic, tak severozápadní obchvat Chrudimi a s využitím stávajícího obchvatu i pokračování dále na I/17. Otázka je uspořádání MÚK Medlešice, tam je snaha o všesměrné napojení II/324, což se s přivedením navržené silnice od Bylan poněkud vylučuje.
PetrN

Příspěvek od PetrN »

Pravda že dvě silnice by se tam nedělaly a využitelnost SZ obchvatu Chrudimi pro lokální tranzitní cesty východ-západ je samozřejmě žádoucí. Tvoje navržené řešení je o 2,5km delší než to moje přímější, ale tvoje dává více smysl samozřejmě. Co jsem ale viděl, tak se SZ obchvat Chrudimi plánuje přivést kousek jižněji na okružku u MUK Vestec, to prodlouží cestu do Pardubic o další 2km: https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... lesice.pdf
kot

Příspěvek od kot »

Ale 2 - 5 km přece nehraje v trase žádnou roli. Stačí řidič v klobouku, který nejde obratem předjet a časová prodleva je tu hned...
Stanley

Příspěvek od Stanley »

kot10000.png
kot10000.png (31.31 KiB) Zobrazeno 4795 x
Gratulace kotovi k překonání neuvěřitelné kóty! :D
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

A to má na jihu dost pomalý internet :-)
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Když už jsme narazili na problém průtahu I/37 Pardubicemi, nabízím možnost, jak projít s něčím jako západní (severojižní) tangentou Pardubic blíže než západně od Přelouče. Za Přeloučí to pro tento účel již jaksi postrádá smysl. Tohle trasování by možná mohlo nahradit obchvat Lázní Bohdaneč atd. na II/211 (ex I/36).

Těch kombinací různých staveb, kdy některé jsou už i v územních plánech, zatímco jiné jsou i v našich vizích vzdálené třicet a více let, se nabízí hodně. Možná bychom se měli začít bavit i o etapizaci.

Ano, těch možností, jak napojit D11 na I/38, v je veľa. V jedné z megalomanských variant by vzdálenost MÚK Sedlice a Vídně mohla být snad jen 267,8 km (8,4 + 38,9 + 220,5 km).
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

Osobně bych S37 táhl za obchvat Chrudimy. Odtam 3pruh, M37 až na setkání s M34, co se pak setkává s S38 u HB.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Za Slatiňany, možná až za Nasavrky, by to šlo. Ale od Nové Vsi (za Nasavrky) až za Ždírec podle mě nikdy nebude prosaditelné nic víc než směrově nedělený střídavý třípruh. Ten už tam měl být teď, ale třeba by stačil "navždy"...
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Směrově nedělený 3-pruh by byl na 37 sen, kdyby tam šly postavit i obchvaty. Jenže ty budou ten hlavní problém.
Být na rovině a mimo CHKO, tak bych souhlasil s NullDeVoidem, ale realita je myslím si úplně jinde. IMHO se na I/37 nic většího nepostaví nikdy, je to podobný příběh jako I/4 na Šumavě.

Navíc si myslím, že mezi 38 a 37 je tak malá vzdálenost, že by tu prostě měla vznikat pouze jedna kapacitní silnice, pokud možno. A tudíž je volba jasná.
Když se navíc podíváme na tahy S-J v rámci celé ČR, tak ty hlavní by byly od sebe celkem pravidelně vzdálené nějakých 60-80 km. První od západu S27, pak D8+D3, pak S38, S73+D52/D2 (oba předchozí tahy mají na úplný sever vazbu na D11 do Polska) a pak I/57/S57. Do této pravidelnosti je vložen už jen jeden tah a to řekněme S44+D35+D46/D55 kvůli velkým městům na trase. Ale síť pro tangenciální obsluhu republiky by byla moc pěkná, kdyby stály tyto zmíněné tahy. A na Vysočině by byly 2 moc.

