Vitapb píše: ↑8.10.2024 8:34:49
TomN píše: ↑8.10.2024 7:29:13
No tak jsem jel včera večer z Prahy na Písek a všichna auta předemnou včetně mne jsme si obrkoužili kruháč u asfaltárny na Letovské křižovatce, a marně hledali kudy kam. Značení by mohlo být lépe značené...už i např před nájezdem na KO.
Mám stejný zážitek, nicméně je to tím že nekoukáme na značky a jezdíme už po paměti. Většinou jedna točka na kruháči řidičům stačila pro zorientování. Pár dní, lidi si zvyknou a je po problému.
Jel jsem tam teď o víkendu, a důsledně jsem sledoval značky (směr od Prahy). Narovinu řečeno, logika tam je, ale než ty značky stihne kdokoli přečíst, tak je dávno za nimi...
1. Nejdřív je tam informativní značka, že silnice 604 směr Čimelice je uzavřena - pokud mám cíl Písek/Strakonice, a neznám to tam, tak je mi ta informace tak trochu nanic
2. Pak je tam velká modrá s vyznačením OK - cíl Čimelice je škrtnutý, cíl Písek/Strakonice (vpravo pod most) je nepřeškrtnutý, přeškrtnuté je jen označení dálnice - pokud tu značku stihnu přečíst a uvědomit si, že Písek/Strakonice nejsou přeškrtnuté, mám šanci...
3. A nakonec je "les" nízkých oranžových značek s různými cíli, přičemž směr rovně Písek/Strakonice je přeškrtnutý.
Za sebe vidím problém v tom, že když jedu v zásadě po objížďce, tak primárně sledují oranžové značky, a najednou je tam můj cíl přeškrtnutý, a opravdu můžu nevědět, kam jet - a stále je spousta řidičů, co to opravdu nevědí - a buď si kruháč obkrouží (což je ještě rozumná varianta), nebo v horším případě těsně před odbočením pod most zastaví a čtou značky až na místě.
A přitom mám pocit, že by před OK stačilo dočasně nahradit oranžovou směrovku Písek/Strakonice místo směru Rovně směrem Vpravo. Když se jede směr do Prahy, tak u OK Těchařovice tam normálně směrovka vpravo je (ano, chápu, že tam je to v rámci objížďky, a ne objížďka na objížďce).
TomN píše: ↑8.10.2024 7:29:13
Dále při sjezdu z nové dálnice na původní I/4 před mostem dvě auta přede mnou (směr Čimelice) najeli do protisměru totálně zmatení a koukali a vraceli se přes značení zpět do prouhu, ještě že řidič od Čimelic byl chladnokrevný a včas zastavil.
Ten přejezd z dálnice na I/4 by měl být opět lépe značen/oddělen např světly blikajícími.
V tomhle případě mám pocit, že to je nějak doznačené, protože v celé délce tam byly umístěné ty červenobílé sloupky, do protisměru se v zásadě prakticky najet nedalo
Za sebe přidávám ještě obecně jeden nepříjemný pocit ze značení - právě tyhle červenobílé sloupky, zejména na úrovni Mirotic, jsou občas v důsledku toho, že do nich někdo v úzkém prostoru "strčí", posunuté nebo dokonce ty podstavce pootočené. O víkendu to nebylo úplně příjemné tam mezi nimi kličkovat. Ale zaznamenal jsem, že už byly postavené sloupky v levém JP, který už je i nalajnovaný (a bez betonových svodidel na straně středového pruhu), takže očekávám, že v brzké době dojde k přeložení provozu do pásu směr Praha, a snad tam bude víc místa