Můj tip je, že to pustí od 1.10. od Těchařovic až k tomuto mostu 1+1.valvos píše: ↑30.9.2024 8:24:47jako nějaký delší úsek? Asi by nedávalo moc smysl pustit provoz na ten malý kousek "od letovské křižovatky, až k budovanému mostu přes Skalici"
PPP na D4 - výstavba
Re: PPP na D4 - výstavba
O víkendu od Skalky nejdřív 1+1 v protisměru, pak to pustí až po "starý" konec dálnice u I/118 bez omezení, a pak po Milín na každé straně jeden průjezdný pruh. 
no dneska ráno u Skalky sbírali takové ty malé dělcíí značky na pdostavci a nechávali jen kužely na oddělení pruhů
11.11. je jen fáma, otevírat komplet se bude 17.12.
Když koukám na úřední desku MD, není to toto??valvos píše: ↑30.9.2024 8:24:47jako nějaký delší úsek? Asi by nedávalo moc smysl pustit provoz na ten malý kousek "od letovské křižovatky, až k budovanému mostu přes Skalici"
https://uredni-deska.md.gov.cz/Uredni-d ... 940-5.html
https://uredni-deska.md.gov.cz/media/In ... 4940_5.pdf
Já si říkal že to zní až moc nereálně, 17. 12. je ale stejně posun ne ? Původně bylo 20.12.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Je, ale jak je to s tím termínem změny?Benedikt píše: ↑30.9.2024 12:45:36 Když koukám na úřední desku MD, není to toto??
https://uredni-deska.md.gov.cz/Uredni-d ... 940-5.html
https://uredni-deska.md.gov.cz/media/In ... 4940_5.pdf
OOP vydáno 23.9. s tím, že Stanovení přechodné úpravy provozu nabývá účinnosti již pátým dnem
To nějak nevychází, Nebo se těch 5 dní počítá jinak?
Dá se někde získat projektová dokumentace objektu SSÚD + DO PČR Lety? U staveb v režii ŘSD se toto dá například z tendrareny...
Pět dní od vyvěšení. Týká se provozu na LJP.
Stanovení nabývá účinnosti pátým dnem, to znamená, že od tohoto dne může být použito. V praxi však často není použitelné samostatně, nýbrž jen spolu s rozhodnutím o uzavírce, které určí termíny. A tady je z hlediska termínů odkaz na rozhodnutí o uzavírce.
Tak jest, mapmane. Jen jsem komentoval počátek lhůty a její souvstažnost. Vše tam je napsáno.
Včera zveřejněné video za 9/24
https://www.youtube.com/watch?v=n9oKAHKsXLU
https://www.youtube.com/watch?v=n9oKAHKsXLU
Super video, děkuji za postnutí. tak si říkám, zda by nebylo lepší velké zářezy jako např. u Milína, okolo Čimelic, apod vézt pod zemí, resp překrýt a vršek využívat k zemědělství, i když chápu bylo by to podstatně dražší...
Představa, že u přesypaných mostů by nahoře probíhala zemědělská činnost, je čistě iluzorní.
jazr: Na základě čeho, mistře? Přesýpá se hydrofobní tubus, tak jaký problém, pokud je vrstva přesypání dostatečná?
myšlenka jistě zajímavá, ale překrytím dálnice vznikne tunel ,a v tomto státě jsem ještě neviděl ,až na pár vyjímek tunel s rychlostí 130. Lysůvky by mohly vyprávět
tak tunel není problém
problém je, že se v tunelu bleskurychle objeví úsekové ( a i bodové ) měření rychlosti
problém je, že se v tunelu bleskurychle objeví úsekové ( a i bodové ) měření rychlosti
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
No, po pravdě, měření rychlosti v tunelech vidím vesměs jako opodstatněné, protože je stále méně řidičů a stále více držitelů volantu (obyčejného) a stale méně soustředění na samotnou jízdu a sledování dopravní situace. V tunelu není kam uhnout, takže tam tu stovku, u kratších i osmdesátku klidně strpím. Na druhé straně stopět či osmdesátpět by mělo být v toleranci, mimo ni vše od deseti nad limit.
No, ta 80 nedává smysl především v těch kráťoučkých tunelech. To jsou spíše takové delší podjezdy, říkejme jim klidně velké ekodukty. Tam by mělo být normálně 130. 
Ráno byli nachystané na kopci nad rozvodnou u Letů, na stávající I/4, tam kde je letitá odpočívka, několik NA a fréza na asfalt. Že by už šli na ten starý úsek z kopce a jezdilo se z kopce dolů k nové estakádě? Jsem zvědadý teď až pojedu z práce.
@ Martink přesně jsem na to ráno taky koukal, dle dopravninfo by od 7.10. až do 31.10. by mělo být v úseku Letovská křižovatka I/4 směr Čimelice k mostu uzavřen, doprava by měla vést po nové dálnici, proto je vyasfaltován přechod mezi I/4 a dálnicí za mostem
Kolem 12:00 už se jezdilo od kruháče po nové dálnici k estakádě.
No tak jsem jel včera večer z Prahy na Písek a všichna auta předemnou včetně mne jsme si obrkoužili kruháč u asfaltárny na Letovské křižovatce, a marně hledali kudy kam. Značení by mohlo být lépe značené...už i např před nájezdem na KO.
Dále při sjezdu z nové dálnice na původní I/4 před mostem dvě auta přede mnou (směr Čimelice) najeli do protisměru totálně zmatení a koukali a vraceli se přes značení zpět do prouhu, ještě že řidič od Čimelic byl chladnokrevný a včas zastavil.
Ten přejezd z dálnice na I/4 by měl být opět lépe značen/oddělen např světly blikajícími.
Dále při sjezdu z nové dálnice na původní I/4 před mostem dvě auta přede mnou (směr Čimelice) najeli do protisměru totálně zmatení a koukali a vraceli se přes značení zpět do prouhu, ještě že řidič od Čimelic byl chladnokrevný a včas zastavil.
Ten přejezd z dálnice na I/4 by měl být opět lépe značen/oddělen např světly blikajícími.
Mám stejný zážitek, nicméně je to tím že nekoukáme na značky a jezdíme už po paměti. Většinou jedna točka na kruháči řidičům stačila pro zorientování. Pár dní, lidi si zvyknou a je po problému.TomN píše: ↑8.10.2024 7:29:13 No tak jsem jel včera večer z Prahy na Písek a všichna auta předemnou včetně mne jsme si obrkoužili kruháč u asfaltárny na Letovské křižovatce, a marně hledali kudy kam. Značení by mohlo být lépe značené...už i např před nájezdem na KO.
Souhlas s Vitapb, jel jsem tam včera také, a značení je za mě v pořádku.Vitapb píše: ↑8.10.2024 8:34:49Mám stejný zážitek, nicméně je to tím že nekoukáme na značky a jezdíme už po paměti. Většinou jedna točka na kruháči řidičům stačila pro zorientování. Pár dní, lidi si zvyknou a je po problému.TomN píše: ↑8.10.2024 7:29:13 No tak jsem jel včera večer z Prahy na Písek a všichna auta předemnou včetně mne jsme si obrkoužili kruháč u asfaltárny na Letovské křižovatce, a marně hledali kudy kam. Značení by mohlo být lépe značené...už i např před nájezdem na KO.