[D4] Mirotice – Třebkov – křižovatka s I/20

Praha – Příbram – Nová Hospoda (I/20)
Odpovědět
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: R4 Mirotice – Třebkov – křižovatka s I/20

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Paráda, že to je R22,5 vůbec nevadí.
Díky za fotky :ok:
R48 -> D48 se podařilo!
ole

Příspěvek od ole »

výborné fotky. pořád se diskutuje kde ušetřit a na čem. myslím že tento nový úsek R4 která nemá zrovna široký odstavný pruh a i poměrně úzký dělící sás přeci nemůže stát balík. i je tam znát stoupání ale ano je to přec jenom Rko. Ale to je cesta. Kdyby se v podobných parametrech stavělo i na úsecích které měli být v parametrech D tak by se myslím značně ušetřilo.
dd

Příspěvek od dd »

Tak zrovna zúžené odstavné pruhy není dobré místo na šetření. Tuhle jsem píchnul na D8 a vyměňovat za tmy levé kolo, když kamiony projíždí metr od auta (do levého uhnul málokdo), opravdu příjemné není. Trvalo mi to asi hodinu, protože nejsem sebevrah a před každým autem jsem radši uhnul. A to tam je ten odstavný pruh celkem široký.
ole

Příspěvek od ole »

jo jo,tak po kilometru ještě odstavné rozšířené zálivy.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

dd píše:Tak zrovna zúžené odstavné pruhy není dobré místo na šetření. Tuhle jsem píchnul na D8 a vyměňovat za tmy levé kolo, když kamiony projíždí metr od auta (do levého uhnul málokdo), opravdu příjemné není. Trvalo mi to asi hodinu, protože nejsem sebevrah a před každým autem jsem radši uhnul. A to tam je ten odstavný pruh celkem široký.
A proč jsi na tom pichlém kole nedojel na nejbližší sjezd, či odpočívku? Přijde mi lepší zničit ráfek než se nechat přejet
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Lenny, máš pravdu. Ale jednou jsem byl ve stejné situaci (naštěstí ne na dálnici) a když máš online udělat rozhodnutí o zničení disku kola..... to je těžké rozhodování.... ;)
Standa

Příspěvek od Standa »

Michal R píše:Lenny, máš pravdu. Ale jednou jsem byl ve stejné situaci (naštěstí ne na dálnici) a když máš online udělat rozhodnutí o zničení disku kola..... to je těžké rozhodování.... ;)
Na tohle jsou (při běžném píchnutí) dobré ty dofukovací spreje - je to mnohem rychlejší, nemusí se vypínat motor a dá se potom dojet na nějaké lepší místo k výměně kola.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

dd: jsi docela sebevrah! V takovém případě máš volat SSUD nebo policii aby tě označili šipkou. Já osobně bych z auta vylezl jen vpravo do pangejtu
ole píše:po kilometru ještě odstavné rozšířené zálivy
ty by měli být minimálně u každé eSOeSky. Jsme jedna z mála zemí, kde se u hlásek nedá skoro ani přibrzdit natož měnit kolo
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

egelebege píše:ty by měli být minimálně u každé eSOeSky. Jsme jedna z mála zemí, kde se u hlásek nedá skoro ani přibrzdit natož měnit kolo
Bezvýhradný souhlas!!!
Sopko

Příspěvek od Sopko »

egelebege píše:dd: jsi docela sebevrah! V takovém případě máš volat SSUD nebo policii aby tě označili šipkou. Já osobně bych z auta vylezl jen vpravo do pangejtu
Jako v případě, že píchnu kolo na dálnici mám volat policii nebo SSUD? Je jasný, že kdyby to byla dlouhodobější odstávka třeba kamionu, tak by tam být označení mělo. Ale představa, že volám na 158: píchnul jsem na D5 u Berouna na 45.km přijeďte mě zachránit nabo přivezte šipku, chci měnit kolo, to mě přijde přehnaný
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Sopko píše:Ale představa, že volám na 158: píchnul jsem na D5 u Berouna na 45.km přijeďte mě zachránit nabo přivezte šipku, chci měnit kolo, to mě přijde přehnaný
Možná se to zdá přehnané, ale tu možnost máte a pokud opravdu není kam bezpečně odstavit auto tak bych to udělal taky, už x-krát jsme viděli že i v odstavném pruhu jde často o život...
adamos

