PPP na D4 - výstavba

Praha – Příbram – Nová Hospoda (I/20)
Odpovědět
Michal R

Re: PPP na D4 - výstavba

Příspěvek od Michal R »

Mike píše: 6.10.2024 20:42:42 tak tunel není problém
problém je, že se v tunelu bleskurychle objeví úsekové ( a i bodové ) měření rychlosti 8-)
Tak někdy na konci CovidGames vedení Ústeckého kraje si pohrávalo s myšlenkou, že by se rozsáhlé placaté úseky na D8 a D7 v UL kraji přetáhly konstrukcí s rozsáhlým umístěním FV panelů. Přiznanou inspirací byla konstrukce v Vchynice na D8. Jako energeticky to pitomost není - necelých 5 MWp/km rovného úseku....
Sice se o plukovníka z odboru prevence GŘ HZS pokoušel infarkt, když vyjevil možnosti zásahu u nehod + požární problematiku, lidi od záchranky namítalil, že vrtulník by mohl sedat jenom někde.... ale když jim vyjasnili, že by to implicitně znamenalo snížení MPR + kontinuální měření, tak to se skutečně lekli :-D

Srry za OT ;)
jozka

Příspěvek od jozka »

Jako energeticky to pitomost není - necelých 5 MWp/km rovného úseku....
No, pak by nekdo spocital kolik by ta konstrukce stala, kolik jeji udrzba a bylo by po ptakach uplne. Vzdycky mne fascinuje, kdyz se objevi nejaky genius, ktery prijde na neco, co unika miliardam lidi po celem svete, napriklad, nabijeni z lamp, silnice z FV panelu a podobne veci.
JakubMD

Příspěvek od JakubMD »

https://www.youtube.com/watch?v=bh5H2B- ... el=ABCNews
Ještě že korejci neposlouchají jozku z čech...
michal

Příspěvek od michal »

A place to exercise? 👀
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Další příspěvky prosím k tématu
kot

Příspěvek od kot »

V noci a za deště rovněž :?: ;)
jozka

Příspěvek od jozka »

Další příspěvky prosím k tématu
Pokud budete mit chut pokracovat v diskusi, tak tady. Anebo si alespon prectete, jak dopadl podobny genialni napad.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Tak dle mých informací se dá v první polovině listopadu očekávat zprovoznění úseku Háje - Lety ve čtyřpruhu, zatím ale se zavřenou krajnicí a rychlostí 100 km/h kvůli dokončovacím pracím. Bude to ale rozhodně výrazné zlepšení oproti stávajícímu stavu ;)
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

Takové očekávání sdílím, mapmane.
JiriS

Příspěvek od JiriS »

Vitapb píše: 8.10.2024 8:34:49
TomN píše: 8.10.2024 7:29:13 No tak jsem jel včera večer z Prahy na Písek a všichna auta předemnou včetně mne jsme si obrkoužili kruháč u asfaltárny na Letovské křižovatce, a marně hledali kudy kam. Značení by mohlo být lépe značené...už i např před nájezdem na KO.
Mám stejný zážitek, nicméně je to tím že nekoukáme na značky a jezdíme už po paměti. Většinou jedna točka na kruháči řidičům stačila pro zorientování. Pár dní, lidi si zvyknou a je po problému.
Jel jsem tam teď o víkendu, a důsledně jsem sledoval značky (směr od Prahy). Narovinu řečeno, logika tam je, ale než ty značky stihne kdokoli přečíst, tak je dávno za nimi...
1. Nejdřív je tam informativní značka, že silnice 604 směr Čimelice je uzavřena - pokud mám cíl Písek/Strakonice, a neznám to tam, tak je mi ta informace tak trochu nanic
2. Pak je tam velká modrá s vyznačením OK - cíl Čimelice je škrtnutý, cíl Písek/Strakonice (vpravo pod most) je nepřeškrtnutý, přeškrtnuté je jen označení dálnice - pokud tu značku stihnu přečíst a uvědomit si, že Písek/Strakonice nejsou přeškrtnuté, mám šanci...
3. A nakonec je "les" nízkých oranžových značek s různými cíli, přičemž směr rovně Písek/Strakonice je přeškrtnutý.
Za sebe vidím problém v tom, že když jedu v zásadě po objížďce, tak primárně sledují oranžové značky, a najednou je tam můj cíl přeškrtnutý, a opravdu můžu nevědět, kam jet - a stále je spousta řidičů, co to opravdu nevědí - a buď si kruháč obkrouží (což je ještě rozumná varianta), nebo v horším případě těsně před odbočením pod most zastaví a čtou značky až na místě.
A přitom mám pocit, že by před OK stačilo dočasně nahradit oranžovou směrovku Písek/Strakonice místo směru Rovně směrem Vpravo. Když se jede směr do Prahy, tak u OK Těchařovice tam normálně směrovka vpravo je (ano, chápu, že tam je to v rámci objížďky, a ne objížďka na objížďce).
TomN píše: 8.10.2024 7:29:13 Dále při sjezdu z nové dálnice na původní I/4 před mostem dvě auta přede mnou (směr Čimelice) najeli do protisměru totálně zmatení a koukali a vraceli se přes značení zpět do prouhu, ještě že řidič od Čimelic byl chladnokrevný a včas zastavil.
Ten přejezd z dálnice na I/4 by měl být opět lépe značen/oddělen např světly blikajícími.
V tomhle případě mám pocit, že to je nějak doznačené, protože v celé délce tam byly umístěné ty červenobílé sloupky, do protisměru se v zásadě prakticky najet nedalo :-)

