Jsem už trochu OT, ale budiž, pojďme do detailu.
Koncepce značení okruhů v Praze to směrem z centra k okruhu řeší tak, jak to naznačuješ a jak je vidět i na připojení ulice K Barrandovu na okruh nebo na Chlumecké. Ostatně v příštích měsících to bude vidět i na Strakonické. Bude tam symbol i nástavec s textem Pražský okruh. Jenomže to je dané tím, že to navazuje na značení uvnitř okruhu, které systematicky symbol Pražského okruhu používá jako nosný cíl a ostatní dálniční cíle se obvykle objevují jen tehdy, když označují směr okruhu nebo cíl radiály.
V oblasti vně okruhu je to ale jiné. Tam už se kombinují cíle z radiálních dálnic nacházejících se poblíž daného místa s cíli pro směr na okruhu a symbol okruhu se tam vůbec neobjevuje. Ostatně tak je to vidět i na MÚK Tuklaty. Ano, nabízí se použít třeba jen symbol dálnice se symbolem okruhu, ale pak se dostaneš těsně před okruh a potřebuješ rozlišit směry. Ten směr na Ústí a HK je podle mě na tom návrhu z PDPS udělaný dobře, symbol okruhu tam je a cíle taky. Ten směr na Plzeň a Brno je horší. Tam ten symbol okruhu chybí, ale do řádku s čísly se nehodí, protože na něj ještě nenajíždím a doplnit ho k cílům je prostě mimo systém. A na nástavcích ho použít nemůžu, protože musím použít číslo exitu. Proto se vně okruhu symbol okruhu vůbec nepoužívá a název "Pražský okruh" se používá jako souhrnný cíl. Jediné, co mě napadá, je doplnění názvu tak, jak je to udělané v Chrášťanech, viz:
https://mapy.cz/s/locufujova – ale to už zabírá opravdu hodně místa a bude to nejspíš vyžadovat použití úzkého písma v subploše a nebude to tak "hezký"

A bude to další cíl navíc do už tak přeplněné značky/značek. Teorie říká, že v jednom řezu má být max. 10 informačních údajů...