Příspěvek od adamos »

egelebege píše: ... minimálně u každé eSOeSky. Jsme jedna z mála zemí, kde se u hlásek nedá skoro ani přibrzdit natož měnit kolo
kde jsem to jen viděl... jo, už to mám, možná se blýská na lepší časy.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No zatim mě to nenapadlo ani jsem neměl potřebu, ale určitě se nad tim zamyslim ..
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Sopko píše:Jako v případě, že píchnu kolo na dálnici mám volat policii nebo SSUD?
Rozhodně lepší, než se nechat smést kamionem. Musíš si uvědomit, že kolikrát třeba nemá kam uhnout aby tě bezpečně objel a když jich jede za sebou víc třeba i s 50m odstupem (pokud se zrovna nechystá předjíždět, to pak je ten odstup minimální), tak tě uvidí na poslední chvíli (jestli vůbec). A pokud píchneš levý kolo a ještě ke všemu ve tmě, tak jde fakt o život
adamos píše:možná se blýská na lepší časy.
že by? :kladivo:
ole

Příspěvek od ole »

adamos píše:
egelebege píše: ... minimálně u každé eSOeSky. Jsme jedna z mála zemí, kde se u hlásek nedá skoro ani přibrzdit natož měnit kolo
kde jsem to jen viděl... jo, už to mám, možná se blýská na lepší časy.

no výborně. a nakonec se to stavět naučíme :D
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

adamos píše:
egelebege píše:kde jsem to jen viděl... jo, už to mám, možná se blýská na lepší časy.
Obávám se že je to ale jen na nových silnicích v kategorii R22,5. Je to i na obchvatu Olomouce, na tom novám kousíčku.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

adamos píše:kde jsem to jen viděl... jo, už to mám, možná se blýská na lepší časy.
To je pořád hrozně málo, ten záliv by měl mít aspoň 5 metrů na šířku aby tam člověk mohl bezpečně "pracovat"...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

mapman píše:
adamos píše:kde jsem to jen viděl... jo, už to mám, možná se blýská na lepší časy.
To je pořád hrozně málo, ten záliv by měl mít aspoň 5 metrů na šířku aby tam člověk mohl bezpečně "pracovat"...
Takhle jen defacto supluje obyčejný odstavný pruh.
R48 -> D48 se podařilo!
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Martin z Ostravy píše:Takhle jen defacto supluje obyčejný odstavný pruh.
asi jako tyhle na R35 Sedlice-Opatovice
sos.JPG
sos.JPG (47.11 KiB) Zobrazeno 13413 x
Standa

Příspěvek od Standa »

Egelebege: Nejhorší je, že je to ještě mírně do zatáčky... Tady píchnout levé kolo, tak opravdu nevím, co bych udělal... To bych se asi bál vylézt do silnice, byť jen na minutu! To, co popisoval dd, se stalo na mnohem lepším odstavném pruhu a i tak to muselo být pěkně o hubu!
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Zastavit u SOSky a přivolat hochy z SSÚD, od toho tady ty SOSky jsou, opravdu...
Toxy

Příspěvek od Toxy »

Záleží kam ta SOSka volá :) Obecně na Policii na SSÚD / SSÚRS, když na daném úseku RS nic takového není, tak na 112....
adamos

Příspěvek od adamos »

A jsou u nás SOSky bez příslušných SSÚD/SSÚRS?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Tyhle nový zálivy, to je ....mírně řečeno slabota. Např s francouzskými
záliv.JPG
záliv.JPG (28.49 KiB) Zobrazeno 13340 x
kde se schovaj i dva kamiony se to nedá srovnávat. Na druhou stranu aspoň něco. Konečně se někdo obrátil správným směrem
Toxy

Příspěvek od Toxy »

adamos píše:A jsou u nás SOSky bez příslušných SSÚD/SSÚRS?
R48, R55 u Otrokovic, R6 atd. atd... v podstatě všechny Rka kromě R35 u Olomouce, která má zatím jako jediná vlastní SSÚRS a policii a R35 u HK, kde ty dva páry SOSek volaj na policii SSÚD Pravy, které je za rohem....
Odpovědět

Zpět na „D4“