[D0] 510 Satalice - Běchovice
Re: [D0] 510 Běchovice - Satalice
Ale má důvod brzdit, má. A jaký!
Jede někam, kam nevidí. A kam nevidím, jedu tak, abych byl schopen reagovat na situaci, která se mi tam ukáže.
Těch případů, kdy "léty praxe a odříkání" zocelení řidiči neměli důvod brzdit a pak to skončilo hromadnou havárkou najdeš v každodením provozu několik za měsíc.
Jede někam, kam nevidí. A kam nevidím, jedu tak, abych byl schopen reagovat na situaci, která se mi tam ukáže.
Těch případů, kdy "léty praxe a odříkání" zocelení řidiči neměli důvod brzdit a pak to skončilo hromadnou havárkou najdeš v každodením provozu několik za měsíc.
Sníženou jsem myslel právě třeba na tu 100. Tady D11 ústí do D0, takže tam bude 80-100 max tak jako tak. Takže tunel nebude až tak vadit ve směru do centra - myšleno prostě směrem k D0.
Po přestavbě/zkapacitnění věřím, že bude na 100 právě spíš odbočení směr Chlumecká. Směr ŠR bude méně.
v tom stávajícím tunelu je 60kmh...
pro MPMP, nevyvracím, ať si každý brzdí jak chce, ale ideálně v pravém
levý nechte nám, co si neodříkáme
pro MPMP, nevyvracím, ať si každý brzdí jak chce, ale ideálně v pravém
levý nechte nám, co si neodříkáme
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mluvítě každý o jiném "tunelu" - jeden o zastřešení na 1. kilometru a druhý o podjezdu D0. 
Hmmm - a až tam nějaký "co si neodříká" v tom levém najde stojící vozidlo, tak to strhne doprava na toho, co brzdil a ten to odnese s ním. Děkuji, nechci.
Hmmm - a až tam nějaký "co si neodříká" v tom levém najde stojící vozidlo, tak to strhne doprava na toho, co brzdil a ten to odnese s ním. Děkuji, nechci.
Nosná konstrukce estakády přes Počernický rybník půjde dolů a bude nahrazena novou širší nosnou konstrukcí.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Jsou tam nějaké termíny, kdy by to peklo mělo vypuknout Lenny ?
No já tedy doufám, že už půjde o tuto akci. Nic jiného v předstihu by nedávalo smysl. ZS dle letáku 2025 a vypadá to celkem reálně, když se letos zadaří mít pravomocné společné povolení a do jara vybrat zhotovitele.
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :32:06.731
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :32:06.731
už rozumím kotově hlášce, že na relaci Sadská - Praha, nemá DK smysl
nemá
až tohle vypukne, tak v Sadské bude začínat kolona
nemá
až tohle vypukne, tak v Sadské bude začínat kolona
Já myslím, že Brňáci budou blahem bez sebe, až zjistí, že se je Praha snaží napodobit...
Škoda, že se s tím některé dopravní stavby lépe nekoordinují. Třeba terminál Nehvizdy či okružní linka metra...

To by bylo moc fádní, kdyby se to koordinovalo. Je potřeba ty stavby hezky rozprostřít v čase, aby bylo nejaké zásadní omezení nejméně následujících 10 let. 
No já jenom furt doufám, že nenastane situace kdy bude zprovozněná D0 511 a úsek 510 bude teprve v realizaci, doufal jsem že by mohly být na D0 zprovozněné stavby od D1 po D11 v jeden čas... Obávám se že se to kolem Čerňáku nepodaří když vidím ty neustálé odklady, na druhou stranu dokud nebude pravomocné SP na 511, tak ani tam není vyhráno...
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... hovice.pdf (ZS 26, UP 28)
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... hovice.pdf (ZS 26, UP 28)
Já tedy věřím, že by se to mohlo pořád stihnout. Přecejen to zkapacitnění 510 by pořád mělo být jen na 2 sezony max. Spíš mi přijde, že tam příprava takřka stojí, stavební řízení stále nikde ..
Oddálená bude spíše samotná D11 kvůli zakrytí.
