D3 - Všeobecně
Re: D3 - Všeobecně
Jaká nebezpečnost na OK? Pokud se tam stane havárka, tak jde vždy jen o plechy. To se nedá absolutně srovnat, když Vás někdo trefí z protisměru na silnici v režimu 1+1, to jsou nejhorší havárie, na které řidič v drtivé většině nedokáže nijak reagovat (je taky na nich nejvíc smrtelných a vážných zranění). Oproti tomu na OK nebo v připojovacích pruzích může riziku řidič předcházet...
Bavme se hlavně o pravděpodobnosti zda něco z toho nastane.
Např. letecká doprava má děsivé havárie, leč jejich pravděpodobnost je velmi nízká.
Asi nemá moc cenu o tomto debatovat. Já, za sebe, říkám že pokud by se otevřel camfour od krouhárny k Bartochovu, raději zůstanu při jízdě na stávající trase a věřím že budu rychlejší než po tom kousku s přejezdem po tangentě.
Asi nemá moc cenu o tomto debatovat. Já, za sebe, říkám že pokud by se otevřel camfour od krouhárny k Bartochovu, raději zůstanu při jízdě na stávající trase a věřím že budu rychlejší než po tom kousku s přejezdem po tangentě.
Já to mám stejně. Samozřejmě že bych si to jednou dvakrát projel pro zajímavost. Jenže za rok a čtvrt budeme po dálnici jezdit od Mezna až do Kaplice nádraží a v Budějcích bude poloviční doprava než dnes, tomu pak budu říkat pokrok.
Byl by směr z D3 na konci úseku preferován jako hlavní či hlavní silnicí by byl směr z D3 ? Bavíme se teoreticky a toto by na tomto pidi úseku dost hrálo roli...
To srovnání s leteckou dopravu je úplně mimo. V Evropě většinou není žádná letecká nehoda za celý rok. Na silnicích 1. třídy jsou nehody na denním pořádku, smrtelné každý týden.KIV píše: ↑23.9.2023 18:41:13 Bavme se hlavně o pravděpodobnosti zda něco z toho nastane.Např. letecká doprava má děsivé havárie, leč jejich pravděpodobnost je velmi nízká.
Já bych volil určitě jízdu po D3. A nechal bych na řidičích, kterou cestu si vyberou a ne, že si "nějaká chytrá hlava" řekne, že by ten úsek nebyl využit a záměrně prodlužovat lhůtu otevření...
Ten úsek je bez navazujícího, ale zejména bez předchozího téměř bezcenný. Sice začíná v Hodějovicích, ale první nájezd je v za Roudným u krouhárny, dostupný cestou přes celé ČB a 4 další km přes dlouhou vesnici nebo tříkilometrovou spojkou přes tři kruháče z té I/3 která je na té části nejvíc zasekaná. Další sjezd je rovným skokem na stejnou I/3 po které nechceme jet a ten další ani to ne, vede mezi Velešín a Krumlov do polí, v tuto chvíli ani k těmto cílům adekvátně neodvádí dopravu, nejsou hotové obchvaty obcí, ani smysluplné napojení zpět na I/3 (křižovatka smrti) a na druhé straně není hotová křižovatka nad Rájovem pod Antonim a STK.
Já už bych to fakt vydržel. Taky bych to chtěl mít dávno hotové, ale z naprosto jiných důvodů, protože se tu s tím se*ou pět let a celou dobu tu stavba, omezení, objížďky a bordel na silnici se*ou dnes a denně třeba 8 tisíc lidí co jezdí od Trhových Svinů dávno po termínu a konec nevidět, chvíli se staví, pak dva měsíce nic. Přitom hlavní zdržení bylo avizováno pouze na tunelu Pohůrka a drobnější na nestabilní stěně lesa nad krouhárnou, zbytek měl být dávno dostavěn a následky stavby okolo dávno dány do pořádku.