Jde opravdu jen o to, napojit nějakou S38 na Pardubice a okolí tak, aby opravdu převzala i dopravu Pardubice (+vše nad nimi) - D1 z I/37. Primárně této DÁLKOVÉ relaci bude samozřejmě sloužit D35+S73. Nějaký tah, který tu řešíte, by byl obdobně dlouhý, počítal jsem to MÚK Sedlice - Brno-centrum cca 175 km by měly obě ty kapacitní trasy. Oboje tedy není proti "horské" I/37 zase o tolik více (cca +25 km).
Takže bychom měli propojené regiony napříč a navíc alternativu k S-J spojení po S73.

Musím ale uznat, že myšlenka tohoto propojení mě ale velmi oslovila .. tohle dává smysl v mnoha a mnoha směrech. Jestli je to reálné postavit, tedy spíš prosadit, o tom ale pochybuju. :D Dopravně paráda, dohromady s S38 bych tomu pak opravdu už v ČR říkal dálniční síť. :ok:
https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen ... 00253&z=10

Nejhorší a nejsmutnější ale na všem je, že my tu všichni uvažujeme o nějaké S38 jako o tahu, o kterém není diskuse. Ten prostě chybí, musí se doplnit a postavit, pro realizaci mluví jak současně nedostatečná síť, tak intenzity na tomto dálkovém tahu a to prakticky bez výjimky NA CELÉM, tak rozrůstající se Praha a tak plnící se pražský okruh. Ale realita .. realita je taková, že se plánují 2 nebo 3-pruhové přeložky řešící obchvaty některých obcí A VÍC NIC. Žádná kapacitní silnice není vůbec v rezervách, natož v plánu. IMHO tohle je prostě tragédie. Měla by se okamžitě začít zanášet a prosazovat na krajích podobně jako VRTky.
Trupman

Příspěvek od Trupman »

Avantime píše: 18.12.2023 21:39:10 V jedné jedné z megalomanských variant by vzdálenost MÚK Sedlice a Vídně mohla být snad jen 265 km.
Toto se mi velmi líbí, má to smysl, je to dobře zasazené.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Arame, těch obchvatů na I/37 zase tolik nechybí, Nová Ves má rezervu pro trasu západního (ač by východní zasahoval do CHKO méně) obchvatu v územním plánu (patří pod Nasavrky), stejně tak západní obchvat Údav (část Ždírce). Rohoznou podle mě vyřeší opět západní obchvat. Co nemá jednoduché řešení, je Trhová Kamenice, tam je to možná i na tunel, opět západně od městyse. Takže obchvaty by asi i postavit šly, pokud se smíříme s tím, že to nikdy nebude něco jako S21,5. A také s tím, že nám na I/34 vznikne kruháč u Jitkova.
Aram96 píše: 18.12.2023 23:04:11 Když se navíc podíváme na tahy S-J v rámci celé ČR, tak ty hlavní by byly od sebe celkem pravidelně vzdálené nějakých 60-80 km. První od západu S27, pak D8+D3, pak S38, S73+D52/D2 (oba předchozí tahy mají na úplný sever vazbu na D11 do Polska) a pak I/57/S57. Do této pravidelnosti je vložen už jen jeden tah a to řekněme S44+D35+D46/D55 kvůli velkým městům na trase.
Tohle jsi vystihl pěkně, souhlasím. A teď se prosím podívej, jak máme rozloženy tahy ve směru jihozápad - severovýchod. Přijde mi, že když při řešení trasy Pelhřimov - Svitavy nepřijdeme na problém jménem Ždírec, vyvstane nám jiný problém jménem Žďár. Uznávám, toto je daleko menší problém spíš meziregionálního významu.
Aram96 píše: 18.12.2023 23:04:11 Musím ale uznat, že myšlenka tohoto propojení mě ale velmi oslovila .. tohle dává smysl v mnoha a mnoha směrech. Jestli je to reálné postavit, tedy spíš prosadit, o tom ale pochybuju. :D Dopravně paráda, dohromady s S38 bych tomu pak opravdu už v ČR říkal dálniční síť. :ok:
https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen ... 00253&z=10
Díky, mně se na tom ovšem nelíbí to tahání nových tras tam, kde nikdy nebyly. Dokážu si představit, že v Podhořanech budou pro ten tunel, který by se (ne)dal postavit jako etapa (i jen pro I/17), ale co takové trase řeknou v Ronově, Turkovicích, Urbanicích, Brlohu (snad se to neskloňuje jako Brloh na Šumavě) nebo v Pelechově? Z Přelouče k D11 by to možná projít mohlo právě proto, že tam již v okolí vede II/323, ale jinak je to sci-fi, bohužel.
Aram96 píše: 18.12.2023 23:04:11 Nejhorší a nejsmutnější ale na všem je, že my tu všichni uvažujeme o nějaké S38 jako o tahu, o kterém není diskuse. Ten prostě chybí, musí se doplnit a postavit, pro realizaci mluví jak současně nedostatečná síť, tak intenzity na tomto dálkovém tahu a to prakticky bez výjimky NA CELÉM, tak rozrůstající se Praha a tak plnící se pražský okruh. Ale realita .. realita je taková, že se plánují 2 nebo 3-pruhové přeložky řešící obchvaty některých obcí A VÍC NIC. Žádná kapacitní silnice není vůbec v rezervách, natož v plánu. IMHO tohle je prostě tragédie. Měla by se okamžitě začít zanášet a prosazovat na krajích podobně jako VRTky.
Něco jako S38 vznikne, možná jen od D11 za Kolín, možná i dál. Ten prostor je dopravně příliš výhodný, než aby tam nic takového nevzniklo. (Což se dá postavit do kontrastu s tou mojí čtyřicet kilometrů dlouhou přeložkou, které terénní podmínky zrovna nenahrávají.) Kdybych si měl vsadit na budoucí vývoj, tak "se" podle mě jednoho dne "zjistí", že nám jezdí nějak moc kamionů po II/327...
prof2