Oddálená bude spíše samotná D11 kvůli zakrytí.
jenže na to, aby zkapacitnění 510 nějak rozumně pobralo budoucí zprovoznění 511, by tam ty mosty museli postavit ještě jedny vedle...
a to se nějak s reko a výstavbou PHS přes Chlumeckou a reko mostu při modernizaci železnice nepovedlo...
ale je to ideál, než se to všechno úředně proběhne, tak bude stejně čas na další reko
a i tak mi nepřijde, že by ten zářez u Počernic chtěli rozšířit...
vlastně na co taky
když to na rovině okolo Satalic stejně má zmizet do tunelů...
tak trochu mi to připomnělo nedávnou debatu s příslušným orgánem na oszbm, kdy mu povídám, že "kvůli tomu jsem klíčema necinkal" a on na to, "tak to jsme tenkrát stáli každý na jiné straně barikády"
omluva za OT
a to se nějak s reko a výstavbou PHS přes Chlumeckou a reko mostu při modernizaci železnice nepovedlo...
ale je to ideál, než se to všechno úředně proběhne, tak bude stejně čas na další reko
a i tak mi nepřijde, že by ten zářez u Počernic chtěli rozšířit...
vlastně na co taky
když to na rovině okolo Satalic stejně má zmizet do tunelů...
tak trochu mi to připomnělo nedávnou debatu s příslušným orgánem na oszbm, kdy mu povídám, že "kvůli tomu jsem klíčema necinkal" a on na to, "tak to jsme tenkrát stáli každý na jiné straně barikády"
omluva za OT
Zkapacitnění 510 zprovoznění 511 s odřenejma ušima ještě možná nějak pobere, ale dokončení 518-520 bude problém. Stačí se podívat do podkladů a do norem. Na těch 3+3 po zkapacitnění u ČM má jezdit po dokončení 520 138k aut/den. To je víc než při posledním sčítání na desetipruhu u Modletic. A to tam maj ještě malý rozestup MÚK.
Tak ono ta 510 má mít prakticky 8 pruhů, ne 6. Takže by to stačit snad mělo. Dnes je tam 60-70 tisíc vozidel. 140 tisíc tam nebude IMHO nikdy.
Podle mě je ale podceněno plánované zkapacitnění mezi Chlumeckou a D10. Myslím, že dál na 520 má vést na hlavní trase pořád 3+3 a k tomu 2-pruhově připojovat a odpojovat D10. Ale třeba na 520 opravdu bude mířit do 40.000 vozidel (v obou směrech), pak by bylo v pořádku, že se pruh ubere a průchod křižovatkou s D10 bude jen 2+2.
Reko mostů přes Chlumeckou jsou opravdu kapitolou samou pro sebe.
Podle mě je ale podceněno plánované zkapacitnění mezi Chlumeckou a D10. Myslím, že dál na 520 má vést na hlavní trase pořád 3+3 a k tomu 2-pruhově připojovat a odpojovat D10. Ale třeba na 520 opravdu bude mířit do 40.000 vozidel (v obou směrech), pak by bylo v pořádku, že se pruh ubere a průchod křižovatkou s D10 bude jen 2+2.
Reko mostů přes Chlumeckou jsou opravdu kapitolou samou pro sebe.
těch 8 má být od D11 do Běchovic, kde tušim z odstavnýho pruhu udělali "kolektory" poté co jim nevyšlo kapacitní posouzení konceptu DÚR. Píšu o úseku o ČM mezi D10 a D11, kde bude jakože 3+4 (teda ten čtvrtý pruh s hodně odřenýma ušima). Jinak omlouvám se za nepřesnost, je to 132k a jsou to podklady v EIA 520. A teď nevim jestli to bylo v EIA 518+519 nebo EIA 520, ale na 510 se do budoucna odhaduje větší zátěž než v těch samých podkladech na D1 u Modletic, což je dnes nejzatíženější dálniční úsek dle sčítání ŘSD. Podle mikrosimulací jim na sjezdu D11->D0 vychází průměrná kolona přes kilák, maximálně skoro 4km. btw ten odhad se pořád zvyšuje, před pár lety počítali po dokončení okruhu na 510 se 128k a samotná EIA zkapacitnění 510 z roku kolem 2012 počítala s nějakými 110k dle varianty křižovatek.
Když vidím tu budoucí podobu MÚK Chlumecká, bude vůbec pořádně fungovat připojování z D11 směr Chlumecká ?
Jak dlouhý má být pravý připojovací pruh z D11, věděl by někdo, prosím ? Ten levý připojovák by měl zůstat pořád a stát se odbočovacím na Chlumeckou, ale jak rychle končí ten pravý připojovák ? Před lety tu byla malůvka, tak jestli už není v plánu něco lepšího než klasických 100 metrů k prdu.
Jak dlouhý má být pravý připojovací pruh z D11, věděl by někdo, prosím ? Ten levý připojovák by měl zůstat pořád a stát se odbočovacím na Chlumeckou, ale jak rychle končí ten pravý připojovák ? Před lety tu byla malůvka, tak jestli už není v plánu něco lepšího než klasických 100 metrů k prdu.