Tyhle věci jsou prakticky každému jasné, jediné smysluplné by bylo zprovoznění od MÚK Pohůrka a to bohužel naráží na problém s dalším zahlcením Budějc, protože to co by jelo tunelem, by teď mělo jet městem, ehm tedy zejména silnicí která na 23.000 aut denně opravdu není stavěna a na které z pěti červených na semaforu stojíte pět pokud nejedete na padesátce devadesátkou.
Já už bych to fakt vydržel. Taky bych to chtěl mít dávno hotové, ale z naprosto jiných důvodů, protože se tu s tím se*ou pět let a celou dobu tu stavba, omezení, objížďky a bordel na silnici se*ou dnes a denně třeba 8 tisíc lidí co jezdí od Trhových Svinů dávno po termínu a konec nevidět, chvíli se staví, pak dva měsíce nic. Přitom hlavní zdržení bylo avizováno pouze na tunelu Pohůrka a drobnější na nestabilní stěně lesa nad krouhárnou, zbytek měl být dávno dostavěn a následky stavby okolo dávno dány do pořádku.
Tyhle věci jsou prakticky každému jasné, jediné smysluplné by bylo zprovoznění od MÚK Pohůrka a to bohužel naráží na problém s dalším zahlcením Budějc, protože to co by jelo tunelem, by teď mělo jet městem, ehm tedy zejména silnicí která na 23.000 aut denně opravdu není stavěna a na které z pěti červených na semaforu stojíte pět pokud nejedete na padesátce devadesátkou.
Je to přesně jak píše Baron....
To tempo výstavby na křížení stavby D3 se stávajícími silnicemi na obchvatu ČB je katastrofální, to co tu předvádí COLAS a M-SILNICE se nikde jinde asi nevidí, 5 let výstavby a není dokončeno křížení s Rudolfovskou , Ledenickou , Novohradskou a napojení spojky z MUK Pohůrka na MK Mladé - směr Srubec , když už kraj postavil 4 a 5.etapu zanádražky , čtyřpruhovou přeložku, která končí na MUK Pohůrka a je nyní naprosto k ničemu , protože není aspoň provizorní napojení z hotového kruháče MUK na Pohůrce na MK na Srubec.... Je to marný , je to marný , je to marný .... a lidi jsou nasraný čím dál víc , o prachu za sucha a blátě když prší nemluvě... a rozbitých stávajících silnic u těchto křížení od přetížených náklaďáku...
To tempo výstavby na křížení stavby D3 se stávajícími silnicemi na obchvatu ČB je katastrofální, to co tu předvádí COLAS a M-SILNICE se nikde jinde asi nevidí, 5 let výstavby a není dokončeno křížení s Rudolfovskou , Ledenickou , Novohradskou a napojení spojky z MUK Pohůrka na MK Mladé - směr Srubec , když už kraj postavil 4 a 5.etapu zanádražky , čtyřpruhovou přeložku, která končí na MUK Pohůrka a je nyní naprosto k ničemu , protože není aspoň provizorní napojení z hotového kruháče MUK na Pohůrce na MK na Srubec.... Je to marný , je to marný , je to marný .... a lidi jsou nasraný čím dál víc , o prachu za sucha a blátě když prší nemluvě... a rozbitých stávajících silnic u těchto křížení od přetížených náklaďáku...
Nejsou turbo, v Roudném jsou normální malé, na Včelné s blbým prstencem, tuším, že až napojení na I/3 je turbo, ale já tam vždy jedu jediným směrem (z jihu na Roudné) tak jsme si nějak nevšimlKIV píše: ↑23.9.2023 6:30:08 No jo. Jenže (ne)bezpečnost těch OK to vše bude negovat. Naprosto souhlasím s JAnD. Nevím zda ty OK jsou turbo. Ale vzhledem k podivné mánii v JČK soudím že ano. Doufám že jsou jen namalované (jako na Vltavě) a ne i stavebně oddělené (jako na zanádražce). Navíc jak vídám díla zdejších dopravních inženýrů na PČR, ti by zase vymysleli nějaké naprosto šílené (provizorní) řešení i když by zdravý rozum řval o pomoc.