Za sebe přidávám ještě obecně jeden nepříjemný pocit ze značení - právě tyhle červenobílé sloupky, zejména na úrovni Mirotic, jsou občas v důsledku toho, že do nich někdo v úzkém prostoru "strčí", posunuté nebo dokonce ty podstavce pootočené. O víkendu to nebylo úplně příjemné tam mezi nimi kličkovat. Ale zaznamenal jsem, že už byly postavené sloupky v levém JP, který už je i nalajnovaný (a bez betonových svodidel na straně středového pruhu), takže očekávám, že v brzké době dojde k přeložení provozu do pásu směr Praha, a snad tam bude víc místa :-)
jazr

Příspěvek od jazr »

Je to opravdu zmatené. Směr Praha je teď divně označen nájezd na dálnici u Těchařovic, nově se najíždí přímo do "rychlého" pruhu, nicméně do připojováku je tam mezi vodicími deskami mezera (takže tam bylo jedno uvízlé auto).

Stejně zmatečné značení je i před sjezdem Mirotice směr Praha, těsně za značkou oznamující sjezd na Zvíkov je mezera mezi deskami, takže tam kousek za mostem přes Lomnici visela paní v oktávce a nevěděla, kudy zpátky.

Chápu, že stavba musí mít mezi deskami sjezdy, aby se tam rozumně dostávali, tak ať si je ale lépe označí.
JiriS

Příspěvek od JiriS »

Co jsem si všimnul, tak u Těchařovic zůstala mezera (a hodně dlouhá) i na výjezdu z připojováku - třeba to je překlopené jen dočasně, nebo jim prostě jen došly vodící desky - na celé trase jich je aktuálně opravdu hodně :-)
TomN

Příspěvek od TomN »

Vypadá to, že by od zítřka mohla být zprovozněna nová část úseku okolo Mirotic, připraveno značení a i dle Dopravni.info by se mělo spustit od 16.10. 00:00
EtanRoura

Příspěvek od EtanRoura »

Tak dle dnešního infa ze stavby půjde dálnice do provozu koncem listopadu. Samozřejmě se budou dále dodělávat obslužky atp. ale hlavní trasa bude bez omezení.
TomN

Příspěvek od TomN »

tak už včera (út 15.10.) převedena doprava okolo Mirotic na nově připravenou část , aby mohli ofrézovat a vyasfalotvat dvoupruh ve směru od Prahy
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Už se nám to v mapě zelená :jidlo:
Přílohy
Snímek obrazovky 2024-10-22 205011.png
Snímek obrazovky 2024-10-22 205011.png (313.54 KiB) Zobrazeno 6101 x
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Včerejší průjezd s trošku delším úsekem už od omezení na I/20.
U Dlouhé Lhoty byla kvůli převrácené cisterně uzavřena dálnice směr Praha a u Dubence stojící kolona, tak mě navigace vyvedla už na Hájích na II/604. Aspoň jsem natočil MÚK Háje s novým kruháčem.
Mimochodem v pátek 25.10. kolona na D4 směr Strakonice na úrovni Jesenice a znovuotevřená II/604 Háje-Milín naprosto prázdná, asi o ní nikdo nevěděl :)
Když se vrátím k videu, v čase 6:58 je na novém úseku nepříjemný kus vyfrézovaného asfaltu, ale po zhlédnutí videa mi došlo, že na předchozí části není ještě obrusná vrstva, takže to funguje jako plynulý přejezd.
michal

Příspěvek od michal »

Tak buď mám v 3 zimáky, nebo stojí asfalt na tom kousku D4 v pravém pruhu kolem Jesenice ve směru Strakonice za H... :D
jazr

Příspěvek od jazr »

U těch Nerestců je to evidentně nachystáno (soudě dle připravenosti VDZ apod.) na převedení do pravého jízdního pásu, aby se obrus dodělal.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

michal píše: 30.10.2024 17:17:39 Tak buď mám v 3 zimáky, nebo stojí asfalt na tom kousku D4 v pravém pruhu kolem Jesenice ve směru Strakonice za H... :D
Přestože jsem dělal středně velkou fabriku na likvidaci asfaltové drtě z frézování vozovek, a tuším co všechno se z toho odpadu dá vyrobit, tak položenému asfaltovému koberci prakticky nerozumím a jak je to tady na D4 jistě informovanější doplní... ale jako řidič vím, že když je někde položen zcela nový koberec, chování auta je jiné zejména na mokru, je jiný zvuk při odvalování pneu.
Na povrchu asfaltového krytu ještě nějaký čas po pokládce probíhají fyzikální procesy (uvolňování těkavých složek) a chemické procesy (parciální oxidace a karbonizace), takže to že se mění mechanické vlastnosti povrchu je pak nasnadě.
vondr

Příspěvek od vondr »

MD vydalo stanovení přechodné úpravy provozu - zprovoznění v režimu 2+2 od MÚK Háje po MÚK Lety. Omezení na 100 km/h. To je ta část co by měla jít do provozu od toho 17.11.?
https://md.gov.cz/Ministerstvo/Uredni-d ... 2024-940-6
JiriS

Příspěvek od JiriS »

Pokud se dívám správně, tak Opatření určuje termín dokonce už od 4.11.2024...
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Ale zároveň tam je termín do "31.12. 2024", nemá se zprovozňovat už 20.12 se 130km/h ?
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Geo

Příspěvek od Geo »

Ty smerove desky po 100m v podstate uprostred odstavneho pruhu :). Predpokladam, ze to je takove Potemkinovske staveniste pro dodrzeni podminek PPP.
Odpovědět

Zpět na „D4“