Asi tu ještě tenhle obrázek nebyl.
TST APIS 11/2022
TST APIS 11/2022
- Přílohy
-
- Chlumecka.jpg (185.65 KiB) Zobrazeno 4534 x
Díky Jirko, také se hodí. Akorát já teď myslel spíš MÚK Horní Počernice. Jak dlouhé bude připojení z D11 na D0 směr 520. Popř. i 511.
Jinak k této malůvce .. jsem názoru, že aby to pořádně fungovalo tak, jak má, tak to zdvojení odbočovacího pruhu z D0 na D10 musí začít mnohem dříve. Klidně hned za mostem přes Chlumeckou. Tady to zdvojení doslova pár metrů před koncem je už pro hlavní trasu k ničemu, stejně se všechna odbočující auta musí už předtím nasoukat do jednoho odbočováku.
Připojení kolektoru z D10 na hlavní trasu je tedy pro změnu ale fakt tragédie, zase jen cca 100 max 150 metrů. Přitom místo na cca 250 m je.
Jinak k této malůvce .. jsem názoru, že aby to pořádně fungovalo tak, jak má, tak to zdvojení odbočovacího pruhu z D0 na D10 musí začít mnohem dříve. Klidně hned za mostem přes Chlumeckou. Tady to zdvojení doslova pár metrů před koncem je už pro hlavní trasu k ničemu, stejně se všechna odbočující auta musí už předtím nasoukat do jednoho odbočováku.
Připojení kolektoru z D10 na hlavní trasu je tedy pro změnu ale fakt tragédie, zase jen cca 100 max 150 metrů. Přitom místo na cca 250 m je.
Tam je to o něco lepší, přikládám DÚR 02/2020, taky od APIS, nevím, jestli stále aktuální
Díky, směr 511 vypadá docela už vpohodě, směr 520 je to za mě hrozně krátké ten pravý připojovací pruh...
Proboha proooč ? Proč není ten pruh dlouhý až po most přes Hartenberskou ? Vždyť se stejně bude těleso rozšiřovat a nic jiného tomu prodloužení nebrání.
Ale asi je to snad pořád lepší, než u té Chlumecké ..
Ale asi je to snad pořád lepší, než u té Chlumecké ..
Měl jsem za to že bude propojena přídatným pruhem 3+1 i MUK HoPo s MUK Chlumeckou ve směru na sever, což podle nákresu nevypadá (jen ve směru na jih). A nebo se s tím počítá až po přestavbě MUK Chlumecká, která bude později než rozšíření D0 510? Most přes Hartenberskou vypadá že by to zvládnout mohl. Pokud je to tak, tak opravdu nechápu jak píše Aram, proč nebude krajní připojovák protažen až před ten most a namísto 150m by mohl mít v pohodě 400m 
Ano, pořád se psalo, že to propojené pruhem bude. Tak snad je to pořád v plánu. Jako intenzity si zde 8-pruh stoprocentně žádají (a už je celkem jedno jestli 4 průběžné nebo 3 +1, jde o to, aby se to nesoukalo vše do 3 pruhů).
Jestli to nebude propojené s Chlumeckou, tak už """chápu""" ten krátký pravý připojovák. Ten asi nemůže mít 400 m, když to nemá ani ten levý.

Jestli to nebude propojené s Chlumeckou, tak už """chápu""" ten krátký pravý připojovák. Ten asi nemůže mít 400 m, když to nemá ani ten levý.
Ale bude to propojené, situace z 510 ještě nepočítá se realizací změny MÚK Chlumecká. Takže o 3+1 se nemusíte obávat.
Díky za potvrzení, tušil jsem že to tak bude... Každopádně jsem se trochu zasnil a došel k názoru, že vzhledem k extrémní blízkosti MUKů D0 s D11 a D10 by úplně nejlepší bylo mít v tomto úseku 4+1, znamenalo by to na obou stranách širší most přes Hartenberskou a rovněž východní most na Chlumecké (škoda že je nový a jen na 4p)
3+2 od D11 by krásně přešlo na 4+1 Chlumecká a to na 2+1+2 k D10. Škoda, je to pouhý 1km širší úpravy, v opačném směru dokonce jen necelých 500m
3+2 od D11 by krásně přešlo na 4+1 Chlumecká a to na 2+1+2 k D10. Škoda, je to pouhý 1km širší úpravy, v opačném směru dokonce jen necelých 500m