Jízda v režimu 2+1/1+1 plynule po celé délce trasy je bezpečnější než: připojovák - 2+2 - sjezd - turbo -1+1 - turbo -1+1...
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
OK nejsou turbo nikde, ani na I/3 - tam je to zjevně chyba.
OK nemá ani bypass ve směru ČB=>AT, takže máme od jihu ve špičkách úplně zbytečně kolony...
Bypassy tam nejsou jenom kvůli odbočkám na komerční zóny, které by šly přitom vyřešit odbočovacími pruhy mimo OK...
OK nemá ani bypass ve směru ČB=>AT, takže máme od jihu ve špičkách úplně zbytečně kolony...
Bypassy tam nejsou jenom kvůli odbočkám na komerční zóny, které by šly přitom vyřešit odbočovacími pruhy mimo OK...
Nový přelet nad stavbou D3
Dle videa to vypadá, že úsek 0310/II se v pohodě stihne zprvoznit do června příštího roku, jak se i píše v letáku.
Re: D3 0312/I Kaplice nádraží-Nažidla
Další přelet od PetraD.
Asi se blíží zavedení 150 km/h na dálnici D3 v úseku km 80 - 130. Byla zadána zakázka na zpracování PD na zvýšení rychlosti.
https://smlouvy.gov.cz/smlouva/28158803?backlink=twbu6
https://smlouvy.gov.cz/smlouva/28158803?backlink=twbu6
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lenny a jak jsou na tom další adepti na zvýšení ? Byl by taky odkaz ? díky
Zatím nic.
D47 už máme, teď ještě D48
Jak dlouho jeste budou umirat lide kvuli ekologicky teroristum a neschopnosti statu na silnici smrti?
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/nehod ... ravy_epkbn
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/nehod ... ravy_epkbn
A pro ty chytráky, kteří tady schvalují všude kruháče, radary a nízkou MPR... tady taky zabíjela rychlost ?
Na této silnici je téměř nemožné předjet nebo odbočit vlevo po-ne 8-18..... Chtělo by to novou značku - Předjíždění povoleno pouze motocyklům 
No, vše je v lidech. Počet všemožných neumětelů roste. Pamatuji cestování po jedničkách bez dálnic a byla to pohoda, nikdo se nikam nehnal a provoz byl slabý. Tehdy ale byly takové čelní střety, byť jeden za uherák, fatální... Jenže i na dálnicích jezdí ti, co by neměli vzít volant do ruky nikdy.
Dost jsem přemýšlel o těchto silnicích v Německu, proč to tam jde. Napadl mě pouze jediný důvod, a to rychlost. Pokud jedete na této silnici, kde je max. 100km/h, všichni jedou 90-100km/h. Ano, je tam traktor, který jede výrazně méně, ale ten štrůdl aut v klidu při první příležitosti předjede. Nestane se tam, že by někdo jel výrazně rychleji. No a pak tu mame české silnice… hold, mimo vesnici je 90ka, ale lidé radši jezdí s rezervou na 50, aby ve vesnici mohli přibrzdit na 30km. Pak plno lidi se boji předjet a nakonec se najdou tací, kteří jsou v koloně na dvacátém místě, nevydrží to a začnou se cpát dopředu. Také mě napadá s ohledem na předjíždění náš vozový park. Pokud je na silnici většina aut, který mají 20 let a více, opravuje je kdejaký Ferda na zahradě a přes STK protlačí kamarád za úplatu, nemůžeme se divit, ze se ti lidé boji předjíždět, protože v ten moment je předjíždění nekonečné…pjezek164 píše: ↑29.5.2024 12:31:09 No, vše je v lidech. Počet všemožných neumětelů roste. Pamatuji cestování po jedničkách bez dálnic a byla to pohoda, nikdo se nikam nehnal a provoz byl slabý. Tehdy ale byly takové čelní střety, byť jeden za uherák, fatální... Jenže i na dálnicích jezdí ti, co by neměli vzít volant do ruky nikdy.