Příspěvek od prof2 »

Neměl Radek Mátl přijít do konce roku s prezentací vyhodnocení přepravní poptávky s cílem najít relace, kde by měly vést další kapacitní tahy? Vzhledem k nastávajícím svátkům mu už moc času nezbývá.
KarelLer

Příspěvek od KarelLer »

prof2: Ano, ale pokud vím, zatím se nic neobjevilo. Možná to souvisí s tím, že Poláci nedávno konečně potvrdili, že chtějí novou silnici až do Bobošova, takže musí předělat plány na naší straně?
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Už se to dělá hodně dlouho, nějaké předběžné výsledky jsme od RM už slyšeli (utkvěla mi dálnice vedoucí Z-V severně od Brna, čili skrz Moravský kras :D ), ale konečné výsledky furt nic. Také jsem na to zvědavý. Vzhledem k těm předběžným si myslím, že se nových dálnic skoro nedočkáme. :crazy:
Nyní máme v plánu síť, která je naprosté minimum, nikoli konečný stav. V Čechách je nedostatečná hned z několika zásadních důvodů a může vyjít klidně deset studií, které řeknou opak, a stejně nebudou mít pravdu. Pokud tak vyjdou, tak jsou objednané s výsledkem předem. Ta nedostatečnost české sítě je do očí bijící. Za ničím jiným si na fóru nestojím tak, jako za tímto. :)
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Pro mě bude úhelným kamenem celé té studie to, zda ukáže na potřebu čtyřpruhu Oltyně - Tábor. A pokud nevyjde v S21,5 D11 - Kolín, tak je něco opravdu špatně (ano, možná se mnou).
KarelLer

Příspěvek od KarelLer »

