[D1] 0136 Říkovice – Přerov
Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov
Jak to popojíždí?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak to asi vypadá, že se šmejdi země na svých stránkách NEBUDOU chlubit tímto rozhodnutím ! Dobře soud vypíchl blanketní odvolání v poslední den lhůty.
Je jen škoda, že u takových soudních úkonů není mastný soudní poplatek. Pak by si to například vodník ze stoky rozmyslel s otravováním soudů...
Zdravím.
Hlavně to všechno platím já ze svých daní. Na druhou stranu, a to se těchto lidí nechci zastávat, je to primárně problém státního aparátu, který má vytvořit takové zákony a nebylo možno pomalu donekonečna pořád něco napadat. Nám ty zákony přece nedali nějací "mimozemšťani" a neřekli "musíte podle nich žít". Ty zákony tvoří zánonodárci a ti mají možnost je měnit. Na to tam jsou.... Vrrrrrrr.
Cipísekmp.
Hlavně to všechno platím já ze svých daní. Na druhou stranu, a to se těchto lidí nechci zastávat, je to primárně problém státního aparátu, který má vytvořit takové zákony a nebylo možno pomalu donekonečna pořád něco napadat. Nám ty zákony přece nedali nějací "mimozemšťani" a neřekli "musíte podle nich žít". Ty zákony tvoří zánonodárci a ti mají možnost je měnit. Na to tam jsou.... Vrrrrrrr.
Cipísekmp.
Betonaž prave mostovky nad Bečvou 23.10.2024
- Přílohy
-
- f159e646-c21a-4b52-b91a-ccf0e3e40da1.jpeg (181.01 KiB) Zobrazeno 5868 x
-
- 6a651eb3-c17f-4443-9582-33b776e5cfb3.jpeg (169.97 KiB) Zobrazeno 5868 x
-
- 986c44da-0a08-4401-bb2e-4d80e6b81dfc.jpeg (144.8 KiB) Zobrazeno 5868 x
Já bych si tipnul, že to je kvůli statickému zatížení konstrukce.
Neříkám že tento důvod není možný (stejný argument jsem slyšel i u říms), ale proč se tedy někde betonuje jak mostovka tak římsy postupně a nevadí to?
Když pominu statické důvody, tak i z logiky věci mi to dává smysl.
Pokud by se betonovalo za sebou, pak by vozík byl 2x delší, obtížnější manipulace, naráz 2x víc betonu na jeden zátah.
Vlastně by to vůbec nedávalo smysl.
Pokud jsou vozíky na střídačku, deformace se do konstrukce vnáší postupně podle nějakých pravidel a tím se asi snižuje to zmíněné riziko trhlin.
A tak dokola, řekl bych.
Postupná betonáž se používá u jiných technologií, toto je spřažená konstrukce.
Snad tady netvrdím blbosti, ale smysl mi to dává.
Záleží na typu konstrukce. U spřažených konstrukcí betonujete nejdříve desku v poli. Most se prohne a vy následně vybetonujete nadpodporové oblasti. Pokud bych nejdříve betonoval nadpodporovou oblast a následně oblast v poli, ocelová konstrukce by se prohnula a v nadpilířové oblasti by došlo k potrhání betonu, vlivem průhybu konstrukce.
Podobně se volní postup u prefabrikovaných nosníků a spřahující desky.
U monolitických konstrukcí postupujete při betonáži proudově (ideálně vybetonovat most najednou, což se dělá do délky okolo 80-100 m). V případě postupné výstavby (delší mosty) se pracovní spára volí do 1/4 rozpětí pole, což odpovídá nulovým momentům na spojitém nosníku.
Římsy se betonují šachovnicově z důvodu smršťování, á 6.0 m se zřizují smršťovací spáry. Pokud postupujete šachovnicově, betonujete například úseky dlouhé 12.0 m (vhodné z důvodu délky želez). Po vybetonování první várky dojde ke smrštění betonu a následně vybetonujete druhou várku šachovnicového uspořádání.
Video z Betonaze. Omlouvam se ze si s tim vic nehraju, nedavam hudbu, ale nemam cas.
Bude video z betonaze SO208 1. Etapa ze Srpna.
Děkuji za vysvětlení.
Je tam pro mě dost odborných termínu, ale i tak jsem pochopil.
Je tam pro mě dost odborných termínu, ale i tak jsem pochopil.
Jak dlouhý úsek je již vybetonovány? Myslím ten ve směru na Ostravu. Kdy se počítá s betonáži říms atd.?
Jeden zaber cca 20 metru
- Přílohy
-
- d4a2b9b3-2dc5-406b-8a8b-67af3fb8efa2.jpeg (268.44 KiB) Zobrazeno 3776 x
-
- e8a38b53-84dd-4600-b348-d550f07bc8b4.jpeg (266.17 KiB) Zobrazeno 3776 x
Z posledního videa je vidět, jak velké jsou na stavbě náspy. Přitom výkopy/zářezy minimální. Neví prosím někdo kde na to berou ten matroš? Nebyly nějaké zbytky z předchozích úseků? Díky.
V místě MUK Přerov=sever byla obrovská deponie... Tam se to nějakou dobu naváželo z různých staveb okolo.
11.11.2021 zde "1975" uvedl dotazy 271-275, kde se mimno jiné píše :
V bilanci zemních prací a výkazu výměr je započítáno k využití 300 000 m3 zeminy ze stavby 0137. Při geodetickém zaměření stávající deponie bylo zjištěno skutečné množství 198 400 m3.
Žádáme o doplnění rozdílu do výkazu výměr.
Před několika měsíci Mátl sděloval že už je navezeno asi 2 000 000m3 násypů a ještě se bude cca 1 000 000 m3 navážet. Takže tu deponii s objemem cca 10% celkového objemu navážek bych za zdroj moc nebral
Takže se taky přidám k dotazu odkud to berou, protože ty počty aut přes Přerov jsou šílené. Jestli je to jeden zdroj tak už tam musí mít pěknou díru
Tak je jasny, ze to nestacilo, i bez vykazu vymer. Jen jsem napsal, co jsem k otazce vedel ...