prof2 píše: ↑22.12.2024 15:00:13
Úplně mimo mi přijdou úseky přes Šumavu.
- I/39 je jen produktem ambic vedení Č. Krumlova, aby ten ležel na hlavní trase. Pokud vést dopravu z ČB na Strážný, tak ve směru II/145 na Vimperk.
- Mezi Klatovy a Vimperkem vždy bude provoz tak nanejvýš na lepší silnici II. třídy. Směr I/22 je mnohem důležitější.
S úsekem Klatovy - Vimperk s vámi souhlasím, to fakt nemá budoucnost, trasování je absolutně nemožné a intenzity tam nebudou, za mě by stačilo zhomogenizovat na slušné parametry II. třídy
II/171 Janovice - Běšiny (I/27) - Sušice - Vacov - Čkyně (I/4)
II/187 Číháň (I/22) - Sušice
udělat
z II/169.II/188,II/174 silnici 1. třídy v úseku od hypotetické D19 cca od Bělčic do Sušice neboli moje oblíbená I/72 neboli staronová I/30
Ideálně postavit
obchvat Sušice v celé délce (
viewtopic.php?p=273148#p273148) teď už bych měl možná i vizi jinou, nutné podotknout že tyhle malůvky jsou rok a půl staré.
A samozřejmě na závěr
Zhomogenizovat
I/22 - Postavit obchvaty všeho, zároveň někde trasu napřímit
I/4 - přestavět na M4, Ano stále si stojím za tím že má být I/4 až na hranice 3-pruh,
no a samozřejmě obchvaty s čímž souvisí i
Postavit "okruh" kolem Strakonic Okruh je možná hodně nadnesený pojem, ale něco takového
https://mapy.cz/s/felarojana bych si jako okruh dokázal představit. S tím že bych si představoval
- Východní část (I/4) - 2+2 pouze MÚK a myslím to opravdu vážně
- Jižní část (I/22) - 1+1 pouze MÚK, u Kapsové Lhoty tím vzniká patová situace
- Severovýchodní část (II/173) - V podstatě to co to je teď, tohle nemá být 1. třída nýbrž 2. třída, jako 2. třídu a za předpokladu jižního obchvatu si tohle dokážu představit.
I/39 přes Č.K. Taky souhlasím, opět narazím na I/4 a na její důležitost, I/39 bych nerušil, jako trasa co napojí Č.K. a Lipensko moc pěkná silnice 1. třídy, ale pro mě to pořád bude taková ta "Jednička druhé třídy" (doufám že tento pojem chápou všichni) místo I/39 by se proto měla homogenizovat spíše
I/4 ano hádáte správně na 2+1 M4 s MÚK, s obchvaty, tunelem pod Kubovkou a ačkoliv to zní megalomansky tak s homogenizací Vimperkem/ obchvatem Vimperka,kde však úplně nevím kudy trasovat, bez tunelu to ale asi fakt nepůjde.
II/145 Silnice v lepších parametrech než I/4.... Fakt mě na téhle silnici mrzí ty díry jako jsou Vícemily, Šumavské Hoštice, Kosmo a Žárovná kde je MPR 70 nebo dokonce i 50..... Obchvaty jsou tady zbytečnost, řešením, alespoň pro mě jsou nadchody.... Většinou to je co jsem tak pochopil kvůli zastávkám busu, a vjezdy přímo do vozovky bych řešil nějakými zadními příjezdy/ sběrnými MK. Husinec už bude mít velice v dohledné době obchvat. Netolice jsou další závada, opět bych to řešil nadchody, snížená MPR je tady fakt pouze kvůli přechodům
- OK v trase, ty mě taky dost mrzí, doufám že časem přestaví tu OK II/145xII/141 na MÚK, u Stopařky už je to horší, ale možná kdyby se nad II/145 začalo přemýšlet jako nad tranzitní silnicí tak ji taky přestaví na MÚK.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.