Aram96 píše: 19.12.2023 18:58:43 Už se to dělá hodně dlouho, nějaké předběžné výsledky jsme od RM už slyšeli (utkvěla mi dálnice vedoucí Z-V severně od Brna, čili skrz Moravský kras :D )
Na to jsem hodně zvědavý, protože na sever od Brna je nejbližší místo někde u Černé Hory, nebo budeme mít rovnou D19 ve stopě bývalé I/18?
PetrN

Příspěvek od PetrN »

no RM zároveň v podcastu říkal, že studie bude zveřejněna až poté co ji představí dotčeným krajům a městům a jen ve zkratce projednají, aby nebyli zástupci překvapení cože se to na ně chystá :D
Mě právě informace o nějaké Z-V propojce severně od Brna dost překvapila a popravdě tomu moc nerozumím, když zrovna V-Z tranzit kolem Brna zas tak významný není, významná většina nákladního tranzitu je v jedné z relací D1<->D2/D52. Dále ale naznačoval že ze studie vyloženě nevyplývají nové ucelené kapacitní tahy, ale spíše lokální propojky apod., takže si myslím že budeme spíše výsledku zklamaní, protože tam ucelené trasy D19 či S38 tak jak si je tu malujeme dost možná ani nebudou, ale nechme se překvapit
michal

Příspěvek od michal »

Doufám, že někoho napadne, že než takováto utopie, vystačíme si s mnohem užitečnější trasou - obnovením Jihozápadní a Jihovýchodní tangenty, které vyřeší problémy kolem Brna rozhodně lépe, účelněji a levněji, než desítky kilometrů dálnice velmi náročným terénem severně od Brna.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Měl jsem možnost vidět nějaký předběžný výstup a bylo to velké zklamání. Nové kapacitní propojky v místech, kde lišky dávají dobrou noc, mimo stávající dopravní osy a bez významných měst na trase. Mělo to sice svoje komplexní odůvodnění, ale někdy je snad lepší použít selský rozum...
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

A hlavně nevymýšlet kolo, jak umí český stát velmi, velmi dobře. :( Jsem zvědav.

Jinak já jsem především zvědavý na S/D19, pak S38 bych si přál mezi D11 a D1 ve 4-pruhu, ale bude stačit, když nehledě na studii začne připravovat alespoň 3-pruhové přeložky a 4-pruh až od těch vytíženějších míst u GJ, Kolína atd. A konečně jsem zvědavý, zda bude v plánu nějaká D/S 16 mezi Jičínem a MB a pak mezi D10 a D8. Tohle jsou tahy, které mi v současných plánech chybí asi nejvíce. Ale je zajímavé, že by všechny navíc odlehčovaly pražskému okruhu, nehledě na službu regionům. (tedy pokud se budou trasovat dobře a nebudou delšími alternativami)
Naposledy upravil(a) Aram96 dne 20.12.2023 20:32:33, celkem upraveno 1 x.
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Avantime píše: 20.12.2023 3:18:06 Pro mě bude úhelným kamenem celé té studie to, zda ukáže na potřebu čtyřpruhu Oltyně - Tábor. A pokud nevyjde v S21,5 D11 - Kolín, tak je něco opravdu špatně (ano, možná se mnou).
A ještě Kolín - Kutná Hora a výhledově i Pelhřimov - Humpolec a Havl. Brod - Jihlava :jidlo:
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Na Pelhřimov-Humpolec nemusí dělat studii. Tam je to na zkapacitnění na 4-pruh už dnes s dnešními intenzitami, natož s nějakými v budoucnu. :D
Studii beru jako něco, co má vykoumat, zda jsou potřeba nějaké nové dálnice a pokud ano, tak kudy. Ale dle mapmanova příspěvku přesně vymýšlí kolo a nepoužívají selský rozum. To zase bude výtvor ..
kot

Příspěvek od kot »

Honey72 píše: 18.12.2023 19:56:56 A to má na jihu dost pomalý internet :-)
Honey díky, dneska už jsem zase na 5 měsíců zpátky. Už se těším na ten :kladivo: na D11 ! To si nemohu nechat ujít :P .
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“