D3 nad zlato
Nějak se nemohu porovnat s vaší větou: "...proč to v tom Německu jde..." Já sice nejsem profesionální řidič, ale nějaký ten kilometr jsem tam najel a fakt nemám pocit, že by to bylo u našich sousedů významně jiné. Skoro bych řekl, že popisujete stav, jak to bylo tak před 15 lety a hlouběji do minulosti...ku8a píše: ↑30.5.2024 20:29:13Dost jsem přemýšlel o těchto silnicích v Německu, proč to tam jde. Napadl mě pouze jediný důvod, a to rychlost. Pokud jedete na této silnici, kde je max. 100km/h, všichni jedou 90-100km/h. Ano, je tam traktor, který jede výrazně méně, ale ten štrůdl aut v klidu při první příležitosti předjede. Nestane se tam, že by někdo jel výrazně rychleji. No a pak tu mame české silnice… hold, mimo vesnici je 90ka, ale lidé radši jezdí s rezervou na 50, aby ve vesnici mohli přibrzdit na 30km. Pak plno lidi se boji předjet a nakonec se najdou tací, kteří jsou v koloně na dvacátém místě, nevydrží to a začnou se cpát dopředu. Také mě napadá s ohledem na předjíždění náš vozový park. Pokud je na silnici většina aut, který mají 20 let a více, opravuje je kdejaký Ferda na zahradě a přes STK protlačí kamarád za úplatu, nemůžeme se divit, ze se ti lidé boji předjíždět, protože v ten moment je předjíždění nekonečné…pjezek164 píše: ↑29.5.2024 12:31:09 No, vše je v lidech. Počet všemožných neumětelů roste. Pamatuji cestování po jedničkách bez dálnic a byla to pohoda, nikdo se nikam nehnal a provoz byl slabý. Tehdy ale byly takové čelní střety, byť jeden za uherák, fatální... Jenže i na dálnicích jezdí ti, co by neměli vzít volant do ruky nikdy.
Dnes v Německu+Rakousku (rakušani jsou vlastně takový němci v teplákách, tak to beru jako jedno) kromě těch vašich traktorů (víc v Rakousku), jezdí spousta auslanders v ojetých, dvacet let starých golfech (více v Německu), důchodců v pečlivě udržovaných dvacet let starých golfech (víc v Rakousku) a nebo bláznivých hipsterů v elektromobilech (více v Německu) ..... a tito všichni jezdí na MPR 100 km/h zpravidla hodně pomalu ... a se stejnými důsledky, jako popisujete u nás = kolony, nebezpečné předjíždění, stres ostatních pilotů.
Jsme OT, takže dále prosím pouze k tématu
K tématu "ne/zpoplatnění D3 na obchvatu ČB = Úsilné-Roudné"
Moc jsem nesledoval, jak je to jinde v ČR, ale tak nějak jsem předpokládal, že se v tomto úseku platit nebude. MD ústy pana Jemelky výjimku shodilo (to jistě není definitivní). Paní primátorka by měla lépe volit slova (třeba zdropravy).
Jen na D3 jsou výjimky u Tábora i Veselí - pouze díky peáži jedniček? V ČB žádnou vhodnou peáž, na kterou by se to hodilo, nemáme?
Pořád si myslím, že by byl ten provoz městem při výjimce menší a to snad všichni chtějí, nebo ne?
Moc jsem nesledoval, jak je to jinde v ČR, ale tak nějak jsem předpokládal, že se v tomto úseku platit nebude. MD ústy pana Jemelky výjimku shodilo (to jistě není definitivní). Paní primátorka by měla lépe volit slova (třeba zdropravy).
Jen na D3 jsou výjimky u Tábora i Veselí - pouze díky peáži jedniček? V ČB žádnou vhodnou peáž, na kterou by se to hodilo, nemáme?
Pořád si myslím, že by byl ten provoz městem při výjimce menší a to snad všichni chtějí, nebo ne?
Ne nechtějí - z města má zmizet tranzit a na dálnici se nemají cpát duchani jedoucí v kloboučku na nákup do supermarketu.